home http://trendalelke.hu Mon, 23 Nov 2020 22:47:52 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Újra bevezetik az idősek vásárlási sávját http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3832-ujra-bevezetik-az-idosek-vasarlasi-savjat http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3832-ujra-bevezetik-az-idosek-vasarlasi-savjat Újra bevezetik az idősek vásárlási sávját
Hétköznapokon 9–11 óra, hétvégén 8–10 óra között az idősek védett sávban vásárolhatnak, tehát ebben az időszakban csak ők tartózkodhatnak a boltokban. Nem kötelező ilyenkor menniük, viszont a védett idősávban mások nem mehetnek bevásárolni.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi médiás csatornáján elmondta, „világosan látszik a statisztikákból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya, ez a rendelkezés őket védi”. 

Az egyelőre nem derült ki, az új rendelkezés a tavaszi korlázotásokhoz hasonlóan a 65 éven felüliekre vonatkozik-e. 

A részletek a Magyar Közlönyben olvashatók majd.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 23 Nov 2020 16:41:15 +0100
Indul a karácsonyi jótékonykodás Kecskeméten: megnyitott az Adománypont a Malomban http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3831-indul-a-karacsonyi-jotekonykodas-kecskemeten-megnyitott-az-adomanypont-a-malomban http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3831-indul-a-karacsonyi-jotekonykodas-kecskemeten-megnyitott-az-adomanypont-a-malomban Indul a karácsonyi jótékonykodás Kecskeméten: megnyitott az Adománypont a Malomban
Már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete és a Malom Központ együtt gyűjti az adományt. Pénteken megnyílt az adománypont a bevásárlóközpont második emeletén, és az első felajánlások is megérkeztek. Legyen a tiéd a következő!

 

 

Adománygyűjtő Akció a Malom Központban

 

2020. november 20-tól december 20-ig, hétfőtől szombatig 10.00-20.00, vasárnap 10.00-18.00 között

Gyűjtőpont a Malom Központ II. emeletén

 

Miket gyűjtenek?

 • tartós élelmiszer (konzerv, olaj, só, cukor, liszt, tészta, stb.)
 • tisztálkodási és tiszítószerek
 • ruházat
 • könyvek
 • játékok

Gondolkodhatsz használt termékekben is (pl. tanszer, játék, ruha, könyv, stb.), ha ezek minősége kifogástalan. Ne feledkezz meg a kamaszokról sem, az ő korosztályuk is szívesen fogadja a meglepetéseket! Ők is örülnek különleges papír-írószernek, az otthon tanuláshoz szükséges műszaki cikkeknek (tablet, laptop), piperecikkeknek, társasjátékoknak.

A csomagba NE TEGYÉL: romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, törékeny tárgyat.

 

“Ebben az évben még nagyobb szükség van az ilyen összefogásokra” - utalt a pandémia miatt kialakult nehéz helyzetre Rácz József, a MILL Partner Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője, aki a Malom Központ nevében töretlen lelkesedéssel biztosítja a helyszínt évről évre a kezdeményezéshez.

Fehérné Nagy Emese, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete elnöke hangsúlyozta, sok, velük kapcsolatban álló család nagyon várja már a segítséget. Nagy az igény a tartós élelmiszerre, de ugyancsak szeretnék a szülők megörvendeztetni gyermekeiket édességgel, ajándékokkal. Idén kb. 120 család között osztják majd szét az adományt.

Noha voltak tavaly kellemetlen tapasztalataik, ugyanis érkeztek be lejárt termékek, elnyűtt ruhák, használhatatlan kacatok, összességében nagyon elégedettek voltak a 2019-es gyűjtéssel, például több autónyi ruha gyűlt össze. Remélik, idén is összefognak a kecskemétiek.

A megnyitón részt vett Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki a városvezetés nevében adott át ajándékot.

 

A vírushelyzet miatt nem szeretnél kimozdulni, de a jótékonykodásról sem maradnál le?

A KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete az alábbi számlaszámon is várja a felajánlásokat:

50800128-15396420 (Szigetvári Takarékszövetkezet)

 

Önkénteskednél adományozás helyett?

Az Adománypont működtetését évről évre önkéntesek végzik. Felnőttek és középiskolások egyaránt jelentkezhetnek, a középiskolásoknak ráadásul az önkéntesség elfogadtatható közösségi szolgálatként.

Az önkéntességről bővebben az Egyesület ad tájékoztatást. Elérhetőségük: +3630/975-5777

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 20 Nov 2020 17:37:21 +0100
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3830-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3830-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek
Connie Nagykőrösről érkezett a kecskeméti menhelyre. Őszintén reméljük, hogy nem élvezi sokáig a telep vendégszeretetét és mihamarabb egy gondoskodó gazdi mellett sétálhat.

 

Mit kell tudnod erről a kutyusról, aki épp Rólad álmodik?

 • Neve: Connie-Eb674
 • Ivara: szuka
 • Fajtája: keverék
 • Színe: fekete
 • Szőre hossza: rövid
 • Tömege, marmagassága: 6.5 kg, 30 cm
 • Születési ideje: 2020. 05. 04.
 • Bekerülés dátuma: 2020. 11. 05.
 • Chip: van

 

Szeretnéd örökbe fogadni őt vagy valamelyik sorstársát? Keresd fel a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítványt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 20 Nov 2020 11:40:31 +0100
Online aukciós festményvásárt tartanak a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3829-online-aukcios-festmenyvasart-tartanak-a-kecskemeti-arboretum-fejleszteseert http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3829-online-aukcios-festmenyvasart-tartanak-a-kecskemeti-arboretum-fejleszteseert Online aukciós festményvásárt tartanak a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért
A Kiskunsági Alkotótáborban készült képekre licitálhatunk egy online aukció keretében, a bevételből pedig a Kecskeméti Arborétumot csinosítják.

 

 

2019-ben 15. alkalommal rendezék meg a Kiskunsági Alkotótábort, a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Szállóban. A 2020-as tábort a járványhelyzet miatt le kellett mondani, és kiállítással egybekötött művészeti vásárt sem tarthat a KEFAG Zrt. Annak érdekében, hogy a művészetkedvelők mégse maradjanak alkotás nélkül, létrehoztak egy online galériát, ahol nemcsak gyönyörködhetünk a Társaság tulajdonát képező varázslatos képekben, hanem lehetőséget biztosítanak a vásárlásra is.

A vásárlás menete:

 1. Vásárlási szándékát – az alkotás(ok) megnevezésével - az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezhetik az érdeklődők: Makra Zsuzsanna +36 30 748 6914, makrazs@kefag.hu
 2. Az kiválasztott festményt 10 napos aukcióra bocsátják ezen az oldalon.
 3. Amennyiben 10 napon belül más nem licitál a képre, akkor azt "kikiáltási áron" megkaphatja az, aki eredetileg kiszemelte magának. Amennyiben viszont mást is érdekel, akkor a licitálás szabályai szerint járhat el at érdeklődő, ha mindenképpen meg szeretné vásárolni a festményt.
 4. Fizetési feltételek: az aukciós oldalon megadott bankszámlaszámra előre átutalással.
 5. Átvétel: személyesen (KEFAG Zrt. Kecskemét, József Attila u. 2.) vagy törékeny csomagként posta/futárszolgálattal portó (címzett fizet) szolgáltatással.

Minden egyes elkelt alkotás értékét az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fenntartására és további fejlesztésére fordítanak!

 

A festménylista és az alkotók rövid életrajza itt érhető el.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 19 Nov 2020 14:38:38 +0100
A férfiakban eredendően van vágyakozás a gyöngédségre, és ezt mi, nők tudjuk megadni nekik http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3828-a-ferfiakban-eredendoen-van-vagyakozas-a-gyongedsegre-es-ezt-mi-nok-tudjuk-megadni-nekik http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3828-a-ferfiakban-eredendoen-van-vagyakozas-a-gyongedsegre-es-ezt-mi-nok-tudjuk-megadni-nekik A férfiakban eredendően van vágyakozás a gyöngédségre, és ezt mi, nők tudjuk megadni nekik
Bár már nagyban a karácsony köti le a figyelmünket, ne feledkezzünk meg arról, hogy novemberben bizony még férfinapot is ünneplünk. Arra gondoltunk, csavarunk egyet a dolgon, és nem egy urat szólaltatunk meg ezen alkalomból, hanem egy hölgy szemén keresztül láttatunk…

 

Trendalelke.hu: Nagyon keveset tudni a magánéletetekről. Tudatosan alakítjátok így?

Sára Bernadette: Nem állítom, hogy kimondottan vágyunk a szereplésre, de azt sem, hogy elzárkózunk a nyilvánosságtól. Inkább azt mondanám, mostanság kevesebb figyelem övezi a magánéletünket. Amikor kisebbek voltak a gyerekek, akkor többet faggattak minket családként.

 

A legtöbben a színpadról ismerjük Pétert. Milyen vele élni?

Jól döntöttem 38 évvel ezelőtt, amikor őt választottam társamnak. Mély és hirtelen jövő megérzés volt a részemről, hogy ez egy élethosszig tartó kapcsolat lesz. Péter egy hihetetlen pozitív személyiség. Sok bennünk a hasonlóság, a különbözőségekkel pedig pont kiegészítjük egymást. Az én lobbanékonyabb természetemet kompenzálja Péter nyugodt, csendes, megfontolt habitusa. Rengeteget tanultam tőle az évtizedek alatt, képes voltam miatta és az ő példáját látva változni. Nagy dolognak tartom, ha az ember képes lefaragni személyiségének nem túl előnyös oldalából egy másik ember miatt. Ugyancsak fontosnak vélem, hogy egyikünk sem akart dominálni ebben a kapcsolatban, egymás felé hajoltunk, a másik értékeit szem előtt tartva és megbecsülve kerültünk egyre közelebb egymáshoz. Talán egy kicsit szerencsések is vagyunk, hogy így alakult, de munka szintén van benne bőven. A mi kapcsolatunkban is voltak hullámvölgyek. Amikor igazgató lett a kecskeméti színházban, akkor megesett, hogy csak 1-2 hetente tudott hazajönni. Az egy nehéz időszak volt, de maximálisan támogattam. Előfordult, hogy eltávolodtunk egymástól, de ilyenkor elég volt néhány apró figyelmeztetés, hogy visszakanyarodjunk a másikhoz.

 

Mi a titkotok?

Ezt én sem tudom feltétlenül megfejteni, nekem természetes, hogy 38 éve együtt vagyunk jóban, rosszban. Sokat dolgoztunk a kapcsolatunkon, illetve talán azt emelném ki, hogy mindketten nyitottak vagyunk a változásra és egymásra. Általában mindenről egy a véleményünk, meglepődöm, ha találunk valamit, amiről másképp gondolkodunk, de általában egy beszélgetést követően abban az adott dologban is közös nevezőre jutunk.

 

 

Mit becsülsz Péterben, a férfiben nagyra?

Az egész munkásságát: a csendes, pozitív hozzáállású, de határozott menetelését előre. Úgy gondolom, példaértékűen végezte és végzi a munkáját egész pályafutása során. Soha semmit fel nem ad, nem keseredik el, nem panaszkodik, csak megy tovább rendíthetetlenül és teszi a dolgát. Ez egy nagyon szimpatikus vonás egy férfiben. Ez a stabilitás pedig az emberi megnyilvánulásaiban is benne van. Ettől jelent nekem egy biztos pontot.

 

Milyen az apaszerepben?

Csodálatos! Nagy segítségem volt az első pillanattól kezdve, Sára és Dorka nevelésében. Fáradhatatlanul játszott velük, a hátán lovagoltak, mesét olvasott nekik… Soha nem mondta, hogy lepihenne ahelyett, hogy a gyerekekkel foglalkozzon.

 

Tipikus lányos apuka volt, akit kenyérre lehetett kenni?

Ő volt az engedékenyebb, én a poroszosabb a nevelésben - ebben is kiegészítettük egymást.

 

Van rossz tulajdonsága Péternek, ami bosszant téged?

Nincs ilyen. Azt már rég megszoktam, hogy a ruhák nem jutnak el a szennyeskosárig és soha nem ágyaz be maga után, az egész ágyneműje egy nagy gombóc reggelre. Maximum ennyit tudok neki felróni. Minden ettől nagyobb konfliktus pedig nevetésbe fullad a végén.

 

Ez azt jelenti, hogy nem is szoktatok vitázni?

Komolyabb veszekedésbe nem torkollik nálunk egy probléma sem. Előfordul, hogy elkezdek kiabálni, de a végét már elnevetem.

 

A humor ezek szerint komoly szerepet játszik a kapcsolatotokban.

Péternek kiváló humora van, én is szeretek viccelődni, úgyhogy hatalmasakat tudunk egymáson hahotázni a mai napig. A problémákon is könnyebb túllépni, ha meghintjük egy kis humorral.

 

Az unokák: Dani, Léna és Olivér

 

Bölcsebb női családtagoktól kaptál-e útravalóul tanácsokat a férfiakkal kapcsolatban?

Konkrét útmutatást nem kaptam, de példaértékű volt a családom, csodálatos kapcsolatban éltek a nagyszüleim és a szüleim egyaránt. Bennem ugyancsak volt egy tudatosság, hogy milyen értékek mentén hova szeretnék eljutni, és ez a párkapcsolataimra is igaz volt, ezáltal nem is igazán igényeltem ilyen irányú beszélgetéseket. Kértem a Jóistent, hogy segítsen tisztán látni, helyes döntéseket hozni. Mindig a nehezebb utat választottam, mert tudtam, hogy hosszú távon az a célravezető.

 

Te szoktál tanácsokat adni a lányaidnak?

Szerencsére szoros barátnői viszonyban vagyok mindkettőjükkel, szóval mindent kitárgyalunk, és ha szükségük van rá, ellátom őket javaslatokkal.

 

Hallotál-e már a nemzetközi férfinapról?

Nem! Az idei az első alkalom?

 

Magyarországon 10 éve kezdett elterjedni, de egyelőre messze elmarad a nőnap népszerűségétől november 19-e.

Kissé ódzkodom ezektől a kitalált ünnepektől, mint például a Valentin-naptól, nem igazán érintenek meg. A nőnappal is úgy vagyok, hogy minden nap ünnepelni kell a nőket, nem csupán egyszer egy évben. Amiatt viszont jó ötletnek tartom ezeket, hogy legalább addig is vidám dologgal foglalkoznak az emberek.

 

Valószínűleg kényelmetlenül is éreznék magukat az urak, ha hirtelen nagy divattá válna a férfinap, és elhalmoznánk őket ajándékokkal.

Nyitott vagyok az új dolgokra, de elképzelni azt a jelenetet, hogy mostantól a nők idegesen mászkálnak fel-alá, tanakodva, mit vegyenek a párjuknak férfinapra, egészen szürreális. Teljesen más, ha a férfi állít haza egy csokor virággal nőnap alkalmából vagy ha csak úgy meglepjük a férjünket, szerelmünket a kedvenc csokijával, alkalomtól függetlenül. Fontosnak tartom, hogy gondoskodjunk a férfiakról, törődjünk velük folyamatosan. Ez néha lemondásokkal jár, de később megjön a gyümölcse. Azt látom, a férfiakban eredendően van egy vágyakozás a gyöngédségre, és azt hiszem, ezt mi, nők tudjuk elsősorban megadni nekik.

 

Miért ünnepeljük a férfiakat?

 

A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, amely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

 • magas férfi öngyilkossági arány
 • fiúk és férfiak előtt álló kihívások az oktatásban
 • férfi egészségügy
 • rövidebb várható élettartam
 • munkahelyi balesetek, halálesetek
 • marginalizálódás
 • férfi nemi erőszak áldozatai
 • az új apák és elválasztott apák előtti kihívások
 • családon belüli bántalmazás
 • kényszerházasság
 • bűncselekmények
 • kísértés és rabszolgaság áldozatai és túlélői
 • a férfiak, fiak és apák negatív ábrázolása

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 19 Nov 2020 11:33:56 +0100
Színterápia Hetényegyházán: mikulásvirág-csodák a Kovács Kertészetben http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3824-szinterapia-hetenyegyhazan-mikulasvirag-csodak-a-kovacs-kerteszetben http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3824-szinterapia-hetenyegyhazan-mikulasvirag-csodak-a-kovacs-kerteszetben Színterápia Hetényegyházán: mikulásvirág-csodák a Kovács Kertészetben
Tengernyi mikulásvirágban gyönyörködhettünk a minap, és mindezért nem kellett a virágkultúrájáról híres Hollandiáig utaznunk, elég volt Heténybe látogatnunk. A közel 40 éve családi vállalkozásként működő Kovács Kertészetben tavasszal szinte egymásnak adják a látogatók a kilincset, és számos magyar település köztereit…

 

 

A ‘80-as években még csak zöldség termett egy parányi fóliasátorban, amiben felegyenesedni sem lehetett. A rendszerváltás óta már kimondottan csak virágokkal foglalkozik a Kovács család. Mostanra úgy kinőtte magát a kertészet, hogy összesen 4 ezer négyzetméteren nőnek a pompás virágok télen-nyáron.

“Az egész évet végigdolgozzuk. Amint eladtuk a mikulásvirágokat, jöhetnek a karbantartási munkálatok és a takarítás, majd januárban elkezdjük a nyári virágok ültetését. A többi sátorban jelenleg teleltetés folyik, illetve még javában ültetik az árvácskát” - kezdi Kovács Lászlóné Kati, miközben a színpompás virágtengerben sétálunk.

A klasszikus piros mellett különböző színek: fehér, zöldesfehér, lazac, rózsaszín, narancs és ezek kombinációiból, varációiból áll össze a mikulásvirág-szőnyeg.

 

 

A karácsonyi készülődés a Kovács Kertészetben már nyáron elkezdődik

Nem is gondolnánk, hogy milyen áldozatos munka szükségeltetik ahhoz, hogy ezek a csodás növények elhozzák az otthonunkba az ünnepi hangulatot. Olyan elköteleződést kíván, akár egy csecsemő gondozása.

“Június óta nevelgetjük a hozzánk dugványként érkező mikulásvirág-palántákat nagy szeretettel, szinte 24 órás odafigyeléssel. Folyamatosan monitorozzuk a vízmennyiséget, a hőmérsékletet. Én minden nap körbejárom az összes növényünket, eltávolítom az elhalt leveleket, ellenőrzöm, kell-e permetezni, pakolgatom a cserepeket, hogy egy sorban hasonló méretű növények legyenek. Innen nem lehet elmenni szabadságra és esti kimenőre sem. Ha nekem máshol akad dolgom, akkor a férjem, Laci marad itthon, de valakinek mindig felügyelnie kell a növényeket. Este, amikor már nagyon fáradt vagyok, de látom, hogy valamelyik virág még egy kis gondozásra szorul, akkor sincs mese, még bírnom kell egy kicsit" - meséli a 65 éves Katika elképesztő lendülettel és őszinte elhivatottsággal.

 

 

Mitől piros és miért nem virág?

Közkeletű tévedés, hogy a növény pirosban pompázó része virág lenne. Sőt, a piros színhez is kell némi segítség a mikulásvirágnak.

“Szeptemberben elkezdjük egy fekete szövettel leárnyékolni az összes virágot. Mindezt minden egyes nap, ugyanabban az időben, öt héten keresztül. Este fél 6-kor letakarjuk és reggel fél 8-kor vesszük le a takarót. Egyetlen nap sem maradhat ki. Az a lényeg, hogy megnyújtsuk az éjszakát, hogy ugyanannyit legyen a növény sötétben, mint világosban" - avat be bennünket Katika a kulisszatitkokba.

 

 

“Mind az én gyerekem”

Kati 30 éven keresztül dajkaként dolgozott a hetényegyházi óvodában, de ezzel párhuzamosan az óvodai műszak előtt és után évtizedekig munkálkodott a kertészetben is. Sokszor megkérdezték tőle, melyiket szereti jobban.

“Mindig azt feleltem, hogy nincs különbség. A növényeket éppúgy kell dédelgetni, mint a gyerekeket. Eszméletlenül jó érzés, amikor a régi ovisaim megjelennek a kertészetben, de már hozzák magukkal a saját gyerkőceiket.”

Amikor a mostani gyerekeiről, a mikulásvirágról kérdezzük, nem is tudja megmondani, melyik a kedvence, mert imádja az összes színt. “Mind az én gyerekem. Amikor elviszik őket, az egyrészt jó érzés, hogy volt értelme dolgozni velük, másrészt fáj is egy kicsit a szívem.”

 

 

Így marad otthon is csodaszép a mikulásvirágod!

Ahhoz, hogy a tökéletesen felnevelt virágok az otthonunkban is egészségesek maradjanak karácsonyig, sőt, akár utána is, nekünk is tennünk kell. Katikát alaposan kifaggattuk a mikulásvirág tartásának fortélyairól:

 • Sem a túl hideget, sem a túl meleget nem kedvelik ezek a virágok, a 20 fok körüli hőmérséklet az ideális számukra.
 • Nem szabad túlöntözni, ha megáll a kaspóban a víz, inkább öntsük ki!
 • Azonban az sem jó, ha kiszárad a föld. Az az optimális, ha nedvesen tartjuk a földet.
 • Az északi tájolású helyiségekben szeret az ablakban lenni, ám a tűző nap árt neki.
 • Radiátor közelébe és közvetlenül a padlófűtésre semmiképp se helyezzük!
 • Inkább a párás levegőt kedveli, semmint a szárazságot.
 • Tápoldatoznunk otthon már nem kell.
 • Ami azonban a legfontosabb: szeretni kell őket!
 • Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a mikulásvirág levelei mérgezőek, így kisgyermekes háztartásokban gondosan kell megválasztani a helyét, hogy a gyerkőc még véletlenül se férjen hozzá!

 


Nincs még mikulásvirágod?

Nagy- és kiskereskedők mellett magánszemélyeket is kiszolgálnak a Kovács Kertészetben. Katika pedig bárkit szívesen ellát vásárlás közben kertészeti és növénynevelési tanácsokkal.

Igazi élmény ellátogatni hozzájuk, akár családdal is. A gyermekek előszeretettel veszik birtokba a hatalmas kertet, de még egy kis tanyasi életérzést is kapnak: kutya, macska, kacsa, liba, tyúk és gyöngytyúk is akad néznivaló gyanánt.

 

 

Kovács Kertészet

 • Nyitva: minden nap 8-18 óráig
 • 6044 Hetényegyháza, Belsőnyír 295.
 • Telefon: 06 76 472 792
 • Mobil: 06 30 645 69 41

 

{gallery}trend/kozter/2020/kovacs_kerteszet{/gallery}

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea-Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 16 Nov 2020 17:56:55 +0100
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3823-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3823-heti-motto Heti mottó
Legalábbis sokan élnek ezzel a meggyőződéssel. :)
]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Mon, 16 Nov 2020 07:31:09 +0100
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3822-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3822-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek!
Freddy 4 hónapos kiskandúr, határozott, céltudatos kiscica és igazán fegyelmezett. Imádja, ha simogatják, kényeztetik, rögtön elkezd dorombolni. A játékot sem veti meg!

 

{loadposition user11}

 

Az örökbefogadás menete:

A cicák oltási költségeik részbeni megtérítésével fogadhatók örökbe. Érdeklődni kizárólag üzenetben lehet a Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán, illetve a kecskemeticicamentok@gmail.com címen.

 

Így működik a Kecskeméti Cicamentők alapítvány:

 • Önkéntesek mentik a cicákat lehetőségeikhez mérten, szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül. (A velük készült interjúnkat itt olvashatod.)
 • Gazdikereséssel, ivartalanítási akciókkal, szemléletformálással, befogással, stb. foglalkoznak.
 • Nem rendelkeznek menhellyel, a befogott állatok a tagoknál, illetve más, ideiglenes befogadóknál nevelkednek.
 • Az állatorvosi és egyéb költségeket adományokból finanszírozzák.


Ilyen esetekben fordulhatsz hozzájuk:

 • Örökbe szeretnél fogadni
 • Elveszett a saját cicád
 • Ellátásra szoruló (például elütött) cicát találtál
 • Gazdátlan cicát találtál
 • Meglévő állatnak nem tudsz tovább otthont biztosítani

 


Ha nem áll módodban vagy nem szeretnél magadhoz venni egy új, puha lakó- és játszótársat, akkor is tudsz segíteni a kidobott vagy már eleve kóbornak született kecskeméti macskákon.

Támogatási lehetőségek:

 • Anyagi támogatással: a Környezetünk Állataiért Alapítvány számlaszáma: 10402506-25015506-00000000
 • Az SZJA 1 %-ának felajánlásával, az alapítvány adószáma: 19049560-1-03
 • Átmeneti otthon nyújtásával
 • Szállítással
 • Adományozással (étel, gyógyszer, stb.)
 • Saját állat ivartalanításával, megfelelő, felelős tartásával

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Sun, 15 Nov 2020 18:37:14 +0100
Kölcsönözz könyvet a kecskeméti könyvtárból a bezárás alatt is! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3821-kolcsonozz-konyvet-a-kecskemeti-konyvtarbol-a-bezaras-alatt-is http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3821-kolcsonozz-konyvet-a-kecskemeti-konyvtarbol-a-bezaras-alatt-is Kölcsönözz könyvet a kecskeméti könyvtárból a bezárás alatt is!
Javában benne vagyunk a hosszú, sötét esték időszakában, köd és hideg fogad bennünket már napok óta odakint, amit tetézett, hogy a szigorított járványügyi intézkedések értelmében már ki sem dughatjuk az orrunkat este nyolc után. Sebaj! Egy forró tea és egy…

 

 

A könyvtár is bezárt az új kormányrendelet értelmében, azonban a könyvek kölcsönzésére van lehetőség eztán is!

2020. november 13-tól keddtől szombatig, 9 és 17 óra között elindítják ugyanis az ABLAK-KÖLCSÖNZÉS szolgáltatást a Könyvtári Kávézónál.

Az utcáról megközelítve tudunk visszavinni korábban kölcsönzött dokumentumokat, létesíthetünk új tagságot és meghosszabbíthatjuk a lejárt tagságot. Az ABLAK-KÖLCSÖNZÉS ponton visszaveszik a fiókkönyvtárakból kölcsönzött dokumentumokat is.

Az előre kért dokumentumokat ugyancsak itt adják ki. Az erre vonatkozó igényeket az alábbi elérhetőségeken jelezhetjük:

 • 76/500-653 (kedttől szombatig 9:00-17:00)
 • info@kjmk.hu
 • honlap 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 12 Nov 2020 19:17:21 +0100
Nagyszüleink hagyatéka: egy klassz kecskeméti irodalmi és rajzpályázat http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3820-nagyszuleink-hagyateka-egy-klassz-kecskemeti-irodalmi-es-rajzpalyazat http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3820-nagyszuleink-hagyateka-egy-klassz-kecskemeti-irodalmi-es-rajzpalyazat Fotó: Freepik/rawpixel
Szuper unaloműző programot kínál Kecskemét a gyerekeknek és felnőtteknek, ráadásul a téma egyszerre megható, fontos és szívmelengető! Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Médiacentrum Nagyszüleink hagyatéka címmel irodalmi és rajzpályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy olyan alkotások szülessenek,…

 

 

Irodalmi pályázat


A pályázatra nevezni a fenti témában olyan pályaművekkel lehet, melyek terjedelme maximum 10 000 karakter szóközök nélkül. Egy szerző legfeljebb két saját művel pályázhat. Műfaji megkötés nincs. Lehet például novella, vers, riport és interjú is a beküldött írás.

A pályamunkákat a ktv@kecskemetitv.hu e-mail címre kell beküldeni. A levél tárgya ez legyen: Irodalmi pályázat. Amennyiben a beküldő diák, a pályaműnek tartalmaznia kell a pályázó iskoláját és osztályát is.

Az irodalmi pályázat korcsoportjai:

 • 5-8. osztályos korcsoport
 • 9-12. osztályos korcsoport
 • felnőtt korosztály

Beküldési határidő: 2020. november 29.

Zsűri: Füzi László, a Forrás főszerkesztője, Turai Laura, költő, az irodalomtudományok doktora, Pásztor Andrea a Hirös.hu felelős szerkesztője és Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester.

 

Rajzpályázat 

 

A pályázatra nevezni a fenti témában A/3 vagy A/4 méretű alkotásokkal lehet. A művek elkészítési technikájára vonatkozó megkötés nincs. Egy alkotó legfeljebb két saját művel pályázhat. A pályamunkákat a Kecskeméti Televízió szerkesztőségébe kell eljuttatni a Szabadság tér 2. szám alá postai úton vagy személyesen. A pályamű hátoldalán szerepeljen a pályázó neve, iskolája és osztálya is. A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében bemutatják az Ifjúsági Otthonban.

A rajzpályázat korcsoportjai:

 • 1-4. osztályos korcsoport
 • 5-8. osztályos korcsoport
 • 9-12. osztályos korcsoport

Beküldési határidő: 2020. november 29.

Zsűri: Szappanos István, festőművész, Bruncsák András, festőművész, Engert Jakabné, alpolgármester

 

A pályázat fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester

A díjátadóra előreláthatólag 2020. december 8-án 17 órakor kerül sor az Ifjúsági Otthon tükörtermében.

Az első három helyezett minden kategóriában értékes tárgyjutalomban részesül. A legtöbb alkotást beküldő osztályt pedig egy élménynappal ajándékozzák meg.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 12 Nov 2020 10:34:27 +0100