home http://trendalelke.hu Thu, 24 Sep 2020 05:45:12 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Ki akarna 12 órát, azaz közel 140 km-t futni?! Safranyik Dóra, méghozzá győztes idővel! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3755-ki-akarna-12-orat-azaz-kozel-140-km-t-futni-safranyik-dora-meghozza-gyoztes-idovel http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3755-ki-akarna-12-orat-azaz-kozel-140-km-t-futni-safranyik-dora-meghozza-gyoztes-idovel Ki akarna 12 órát, azaz közel 140 km-t futni?! Safranyik Dóra, méghozzá győztes idővel!
Ha lenne a Trendalelkén "elképesztő teljesítmények" rovat, mindenképp oda kategorizálnánk Safranyik Dórával készített interjúnkat. Dóri ugyanis egy észveszejtő célt tűzött ki maga elé: 2022-ben meg szeretne nyerni egy 12 órás futóversenyt. Ehhez 137 km-t kell majd végiggaloppoznia 5 perc 26…

 

 

 

Trendalelke.hu: Mikor csípődött be nálad a futás?

Safranyik Dóra: 2016-ban kezdtem, egyetlen céllal: fogyni szerettem volna. Család és munka mellett a kötött, edzőtermi mozgásformákra nem jutott időm, futni viszont mindig kimentem, ha akadt egy pici szabadidőm. Az első nyolc hónapban, a heti négy edzést úgy futottam végig, hogy utáltam.

 

Hamar nekiálltál viszont egy kis csapatot építeni magad köré a Fuss Velem Facebook-oldalon. Mi billentett át az utálatból az imádatba?

Még azt az oldalt is azért hoztam létre, hogy magam motiváljam, szerettem volna, ha közösségben futunk. Tudtam, ha már egy ember jelentkezik, akkor én nem tehetem meg vele, hogy nem megyek ki, így ez majd kialakít bennem egy erősebb elköteleződést. Egyre többen csatlakoztak hozzám, éreztem, hogy ösztönzöm őket, közben pedig a céljaimat is elértem: jöttek a mínusz kilók, a kitűzött eredmények, és szépen lassan megszerettem a futást. Ha kimaradt néhány nap, nem éreztem jól magam a bőrömben, és összeállt hamar a kép, hogy ezt a sport hiánya okozza. Stresszlevezetés, tökéletes terápia, sőt, a hosszútávfutást én már egyfajta könnyűdrognak mondanám, hiszen a szervezet megszokja az endorfin termelődését, és igényli is folyamatosan.

 

 

A terhesség sem vette el a kedved, energiád a futástól. Kellett hadakoznod a nőgyógyásszal, hogy zöld utat adjon?

A 16. hétig futottam, utána már nem esett jól. 8 hetesen viszont még egy 31 kilométeres versenyen jártam. Az orvosom a 20. hétig heti négy félmaratoni távig engedélyezte a futást, szigorú pulzuskontroll mellett. A szervezetem viszont előbb jelezte, hogy elég neki, ezért elkezdtem fokozatosan csökkenteni a távokat, majd már csak sétáltam, végül azt is elengedtem.

 

Lili érkezése után biztosan nagyon vártad már, hogy leporold a futócipőd!

Naná! Négy és fél hét után merészkedtem először ki, csupán alig több mint két kilométer kocogásra. Az első terhességem után hat héttel már belefértem a legkisebb ruhámba, most viszont nehezebben állt vissza a szervezetem. Ez rengeteg tényezőtől függ, de kitartással és odafigyeléssel tudtam, hogy újra a régi leszek. Rendszert az első időszakban nem igazán tudtam kiépíteni, hiszen Lili volt az első és legfontosabb. Alvásidőben a párom, Dávid vigyázott rá, olyankor szöktem kicsit meg otthonról.

 

Ezek szerint támogat téged a célod elérésében.

Természetesen kikértem a véleményét a 12 órás futás kapcsán, és nagyon szerencsésnek vélem magam, hogy maximális támogatást kapok tőle.

 

 

Mikor tudtad elkezdeni a tudatosan felépített, rendszeres edzéseket?

Októberben éreztem, hogy szeretném komolyan venni, nem sokkal később pedig meg is találtam a megfelelő asszisztenciát a Plandurance csapatánál. 9:20-as tempóval kezdtem a pulzuskontrollos futásokat, majd Stokinger Zoltán "Stoki" márciusban vett a szárnyai alá, és jelenleg ugyanolyan pulzusszám mellett már 5:30-as tempóra vagyok képes.

 

 

Egy nagy mérföldkő és egyben kiváló teszt volt a szeptemberi Wizz Air Budapest Félmaraton. Elégedett vagy az eredményeddel?

Az előző Wizz Air félmaratonomat 2 óra 25 perces idővel futottam le, és abba is belehaltam, tehát tudtam, hogy mindenképp egy sokkal jobb idővel fogok most célba érni. Izgatottan álltam rajthoz, és kijelenthetem, hogy remekül sikerült edzőversenyen vagyok túl! Az előírt pulzusértékeket maximálisan betartva futottam, ami egy 2 órán belüli félmaratoni teljesítményt eredményezett. Ez azt jelenti, hogy Stokival az eddigi féléves közös munkával 27 percet javítottunk a 21,1 km-es távom idején. Annak ellenére is, hogy az időjárási körülmények nem éppen voltak ideálisak. Hőségben futottunk, árnyék szinte semmi, mégis, mivel a frissítésem tökéletesen sikerült, elkerült a holtpont.

 

A következő lépcső pedig a maraton, nem is olyan sokára. Arra vonatkozóan mik a célkitűzések?

Októberben futom majd, a tervek szerint 3 óra 55 perc környékén. Jövőre pedig már jöhetnek a hatórás futások, a 80 kilométeres távok, hogy aztán 2022-re eljussak a 12 órás megmérettetéshez.

 

 

A futás közben már túlnőtt azon, hogy a hobbid legyen.

A nyáron életmód- és táplálkozás-tanácsadó lettem, novemberben pedig végzek mint csoportosfitnesz-instruktor. Hosszú távú célom, hogy ezzel foglalkozzak, segítsem az embereket ezen az úton. Ugyanúgy szeretném az idősebbeket egy egészségesebb életmód felé terelgetni, mint a gyerekeket kimozdítani a virtuális térből, ahova beragadtak. Attila fiam 14 éves, nála is látom, hogy nagyon eltolódik az egyensúly. Nincs gond a technika fejlődésével, élvezzék nyugodtan a számítógépes játékokat, de küzdök vele, hogy mellette találjon valami aktív cselekvést is, ami szórakoztatja. Nagyon nehéz…

 

 

Te milyen mozgásformákat próbáltál gyerekkorodban?

Tulajdonképpen folyamatosan sportoltam: 12 évet atletizáltam, mellette 13 évig kézilabdáztam - NB I B-ben hagytam abba. Nem szerettem futni. 100 méteren még nem tudtam eléggé felgyorsulni, 200-on jó voltam, 400-on már elfogytam. Rengeteg edzésem volt, sokszor szívesebben cseréltem volna el bármilyen más tevékenységre, de Pali bácsi, a testnevelő tanárom, edzőm belém plántálta: “az apád sportoló volt, jönnöd kell”. Apa főállású futbalista volt, így ugyan puffogva, de mentem.

 

Akkor nem véletlen, hogy ennyire komolyan veszed a futást.

Egy életre megtanultam, mi az a felelősség és kitartás. Soha nem fordulhat velem elő, hogy amit kiír nekem az edzőm, azt nem teljesítem vagy lecsalok belőle.

 

 

Hogyan néz ki most egy átlagos heted az edzések szempontjából?

Május óta heti hatszor futok - ez több mint hat és fél órát jelent a hét nap alatt -, a keresztedzésem pedig heti 3-4 óra aerobik. Ezt majd még fokozni fogjuk egy napon belül több edzéssel és a távok növelésével. Általában egy hétre lebontva látom előre az aktuális edzéstervezetemet, amit az edzőm állít össze, ő pedig minden futásom után automatikusan megkapja az adataim: a pulzusszámom alakulását, a távot, az időt és jó néhány grafikont. Ezek alapján folyamatosan monitorozza a fejlődésem, illetve mentálisan ugyancsak támogat.

 

Nincs viszont ott melletted, hogy edzés közben motiváljon, így elképesztően nagy akaraterő kellhet ahhoz, hogy napról napra teljesítsd az előírt adagod.

A megfelelően megválasztott cél kellő lendületet ad. Nem csupán lefutni szeretném a 12 órát, mert arra már jövőre is képes lennék. Ennél egy jóval nagyobb cél lebeg a szemem előtt: hogy megnyerjem. Ez elég erős motivációt ad ahhoz, hogy nap nap után elvégezzem az edzéseimet, mert azok nélkülözhetetlenek az álmom beteljesítéséhez.

 

Lehet egy ilyen távot még élvezni?

Igen, azt, ha vége van… De térjünk erre vissza 2022 áprilisában!

 

 

Biztos, hogy ugyanolyan sebességgel telik a te időd is, mint a miénk? Hogyan férsz bele a 24 órába?

Gyakran megkérdezik, mikor van időm a háztartásra, a gyerekekre a munka és a futás mellett. Minden nap főzök, rend uralkodik az otthonunkban, a párommal, a fiammal és a lányommal pedig szintén töltök együtt minőségi időt. Már nem nézek tv-t, nem járok el szórakozni és sok más olyasmire valóban nem jut energiám, ami másoknak a napi, heti rutin része. Igyekszem továbbá olyankorra időzíteni a futást, amikor a családnak a legkevésbé tűnik fel, hogy anya nincs otthon: reggel, miután elvittem Lillit a bölcsibe, munka előtt futok még egyet, hétvégén pedig szintén azelőtt pipálom ki az edzést, hogy felkelnének a többiek.

 

 

Az étrend legalább olyan fontos, mint az edzések. Vannak lemondások?

Alkoholt évek óta nem iszom, de nem lemondásként élem meg, hanem tudom, hogy se az egészséges életmódhoz nem passzol, se az edzéseimet nem szeretném ezzel elrontani, mert egyszerűen nem éri meg. Egyébként magamnak állítom össze az étrendem, mióta megszereztem erről az oklevelet. 26 kilót fogytam másfél év alatt, és tökéletesen érzem magam. Önsanyargatásról szó sincs, mindent fogyasztok, de természetesen mértékkel. Bárki képes erre, csak el kell határozni!

 

 

Mondhatnánk, hogy a futáshoz csak két láb szükséges, de ettől manapság már jóval összetettebb a képlet: 1000 kilométerenként cipőcsere, vannak nélkülözhetetlen kütyük, a megfelelő frissítést és regenerálódást ugyancsak támogatni kell, a nevezési díjakról nem is beszélve. Igen költséges sporttá vált a futás. Találtál szponzorokat?

Az Édespötty és a 48 Étterem és Bár bizalmat szavaztak nekem és segítenek a célom elérésében. Bízom benne, hogy mások is érdemesnek találnak majd arra, hogy támogassanak.

 

A családod, barátaid elkísérnek a versenyekre?

Egy barátnőm vállalta, hogy a frissítési pontokon a saját, jól bevált frissítőimmel vár, mert igencsak rizikós egy versenyen kísérletezni vele, hogyan reagál a szervezetem a kihelyezett zselére, italra. Az edzőm, Stoki és a plandurance-esek ugyancsak szurkolnak nekem. A családom nem szeretem, ha ott van a helyszínen, mert akkor fejben szétesem.

 

 

A Sárvár 24 órás futás keretében állsz majd rajthoz a 12 órás megmérettetésen. Kacérkodsz a gondolattal, hogy egyszer a 24 órásnak is nekivágj?

Most azt mondom, hogy nem. Először legyek túl a 12 óráson! Aztán meglátjuk...

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Wed, 23 Sep 2020 10:00:00 +0200
Őszi divatinspirációk indián nyárral megbolondítva: ilyen volt a Fashion Reggeli http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3757-oszi-divatinspiraciok-indian-nyarral-megbolonditva-ilyen-volt-a-fashion-reggeli http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3757-oszi-divatinspiraciok-indian-nyarral-megbolonditva-ilyen-volt-a-fashion-reggeli Fotó: Petróczi Réka
Szeptember elseje legalább olyan misztikus dátum, mint az év első napja: az újrakezdésre asszociálunk róla. Általában ilyenkor mindenki tele van új tervekkel azután, hogy nyáron pihent és töltődött kicsit. Inspirációt bőven kaptunk most ehhez az időszakhoz a Fashion reggelin: a…

 

 

 

Az álmok csakis kemény munkával válnak valóra

Drencseva Natali 21 évesen alapította meg saját márkáját, a Nana’s Fashiont. Még mindig csupán 26 éves, de egy elképesztően céltudatos vállalkozónő, akitől lehet és érdemes is tanulni. Már tizenévesen beszippantotta a divatvilág, ám egy kisebb csavarral érkezett meg a helyére: felvették az ELTE jogi karára, de egy londoni kiruccanás során tudatosult benne: az nem az ő útja. Rögvest pótfelvételizett - némi családi vita után - a Modart Művészeti és Divatiskolába, ahol divatmenedzser szakon diplomázott. Mindenki számára elérhető és megfizethető dizájner termékeket álmodott meg. Ettől a víziójától senki és semmi nem tántoríthatta el, mert végig szilárdan hitt magában és a küldetésében. Kérdezett, tanult, lépdelt előre.

 

 

Noha iskolai körülmények között nem tanulta a divattervezés gyakorlatát, az első kollekcióját maga tervezte. Bezárkózott a szobájába, elsajátította a tervezőprogram használatát, és csak rajzolt és rajzolt. Ebből pedig megszületett a Nana’s Fashion első 12 ruhadarabja. Az irányvonalak azóta is változatlanok: letisztult, nőies streetwear ruhákat találunk az üzleteiben. A minták helyett a különleges fazonokkal játszik, és imádja a púderszíneket. Kecskeméten is felpróbálhatjuk ezeket a fantasztikus és egyedi szetteket, a Malom Központ 3. emeletén lévő Marianna Herrhoffer üzletbenA Fashion reggelire is hozott néhány szépséget - be kell valljuk: nem nehéz beleszeretni.

Szeptember a divat hónapja az egész világon, ám a pandémia erre is rányomta bélyegét, Natinak pedig rendkívül hiányoznak a bemutatók. Persze, ez nem azt jelenti, hogy most hátradőlve lógatja a lábát. A pörgés változatlan az életében, most az új helyzetre reagálva, az online térben igyekszik fejleszteni a Nana’s Fashiont. 

 

 

Kényeztesd magad tetőtől talpig!

Ismerjük a klisét, hogy a szépség belülről fakad, de azért mégiscsak ügyelünk kell rá, hogy a tükörképünk is megerősítse ezt. A bőröd rendkívül hálás lesz neked, ha a nyári igénybevétel után egy kicsit hagyod fellélegezni és megújulni. Az Yves Rocher kecskeméti üzletvezetője, Kalász-Fúrós Melinda megosztott a résztvevőkkel néhány hasznos őszi bőrápolási tippet. A megújulás a bőrünk esetében a radírozással kezdődik, amihez vadonatúj termékeket ajánlott a francia márkától: a sárgabarackmagos, a sheavajas és az aktív növényi szenes detox testradírjuk nemcsak hámlasztja, hanem egyből táplálja, hidratálja is a bőrünket.

 

 

Az erős UV-sugárzás a hajunkat szintén megviseli a nyári hónapok folyamán, érdemes ősszel egy picit ennek is figyelmet szentelnünk a fürdőszobában. Az Yves Rocher bedobott egy praktikus újdonságot: a jojobaolajos univerzális hajápoló balzsamukkal bármilyen napszakban kényeztethetjük a hajunkat, nem kell ugyanis leöblíteni.

Melinda elárulta, októberben már találkozhatunk az üzletükben a karácsonyi kollekcióval, úgyhogy már néhány belül elkezdhetünk ajándékokra vadászni, elkerülvén a decemberi tolongást és kapkodást.

 

 

Nemcsak a pasik terepe!

Az elektronikai cikkek birodalmában inkább a pasik mozognak otthonosan, de Gavula-Recte Mikula Fanni, a Best Byte kecskeméti üzletvezető helyettese hozott a reggelire néhány bizonyítékot, hogy igenis vannak ízig-vérig csajos kütyük is náluk.

 

 

Összeismertetett minket például minden nő álmával: az otthon használható tartós szőrtelenítővel. A szőrgyilkos masinák már 1-3 hónap alatt látványos eredményt ígérnek és nincsen káros hatásuk. A szépségszalonokban már sok éve dívik a villanófényes technológia, amely gondoskodik róla, hogy a makacs és utálatos szőrszálak vissza se nőjenek. Ezt a tudást varázsolták bele ezekbe az otthon használható gépekbe, amelyek már a bőrtónusunkat is érzékelik, így tényleg biztonságosak. Mi igazán nem bánnánk, ha a karácsonyfa alatt találkoznánk egy ilyen szerkentyűvel!

 

 

Őszre színezve

Az Attila Virágszalon tökös, bordó-narancs-barna árnyalatokban pompázó dekorációja meghozta a kedvünket, hogy mi is elcsomagoljuk a nyári lakáskiegészítőket és teret adjunk az új hangulatnak. Lassan érik egy shoppingolós nap is, látva a Bijou Brigitte nagyon nőcis hajpántjait, a Palladio extravagáns cipőit és a Nail & Go őszi színpalettáját.

 

 

Hogy tökéletesen kimaxoljuk a délelőttöt, a csajos beszélgetések mellé a reggeli falatokról és a napindító koffeinadagról a Panoráma Terasz és a Mamacita gondoskodott. A szervezők természetesen ügyeltek az aktuális járványügyi szabályok betartására, így a másfél méteres távolságra, illetve maszkot és kézfertőtlenítőt is kihelyeztek a Panoráma Teraszon.

A reggeli legstílusosabb résztvevőjét is megválasztották a szervezők: Melinda a Malom Központ meglepetésével térhetett haza. A többi hölgy sem távozott üres kézzel: az Yves Rocher kedveskedett ajándékcsomaggal.

 

Az év utolsó Fashion reggelijére december 5., szombatig kell várnunk. Figyeljék a Malom Központ Facebook-oldalát a részletekért, a szervezők ígérete szerint igazán különleges lesz!

 

Galéria Petróczi Réka képeiből:

{gallery}trend/ESEMENY/2020/FR_szeptember{/gallery}

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Női percek Tue, 22 Sep 2020 11:08:11 +0200
Szépül a kecskeméti Egészségkert, egy váratlan vendég is hozzájárul a betegek jó közérzetéhez http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3756-szepul-a-kecskemeti-egeszsegkert-egy-varatlan-vendeg-is-hozzajarul-a-betegek-jo-kozerzetehez http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3756-szepul-a-kecskemeti-egeszsegkert-egy-varatlan-vendeg-is-hozzajarul-a-betegek-jo-kozerzetehez Szépül a kecskeméti Egészségkert, egy váratlan vendég is hozzájárul a betegek jó közérzetéhez
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház területén már el is készült az Egészségkert első fázisa, a betegek máris magukba szívhatják a szabad levegő és a zöld környezet gyógyító energiáit.

 

A kórház lelkes csapata 2020-ban Richter Anna Díjat nyert, és ezzel 4 millió forint állt rendelkezésükre elképzeléseik megvalósításához. Mertek viszont nagyot álmodni, és a tervezők, kivitelező segítségével egy több ütemből, számos attrakcióból álló, egyedi terápiás kertet szeretnének kialakítani az udvaron. A tervezés folyamán figyelembe vették a betegek, dolgozók igényeit és a nemzetközi szakirodalom ajánlásait.

Az elnyert támogatásból először a legfontosabb elem, egy út készült el, amelyen az Onkoradiológiai Központból ki lehet tolni a beteget akár betegágyastól is. A színes, illatos virágokkal és padokkal díszített ösvény egy pihenőöbölbe vezet, ahol a külvilágtól elvonulva, a beteg a családjával meghitt körülmények között tud értékes időt tölteni.

 

 

Az Egészségkert gondolata annyira elnyerte az onkológiai betegek tetszését, hogy egyikük 500.000 Ft-tal támogatta a megvalósítást. E mellett növény felajánlásaival egy Kecskemét közeli kertészet is a nemes ügy mellé állt.

A folytatásban – amennyiben sikerül újabb támogatókat szerezni – új kerti bútorok, padok, asztalok, még több járda, gyalogló ösvény, labirintus, kültéri tornaeszközök, lélekemelő installációk, pergola, és számos, a lélek és test felüdülését szolgáló meglepetés készülhet el a kórház udvarán.

 

 

A kerti munkánkat a Richter Anna Díj munkatársai is megtekintették személyesen, illetve a projekt zárásaként egy kisfilmet is forgattak a csapatról. A forgatáson megcsodálta a kertet Irénke néni, a kórház egyik betege is, aki végre hosszú idő után újra élvezhette a szabad levegőt és a csodás napsütést.

 

 

Mindeközben meglepte a stábot az Egészségkert első fanatikus rajongója, egy kedves cicus is, akit a csapattagok Vitaminnak kereszteltek el.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 21 Sep 2020 19:02:49 +0200
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3716-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3716-heti-motto Heti mottó
Ezzel könnyedén felvértezheted magad a hétre!

 

{loadposition user11}

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Mon, 21 Sep 2020 09:00:00 +0200
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3754-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3754-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek
Mi elolvadtunk, amikor megláttuk Töpszlit az árva kutyusok között. Reméljük, nem sokáig lesz gazdikereső!

 

{loadposition user11}

 

Mit kell tudnod erről a kutyusról, aki épp Rólad álmodik?

 • Neve: Töpszli-K154
 • Ivara: kan
 • Fajtája: keverék
 • Színe: vörös
 • Szőre hossza: félhosszú
 • Termete: kicsi
 • Születési ideje: 2020. 06. 23.
 • Bekerülés dátuma: 2020. 08. 18.
 • Chip: van

 

Szeretnéd örökbe fogadni őt vagy valamelyik sorstársát? Keresd fel a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítványt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Sun, 20 Sep 2020 17:21:12 +0200
A legjobb kecskeméti programok szeptember 17-20. között http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3753-a-legjobb-kecskemeti-programok-szeptember-17-20-kozott http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3753-a-legjobb-kecskemeti-programok-szeptember-17-20-kozott A legjobb kecskeméti programok szeptember 17-20. között
Belehúzott az ősz Kecskeméten, igazán fergeteges programokat hoz ez a hétvége, úgyhogy reméljük, marad energiád a napokban szórakozni!

 

Fotó: Banczik Róbert

 

Kecskeméti Népzenei Találkozó

 

Több helyszínen

Időpont: 2020. szeptember 17-20.

 

A Kecskeméti Népzenei Találkozó 1967-ben indult, a kezdetektől a mai napig a népi kultúrát hivatott bemutatni hagyományőrzők tolmácsolásában.

Részletes program

 

 

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás 

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: 2020. szeptember 17-től 2021. február 28-ig keddtől vasárnapig

 

Erzsébet, Ferenc József felesége, Magyarország királynéja, Ausztria császárnéja volt, akinek népszerűsége töretlen. Nem véletlen, hiszen a királyné rendkívüli szimpátiával viseltetett a magyarok iránt. Ahogy Benedek Elek írta róla: „Mi koronát tettünk a fejére, ő a koronáért szívét adta nekünk. Ezer év óta az egyetlen királyné, kinek szíve melegét érezte a magyar.” Életéről filmek, könyvek, tanulmányok, kiállítások, színházi darabok szólnak. A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlatunk középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya áll. A kiállításon négy teremben mutatjuk be az ún. magyar udvartartás tagjait, mindennapjait Erzsébet királyné környezetében. A tárlat megismerteti a kiegyezéshez vezető utat, amelyben Erzsébet királyné és bizalmasa, „barátnéja”, Ferenczy Ida központi szerepet kap. Erzsébet magyarok iránt érzett szimpátiáját jól mutatja a kiegyezés során vállalt közvetítő szerepe. Türr István megfogalmazásában: „Megtanulta a magyar nemzet történetét, a magyar nyelvet és megszerette magát a nemzetet. Ezáltal lett az ország őrangyala, aki áldásosan működött a király és a nemzet kibékítésében, és ezért az emléke örökké élni fog a magyarok szívében.” Erzsébet királyné Magyarországon elsősorban Gödöllőn és Budán tartózkodott, így a kiállítás e helyszínek mindennapjait is megidézi a gödöllői falkavadászatoktól a budai bálokig. Bemutatja a „magyar királykisasszonyt”, a Budán született Mária Valériát és az ő magyar környezetét. A búcsú és emlékezet terme az Erzsébet királyné halála és emlékezete témakört járja végig.

A kiállításra több mint tíz intézményből kölcsönzött műtárgyakat, fotókat, dokumentumokat a múzeum. A tárlat különleges színfoltjai Erzsébet királyné, Ferenczy Ida és Andrássy Gyula ruháinak Czédly Mónika által készített, kutatásokon alapuló hiteles rekonstrukciói.

A tárlat nem pusztán történeti kiállítás, hanem a királyi család és az arisztokrácia életmódjának, a korabeli divatnak bemutatása – elegáns és látványos környezetben.

 

 

Gyenes Kata - Rózsák tánca kiállítás

 

Helyszín: Boldogasszony tér

Megtekinthető: 2020. szeptember 30-ig

 

Gyenes Kata fotográfus egyedi kiállítása a Rózsakertben.

A belépés ingyenes

 

 

Rejtélyes Vacsora: A Don Giovanni család története

 

Helyszín: Kisbugaci Étterem, Munkácsy u. 10.

Időpont: 2020. szeptember 18., 18:30

 

Ármány, titkok, leleplezések, krimi, vacsora… Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel és korhű zenével várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra! Miután mindenki megérkezett, ismertetjük a programot, hagyunk időt felkészülni, italt rendelni.
Kezdetét veszi a játék és a vacsora, majd…valaki holtan esik össze. De miért? …de hogyan? …ki tette? Kérdések töltik meg a feszültségtől megfagyott levegőt, melyekre a nektek kell kinyomoznotok, illetve a valódi tettesnek elterelnie a gyanút szörnyű tettéről… Mellette mindenkinek megvannak saját titkai, küldetései…

Regisztráció: kecskemet@rejtelyekhaza.hu

Menü:

 • erőleves cérnametélttel
 • rántott hús vegyes körettel
 • somlói galuska

Kedvezményes ár: 6.980 Ft/fő

Bővebb információ

 

 

Mackó kuckó bábos játszóház - Papírsárkány

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. szeptember 19., 9:30–10:45

 

Bábos anyanyelvi játszóház Bogyó és Babóca, Boribon történeteivel és játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. Nosztalgia az anyának, apának – újdonság a babáknak!

Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek

Vezeti: Forgó Gyöngyi óvónő, drámapedagógus

Bérlet ára: 2.600.- Ft/ 3 foglalkozás (egy gyermek és egy felnőtt részére)

Alkalmi belépőjegy: 1.100.- Ft

A bérletek szeptember 1-től válthatók az Ifjúsági Otthon pénztárában.

Az egészségügyi előírások miatt limitált a résztvevők száma, kérik, hogy mindenki vegye meg elővételben a jegyeket!

 

 

Terménybáb készítés

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár A. u. 15.

Időpont: 2020. szeptember 19.

 

Itt van az ősz, a betakarítás ideje, a piacok roskadoznak a terményektől, melyekből érdekes terménybábok is készülhetnek.

Foglalkozások időpontjai: 10.00-12.00 és 14.00-16.00-ig.

 

 

Őszi asztaldísz készítő workshop

 

Helyszín: White House Decor, Méntelek tanya 152.

Időpont: 2020. szeptember 19., 14:00

 

Kétféle asztaldísz közül lehet választani, a visszafogottabb arany-fehér-barna búrás kombináció illetve az igazán őszies színekben pompázó narancs boxot.

A workshop díja 9500 Ft.

A foglalkozás maximum 2.5 -3 órát vesz igénybe.

Jelentkezés: 06704202600

 

 

Dinoszauruszok bolygója

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2020. szeptember 19., 15:00

 

Ajánlott korosztály: óvodás kortól - ált. isk. 4. osztályig

Előadó: Balogh Gábor, szakelőadó

Belépőjegy egyéni érdeklődőknek:

 • Felnőttek részére (kedvezmény nélkül): 1100 Ft
 • Diákok és nyugdíjasok kedvezményes jegye: 850 Ft
 • Családi kedvezményes belépő: 2800 Ft
 • Pedagógusok részére a belépés alanyi jogon ingyenes.

 

 

Mulan

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2020.09.19. szombat, 15:30
 • 2020.09.20. vasárnap, 15:30


Amerikai családi kalandfilm, dráma, 120 perc, 2020

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

A Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

A húsz évvel ezelőtt bemutatott animációs változatot egy Oscar-díjra és két Golden Globe-ra jelölték. A legendás hős története Kína egyik legkedveltebb mondája, és ma is része a tananyagnak a kínai iskolákban. Egy egész évet felölelő, világszéles szereplőválogatás után Liu Yifei (A tiltott királyság) kapta meg Hua Mulan szerepét. Partnerei többek között Donnie Yen, Jason Scott Lee, Tzi Ma valamint Gong Li és Jet Li lesznek, a film rendezője Niki Caro (A bálnalovas).

Jegyár: 850 Ft, jegyfoglalás

 

 

108 kör napüdvözlet

 

Helyszín: Ramadasa Yoga Kecskemét, Margit u. 3.

Időpont: 2020. szeptember 20., 8:00–10:00

 

A gyakorlás típusa flow jellegű lesz, csak áramolsz és összekapcsolódsz magaddal.

Tartja: Szécsényi Márta jógaoktató

Részvételi díj: 2500 Ft

Jelentkezés

 

 

Nyílt nap az ÚJ Életmód Fitneszben

 

Helyszín: Életmód Fitnesz, Balaton u. 24/A

Időpont: 2020. szeptember 20.

 

Órarend:

 • 9.00-9.45 baba-mama torna (Adri) - baba/gyerkőc hozható
 • 10.15-11.45 gerincjóga (Mercédesz)
 • 12.00-13:00 Szétnyílt hasizom állapotfelmérés, kötetlen beszélgetés (Adri) - baba/gyerkőc hozható
 • 13.30-14.15 köredzés (Adri)
 • 14.30-15.30 kismamatorna (Adri)
 • 15.45-17.00 hatha jóga (Mercédesz)
 • 17.30-18.30 Pilates (Évi)

Az esemény INGYENES, de külön REGISZTRÁCIÓ KÖTELEZŐ minden órára! Itt tudtok bejelentkezni az egyes órákra. 

Bővebb információ

 

 

Templomos Kecskemét

 

Gyülekező: Városháza előtt

Időpont: 2020. szeptember 20., 9.30

 

A kecskeméti Tourinform iroda egy élményekkel teli városnézést szervez képzett idegenvezetővel mindazoknak, akik szeretnének széleskörű ismeretet szerezni Kecskemét templomairól és azok történelméről.

Részvételi díj:

 • Felnőtt: 1.000 Ft
 • 18 éven aluliak: 500 Ft
 • 3 éves kor alatt: ingyenes

Bővebb információ: +36-76/800-040, kecskemet@tourinform.hu

 

 

5. Dream Day Esküvőkiállítás

 

Helyszín: Four Points by Sheraton, Izsáki út 6.

Időpont: 2020. szeptember 20., 10:00–18:00

 

Csodálatos helyszínen, gyönyörű standokkal, igényes kiállítókkal várják az ifjú párokat!

A belépés ingyenes!

 

 

Kulturális Örökség Napjai

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Katona J. tér 5.

Időpont: 2020. szeptember 20., 15:00–18:00

 

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ebben az évben is kapcsolódik a programhoz, az épület ezen a napon díjtalanul látogatható. Maszk viselése kötelező!

Az ünnep alkalmával akciókkal kedveskednek a nézőknek: 30% kedvezménnyel váltható 5+1 felnőtt bérlet az erkélyre és felnőtt jegy a Kelemen László Kamaraszínházban lévő előadásokra október hónapra.

 

 

CSAK Coffee: válaszutak család és karrier témában

 

Helyszín: CédrusNet udvar Kápolna u. Munkácsy u. sarok

Időpont: 2020. szeptember 21., 10:00–11:30

 

Válaszutak mindig vannak az életünkben, ha a komplex egészet vagy csak egy átlagos hétköznapot nézünk meg. Olyan jó, hogy ezekkel a dolgokkal nem vagyunk egyedül, jó ezeket átbeszélni csoportban vagy négyszemközt szakemberrel, egy másik anyukával.

Vendég: Adorján Liza - Mothercoach, aki gyakorló anyukaként, több, anyukáknak szóló program vezetőjeként igazán jól ismeri ezeket a válaszutakat!

Az eseményen való részvétel díjmentes. Regisztráció

 

 

Záró tárlatvezetés az Ország Lili kiállításon

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2020. szeptember 28., 17 óra

 

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész

Részvételi díj: 1500 Ft/fő (kedvezményeket nem áll módunkban érvényesíteni)

Jelentkezés: bozso.muzped@gmail.com

Ország Lili - Múltba nyíló kapuk című kiállítása október 4-én zár a Bozsó Gyűjteményben.

 

 

Vegánul az élet

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. október 15., 18:00–21:00

 

Vegán életmódot sokféle okból folytathat az ember, mi azonban nem a miértekre helyezzük a hangsúlyt vegán esténken, hanem egyetlen egy dologra: az ÍZre. A vegán ételek ugyanis nem jelentenek egyet a sótlan, ízetlen "fűevéssel", a sokunk által tapasztalhatott " jó-jó, csak valami hiányzik belőle" típusú kóstolásokkal.

Az estén, amelyre nem csak vegánokat várunk, igazi íz-és színkavalkádot varázsolunk mindenki által jól ismert alapanyagokból, állati eredetű élelmiszerek elhagyásával. Ez a program neked szól, ha már vegán vagy, esetleg mostanában kezdtél eljátszani a gondolattal, hogy azzá válj. Akkor is várunk, ha egészségesebb alapanyagokra szeretnéd cserélni a megszokott ételeid vagy ha egyszerűen csak egy kellemes estét töltenél el szuper társaságban.

Menü:

 • Kókuszos-lime-os édesburgonya-krémleves
 • Fűszeres-feketebabos quesadilla
 • Krémes carbonara - házilag gyúrt tészából
 • Lisztmentes csokoládé ganache torta gyümölcsöntettel

Vezeti: Sárdi Barbara

Ár: 11.000 Ft/fő

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.

Jelentkezés

 

 

Magic Show IV. - Ne Higgy a szemednek!

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2020. december 28., 19:00–21:00

 

Felkészültél életed legvarázslatosabb estéjére? Láttál már embereket eltűnni a semmibe majd előbukkanni? Láttál már gondolatolvasót akcióban? Láttál már lebegő embereket és tárgyakat? Igen.. a TV-ben.. de itt most nem forog a kamera.

Bűvészet, illúzió, gondolatolvasás, manipuláció és még számos a tudomány által megmagyarázhatatlan mutatvány!

A műsor 6 éves kortól ajánlott.

Az előadás 120 perces és tartalmaz egy 15 perces szünetet.

Jegyár: 3700-5200 Ft

Jegyvásárlás 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 16 Sep 2020 19:07:34 +0200
Kecskeméti győztese lehet a Nők Magyarországért Díjnak! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3752-kecskemeti-gyoztese-lehet-a-nok-magyarorszagert-dijnak http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3752-kecskemeti-gyoztese-lehet-a-nok-magyarorszagert-dijnak Kecskeméti győztese lehet a Nők Magyarországért Díjnak!
Mindig különleges érzés egy országos díj kapcsán kecskeméti vonatkozásban írni. Most arra buzdítunk mindenkit, szavazzon a Nők Magyarországért Díj közönségszavazásán, hogy Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház jelöltje büszkélkedhessen a kitüntetéssel!

 

 

Közel 500 javaslat érkezett arra, hogy ki kapja meg a Nők Magyarországért Klub díjait 4 különböző kategóriában. Az oktatás, a szociális terület, az egészségügy, illetve egyéb kategóriában lehetett jelölni, és most ezekben a kategóriákban lehet szavazni, kategóriánként 1-1 szavazattal. 

 

Itt lehet szavazni!

 

2020-ban felhívást tett közzé a Nők Magyarországért Klub olyan nők erkölcsi és anyagi elismerése céljából, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése-kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a koronavírus járványra készülve létrehozott egy Kórházi Koronavírus Operatív Testületet, melynek a menedzsmenten kívül néhány osztályvezető főorvos volt tagja, szakmai tanácsadója, többek között Dr. Patyi Márta, a Kórházhigiénés Osztály osztályvezető főorvosa. A testület minden nap reggel 8 órától ülésezett.

Dr. Svébis Mihály főigazgató Dr. Patyi Mártát bízta meg a járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálására, meghozatalára, felügyeletére. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kórházhigiénikus osztályvezető főorvosa kiváló tudással, több évtizedes szakmai és kórházi gyakorlattal rendelkező infektológus. A megyei kórház részeként működő kalocsai és kiskunfélegyházi kórházak kórházhigiénés irányításán kívül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is Dr. Patyi Márta látja el az infekciókontroll feladatokat.

 

 

Dr. Patyi Márta személye hozzájárult Bács-Kiskun megyében a COVID-19 járvány lassításához, megfékezéséhez. Áldozatos, kitartó, precíz, példamutató, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően a megyei fertőzöttségi adatok országos szinten is kiemelkedően jók, alacsonyan maradtak, illetve egészségügyi dolgozói érintettség sem fordult elő. A COVID-19 járvány idején mindvégig áldozatos, megterhelő, lelkiismeretes munkát végzett, folyamatosan rendelkezésre állt. Minden eddig megszerzett tudása, tapasztalata segítette a járvány elleni védekezést, mely során mindvégig a betegek és a dolgozók biztonsága volt számára az elsődleges szempont.

Főorvosnő kísérte figyelemmel az eljárásrendeket, melynek intézménybe történő betartásáról személyesen gondoskodott. Elkészítette a Katasztrófa terv és az Influenza pandémiás terv protokolljainak aktualizálását. Új dokumentumokat készített, többek között a Koronavírus pandémiás tervet, a Koronavírus járvány esetén érvényes Infekciókontroll kézikönyvet. Osztályos eljárásrendeket írt a Patológiai osztály, a Központi Laboratórium, a Kardiológiai és Gasztroenterológia Osztály számára.

Állandó, 0-24 órás infektológiai készenlétet biztosít az intézmény számára, a COVID-19 gyanús és igazolt esetekben szükséges teendőkről intézkedik azonnal. Megszervezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé szükséges napi jelentés elkészítését. Folyamatosan kapcsolatot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával. A Bács-Kiskun Megyei oktatókórház járványügyi helyzettel kapcsolatos dokumentumain kívül ő készített el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház – Mobil Járványkórház infekciókontroll kézikönyvét, és segítette a halasi kórház munkatársainak munkáját.

Telefonos szakmai konzultációt biztosított a háziorvosok számára. Felkérésre, igény szerint oktatást is tartott.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Tue, 15 Sep 2020 16:18:01 +0200
Mi a teendő Kecskeméten, ha koronavírusra utaló tüneteket észlelünk magunkon? http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3751-mi-a-teendo-kecskemeten-ha-koronavirusra-utalo-tuneteket-eszlelunk-magunkon http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3751-mi-a-teendo-kecskemeten-ha-koronavirusra-utalo-tuneteket-eszlelunk-magunkon Mi a teendő Kecskeméten, ha koronavírusra utaló tüneteket észlelünk magunkon?
Hova forduljunk, milyen esetben kerülünk kórházba, mikor maradhatunk otthoni karanténban és egyéb fontos kérdésekre kaptunk választ.

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghatározta azokat a betegutakat, amelyeket a koronavírus járvány alatt minden egészségügyi szolgáltatónak figyelembe kell vennie, és ennek megfelelően eljárnia.

 1. Ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet.
 2. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás.
 3. Amennyiben fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció.
 4. Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.

 

A kecskeméti kórházban továbbra is él a látogatási tilalom!

 

Rendkívüli látogatási engedélyt azonban kérelmezhetnek a hozzátartozók bizonyos esetekben. Az ezzel kapcsolatos információk:

 • A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat.
 • Rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat.
 • Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefonon, illetve e-mailben igényelhetnek a látogatók.
 • Rendkívüli látogatási engedély kérelmezésekor az alábbi adatokat kell megadni:
  - kérelmező neve, születési hely, születési dátum, lakcím, személyigazolvány szám
  - beteg neve, születési hely, születési idő, anyja neve
 • A háziorvosok terheltségét csökkentve a Háziorvosi igazolás nem szükséges.
 • Rendkívüli látogatási engedéllyel kizárólag a hivatalos látogatási időben lehet belépni az intézmény területére.
 • Kérnek mindenkit, csak akkor látogassa meg hozzátartozóját, ha teljesen tünetmentes, de ebben az esetben is mérlegelje látogatásának szükségességét, hosszát és kockázatosságát!
 • Maszk használata és egyes osztályok esetében védőruha használata kötelező!
 • Kérnek mindenkit, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

 

 

Betegek számára küldött csomaggal kapcsolatos kérések

 

A teljeskörű látogatási tilalom alatt az alábbiak szerint tudunk hozzátartozóinknak csomagot beküldeni:

 • A kecskeméti telephelyre vonatkozóan a csomagot lezárva a beteg adataival ellátva (név, osztály, kórterem) a Kecskemét, Nyíri úti főbejárat portáján napközben lehet leadni. Amennyiben a beteg adatai nem szerepelnek, illetve hiányos, akkor nem lehet ott hagyni a portán.
 • A 07.00-10.00 óra között leadott csomagok még aznap felkerülnek betegellátó osztályra, a 10.00 órát követően leadott csomag pedig másnap.
 • Kérik, hogy csak a legszükségesebb ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket tartalmazza a csomag!
 • A romlandó árukat, élelmiszert, folyadékot kérik, kerüljék a hozzátartozók! Egyedi gyógyszert, táplálékkiegészítőt, vitamint azonban tartalmazhat a csomag.
 • A csomag átvételekor, illetve átadáskor nem készül írásos elismervény! A csomag sérüléséért, elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért a kórház felelősséget nem vállal!
 • A Honvéd Kórházban (Kecskemét, Balaton utca) működő osztályok esetében keddi és pénteki napon 10-11 óra között a biztonsági szolgálatnak lehet leadni a behozott csomagokat a fentebb említett feltételekkel.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 14 Sep 2020 18:15:38 +0200
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3715-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3715-heti-motto Heti mottó
Ismersz ilyet? :)

 

{loadposition user11}

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Mon, 14 Sep 2020 09:00:00 +0200
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3750-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3750-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek!
Csodaszép pihe-puha szőrű kis kandúrka Freddy, rendkívül okos tekintettel lett megáldva, mintha tudná értelmezni, amit az ember mond neki. Igazán domináns természete van, mindig ő akarja átvenni az irányító szerepét, igaz, most még csak játékban. Szeretnivaló, nagyon gyorsan be tudja…

 

{loadposition user11}

 

Az örökbefogadás menete:

A cicák oltási költségeik részbeni megtérítésével fogadhatók örökbe. Érdeklődni kizárólag üzenetben lehet a Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán, illetve a kecskemeticicamentok@gmail.com címen.

 

Így működik a Kecskeméti Cicamentők alapítvány:

 • Önkéntesek mentik a cicákat lehetőségeikhez mérten, szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül. (A velük készült interjúnkat itt olvashatod.)
 • Gazdikereséssel, ivartalanítási akciókkal, szemléletformálással, befogással, stb. foglalkoznak.
 • Nem rendelkeznek menhellyel, a befogott állatok a tagoknál, illetve más, ideiglenes befogadóknál nevelkednek.
 • Az állatorvosi és egyéb költségeket adományokból finanszírozzák.


Ilyen esetekben fordulhatsz hozzájuk:

 • Örökbe szeretnél fogadni
 • Elveszett a saját cicád
 • Ellátásra szoruló (például elütött) cicát találtál
 • Gazdátlan cicát találtál
 • Meglévő állatnak nem tudsz tovább otthont biztosítani

 


Ha nem áll módodban vagy nem szeretnél magadhoz venni egy új, puha lakó- és játszótársat, akkor is tudsz segíteni a kidobott vagy már eleve kóbornak született kecskeméti macskákon.

Támogatási lehetőségek:

 • Anyagi támogatással: a Környezetünk Állataiért Alapítvány számlaszáma: 10402506-25015506-00000000
 • Az SZJA 1 %-ának felajánlásával, az alapítvány adószáma: 19049560-1-03
 • Átmeneti otthon nyújtásával
 • Szállítással
 • Adományozással (étel, gyógyszer, stb.)
 • Saját állat ivartalanításával, megfelelő, felelős tartásával

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 11 Sep 2020 13:33:13 +0200