home http://trendalelke.hu Tue, 25 Jan 2022 13:17:04 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Ijesztő hajhullás Covid-19 fertőzés után? Érdemes komolyan venni! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4073-ijeszto-hajhullas-covid-19-fertozes-utan-erdemes-komolyan-venni http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4073-ijeszto-hajhullas-covid-19-fertozes-utan-erdemes-komolyan-venni Ijesztő hajhullás Covid-19 fertőzés után? Érdemes komolyan venni!
Az utóbbi hónapokban tömegével jelentkeztek nálam betegek egészen kifejezett hajhullással Covid-19 fertőzés után. Figyelembe véve az utóbbi hetekben tapasztalt Covid betegszámot, feltehetően az elkövetkezendő hónapokban sok embert érinthet ilyen panasz, ezért gondoltam, összefoglalom, amit erről tudni lehet. Vendégszerzőnk, Dr. Olasz…

 Mi állhat a hajhullás hátterében?

A hajhullás a poszt-Covid tünetek között igen gyakori, a Covid fertőzés után 1-3 hónappal kezdődik. Az haj növekedés ciklusának 3 szakasza van:

 • az első, az anagén szakasz, amikor a hajszálak növekednek,
 • a második a katagén szakasz, amikor a haj nyugalmi állapotban van,
 • majd ezt követi a harmadik, telogén szakasz, amikor kihullik.


A szervezetünket megterhelő betegségeket, nagyobb lázas állapotokat, műtétet vagy nagyobb stresszhatást követően kifejezett hajhullás indulhat, mely hátterében az áll, hogy hajhagymáink nagyobb számban telogén fázisba kerülnek, tehát kihullanak, ezt nevezzük telogén hajhullásnak.

Ez történik főleg középsúlyos, súlyos Covid-19 fertőzésen átesetteknél: ahol a fertőzés, gyulladás megterheli a szervezetet, stresszt okoz. Természetesen lehetnek egyéb még nem ismert közvetlen kórokok is, biztos vagyok benne, hogy lesznek még új információk a Covid-19 vírus szervezetünkre való hatásaival kapcsolatban.  A hajhullás mértéke sokszor igen kifejezett, volt olyan betegem, férfi és nő is, aki haj mennyiségének felét elvesztette.

 

Mit tehetünk?

A tapasztalatok és az irodalom azt mutatják, a hajhullás fél éven belül rendeződik spontán is, a hajhullás megáll, megindul a hajszálak növekedése.  Ha szeretnénk a hajhullást mérsékelni, javasolt kornak megfelelő multivitamin szedése, vannak kifejezetten hajhullásra koncentráló összetevőket tartalmazó vitaminok, de megteszi egy jobb minőségű átlagos multivitamin is. Külsőleg a fejbőrre ecsetelőként használható patikában kapható nyomelemeket, koffeint, tápanyagokat, vitaminokat tartalmazó hajszesz.

Amennyiben a hajhullás extrém mértékű: orvosi konzultáció javasolt: laborvizsgálatokkal szükséges ellenőrizni, hogy áll-e fenn esetleg olyan eltérés, mely a hajhullást továbbra is provokálja, például betegségből eredő, továbbra is fennálló gyulladás, vashiány, esetleg koros pajzsmirigy funkció. Laboreltérések esetén szükség lehet további vizsgálatokra is. Kifejezett hajhullás esetén szteroid tartalmú hajszeszt használunk terápiaként.

Összességében elmondható, hogy a hajhullás, mint postcovid tünet lehet kifejezetten ijesztő, mely jelentősen befolyásolja közérzetünket, de többségében nyom nélkül, akár spontán gyógyul.


Dr. Olasz Kitti

Bőrgyógyász kozmetológus

Bőrgyógyászati és Esztétikai Rendelő

]]>
info@trendalelke.hu (Dr. Olasz Kitti) Köz - tér Tue, 21 Dec 2021 09:43:48 +0100
Hangolódj Szekeres Adriennel az ünnepekre! Karácsonyi koncert december 21-én, Kecskeméten. http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4072-hangolodj-szekeres-adriennel-az-unnepekre-karacsonyi-koncert-december-21-en-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4072-hangolodj-szekeres-adriennel-az-unnepekre-karacsonyi-koncert-december-21-en-kecskemeten Hangolódj Szekeres Adriennel az ünnepekre! Karácsonyi koncert december 21-én, Kecskeméten.
Karácsonyi frekvenciára hangolnád a lelkedet? Szekeres Adrien érzelmekkel teli, lírai énekhangjánál biztosabb ünnepi hangulatfokozót keveset ismerünk! Adrient és zenekarát nem csak a fülünkkel, hanem a lelkünkkel is hallhatjuk. A páratlan hangú énekesnő két év után tér vissza a Hírös Agóra…
Szekeres Adrien Karácsonyi Koncert

 

2021. december 21., kedd 19 óra

Hírös Agóra, Kecskemét, Deák F. tér 1.

Jegyvásárlás

A tavalyi rendezvénykorlátozások miatt a múlt évben Szekeres Adrien nélkül készültünk a karácsonyra, pedig az előző években minden alkalommal telt házat vonzott az esemény, sőt, dupla koncertnek is helyet adott a Hírös Agóra.


“Hiányzott minden egyes koncert, a közös éneklés a nézőkkel, a sok taps. Hihetetlen energiákat mozdít meg. Alig várom, hogy újra találkozzunk! Fontosnak tartom, hogy időt szánjunk magunkra és a családunkra az ádventi időszakban. Leljünk örömöt a mindennapokban! Szerencsésnek tartom magamat, hogy újra közösen a közönségemmel hangolódhatok a karácsonyra" – meséte a művésznő.


A koncertek helyi támogatója a Koch Borászat!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Kisorsolunk egy darab páros belépőt Szekeres Adrien karácsonyi koncertjére!

 

A játékban való részvételhez mem kell mást tenned, mint

 • lájkolni a cikkhez tartozó bejegyzést,
 • megírni kommentben, hogy Adrien repertoárjában szereplő dalok közül melyik hat rád a legjobban.

 

A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.
 • Az érvényes kedveléssel és hozzászólással rendelkezők között kisorsolunk egy darab páros belépőt Szekeres Adrienn kecskeméti koncertjére.
 • A játék időtartama: 2021. december 7-11.
 • Sorsolás: 2021. december 12-én, sorsolás alkalmazással, a véletlenszerűség elve alapján.
 • A nyerteseket külön posztban hirdetjük ki.
]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Programok Tue, 07 Dec 2021 11:51:18 +0100
Grincs helyett flitterfröccs és pezsgő: így éld túl a karácsonyt! http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/4071-grincs-helyett-flitterfroccs-es-pezsgo-igy-eld-tul-a-karacsonyt http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/4071-grincs-helyett-flitterfroccs-es-pezsgo-igy-eld-tul-a-karacsonyt Grincs helyett flitterfröccs és pezsgő: így éld túl a karácsonyt!
Hogyan ne legyél a saját grincsed? Hűts be egy palack jófajta pezsgőt, ölts magadra egy pici önzőséget, na és persze egy csillogó ruhadarabot. Ha mindezzel megvagy, akkor már sokat tettél azért, hogy a karácsony a szokásos horrorfilmes jelenetek helyett tényleg…

 Te vagy a legjobb karácsonyi díszlet!

Hatféle bejgli, fine dining menüsor, művészien csomagolt ajándékok és meseszerűen dekorált otthon - az ilyen elvárások halmazában könnyen lehet, hogy pont te leszel a saját grincsed! Csernus-Farkas Ágota stylist grincses hasonlatával igazán érzékletesen hívta fel a figyelmünket arra, hogy ne felejtsük ki magunkat a karácsonyi örömökből, hiszen a ragyogó mosolyunk és a legcsillogóbb ruhánk a legpazarabb ünnepi díszlet.

Flitter, glitter, csipke és bársony, ezek szinte tévedhetetlenül ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek nekünk, de érdemes az eseményhez igazítani a stílusunkat: munkahelyi karácsonyi party, szenteste szűk családi körben, baráti mézeskalács esten vagy egy szállodában? A koktélruha mellett óriási trend az overál, és persze Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy a “klasszikus kis fekete” mindig befutó. Ágota ars poeticája szerint a “kis feketét” is bátran színezhetjük, vállaljuk be karácsonykor a mélyzöld, a lila, a bordó és sötétkék darabokat is. Nem szentségtörés a nadrágkosztüm sem, igazán elegáns a monokróm szett, pinkben pedig módfelett emlékezetes.

Ha lazábbra vennénk a figurát, Ágota a pulóverruhához ünnepi kiegészítőket ajánlott, illetve a Bridget Jones által  divatba hozott csúnya karácsonyi pulóvereket említette alternatívaként. Ha a fenntarthatóság jegyében idén nem vásárolsz új ruhát, hanem a régit dobnád fel, Ágota szerint csillogó magassarkúval, statement nyaklánccal, szőrmés táskával nem nyúlhatsz mellé.

Láthatáron a 2022-es trendek

A decens ünnepi csillogás után 2022-ben éles kontraszttal köszönnek be az új trendek: az ultra mini szoknya, ami egy deréköv szélességével vetekszik, a melltartó mint önálló viselet, a derekat totálban láttató “lyukas ruha”, az átlátszó viseletek és a ‘60-as éveket idéző cukorkaszínek. Ágotával együtt kíváncsian várjuk, hogy mindezekből mivel találkozunk majd Kecskeméten!


Ragyogó ajándékok és kiegészítők


A csillagos téli égbolt ragyogását és a szívmelengető karácsonyi dekorációkat a Pandora is becsempészte az ékszerek világába: a charm gyűjteményünket űrhajóssal, mézeskalács figurával, hógömbös angyalkákkal, Mikulással és csillagokkal gyarapíthatjuk. Ha a klasszikus stílust kedveled, a Pandora exkluzív üzletében elegáns darabokat egyaránt találsz. Az üzletvezető, Mészáros Niki kedvence egy vintage szett, amely a kékségével a Titanic című film szerelmi jeleneteit idézi.

 

Divat a buborék!

Bár a beharangozó szerint bortippekre számíthattunk Fehér Annától, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetőjétől, gyakorlatilag ünnepi életmód tippeket kaptunk stand up műsorral. Ami biztos, karácsonykor a fekete csipkeruhán és a Pandora ékszeren túl a bor és a pezsgő is jolly joker kellék, akár a menü kísérőjeként, akár ajándékként, akár stresszkezelési módszerként.

Színre színt, nemcsak a kártyajátékban, hanem a bor és az ünnepi fogások összehangolásakor is! Fő szabályként nem tévedhetünk, ha az ételek, az alapanyagok színéhez választjuk a borokat. Fehér húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz fehér bort, sertéshez rozét, marhahúshoz vöröset. Anna szerint készüljünk alkoholmentes italokkal is, de a fesztelen karácsonyi hangulat jegyében inkább legyen több az alkohol.

 A pezsgő elegáns, fennkölt díszlet az ünnepléshez, ráadásul nagy divat is az utóbbi években. A Koch Pincészet Chardonnay Brut pezsgője kivételes ízélményeket ígér, a gondoskodó palackos erjesztésnek köszönhetően önmagában is telt és fenséges. “Ha pezsgőt viszünk, behűtve vigyük, erős célzásként, hogy bontsuk is ki” - tanácsolta Anna a hallgatóságot sokadszorra megnevettetve, hiszen a borászok szerint nem az a sértés, ha kólát tesznek a borukba, hanem az, ha nem bontják ki!

Humorbonbonnak tűnik, mégis erősen megfontolandó Annának az tippje, hogy “mindig legyen pezsgő a hűtődben különleges alkalmakra. Néha az a különleges alkalom, ha van egy pezsgő a hűtőben, és a világ legelegánsabb dolga reggel pezsgőzni.”


 

A koccintás művészete

Elegáns összejövetelek, borok, pezsgők és ajándékozás, csupa olyan dolog, ahol nagyot lehet tévedni, ha nem ismerjük a protokollt. Ilyenkor jól jön dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, protokollszakértő könyve, az Illemkalauz - Protokolltanácsok mindennapi és kevésbé mindennapi helyzetekre. Ági gyorstalpaló pezsgő illemiskolája után már mindenki tudja, hogy a pezsgőbe nem teszünk jeget, hacsak nem speciális, jégre szánt pezsgőt vásároltunk. A pezsgős poharat mindig a száránál fogjuk, és bizony koccintáskor mindig a másik fél szemébe nézünk. Van, aki szeret pohárköszöntőt mondani, van, aki nem, de egy biztos, kevesen tudnak jó tószttal hozzájárulni a hangulathoz. A tökéletes pohárköszöntő rövid és frappáns, csupán pár mondatos, ami emlékezetes és humoros gondolatot közvetít.

 

Milyen a jó ajándék?

A karácsonyi ajándék-baklövésekről mindannyian tudnánk mesélni, épp ezért beszélt róla Ági. Ha örömöt szeretnél szerezni, három dolgot gondolj át: milyen vágyai vannak a megajándékozottnak, milyen viszonyban vagy vele, és milyen anyagi kereted van rá. Ne feledkezz meg a csomagolásról sem, hiszen az is üzenetet közvetít.  

Vajon illik azonnal kibontani az ajándékot? Magyarországon feltétlenül, hogy az ajándékozó érezze az örömünket. Persze az is előfordulhat, hogy nem kellemesen lepődünk meg az ajándék láttán, de az illem azt diktálja, hogy köszönjük meg, és tegyünk úgy, mintha örülnénk. Ilyenkor magát a gesztust értékeljük, nem az ajándékot.

Az Illemkalauz - Protokolltanácsok című könyvben a karácsonyon túl is sok hasznos illem tanácsot találsz, csajos, humoros illusztrációk társaságában, de követheted Ágit a protokollkommunikáció nevű Instagram-oldalon, ahol minden nap egy illemszabállyal lehetsz okosabb.

 

Reggeli kényeztetés


Sándor Katalin és Dinnyés Dorina a Tchibo jóvoltából kávéházi hangulatot szolgáltattak az eseményen. Legújabb kávéfőzőgépüket állították csatasorba, hogy szombat reggel energikusan induljon a Fashion  Reggeli. Ajándékötletnek sem utolsó az új kávégép, de magunkat is meglephetjük vele, ha kicsi és halk készüléket keresünk elérhető áron. A teljesen automata gép egy gombnyomással barista kávét varázsolt nekünk. Figyelem! Hamarosan férfiaknak való meglepetések, csajosan csak kütyünek nevezett holmik érkeznek a Tchibóba!

 

Kedves meséből horrorfilm, avagy hogyan éld túl a karácsonyt!

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy úri huncutság a karácsonyt katasztrófahelyzetként aposztrofálni, Adamik Zsanett segítő szakember mindenkit megnyugtatott: a szakmailag elfogadott stresszfaktor-skálán, a haláleset, válás és súlyos baleset mellett a karácsony is helyet kapott a stresszt okozó életesemények között.

Fotók, filmek és reklámok tömkelege árasztja magából a nyugodt, szeretetteljes képeket. Fényárban úszó otthonokban boldog emberek nevetgélnek a tökéletes bejglik felett. A kisgyermekkor után nagyjából mindenki tudja, hogy a karácsony legtöbbször nem így telik, kimerült felnőttekkel, veszekedésekkel, sértődésekkel… Ilyenkor jön jól, ha valaki megtanít arra a mondatra, hogy Hello kudarc, kösz jól vagyok! Zsanett kudarc- és stresszkezelési útmutatói segítenek abban, hogy a karácsony valóban a meghittségről, szeretetről szóljon, ne pedig a megfelelni akarásról, kimerültségről. Zsanett szerint három dolgot mérlegeljünk a karácsonyi készülődés előtt: a saját elvárásainkat, mások elvárásait felénk, és azt, hogy egy nap karácsony előtt is csak 24 órából áll! Hiába mozgósítjuk az utolsó erőtartalékainkat, ha pont az ünnepre essünk szét.

Zsanett segített eligazodni a karácsonyi elvárások útvesztőiben: húszféle feltételnek nem lehet eleget tenni, ne is próbáljuk. Koncentráljunk csak egyetlen konkrét vágyra, ami megnyugtat és boldoggá tesz bennünket. Van, akit az éjféli mise tölt fel, más a pazar ünnepi menüsor tálalásában leli örömét, de azt sem kell szégyellni, ha a tiszta lakás adja meg számunkra a karácsonyi hangulatot. A lényeg, hogy tudjuk, mi tölt fel bennünket és tudatosan álljunk meg, hogy magunkra figyelhessünk.

 


A legstílusosabb hölgy

Csillogás és csipke sportos eleganciával ötvözve, ez volt a Fashion Reggeli legstílusosabb hölgyének titka. Az eseménysorozat történetében talán a legfiatalabb díjazott lett Olajos Szonja a maga 12 évével, akit a Libri könyvcsomaggal jutalmazott.

 A többi résztvevő sem szomorkodhatott, Fehér Anna nemcsak a Koch Pincészet kivételes pezsgőit kínálta kóstolásra, de a borászat egyik zamatos villányi borával, stílusosan a Francia Módival ajándékozta meg a hölgyeket.

Köszönjük az élményt Kisné Mándity Dórinak, a bevásárlóközpont marketing event menedzserének!

A Fashion Reggeli rajongói a sűrű őszi-téli eseménynaptár után jó sokáig vághatják a centit, a szervező Malom Központ szerint legközelebb 2022 márciusában találkozhatnak a közkedvelt rendezvénnyel.

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Otthon melege Mon, 06 Dec 2021 16:42:28 +0100
100 rászorulót tartalmas ebéddel megvendégelni nem ördöngősség a kecskeméti vállalkozónők szerint http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4070-100-raszorulot-tartalmas-ebeddel-megvendegelni-nem-ordongosseg-a-kecskemeti-vallalkozonok-szerint http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4070-100-raszorulot-tartalmas-ebeddel-megvendegelni-nem-ordongosseg-a-kecskemeti-vallalkozonok-szerint 100 rászorulót tartalmas ebéddel megvendégelni nem ördöngősség a kecskeméti vállalkozónők szerint
Akkor biztosan nem, ha van egy remek közösség, melynek tagjai összedobják a pénzt egy adománygyűjtő doboznak kinevezett pezsgős vödörbe a vállalkozónői reggelin, ketten elmennek beszerezni a 34 kilónyi alapanyagot, öten hámoznak és aprítanak, majd az Olgi séf kezei között születő…

 

 


A Wojtyla Barátság Központ az év 365 napjából 364 napon át lát el étellel 120 nélkülözőt, sokszor épp vállalkozók támogatásával. A szegénység nem válogat, férfi vagy nő, egyedülálló vagy épp sokgyermekes szülő, tucatnyi unokát egyedül nevelő nagymama, vagyonvesztett középkorú vagy egykor szebb napokat megélt nyugdíjas egyaránt a népkonyha rendszeres látogatója.

 

 

Egy-egy alkalommal finom gulyáslevest, bolognai spagettit és sertéspörköltet is készítettünk már vállalkozónői összefogásában, a tárkonyos ragulevest mégis mindig a rászorulók ovációja fogadja a Wojtyla Házban. Bár 100 főre elég munkás szép egyformára kockázni az alapanyagokat, hogy egyszerre főjenek meg és gusztusosan mutassanak a tányérokban, mégis minden évben akad bőven jelentkező a közösségből, akik az idejüket adják a jótékonysági kezdeményezéshez.

 


A Fornetti, a Félegyházi Pékség és az Aldi pékáruival kiegészítve a tárkonyos raguleves igazán tartalmas ebédet kínált a népkonyha pártfogoltjainak, amit szaloncukorral és almával kerekítettünk le. A leves minden cseppje elfogyott kedden, de az almából és szaloncukorból másnapra is maradt még.

 


Sok régi arc köszönt vissza ezen az ebédosztásunkon is, de sajnos új emberekkel is bővült a népkonyha pártfogoltjainak köre. Van, akiről fél utcával távolabbról is lerítt a kiszolgáltatottság és kilátástalanság, mások kínosan ügyelnek rá, hogy ne legyen szembetűnő az elesettségük.

 


Hosszasan ecsetelhetnénk a megrendítő sorsokat, de inkább hasonló cselekedetre buzdítanak mindenkit vállalkozónői közösségunk tagjai.

Támogatnád a  Wojtyla Ház munkáját jótékonysági főzéssel?


Megteheted anyagi támogatással, alapanyagok adományozásával és aktív szerepvállalással, azaz főzéssel egyaránt.

Keresd bátran Kolláth Andreát: andrea.kollath@gmail.com

 

Tetszett a cikk?


Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Köz - tér Thu, 02 Dec 2021 17:19:05 +0100
Tündérkeresztanya vállalkozónők hívták bábszínházba pártfogoltjaikat, a tanodás roma gyerkőcöket http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4069-tunderkeresztanya-vallalkozonok-hivtak-babszinhazba-partfogoltjaikat-a-tanodas-roma-gyerkocoket http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4069-tunderkeresztanya-vallalkozonok-hivtak-babszinhazba-partfogoltjaikat-a-tanodas-roma-gyerkocoket Tündérkeresztanya vállalkozónők hívták bábszínházba pártfogoltjaikat, a tanodás roma gyerkőcöket
A mélyszegénység bugyraiban biztosan nem az adventi élményprogram a legégetőbb kérdés a tél beköszöntével. A fűtés és az élelmiszer olyan gyakori hiánycikk ezekben a családokban, hogy a szórakozás és kultúra már csak ködösen felsejlő vágyálmok a gyermekek lelkében. A Trendalelke…

A Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai nem először patronálták a gyerekeket: 3 éve rendszeresen beiskoláznak jobb sorsra érdemes cigány gyermekeket. A közösség partnere a Műkerti sétány 38. sz. alatt található Hajnalcsillag Tanoda. A tanodában Bárdos Péterné Edit vezetésével délutánonként, a kötelező iskolai oktatás után folytatódik a tanulás a hátrányos helyzetű gyerekekkel, némi játékkal és kreatív foglalkozással fűszerezve, ezáltal csökkentve a társadalmi szakadékot és lehetőséget adva az esélyek kiegyenlítésére.

 


A Varázslétra programban idén augusztusban 32 vállalkozónő 32 gyermeket pártfogolt. Minden vállalkozónő megvásárolta egy gyermek komplett tanszerlistáját, ső,t a tanszercsomagba gyermekszívnek kedves holmikat is becsempésztek.

Az örömteli szeptemberi iskolakezdés után sem engedték el a tündérkeresztanyák a tanodások kezét. Az augusztusi beiskolázás óta többen jelezték a vállalkozónői közösségben, hogy szeretnének jelen lenni a pártfogolt gyermekek életében: szeretnék őket évközben is látni, és szívesen meglepnék őket karácsonyi ajándékkal.

 

 

November 28-án, vasárnap  tárgyi ajándék helyett közös együttléttel és élményprogrammal lepték meg a vállalkozónők a gyerekeket: karácsonyi meglepetésként bábszínházi mókára várták a tanodás pártfogoltakat advent első vasárnapján, a Ciróka Bábszínházban.

 

 


A Vitéz László és Vas Juliska című vásári bábjátékot nézték meg együtt, az előadás végén pedig közelebbről is szemügyre vehették a bábokat és díszleteket Fabók Mariann színművész és bábos mesemondó.

 


Januárban pedig folytatódik tovább a Varázslétra program a workshopokkal, ahol egy-egy vállalkozónő a maga szakterületét játékos és interaktív módon ismerteti meg a gyermekekkel életvezetési célzattal, hogy értsék és lássák, van miért tanulni, fejlődni: Maria Bloom kreatív zenés angollal hangolta jókedvre és szórakoztató nyelvtanulásra a gyerkőcöket, Nagy Zsuzsanna öko füzeteit egyedire pingálhatták. Mészáros Mariannával kreatív városnéző túrán jártak, Óváriné Marikával az egészségükről tanultak. Leskovics-Ortelli Andreával és Marosi Tímeával az önbizalmukat fejlesztették, Adamik Zsanett-tel a drogprevención dolgoztak a felső tagozatosok.

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Köz - tér Thu, 02 Dec 2021 16:18:28 +0100
Szombaton Fashion Reggeli ünnepi kiadásban: #mindjártkarácsony http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4068-szombaton-fashion-reggeli-unnepi-kiadasban-mindjartkaracsony http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4068-szombaton-fashion-reggeli-unnepi-kiadasban-mindjartkaracsony Szombaton Fashion Reggeli ünnepi kiadásban: #mindjártkarácsony
Veled is megesett már, hogy idegsokkos állapotban, az utolsó pillanatban álltál neki ajándékokat vadászni, lakást dekorálni, és szó szerint megküzdöttél az utolsó pontyért vagy libamájért az üzletekben tolongó, fanatikus tömegben? A kötelező köröket épphogy letudtad, de a ráhangolódás örömforrásai kimaradtak.…FASHION REGGELI: #mindjártkarácsony


2021. december 4., szombat, 9.30

Malom Központ, Malom Mozi, Kecskemét, Korona u. 2.

Facebook esemény

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Részvételi szándékodat jelezd mihamarabb a dora.mandity@malom.hu e-mail-címen!

 

 

Kudarc helyett élmény legyen!

Bár a karácsony az egyik legmeghittebb ünnepünk, a nők számára egy maratonfutással felérő feladathalmaz. Advent és karácsony otthon, a nagycsaládban, a munkahelyen, az iskolában, az óvodában, a bölcsödében - sok helyen kell helytállnunk, több ember igényeihez alkalmazkodva. A lakásnak szépnek kell lennie, a nagymama ajándéka még nincs meg, a csúcsdísz eltört, az iskolai vásárra pedig 5 kiló mézeskalácsot kell sütni (minimum).  Adamik Zsanett segítő szakemberrel, a Hello kudarc névvel fémjelzett programjában stresszkezelési technikákról beszélgetünk, hogy a karácsony valóban a meghittségről, szeretetről szóljon, ne pedig a megfelelni akarásról, kimerültségről.

 

 

 

Hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön...

Csernus-Farkas Ágota stylist az ünnepi szettekhez ad ötleteket és jó tanácsokat: kiderül, milyen trendekből válogathatsz az idén, és egyáltalán mi az, amiben érdemes gondolkodnod a testalkatod és színtípusod szerint. Ráadásul a 2022-es divatújdonságokból is szemezgetünk majd.


A Fashion Reggelin bemutatkozik a Malom Központ legújabb üzlete, a Pandora. Mészáros Niki üzletvezető bemutatja a márka karácsonyi kollekcióját: a Moments kollekció kreációi a közösen eltöltött időt ünneplik. Az igazán személyes emlékektől a legközelebbi szeretteinkkel közösen töltött ünnep öröméig sok mindent kifejezhetünk a karácsonyi ajándékainkkal, amiket az olyan gondos, kézzel készített részletek, mint például a tűzzománc vagy csillogó kövek tesznek láthatóvá a mindennapokban.


A Fashion Reggeli karácsonyi showroom-jában  a legújabb cipő, ékszer, könyv és bőrápolási termékekkel is találkozhatsz a Bijou Brigitte, a Palladió Cipőbolt, a Libri és az Yves Rocher kínálatából.

 

 

 

Ami nélkül nincs karácsony 1.0


"Gyakran főzök borral, néha az ételbe is teszek." Fehér Annának, a Koch Borház üzletvezetőjének védjegye a humor, így garantáltan jól szórakozunk majd az ünnepi borok és a buborékok világában. Anna nem csak beszél a finom nedűkről, de be is mutat belőlük egy kiváló, fahordóban érlelt Koch pezsgőt, szóval érkezz kocsi nélkül, és tarts velünk az adventi koccintásra!

 

 

Ami nélkül nincs karácsony 2.0...


Minden elolvasott könyv, egy újabb megélt élet! Lehet könyv nélkül karácsonyozni, de szerintünk nem érdemes. A Fashion Reggelin egy újabb könyv mutatkozik be: dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, protokollszakértő Illemkalauza - Protokolltanácsok mindennapi és kevésbé mindennapi helyzetekre. Még az egyszerű hétköznapok során is számtalan olyan helyzet adódhat, amikor elbizonytalanodunk, nem tudjuk, hogyan kelthetjük a legjobb benyomást. Ilyenkor lehet nélkülözhetetlen a protokoll ismerete, amely segít, hogy mindig magabiztosak maradhassunk. Ebben a gondosan összeállított kötetben minden kérdésünkre választ kaphatunk, legyen szó egyszerű munkanapról vagy elegáns eseményről. Többek között erről is mesél az eseményen a szerző. A könyv megvásárolható a Libri könyvesboltban!

 

Ki korán kel, annak kávé kell!


Sándor Katalin és Dinnyés Dorina barista élménnyel, és persze finom kávéval varázsol el minket az eseményen a Tchibo és legújabb kávéfőzőgépük jóvoltából.

Meglepetés a résztvevőknek!

A Koch Pincészet egy üveg kiváló borral ajándékozza meg a résztvevőket, hogy tényleg stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. A 2019-ben az „Év Bortermelője Magyarországon” címmel kitüntetett Koch Csaba és pincészete nem egyetlen kiváló bor elismeréseként kapta a díjat, hanem több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért.

 

Ki lesz a legstílusosabb?

A rendezvény végén szokás szerint kiválasztják a legstílusosabb hölgy vendéget, akit a LIBRI ajándékoz meg az olvasás örömével, egy könyv képében.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Részvételi szándékodat jelezd mihamarabb a dora.mandity@malom.hu e-mail-címen!

A szervezők ügyelnek a résztvevők biztonságára, ezért a rendezvény létszáma limitált, és az aktuális jogszabályoknak megfelelően kerül megrendezésre, így a maszk viselése kötelező, valamint a rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött!

]]>
info@trendalelke.hu (Szponzorált tartalom) Programok Wed, 01 Dec 2021 20:07:12 +0100
Hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön: itt a Fashion Reggeli karácsonyi kiadása! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4067-hogy-ne-csak-a-karacsonyfa-tundokoljon-itt-a-fashion-reggeli-karacsonyi-kiadasa http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4067-hogy-ne-csak-a-karacsonyfa-tundokoljon-itt-a-fashion-reggeli-karacsonyi-kiadasa Hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön: itt a Fashion Reggeli karácsonyi kiadása!
Veled is megesett már, hogy idegsokkos állapotban, az utolsó pillanatban álltál neki ajándékokat vadászni, lakást dekorálni, és szó szerint megküzdöttél az utolsó pontyért vagy libamájért az üzletekben tolongó, fanatikus tömegben? A kötelező köröket épphogy letudtad, de a ráhangolódás örömforrásai kimaradtak.…FASHION REGGELI: #mindjártkarácsony


2021. december 4., szombat, 9.30

Malom Központ, Malom Mozi, Kecskemét, Korona u. 2.

Facebook esemény

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Részvételi szándékodat jelezd mihamarabb a dora.mandity@malom.hu e-mail-címen!

 

 

Kudarc helyett élmény legyen!

Bár a karácsony az egyik legmeghittebb ünnepünk, a nők számára egy maratonfutással felérő feladathalmaz. Advent és karácsony otthon, a nagycsaládban, a munkahelyen, az iskolában, az óvodában, a bölcsödében - sok helyen kell helytállnunk, több ember igényeihez alkalmazkodva. A lakásnak szépnek kell lennie, a nagymama ajándéka még nincs meg, a csúcsdísz eltört, az iskolai vásárra pedig 5 kiló mézeskalácsot kell sütni (minimum).  Adamik Zsanett segítő szakemberrel, a Hello kudarc névvel fémjelzett programjában stresszkezelési technikákról beszélgetünk, hogy a karácsony valóban a meghittségről, szeretetről szóljon, ne pedig a megfelelni akarásról, kimerültségről.

 

 

 

Hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön...

Csernus-Farkas Ágota stylist az ünnepi szettekhez ad ötleteket és jó tanácsokat: kiderül, milyen trendekből válogathatsz az idén, és egyáltalán mi az, amiben érdemes gondolkodnod a testalkatod és színtípusod szerint. Ráadásul a 2022-es divatújdonságokból is szemezgetünk majd.


A Fashion Reggelin bemutatkozik a Malom Központ legújabb üzlete, a Pandora. Mészáros Niki üzletvezető bemutatja a márka karácsonyi kollekcióját: a Moments kollekció kreációi a közösen eltöltött időt ünneplik. Az igazán személyes emlékektől a legközelebbi szeretteinkkel közösen töltött ünnep öröméig sok mindent kifejezhetünk a karácsonyi ajándékainkkal, amiket az olyan gondos, kézzel készített részletek, mint például a tűzzománc vagy csillogó kövek tesznek láthatóvá a mindennapokban.


A Fashion Reggeli karácsonyi showroom-jában  a legújabb cipő, ékszer, könyv és bőrápolási termékekkel is találkozhatsz a Bijou Brigitte, a Palladió Cipőbolt, a Libri és az Yves Rocher kínálatából.

 

 

 

Ami nélkül nincs karácsony 1.0


"Gyakran főzök borral, néha az ételbe is teszek." Fehér Annának, a Koch Borház üzletvezetőjének védjegye a humor, így garantáltan jól szórakozunk majd az ünnepi borok és a buborékok világában. Anna nem csak beszél a finom nedűkről, de be is mutat belőlük egy kiváló, fahordóban érlelt Koch pezsgőt, szóval érkezz kocsi nélkül, és tarts velünk az adventi koccintásra!

 

 

Ami nélkül nincs karácsony 2.0...


Minden elolvasott könyv, egy újabb megélt élet! Lehet könyv nélkül karácsonyozni, de szerintünk nem érdemes. A Fashion Reggelin egy újabb könyv mutatkozik be: dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, protokollszakértő Illemkalauza - Protokolltanácsok mindennapi és kevésbé mindennapi helyzetekre. Még az egyszerű hétköznapok során is számtalan olyan helyzet adódhat, amikor elbizonytalanodunk, nem tudjuk, hogyan kelthetjük a legjobb benyomást. Ilyenkor lehet nélkülözhetetlen a protokoll ismerete, amely segít, hogy mindig magabiztosak maradhassunk. Ebben a gondosan összeállított kötetben minden kérdésünkre választ kaphatunk, legyen szó egyszerű munkanapról vagy elegáns eseményről. Többek között erről is mesél az eseményen a szerző. A könyv megvásárolható a Libri könyvesboltban!

 

Ki korán kel, annak kávé kell!


Sándor Katalin és Dinnyés Dorina barista élménnyel, és persze finom kávéval varázsol el minket az eseményen a Tchibo és legújabb kávéfőzőgépük jóvoltából.

Meglepetés a résztvevőknek!

A Koch Pincészet egy üveg kiváló borral ajándékozza meg a résztvevőket, hogy tényleg stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. A 2019-ben az „Év Bortermelője Magyarországon” címmel kitüntetett Koch Csaba és pincészete nem egyetlen kiváló bor elismeréseként kapta a díjat, hanem több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért.

 

Ki lesz a legstílusosabb?

A rendezvény végén szokás szerint kiválasztják a legstílusosabb hölgy vendéget, akit a LIBRI ajándékoz meg az olvasás örömével, egy könyv képében.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Részvételi szándékodat jelezd mihamarabb a dora.mandity@malom.hu e-mail-címen!

A szervezők ügyelnek a résztvevők biztonságára, ezért a rendezvény létszáma limitált, és az aktuális jogszabályoknak megfelelően kerül megrendezésre, így a maszk viselése kötelező, valamint a rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött!

]]>
info@trendalelke.hu (Szponzorált tartalom) Programok Sat, 27 Nov 2021 12:32:44 +0100
Felülsz majd a kecskeméti óriáskerékre? http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4066-felulsz-majd-a-kecskemeti-oriaskerekre http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4066-felulsz-majd-a-kecskemeti-oriaskerekre Felülsz majd a kecskeméti óriáskerékre?
Csodaországgá változik Kecskemét belvárosa! Fényünnep és óriáskerék, koncertek és kézműves portékák, jégszobrászat és város karácsonyfája - többek közt ilyen attrakciókkal indul az advent.

 

 

Az adventi időszak méltó megünnepléséhez élményekben gazdag környezetet teremt idén is a Hírös Agóra által megrendezett Téli Fényünnep és Csodaország Kecskeméten. Az ünnepi gyertyagyújtások, a vásári finomságok, a minőségi kézműves portékák és a változatos színpadi produkciók mellé most egy igazi nagy turisztikai attrakció is társul: egy új kecskeméti látványosság, egy Óriáskerék, amelyről páratlan látvány tárul majd a kecskeméti polgárok szeme elé, hiszen így, ebből a szemszögből még sohasem láthatták szeretett városunk csodálatos központját.

Kiemelkedő látványosságokban bővelkedik majd a Deák tér is, középpontjában a Hírős Agóra pazar fényfestésben pompázó épületével, amely előtt egy jégszobrász a nézők szeme láttára fog alkotni, egy igazi mesebeli Mikulásház is várja majd a gyermekeket, s világító rénszarvasok fogják őrizni a város karácsonyfáját. A jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján az összes látványosság védettségi igazolvány nélkül lesz látogatható. Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt ingyenes programjainkon a Hírös Agórától a Főtérig! November 27-én az Advent első gyertyagyújtása ünnepélyes esemény lesz, ekkor kapcsoljuk fel az ünnepi díszkivilágítást is.

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 23 Nov 2021 18:44:26 +0100
A legjobb kecskeméti programok a hétvégére http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4065-a-legjobb-kecskemeti-programok-a-hetvegere http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4065-a-legjobb-kecskemeti-programok-a-hetvegere A legjobb kecskeméti programok a hétvégére
Most hétvégén sem fogunk unatkozni Kecskeméten, az biztos!

 

 

 

SZÁRNYALÓ SZABADSÁG – Vincze Mº Iza kiállítása

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Megnyitó: 2021. november 19. 18:00

 

Egy közös utazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során bejárjuk élettörténet és sorsesemény útjait, megkoronázva a szárnyaló szabadsággal.

A kiállítást megnyitja: Müller Andor filozófus

A kiállítás díjtalanul megtekinthető december 19-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebben az alkotóról 

 

 

Jótékonysági fotókiállítás és vásár Király László György hagyatékából a Mélymerülés Utcalap javára

 

Helyszín: Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

Megtekinthető: 2021. november 20-ig

 

Király László György életművének egyaránt fontos része a művészet és a jótékonyság. A Mélymerülés Utcalap egyik alapítójaként e kettő színvonalas ötvözését tűzte ki célul. A jótékonysági kiállítás és vásár lehetőséget kínál arra, hogy egy-egy fotó megvásárlásával az érdeklődők a Mélymerülés Utcalapot támogassák. Olyan alkotások kerülnek kiállításra, amelyek megvásárlásával az új tulajdonosok biztosak lehetnek abban, hogy teljesen egyedi, máshol be nem szerezhető műtárgyak birtokosai lesznek.

A kiállítás péntekig 13.00 - 17.00 óra között, szombaton pedig 9.00 - 13.00 óra között látogatható.

 

 

Spencer

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2021.11.19. péntek, 18:00
 • 2021.11.20. szombat, 18:00
 • 2021.11.22. hétfő, 18:00

 

Színes, angol-német-chilei történelmi dráma, 111’

R. Pablo Larraín Sz. Kristen Stewart, Timothy Spall

Diana hercegnő és Károly herceg házassága már rég zátonyra futott. Az afférokról és válásról szóló pletykák dacára a királynő sandringhami kastélyában békés körülmények között folyik a készülődés a karácsonyi összejövetelre. Evészet-ivászat, lövészet és vadászat van terítéken. Diana jól ismeri a menetrendet. Ám ebben az évben a dolgok egészen máshogy alakulnak majd. A SPENCER a fantázia segítségével mutatja be, mi is történhetett azon a pár sorsfordító napon.

Előzetes

Jegyvásárlás

 

 

Adventi akvarellek workshop

 

Helyszín: ART Brigád, Liliom u. 17.

Időpont: 2021. november 20. 9:00-13:00

 

Téli hangulatú rajzokat és akvarelleket készítünk!Ez a foglakozás inkább az énidőről, az alkotás öröméről fog szólni. Egyszerű akvarelleket készítünk, amelyek akár karácsonyi dekorációk, kiegészítő ajándékok, üdvözlőkártyák is lehetnek. Többfajta megoldást próbálunk ki akvarellel, tűfilccel, amiből mindenki megtalálhatja azt a módszert, amelyet szívesen alkalmazna, azután majd önállóan is odahaza.Előzetes rajztudás nem szükséges!

A szükséges eszközöket tartalmazza a részvételi díj.

A tanfolyamot Mészáros Marianna tartja és kb. 4 óra hosszú.

Ár: 9 900 Ft

Jelentkezés

 

 

Source Memory ingyenes nyílt nap és meditáció

 

Helyszín: Dózsa György út 17. 1.em./1.

Időpont: 2021. november 20. 18:00

 

“A Source Memory Meditáció gyakorlásáról a legjobb visszajelzés a saját életünkben tapasztalható tartós, pozitív változás. A Source Memory Meditáció azok számára javasolt technika, akik úgy érzik, hogy vannak olyan részei az életüknek, amelyek akár több éves belső munka hatására sem változnak, s akik hajlandóak elég mélyre menni a tartós változás érdekében.”

A nyílt napon beszélek a meditációs technikáról, és egy közös meditációban megtapasztaljuk hatását.

Regisztráció: orsolya.untener@gmail.com

Az esemény ingyenes.

 

 

Égigérő mesefa első virága - Medve ének

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Budai u. 15.

Időpont: 2021. november 21. 9:30 és 11:00

 

„Nyírfakéreg kosárkám, hej regő, regékkel teli…”

Így kezdi meséjét az énekek tudója a kíváncsi Kismedvéről és szigorú atyjáról, a Világügyelő Nagymedvéről. Valamikor réges-régen, amikor a Nap és a Hold még égi kunyhójában lakott, elindult a bocs, hogy megismerje a földi világot. A sztyeppék bokrosában ott sompolygott az Ezüstróka, a zúzmarás cirbolyafenyők fölött vijjogott a Fehérfejű Halász- Sas és a jeges folyókban fickándozott a Tokhal, a vizek fejedelme. S hogy miként lelt közöttük barátokra a mi kis mackónk? Erről szól a mesénk!

Az előadást 4 éves kortól ajánlják.

 • vogul mondából írta: G. Szász Ilona
 • Játssza: Krucsó Júlia Rita
 • Muzsikusa: Kormos Z. Zsolt
 • Faragott bábok, bútorok: Balla Gábor
 • Zeneszerző: Rozs Tamás
 • Rendező: Rumi László

Jegyvásárlás a helyszínen. Információ: jegyertekesites@ciroka.hu címen vagy a 30/831-06-25-ös telefonszámon

 

 

Kitekintő: Egy nap TőserdőLelke

 

Helyszín: Lakitelek - Tőserdő

Időpont: 2021. november 20. 10:00-15:00

 

Szeretettel várunk minden kirándulni vágyót a aTőserdőLelke következő túrájára. Novemberi túránk különlegessége, hogy beleteszünk minden olyan izgalmas kihívást, finomságot és kedvelt hazavihető meglepetést, amit az eddigi résztvevőink a legjobbnak tartottak az eddigi programjainkból. Így aki velünk tart 20-án, az:

 • részt vehet velünk egy 2-3 órás játékos kiránduláson, ahol megcsodáljuk az őszi ártéri erdő szépségét,
 • megkóstolhatja aTőserdőLelke lélek- és a novemberi csípős időben a testet is melengető finom zöldséglevesét. A bátrabbak segíthetnek az elkészítésében is
 • a nap meglepetése az lesz, hogy készül az erdő és a természet kincseiből aTőserdőLelke kence is, amit minden résztvevő hazavihet.

Találkozó: 2021. november 20. 10:00 a Tőserdei holtág partján épített kilátónál.

 • 10:00-13:00 óráig aTőserdőLelke túra, a szokásos természet és önismereti kalandokkal.
 • 13:00-15:00 óráig Leves és kence készítés.

HOZZ MAGADDAL: egy tányért és kanalat a leveshez! Maszk is legyen nálad a közös főzéskor. Kézfertőtlenítő lesz nálunk.

A programon való részvételhez kérjük regisztrálj előre itt

Részvételi díj: felnőtt: 3000 Ft/fő, gyerek és nyugdíjas: 2000 Ft, családoknak (2 felnőtt és 2 gyerek): 7000 Ft

Túravezetők: Lendvai Edit és Borda Balázs

 

 

Előzetes: Dr. Csernus Imre előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2021. november 24. 19:00

 

A pszichiáter Élj szívből! című előadása.

Jegyár: 3500 Ft

Jegyvásárlás

 

 

Otthoni kávézás - Workshop

 

Helyszín: Babszínház Kávézó, Deák Ferenc tér 6.

Időpont: 2021. december 5., 9:30-12:30

 

Minden amit a kávéról tudni akartál... és egy kicsit még több! Workshopunk lényege, hogy elmélyítsük elméleti és szakmai tudásod kedvenc italoddal kapcsolatban. Éppen ezért 3 órában szó esik a kávéról mint növény, annak termesztéséről, szüreteléséről, feldolgozási módjairól. Megvizsgáljuk a különböző pörkölési szinteket és azok alapvető hatását a kávén. Beszélünk arról, hogy mit is jelent a "speciality". Ezek után beavatunk a profi kóstolás világába (Cupping), ahol világos, saját pörkölésű kávéinkat állítjuk szembe híres olasz és robusta kávéval is. Majd kipróbálunk egy-két olyan eszközt amellyel otthon is könnyen készíthetsz jó kávét (V60, French Press, Aero Press) és a sok háztartásban fellelhető "szarvasi" és "kotyogós" helyes használatát is pontosítjuk. A víz minőségéről és fontosságáról is ejtünk szót. Sőt tesztelni is fogunk különböző vizeket! Ebben partnerünk a kecskeméti Artézi Szódaüzem, akik Artézi Zéró vizükkel segítenek ízgazdagabbá tenni az otthoni kávézást.

Vizet és ropogtatni valót biztosítunk illetve mindenkinek kínálunk egy welcome drinket. Haza sem eresztünk üres kézzel!

Ára: 9000 Ft/fő

Jegyek megvásárolhatók: 6000, Kecskemét, Deák Ferenc tér 6, Babszínház Kávézó

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Fri, 19 Nov 2021 12:53:50 +0100
Belecsapunk a hétvégébe: íme a kecskeméti programkínálat http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4064-belecsapunk-a-hetvegebe-ime-a-kecskemeti-programkinalat http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4064-belecsapunk-a-hetvegebe-ime-a-kecskemeti-programkinalat Belecsapunk a hétvégébe: íme a kecskeméti programkínálat
Te tudod már, mivel töltöd a hétvégét? Ha nem, segítünk böngészni a legígéretesebb kecskeméti programokból!

 

 

Olasz - Magyar Gasztro Fest

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2021. november 12-13.

 

Többek közt látványfőzés, ételkóstoló, kiállítások, pódiumbeszélgetések és koncertek várják az érdeklődőket.

Részletek

 

 

 

Bánk bán kora, a rejtélyes XIII. század - kiállításmegnyitó

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2021. november 12. 17 óra

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum a Katona József-napok keretében tartandó, Bánk bán kora, a rejtélyes XIII. század című kamarakiállítása ünnepélyes megnyitó rendezvényére vár minden érdeklődőt szeretettel a Cifrapalotába.

Program:

 • Köszöntő, megnyitó
 • Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Petúr bordalát és a Bánk áriáját előadja Ujvári Gergely operaénekes
 • A Bánk bán kora - Dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató előadása
 • Katona József Bánk bán című drámájából részleteket ad elő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze

A program teljes időtartama alatt a gyermekek a témához kapcsolódó kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A kiállítás megtekinthető 2021. december 19-ig, hétfő kivételével 10-17 óráig

 

 

Bohemian Betyars - Gubancos Lemezbemutató

 

Helyszín: Ápoló Klub, Olimpia u. 14.

Időpont: 2021. november 13.

 

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy elkészült az új lemezünk. Az előző albumunk, a Csavargó óta eltelt négy év. Rengeteg dolog történt azóta a zenekarral, nagy változásokon mentünk át emberileg, zeneileg, és közben a világ is a feje tetejére állt. Össze is gubancolódott rendesen ebben a nagy katyvaszban sok minden a lelkünkben, gondolatainkban. Ezeknek az érzéseknek a lenyomatai minden egyes új dalunk az eddigi legérettebb albumunkon, amit végighallgatva szépen lassan kibogozódik minden gubanc.

Vendég: Deep Glaze

Jegyvásárlás

 

 

A mindentlátó királylány

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Budai u. 15.

Időpont: 2021. november 14. 10:30

 

Mesénk főhőse átlát mindenen és mindenkin, nincs előtte titok, bármit, bárhol észrevesz. Hiába azonban a varázslatos képesség, ha az ifjú hölgy híjján van a türelemnek és az együttérzésnek. Ezen tulajdonságok nélkül pedig nem biztos, hogy elérhető a boldogság. Vajon tényleg mindentlátó-e a királylány, akit mindent lát? Észreveszi-e a szerelmet, ha ott van az orra előtt? Mi a valóság? Amit a szemünkkel, vagy amit a szívünkkel látunk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ új előadásunk,kortárs színházi formák, sok zene és játék segítségével. Az örökérvényű népmese a mai gyerekek számára is frissen, játékosan és átélhetően bontakozik ki a színpadon. A mindentlátó királylány története egyszerre mulatságos és elgondolkodtató, bölcs és bolondos. Igazi mese.

 • Szerző: Gimesi Dóra
 • Tervező: Szűcs Edit, Árvai György
 • Zeneszerző: Darvas Benedek
 • Rendező Veres András
 • Játsszák: Csarkó Bettina e.h.,Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Szekeres Máté e.h.

Online jegyvásárlás

 

 

50 perc alatt a Föld körül - Zenét hallgat a család

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2021. november 14. 11:00

 

Vezényel: Balogh Sándor

Narrátor: Lukácsházy Győző

Tizenegy rézfúvós és két ütős hangszer kalandja a világ körül. Az ötvenperces előadás során a hallgatók egy nagy világkörüli útra indulnak, melynek során különböző országok jellegzetes zenéivel ismerkedhet meg az ifjúság. Ráadásul az utazás egyetlen fillérbe sem kerül, csak fel kell pattanni a csodálatos muzsikára és egy bécsi táncos polka hátán máris indulunk Spanyolországba, a híres bikaviadalok helyszínére. Az O sole mio dallamán röpülhetünk Olaszországba, onnan Texasba, Afrikába, majd az arab Alit is meglátogathatjuk és csencselhetünk a török bazárokban. Közben lehet lovagolni, lasszót dobni, cipőt pucolni, és persze együtt kacagni és dalolni Mary Poppins-sal, aki arra tanít, hogy mindig mosolyogni kell.

Jegyvásárlás 

 

 

6. Európai Art Mozi Nap

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2021. november 14.

 

Program:

Kopaszkutya– Digitálisan felújítva - Premier előtt

14-én 17.15 Kiemelt helyár

magyar zenés filmszatíra, 1981, 100’

R. Szomjas György Sz. Suszter Lóránt, Földes László (Hobo)

Annette – Premier előtt

14-én 19.00 Kiemelt helyár

feliratos francia-amerikai-mexikói zenés dráma, 139 perc

R. Leos Carax Sz. Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

„Európa újra mozizni megy!” – Hatodik alkalommal várja a művészmozik és az európai filmek rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amely változatos programkínálatával az európai filmművészet sokszínűségére és az art mozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára hívja fel figyelmet. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas égisze alatt 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő nemzetközi eseményt idén már 37 ország több mint 600 art mozijában rendezik meg egy időben, november 14-én vasárnap.

 

 

Illúzió Mesterei

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2021. november 14. 19:00

 

Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Itt nincsenek kameratrükkök: a hihetetlen illúziók a nézők előtt, sőt, azok bevonásával történnek. Kettévágott nők, lenyűgöző kézügyesség, meghökkentő gondolatolvasás és sok minden más egy egész estés, humorban gazdag előadásban.

A műsorban fellép Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és Nagy Molnár Dávid bűvész világbajnoki ezüstérmes illuzionista valamint Kelle Botond ötszörös magyar bűvész bajnok.

Jegyvásárlás

 

 

Előzetes: "Nem középiskolás fokon..." - Környezettudatosság - fenntarthatóság - társadalom

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2021. november 18. 17:00–18:30

 

A Katona József Könyvtár „Nem középiskolás fokon…” olvasásnépszerűsítő sorozatában Környezettudatosság - fenntarthatóság - társadalom címmel Dr. Kovács András Donát geográfus, szociológus, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa fog előadni.

A program ingyenes.

 

 

Közel-keleti mezzék

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2021. december 2. 18 óra

 

Mezze, tapas, antipasti, aperitif. Bárhol is járunk a világban, a legtöbb ország konyhájában fellelhetjük a kis tányérokon szervírozott előételeket, étvágygerjesztőket. Ezek célja ugyanaz, az étkezés elnyújtása, hogy minél tovább élvezhessük a jó társaságot és természetesen a finom falatokat. Közel-keleti esténken elsősorban török mezzéket készítünk és kóstolunk, de menünkben felsorakoznak libanoni, görög és izraeli előételek is.

Vezeti: Molnár Viktor

Részvételi díj: 12000 Ft

Jelentkezés

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Fri, 12 Nov 2021 09:19:05 +0100