Trendalelke - Blogmagazin nőknek http://trendalelke.hu Wed, 29 Jan 2020 15:03:00 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu A legjobb kecskeméti programok február első hétvégéjére http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3413-a-legjobb-kecskemeti-programok-februar-elso-hetvegejere http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3413-a-legjobb-kecskemeti-programok-februar-elso-hetvegejere A legjobb kecskeméti programok február első hétvégéjére
Ez a hétvége felpezsdít, kimozgat, lelazít minket, ami már nagyon ránk fér!

 

 

 

Richard Jewell balladája

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpontok: 

 • 2020.01.30. csütörtök, 18:00 
 • 2020.01.31. péntek, 20:00 
 • 2020.02.01. szombat, 15:30 
 • 2020.02.01. szombat, 20:00 
 • 2020.02.02. vasárnap, 15:30 

 

Amerikai dráma, 129 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.
Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag. Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztatta sok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát.
Dávid harcba száll Góliát ellen…

Clint Eastwood, a 4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges.

 

Jegyár: 950 Ft, online jegyfoglalás 

 

 

Évindító Bakelit-buli a Kóborlóban DJTwoB-bal

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2020. január 31., 18:30–20:30

 

Idén is lesz Könyv és Zene a Kóborló Könyvesboltban, kezdésnek egy kis pótszilveszteri nyüzsgés, pogácsa, bor, barátok!

A program ingyenes.

 

 

Király Viktor koncert

 

Helyszín: Mirage, Kápolna utca 3.

Időpont: 2020. január 31., 19:00–22:00

 

A 2019-es MTV Europe Music Awards győztese zenekarával, a The Dreamersszel lép fel.

 

 

Felnőtt Elsőosztályú Judo Magyar Bajnokság

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2020. február 1., 11:00-19:00

 

A junior és felnőtt korosztályú versenyzők száma és összetétele még képlékeny, hiszen az olimpiai felkészülési időszakban az edzők döntésén múlik a versenyzők megmérettetéseken való részvétele. A legnagyobb hazai versenyre 18 éves kortól várják az indulókat, a legidősebb sportolók általában 39-40 évesek.

A szurkolók, érdeklődők számára a belépés ingyenes.

 

 

Színházi esték: Sára Bernadette és Dunai Tamás

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2020. február 1., 15:00–17:00

 

Az est vendégei: Sára Bernadette és Dunai Tamás, a Kecskeméti Katona József Színház színművészei.

Beszélgetőpartner: Dr. Szentkirályi László

 

 

Fellélegzem - jóga, szauna illóolajakkal és ebéddel

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemet, Izsáki út 6.

Időpont: 2020. február 2., 9:00–14:30

 

Energiaszint-emelő, immunerősítő jóga és szaunafelöntések illóolajakkal, majd gourment ebéddel. Fogynak a tartalékaink, és talán neked is jól jönne egy kis könnyedség, egy kis feltöltődés, vagy egy kis erő így január múltán! Jó lenne fellélegezni, erőhöz és lendülethez jutni újra! Talán az újévi terveket is érdemes felülvizsgálni, újragondolni! A könnyedséget leginkább a levegő elemével végzett jóga gyakorlás támogatja, hiszen a levegő könnyű, és ritka, folyamatosan mozog, változik, feleme és könnyedséget ad. Energizál, és megnyugtat, könnyedén vezet át a változásokon. Minden belégzés friss erőt hoz, ha nyitva állunk rá! Tapasztaljuk meg együtt a pranayama (légzőgyakorlatok) és esszenciális illóolajak és a szaunafelöntések adta megtisztulás segítségével.

Részvétei díj: 6990 Ft, mely tartalmazza a jóga óra, szauna-varázs, spa belépő és az ebéd árát is! Jelentkezés http://danujoga.hu/

Bármilyen kérdéssel fordulj Benkő Ildikóhoz a 20/5698880-ás számon!

 

 

Kecskeméti Ramazuri

 

Helyszín: II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kecskemét, Tóth László Sétány 2.

Időpont: 2020. február 2., 10:00–17:00

 

Míg a nagyobbak az ország legmenőbb légvárain ugrálhatnaknak, addig a család többi tagja kipróbálhatja az óriás társasjátékok egyikét, a legkisebbek pedig színes babasarokban szerezhetnek fantasztikus élményeket.

Belépőjegyek:

 • Korlátlan jegy: 2000,-Ft
 • Visszatérő jegy: 3000,-Ft
 • Kísérőjegy: 500,-Ft

 

 

Medveles

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2020. február 2.

 

Délelőtt:

 • 10:30-10:40 Látványetetés indul az ormányos medvéktől
 • 10:40-10:50 Rézusz makákók etetése
 • 10:50-11:00 Csacsik etetése a gyermekek bevonásával
 • 11:00-11:30 Kígyósimogató

Délután:

 • 13:30-14:00 Látványetetés indul az örvös medvéktől
 • 14:00-14:30 "Lássuk a medvét a Gong fm-en!" promóció-helyszíni sorsolás az örvös medvék kifutójánál
 • 14:30-14:40 Hógolyó, a sarki róka etetése
 • 14:40-14:50 Lámák etetése a gyermekek segítségével

300 Ft-os, kedvezményes Medveles-jegy kapható 2020. január 31. és február 2. között!

 

 

Kitekintő: Vizes élőhelyek világnapja túra a Kontyvirág tanösvényen

 

Helyszín: Kontyvirág tanösvény, Lakitelek

Időpont: 2020. február 2., 9:30–14:00

 

 

Az MHT Vizes-élőhelyvédelmi szakosztály társszervezésében szakvezetéses túrával és szalonnasütéssel várjuk az érdeklődőket a Közép-Tisza egyetlen lápvidékén. A Kontyvirág Erdei Iskolától indulva a Tisza árterületén barangolunk, megismerjük a láprétek, ártéri legelők, morotvák, ártéri erdők, és a Szikrai-Holt Tisza környékének téli világát. 4 km-es túránkat az erdei iskola udvarán tábortűz mellett szalonnasütéssel zárjuk.

Találkozó: 9:30, Lakitelek-Tőserdő, Kontyvirág Erdei Iskola

Az erdei iskola megközelítése

Információ és jelentkezés: Unyi Miklós, 30/488-4556, unyim@knp.hu

 

 

Előzetes: Véradás a színházban!

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház, Katona József tér 5.

Időpont: 2020. március 2., 13:30–16:30

 

Március 2-án hétfőn az Országos Vérellátó Szolgálat és a nemzetivé minősített Katona József Színház közös véradást szervez a színház előcsarnokában. A 13:30-16:30 óra között tartott eseményen számos ajándékkal várják a jótékonykodó véradókat: óránként két fő színházjegyet nyer, de az OVSZ apró ajándékaival is hazatérhetnek a donorok.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 29 Jan 2020 12:52:31 +0100
Ezeket a ház körüli munkákat költési időszakban tilos végezni! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3412-ezeket-a-haz-koruli-munkakat-koltesi-idoszakban-tilos-vegezni http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3412-ezeket-a-haz-koruli-munkakat-koltesi-idoszakban-tilos-vegezni Ezeket a ház körüli munkákat költési időszakban tilos végezni!
Európába visszatérő gólyáról már a napokban olvashattunk, és noha a fecskék és a többi költöző madarunk még egy ideig nem jönnek haza, nem árt tudatosítani magunkban, hogy már csak két hónapunk van számos - természetvédelmi szempontból érzékeny - ház körüli…

 

 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felhívja a lakosság, az önkormányzati és állami szervek figyelmét, hogy a költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amik áprilistól tilosak, mert veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre.

A tapasztalatok alapján a három leggyakoribb olyan tevékenység, ami az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti, és a nem megfelelő ütemezés miatt évről évre visszatérő természetvédelmi és állatvédelmi problémát okoz, a következő:

 

 

Épületfelújítások kapcsán a fecskefészkek eltávolításának engedélyeztetése, végrehajtása

A tulajdonosok, kivitelezők gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy a védett fecskéket (és denevéreket) is érintő épületmunkák természetvédelmi hatósági engedélyeztetéskötelesek, és csak a szaporodási időszak szünetében, ősztől tavaszig végezhetők el! Ezért hallani lakott fecskefészkek tömeges leveréséről nyaranta. A hatósági engedélyek kiállításakor különösen fontos lenne annak hangsúlyozása, hogy a fészkek eltávolítását követően olyan megoldásokat kell alkalmazni, amik biztonságosan akadályozzák meg a fecskék visszaköltözését a munkálatok ideje alatt!

Részletek

 

 

Sérült vagy áramütésveszélyes fehérgólya-fészkek biztonságossá tétele

A természetvédelmi oltalom alatt álló madarak fészkei is védettséget élveznek. A fokozottan védett fehér gólyák téli viharokban sérült vagy áramütésveszélyes módon, az elektromos hálózat oszlopain a vezetékekre épült fészkeinek magasító kosárra emeléséhez a megyei kormányhivatalok csak a költési időszakon kívül, március 31-ig adhatnak engedélyt.

Részletek

 

 

Fák, bokrok kivágása

A fák és bokrok kivágása sok esetben, számos okból indokolt és szükséges. A bel- és árvízkár megelőzését szolgáló csatorna- és hullámtértisztítás, az elektromos vezetékhálózat nyomvonalán túlnövő, az értékes gyepterületeket elfoglaló fás szárú vegetáció eltávolítása, visszavágása, különösen tömeges nagyságrendben, jól tervezhető és ütemezhető az őszi-téli időszakra. Ezért indokolatlan, a természetvédelmi és állatvédelmi törvénybe ütköző a munkákat a madarak költési időszakára hagyni.

Részletek

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Tue, 28 Jan 2020 10:32:43 +0100
A legszórakoztatóbb farsangi programok Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3410-a-legszorakoztatobb-farsangi-programok-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3410-a-legszorakoztatobb-farsangi-programok-kecskemeten A legszórakoztatóbb farsangi programok Kecskeméten
Jelmezbe bújni nem csak a gyerkőcök kiváltsága! Kecskeméten is lesz lehetőség mókázásra a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Íme a farsangi programkínálat:

 

 

 

Farsangi táncest

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. január 31., 19:00–22:00

 

“Öltözz jelmezbe, húzz álarcot és táncolj velünk! A társastáncok és latin táncok kedvelőinek farsangi táncestet tartunk. Lesz: jelmezverseny, táncverseny, közös táncoktatás. Természetesen társastáncok, latin táncok, disco-fox zenéire építve.”

Házigazda: Step&GoTáncklub, Polyákné Nagy Enikő tánctanár

 

 

Nők a csúcson: Farsang

 

Helyszín: Benkó-domb

Időpont: 2020. február 6., 16:00–17:00

 

"Februárban farsangi jelmezben, bohókás hangulatban hívunk és várunk benneteket a csúcsra! A jelmezt ne aggódjátok túl, megteszi egy papírból készített korona, kimaradt hosszú szoknyából készített palást, sapkára húzott nyuszifül, de akár lehet Miki sapi is vagy egy vicces szemüveg, kalap! A beöltözés nem kötelező, de melegen ajánlott (feltehetően hideg idő várható), aki beöltözik, és előre jelzi a részvételi szándékát, azt megajándékozzuk egy Család-és Karrier PONT-os tollal.

A legjobb jelmezre a "csúcson is onlányok" szavazhatnak és a legtübb szavazatot kapó ajándékot kap a Tupperwareval Egyszerűbb jóvoltából.

Gyerkőcöket is nyugodtan hozzatok!

PROGRAM:

 • 16:00-kor gyertek, találkozzunk a DOMB Nyíri úti bejáratánál, egy padnál
  Ott gyors helyszíni jelenléti aláírás lesz, előzetes regisztrációra is van lehetőség, megköszönöm, ha előre jelölitek részvételi szándékotokat itt
 • 16:10-kor indulunk fel a dombra.
 • A dombetetőn szavazunk, ajándékozunk, nevetünk, sztorizunk, szelfizünk.

Szeretettel várlak benneteket a kecskeméti Család és Karrier PONT csapata nevében: Sziszi"

 

 

Farsangi vigadó - Táncház

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 8., 16:30–23:30

 

Program:

 • 16:30 – 17:15 Csimota topogtató (2-4 éveseknek):
  ölbéli játékok, topogtatók
  Közreműködik: Böde-Harkai Csilla
 • 17:00 – 19:00 Aprók tánca:
  Tánctanítás: somogyi játékok, farsangi népszokások felelevenítése
  Táncmesterek: Böde István, Böde-Harkai Csilla
  Kézműves foglalkozás: bohóc készítése
  Vezeti: Barcsikné Tercsi Ibolya népi játszóházvezető
 • 19:00 – 20:00 Ifjúsági táncház
  Tánctanítás: moldvai
 • 20:00 – SUTTYOMBA ZENEKAR KONCERTJE
 • 20:40 – Felnőtt táncház:
  Tánctanítás: szatmári, szilágysági széki, székelyföldi, kalotaszegi, mezőségi, stb. táncrendek
  Táncmesterek: Böde István, Böde-Harkai Csilla, Molnár Máté, Schaáf Gábor, Márkli Zsuzsanna
  Közreműködik: Suttyomba Zenekar

Házigazda: a Kecskemét Táncegyüttes, valamint a Tűzön-Vízen Át Egyesület

Belépődíj: 500 Ft. Jegyek a helyszínen kaphatók!

 

 

Colors Farsang

 

Helyszín: Naés?, Kéttemplom köz 9-11.

Időpont: 2020. február 8., 22:00–5:00

 

"Farsangi mulatság természetesen nem maradhat el álarcok, maszkok és jelmezek nélkül, így mindenkit ösztönzünk ezek használatára, így még színesebb és még különlegesebb lesz a Colors Farsang. Egyből a tiéd egy welcome drink, ha beöltözve jössz hozzánk."

Dj-k: Voice & Nob!k

 

 

Nemzetek fánkjai

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. február 9., 15 óra

 

A farsang olyan fánk nélkül, mint a karácsony szaloncukor nélkül, a Forma 1 Schumacher nélkül vagy a havas út hókotró nélkül. Egyszerűen furcsa és érthetetlen. Nem is biztatnánk arra senkit, hogy nekivágjon a báli szezonnak anélkül, hogy készítene, vagy jobb híján ENNE e fantasztikusan finom, ám de cseppet sem diétás desszertből. NEMZETEK FÁNKJAI programunkon francia, görög, magyar, cseh és olasz fánk csodákat készítünk.

Fánk repertoár:

 • Pezsgőkrémmel töltött csokis francia
 • Olívaolajos görög
 • Burgonyás olasz
 • Cseh tarkedli
 • Égetett tésztás sajtos

Vezeti: Rigóné Vásárhelyi Anita

Részvételi díj: 9900 Ft, jelentkezés

Ételallergiával kapcsolatos megjegyzést kérik a jelentkezéskor feltüntetni.

 

 

Farsang újrasárgában

 

Helyszín: Ötpötty, Nyíl utca 9/B

Időpont: 2020. február 14., 17:00–18:30

 

Hozzátok a mosolyaitokat, no meg a jelmezeket és a táncos lábaitokat! A szalagos farsangi fánkra a vendégeink vagytok! István bácsi Mosolyra hangol mindenkit.

Ne felejtsd! A sárga buli, mindig jó, és már van hozzá sárga dalunk is. Gyere citromsárgában, vagy legyen rajtad valami ami citromsárga. Persze a kérdés: Miért a citromsárga? Aki valaha is belépett már sárga szobába, az tudja, hogy a sárga nevettet. A sárga automatikusan vidám, napsugaras jókedvre derít. Ám - és ezt kevesen tudják - tesztek bebizonyították, hogy javítja a gondolkodást. Hogyan? A ragyogó szín aktiválja agyunk vizuális központját. Ami sárga, azt megnézzük, és már meg is jegyezzük. HÁT EZÉRT!

Belépő: 2500 Ft/ család

Előre bejelentkezés szükséges: 30-6764345

 

 

Karneváli hangulat a Granada Hotelben

 

Helyszín: Granada Konferencia Wellness és Sport Hotel, Harmónia utca 23.

Időpont: 2020. február 21.

 

Lesz minden, mi szem-szájnak ingere:különlegesebbnél különlegesebb jelmezek, ínycsiklandozó ízek, élő zene.

Érkezés: 19:00 órától

Vacsora kezdete: 20:00 óra

A hangulatért a Veracruz zenekar lesz a felelős, akik 70- 80- és 90-és évek zenéit fogják játszani.

Svédasztalos vacsorával a részvételi díj: 5990 Ft/fő

Bővebb információ, ajánlatkérés és foglalás: info@granadahotel.hu, 06-76/503-130

 

 

7. Farsangi jelmezes Jótifuti

 

Helyszín: Belváros

Időpont: 2020. február 22.

 

Program:

 • Gyülekező a 0 kilométerkőnél, 9.30-tól
 • Rajt:10.30-kor

“Programunk az előző évekhez képest változatlan: a "Szerpentin futás" és az azt követő "Palacsinta party" után akiknek még van kedve, ideje, velünk tarthat az Arborétumba 3,6,9 km.-t futni, a bringás szekciónk pedig teker majd egyet. Pontos infókat a helyszíni tájékoztatás során kaptok majd.

Akiket várunk: nemre és korra tekintet nélkül; felkészült sportolókat és amatőröket, abszolút kezdőket, újrakezdőket, futókat, nordicosokat, családokat – gyerekestül, bringásokat (sokat...sokat...sokat... ez a kecskeméti visszhang volt...), gyalogbékákat, kerekesszékeseket, fogyatékkal élőket, rollereseket, görkorisokat és gördeszkásokat és akik most nem is jutottak eszembe!

Amit hozz magaddal: jelmez, síp, dob, nádihegedű, trombita és mindenféle hangicsáló eszköz, és egy kis (sok) palacsinta, süti, fánk, forró tea, Kölyök pezsgő…, amit a futás végén jókedvvel elfogyasztunk.

SEGÍTŐK jelentkezését is várjuk, akik a RAJTHELYEN MARADNAK, FOTÓZNAK!

 

Amit tudnod kell!

 • a futáson való részvétel egyetlen kritériuma: legyél jelmezben!
 • nincs nevezési díj,
 • mindenki a saját felelősségére vesz részt!
 • az útvonal nem lesz biztosítva, nincs a forgalom elől elzárva, mindenki köteles a KRESZ szabályait betartani,
 • lassú tempóban futunk, mindenkit megvárunk,
 • nem futóverseny, ahogy azt a Jótifuti eseményein megszokhattad,
 • jöhetsz akkor is, ha nem futsz, csak szurkolni szeretnél a lelkes résztvevőknek, fotózol, vagy csak segítesz nekünk,
 • elfogadod, hogy az eseményen kép és videofelvétel készülhet rólad, és az nyilvánosság előtt megjelenhet.

 

HA VAN OTTHON még használható sportcuccod (cipők, teremcipők, tornacipők, technikai mezek, roller, sportjátékok...) hozd el magaddal, mert egyesületünk gyűjti, és rászoruló gyermekeknek eljuttatja!

 

NEVEZÉSI FELTÉTELEK: 10 palacsinta/fő

Útvonalak:

 1. A 0 km kőtől elfutunk az ÉZI-ig, és onnan vissza a rajthelyre. Tehát egy farsangi szerpentint futunk, ami kb. 2.5 km.
 2. A kicsiny gyermekek, kerekesszékesek és a görkorisok külön csoportban mennek majd, kisebb körön: a 0 km kőtől a kicsik elballagnak a körforgalomig, ott átmennek a túloldalra, bevárják az ÉZI felől érkező csapatot, majd együtt vonulunk be a Főtérre.

ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL, A JÓTIFUTI TÉGED VÁR!


Nézz vissza később is, mert amint értesülünk további farsangi programokról, bővítjük vele a listánkat!


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Mon, 27 Jan 2020 12:57:46 +0100
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3406-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3406-heti-motto Heti mottó
Sosem finomkodik!

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Mon, 27 Jan 2020 10:23:30 +0100
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3405-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3405-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek
Scotty Kecskeméten, a Szimferopol tér környékén kóborolt. Mikrochipet nem észleltek benne a befogáskor, eredeti gazdája nem jelentkezett érte, ezért most új gazdára vár! Kedves, aranyos kutyus, idegenekkel szemben tartózkodó. A pórázt még szoknia kell, de egyre ügyesebb.

 

Mit kell tudnod erről a kutyusról, aki épp Rólad álmodik?

 • Neve: Scotty-Eb872
 • Ivara: ivartalanított kan
 • Fajtája: keverék
 • Színe: trikolor
 • Szőre: rövid
 • Tömege, marmagassága: 8 kg, 31 cm
 • Születési ideje: 2017. 01. 13.
 • Bekerülés dátuma: 2019. 12. 27.
 • Chip: van
 • Ismertetőjegyei: csonka farkú

 

Szeretnéd örökbe fogadni őt vagy valamelyik sorstársát? Keresd fel a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítványt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 23 Jan 2020 12:03:58 +0100
Újabb szupernagyik kerestetnek Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3404-ujabb-szupernagyik-kerestetnek-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3404-ujabb-szupernagyik-kerestetnek-kecskemeten Újabb szupernagyik kerestetnek Kecskeméten
Kisgyermekes ismerősökkel beszélgetve rendre szóba kerülnek a kecskeméti szupernagyik. Többen már együtt is dolgoznak valakivel, más még csak kacérkodik a gondolattal, hogy igénybe vegye a segítséget. Látszik, hogy egyre nagyobb a kereslet a felkészült pótnagyszülőkre, a CédrusNet pedig kiszolgálja ezt:…

 

 

"Szuper Nagyszülő - Idősödő emberek felkészítése családtámogató szerepre"

 

A CédrusNet Egyesület 70 órás képzésére 50 év feletti kecskemétiek jelentkezését várják, akik korszerű ismeretekkel kívánják felfrissíteni tapasztalataikat, majd pótnagyi feladatot szeretnének vállalni.

 

Jelentkezési határidő: 2020. február 5.

Jelentkezés benyújtása: személyesen (Kecskemét, Kápolna u. 24.) vagy e-mailben (kapcsolat@cedrusnet.hu)

 

Jelentkezési feltételek:

 • legalább középfokú végzettség (szakirányú munkásképző, szakközépiskola vagy gimnázium)
 • felhasználói szintű számítógépes ismeretek (pl. szövegszerkesztés) és aktív internethasználat (Facebook, keresők, levelezés)
 • büntetlen előélet
 • egészségügyi alkalmasság (nincs fertőző betegsége)
 • részvétel a felvételi beszélgetésen

 

A tanfolyamon való részvétel feltételei:

 • megfelelés a felvételi beszélgetésen
 • a tanfolyam díjának, illetve első részének befizetése

A tanfolyam költségének jelentős részét Kecskemét Önkormányzata vállalja, a hallgatók által fizetendő részvételi díj: 12 500 Ft/fő, amely két részletben is fizethető. A városi támogatás fejébena végzett hallgatók 10 óra önkéntes munkát vállalnak a CédrusNet által megadott szervezetek valamelyikénél.

 

A tanfolyam indulása: 2020. február 22.

 

További információ: Gehér Éva (20/913-9220, kapcsolat@cedrusnet.hu)

Személyes tájékoztató

 • CédrusNet Kecskemét Iroda, Kecskemét, Kápolna u. 24.
 • 2020. 02. 03., 15:00

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 23 Jan 2020 11:59:14 +0100
Itt a báli szezon, nyakunkon az esküvő idény, de mit vegyünk fel!? http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3403-itt-a-bali-szezon-nyakunkon-az-eskuvo-ideny-de-mit-vegyunk-fel http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3403-itt-a-bali-szezon-nyakunkon-az-eskuvo-ideny-de-mit-vegyunk-fel Itt a báli szezon, nyakunkon az esküvő idény, de mit vegyünk fel!?
Nem kell Kecskemétről Pestre utazni azért, hogy egyedi tervezésű ruhában tündökölj! Nagy Ágnes ruhatervező elkészíti az estélyi vagy a menyasszonyi ruhád! Kifaggattuk, neki milyen az álomruhája, hogyan lett belőle ruhakészítő és mekkora a kereslet az egyedi készítésű ruhákra a fast…

 

 

Trendalelke.hu: A 80-as években, aki divatosan szeretett volna öltözni, de híján volt nyugati rokonoknak, az varratott. Most meg divatkánaánban élünk, 2 hetente új kollekció rúgja ki a régi árut a fast fashion boltokban. Manapság mit varrat magának egy kecskeméti hölgy?

Nagy Ágnes: Menyasszonyi ruhára nagy igény mutatkozik. Azt vallom, a kölcsönzési árból ki lehet hozni egy egyedileg varrt menyasszonyi ruhát, amely így tényleg páratlan és örök emlék lesz.

 

Az egyediség a legfőbb motiváció?

Sokan emiatt fordulnak varrónőhöz, illetve jelentős azon hölgyek száma is, akik kilógnak a konfekcióméretekből, és az alakjukhoz megfelelő ruhát szeretnének viselni. Ilyenkor többnyire rám bízzák a fazont, a lényeg, hogy előnyösen mutasson rajtuk.

 

 

Mihez lehet kezdeni később egy menyasszonyi ruhával?

Sokszor hallom az aráktól, hogy “majd levágjuk rövidre, és akkor újra és újra felveszem”. Ez sosem történik meg.

 

Az USA-ban és Kanadában igen népszerűek az esküvői öltöztetős műsorok, van olyan különkiadás, amelyben az ara édesanyjának egykori menyasszonyi ruháját alakítják át. Te találkoztál már ilyen felkéréssel?

Még nem volt rá példa. Most viszont együtt dolgozom egy kölcsönzővel, ahol rengeteg régi ruha vár felújításra, úgyhogy kicsit belekóstolok ebbe a műfajba. Csodaszépek a régi ruhák, de jelenlegi formájukban már nem divatosak. Bízunk benne, hogy egy kis ráncfelvarrással újra tündökölnek majd.

 

 

Mi mindent varratnak még nálad?

Öltöztetek örömanyákat és koszorúslányokat is. Szeptemberben lesz a fiam esküvője, ez új kihívás nekem: a fiam ragaszkodik hozzá, hogy az öltönyét már én készítsem, így most az öltönykészítést tanulom. Estélyi ruhákat szintén készítek, de sajnos sokkal kevesebbet, mint szeretnék. Emellett kosztümöket, egyszerűbb ruhákat varrok, bármit, amit a vevő kitalál.

 

Tudsz egy átlagos árat mondani például estélyi ruhára?

Ez számos tényezőtől függ. Az anyagok ára rendkívül eltérő, vegyük például a csipkét: a francia csipke métere 60-70 ezer Forint, de 10-20 ezer forintos csipkéből is lehet szépen dolgozni. Ugyanez igaz a selyemre is: a hernyóselyem 10-20 ezer Ft között mozog, de kapni selymet 3 ezerért is, ami nagyon hasonló. Természetesen az sem mindegy, mennyi anyagra van szükség. Persze nem kell azt gondolni, hogy megfizethetetlen és luxus kategória varratni magunknak egy estélyi ruhát, 100 ezer alatti összegből is kihozható. Általában az ár szól a hölgyeknél az egyedi, varrott ruhák ellen, hiszen Kecskemét kis város ahhoz, hogy egy szezonban többször vagy egymást követő évben ugyanazt a ruhát fel tudják venni. Viszont már volt ellenpélda: varrtam egy igazi báliruhát - egy nagy szoknyát, hozzá pedig egy bodyt. Később a szoknyát egy másik felsőrésszel esküvőre is fel tudta venni a hölgy. Éppúgy igaz ez a kétrészes menyasszonyi ruhákra is: például egy ekrü bodyt egy új szoknyával nyugodtan lehet máskor is viselni.

 

 

Mennyi idő alatt készül el nálad egy ruha?

Ez attól függ, mennyire bonyolult. Pár naptól akár egy hétig is elhúzódhat a készítés.

 

Mi az idei trend a báliruhákat tekintve?

Én erre azt szoktam mondani, mindenki abban a legdivatosabb, ami jól áll neki színben, anyagban, fazonban. Persze így is divatossá tehető egy-egy részlettel. Idén az év színe a kék lett, ami az én szívemnek nagyon kedves.

 

 

Alapvetően nagyon szereted a színeket, igaz?

Nem preferálom, ha valaki csak feketében gondolkodik, hacsak nem követeli meg szigorúan a dresscode.

 

A protokollosok szerint a fekete, sötétkék, burgundi, sötétbarna, smaragdzöld való báliruhának.

Igen, tehát azért még az etikett szerint is van mozgásterünk a feketén túl. Szerintem ha valaki színes ruhát választ, azt üzeni vele, hogy foglalkozott a megjelenésével. Persze egy nagyon elegáns fekete ruhát is fel lehet dobni kiegészítőkkel, hogy kissé megtörjük a komolyságát.

 

 

Ha bemegy valaki egy ruhakölcsönzőbe, ott a kész ruhát tudja magán vizslatni. Ezzel szemben, ha varrónőre bízza a készítést, sokáig csak félkészen tudja felpróbálni, sokára látja a végleges formát. Ehhez azért kell bizalom.

Tavaly elő is fordult egy kényes helyzet ennek kapcsán: egy menyasszonyom lefotózta magát a félig kész ruhában, és igencsak megkritizálták a családtagok, barátok. Ebből tanulva nem érdemes a kész állapot előtti munkafázisokat megörökíteni. A vevőnek bizalmat kell szavaznia nekem, hiszen én már előre látom a végeredményt, ő pedig nem. Ennek ellenére mindig biztatom a hölgyeket, nyugodtan szóljanak, ha valami nem tetszik nekik, hiszen a kész ruhán már sokkal nehezebb változtatni. Sokat segít, ha a vevő már az első pillanattól kezdve rám bízza magát. Gyakran jönnek konkrét elképzeléssel, hozzák a magazinokban talált képeket. Egyből látom, hogy az vajon jól fog-e állni neki is vagy csak a 180 cm magas, 50 kilós modellen mutat. Nem rejtem véka alá a véleményem, mindig őszintén elmondom, mi az, ami számára előnyös és mi nem az.

 

Mióta foglalkozol ruhakészítéssel?

Nem ez az eredeti szakmám, de már 16 évesen is varrogattam magamnak és a barátnőmnek anyukám régi, szovjet varrógépével. Volt egy osztálytársam a kereskedelmi suliban, aki jól tudott varrni, én pedig ügyesen kötöttem abban az időben, és megtanítottuk egymást a trükkökre. Hivatásosan az első gyermekem születése után kezdtem ruhajavítással foglalkozni. Az egy igen fáradságos műfaj, folyamatosan érkeztek az vevők, nem is igazán tudtam emiatt az üzletemben dolgozni. 30 évesen álltam neki a ruhakészítői, divattervezői szakma elvégzésének. Most otthon varrok, az üzletem csak az ügyfélfogadás helyszínéül szolgál. Így tudom fenntartani az alkotáshoz szükséges kreatív miliőt.

 

 

Neked milyen álmaid ruhája?

Az apropó ugyebár adott, a fiam esküvője, abban is biztos vagyok, hogy én magam varrom majd - a második menyasszonyi ruhám is magamnak készítettem -, de még nem igazán gondolkodtam rajta. Most egy hosszú, sötét fukszia színű ruhát vizionálok.

 

A kislányod élvezi, hogy az anyukája bármilyen ruhát megvarr?

Természetesen! Az esküvő kiállításokon mindig részt vesz, többször átöltözik, imádja a ruhákat. De ez nemcsak a 10 évesre, hanem a 29 éves lányomra is igaz. A kislányom kacérkodik is a divattervezői szakmával.

 

 

Mennyiben nehezíti a helyzeted, hogy Kecskeméten és nem a fővárosban munkálkodsz?

Dolgozom rajta, hogy a hölgyek észrevegyék, nem kell felutazni Pestre, itt is elkészíthető az a ruha, amit elképzelnek maguknak.

 

 

 

Ági Design - Nagy Ágnes ruhatervező

Kecskemét, Wesselényi utca 3.

(30) 475 6115

Facebook oldal

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Női percek Thu, 23 Jan 2020 10:51:50 +0100
A legjobb kecskeméti programok január utolsó hétvégéjére http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3402-a-legjobb-kecskemeti-programok-januar-utolso-hetvegejere http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3402-a-legjobb-kecskemeti-programok-januar-utolso-hetvegejere A legjobb kecskeméti programok január utolsó hétvégéjére
Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi a szürke januári napokban inkább szeretünk otthoni programokat szervezni: egy jó társasozást a barátokkal, romantikus forralt borozást vagy csak szimplán bekuckózunk az aktuális olvasmányunkkal. Kecskemét viszont meglehetősen szorgosan dolgozik azon, hogy mégis…

 

 

1917

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:


2020.01.23. csütörtök, 18:00
2020.01.24. péntek, 18:00
2020.01.25. szombat, 18:00
2020.01.26. vasárnap, 18:00

 

Színes, szinkronizált, angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc, rendező: Sam Mendes, szereplők: Benedict Cumberbatch, Colin Firth

Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak…

Az Oscar-díjas Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmjének egyik különlegessége, hogy látszólag vágás nélkül kerül a nézők elé a két katona élet-halál harca, olyan érzést keltve, mintha valós időben követnék nyomon az izgalmas akciókat. Mendes az Oscar-díjas Roger Deakinst (Szárnyas fejvadász 2049, Sicario – A bérgyilkos) kérte fel az operatőri munkára, akinek erőteljes képeivel az 1917 egy felejthetetlen mozélménnyé válik minden néző számára. A főszerepekben George MacKay, Dean-Charles Chapman látható, akik mellett Benedict Cumberbatch, Colin Firth, és Mark Strong is feltűnik.

Előzetes

Jegyár: 950 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Tűzpróba

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Megnyitó: 2020. január 24., 17:00–18:00

 

Az országos zománcművészeti kiállítást megnyitja: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész

A kiállítás 2020. február 20-ig látogatható, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

Kortárs költészet-kortárs grafika

 

Helyszín: Forrás Kiadó, Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

Időpont: 2020. január 24., 18:00–19:00

 

A Műhely Művészeti Egyesület és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek szervezésében Bács-Kiskun megyei képző- és iparművészek részvételével rendezett grafikai biennálé kiállításának megnyitója.

Megtekinthető: 2020. február 7-ig, hétköznapokon 13-17 óráig

 

 

Gong és himalájai hangtálas hangfürdő, relaxáció

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2020. január 24., 19:30–20:45

 

A hangfürdőn, relaxációs koncerten a gongok és a himalájai hangtálak rezgései, a szélcsengők hangjai, pihenő, mély nyugalmi állapotba helyezik lényünket. A tiszta rezgések energetizálnak, átjárják az egész testet, a békés tudatosság állapotát teszik lehetővé. A gongok és hangtálak hangjai több szinten is "újrahangolnak" bennünket,tisztító hatásuk érzelmi, mentális és testi szinten is megjelenik. Az elme elcsendesedik, a test megpihen, energiatartalékaink kellemesen feltöltődnek. A hangok és a csend a belső egyensúly megteremtésének eszközei, melyek emelkedett, tiszta tudati állapotot hoznak létre. Ősi, nyugtató, meditatív, lazító hatású rezgések, hanghullámok.

A Gong és a himalájai hangtálas fürdőt, relaxációs koncertet Mark Dervish tartja.

Belépő: 2500 Ft/fő

További infó, bejelentkezés: Lajos Renáta, 06704927184, charansevkaur@hotmail.com

 

 

Hormonális egyensúly: jóga és táplálkozás

 

Helyszín: Ramadasa Yoga Kecskemét, Margit utca 3.

Időpont: 2020. január 25., 8:00–12:00

 

Nőként előbb-utóbb szembenézünk hormonjaink játékával. Táplálkozással és a megfelelő testmozgással rengeteget segíthetsz, hogy egyensúlyban maradj. Ezen az eseményen két módszert is a kezedbe kapsz, hogy visszaállítsd tested és hormonjaid egyensúlyát:

Jógagyakorlás: kifejezetten női és a hormonháztartásra ható ászankák. A gyakorlás után nyomtatott formában elviheted a tanult ászanák listáját, fényképes jegyzettel és hasznos tudnivalókkal kiegészítve. Az összeállított gyakorlatsor hosszú évek tapasztalatának ötvözése: saját, és a hozzám jógázni járó hölgyek hormonális problémái szülték az igényt, hogy belemélyedjek a témába. Az elért eredményeink mutatják, hogy számtalan "szelíd" módszer áll a rendelkezésünkre, amivel felvehetjük a harcot az idő ellen, és változtathatunk életminőségünkön.

Jógaoktató: Sebők-Vakulya Gizella , a Ramadasa Yoga stúdió alapítója és vezető oktatója

A Táplálkozás-Beállítás™ csapat előadása: Hogyan táplálkozz úgy, hogy a tested, hormonjaid működése egyensúlyban maradjon. Az előadás keretében megismerkedhettek a Táplálkozás-Beállítás™ alapjaival és kiegészítő módszereivel; a különböző táplálkozási irányelvek és életmód programok előnyeivel és buktatóival. Mindenféle dogmák, érdekek, és megtévesztő információk nélkül megmutatjuk a kiutat a táplálkozási „tanácsok” útvesztőjéből.

Program:

 • 8:00 érkezés
 • 8:15 Hormonokra ható jógagyakorlás
 • 9:30 szünet, frissítő
 • 10:00 Táplálkozás-Beállítás előadás: fókuszban a hormonális egyensúly. Kérdezz-felelek: személyre szabott válasz a Te problémádra

Részvételi díj: 7.500 Ft, ami magában foglalja a jógagyakorlás, a nyomtatott jegyzet, az előadáson való részvétel és frissítő falatok árát. Jelentkezés www.ramadasayoga.hu/jogaorak

További információ a 06-30-23-95-191 telefonszámon

 

 

Rajzmeditációs tanfolyam

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2020. január 25., 9:00–14:30

 

Fedezd fel magadban az alkotás örömét és kapcsolódj ki csupán egy tollal és papírral!

A meditáció célja – divatos, de egyben nagyon igaz kifejezésekkel élve – “a középpontba kerülni” vagy “megtapasztalnia az itt és most nyugalmát”, a “jelenben lenni”. Amikor a napi gondokat megpróbáljuk kiszűrni és csak egy bizonyos dologra koncentrálunk, hogy ezáltal csapongó gondolatainkat megszüntessük.

A Rajzmeditáció© felnőtteknek egy olyan Mucsi Tina által kidolgozott kreatív foglalkozás, ahol a fentieket tudatosan is megélheted, fejlesztheted és közben – előzetes rajztudás nélkül! – gyönyörű műveket alkotsz.

A tanfolyam díja 7.500 Ft/fő

Bővebb információ és jelentkezés

Oktató: Mészáros Marianna (mmkecs@gmail.com, 06309072386)

 

 

Téli mese - Mackó kuckó

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpontok: 2020. január 25., 9:30 és 11:00

 

Bábos, anyanyelvi családi játszóház Bogyó és Babóca, Boribon történeteivel, verseivel… és önfeledt játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. A foglalkozást egyszerű bábkészítés zárja.

Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek

Bérlet ára: 2.600.- Ft/ 3 foglalkozás (egy gyermek és egy felnőtt részére)

Alkalmi belépőjegy: 1.100.- Ft

A bérletek, jegyek elővételben válthatók a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon pénztárában.

Információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00, ilona.csizmadia@hirosagora.hu

 

 

Társasjátéknap

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2020. január 25., 10:00–16:30

 

Szeretsz társasozni? A Szórakaténuszban több, mint 100 társasjáték közül választhatsz. Gyere, próbáld ki őket! Hozd magaddal barátaidat, családtagjaidat is, játsszatok együtt!

A részvétel ingyenes!

 

 

Üzleti élet jótékonysági bálja

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont, Izsáki út 6.

Időpont: 2020. január 25., 19:00

 

A jótékonyságból befolyó összeget az Autista Gyermekekért Egyesület és a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola számára ajánlják fel.

Az est háziasszonya Märcz Fruzsina, a Kecskeméti Katona József Színház Domján Edit-díjas színművésze. A zenét a Koktél 4 U zenekar szolgáltatja.

PROGRAM:

 • Vendégvárás
 • Köszöntő, vacsora
 • Pepita Táncegyüttes nyitótánca
 • Zene, tánc
 • Kovács András Péter humorista műsora
 • Zene, tánc
 • Tombola
 • Éjfél utáni menü

Részvételi díj 20 000 Ft/fő. Fizetés elővételben készpénzzel vagy átutalással A jegyek korlátozott számban kaphatók.

Szervező: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bankszámlaszám: 109150008-00000009-21320012

Jegyrendelés és asztalfoglalás a kamara titkárságán: Árpád krt 4. | Telefon 76/501-500, 76/501-509, 76/501-524,| E-mail: titkarsag@bkmkikhu

 

 

Becsület futás

 

Versenyközpont: Hunyadivárosi Közösségi Ház előtti sátor, Daróczi köz 14.

Időpont: 2020. január 26., 08:00–16:00

 

A rendezvény a Yours Truly nevű, finn kezdeményezésű becsületfutáshoz csatlakozik. Lényege, hogy az év leghidegebb időszakában, télen, amikor nincsenek versenyek, akkor is fussunk egy jót. Az alapgondolat a 25 és 50 km-es táv teljesítése, 0 órától 24 óráig lehet futni, természetesen akár többszöri megszakítással.

Az Iustitia Egyesület ezen a napon szervezetten segíti a futókat. Biztosítanak öltözési lehetőséget, mosdót, időmérést, frissítőket, teát.

Regisztráció a Közösségi Háznál:8.00-tól

Közös rajt: 8.30

 

 

Kardiós séta

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum - KEFAG Zrt., Nyíri út 48.

Időpont: 2020. január 26., 14:00–15:30

 

Start: Játszótér felőli bejáratnál 14:00-kor

Bemelegítés után első kör tempós séta, második kör séta - kocogás váltakozva és nyújtással zárunk. Semmi nem kötelező, úgy csináld és addig, amíg jólesik!

Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba)

Tartja: Danis Zsuzsa

Rossz idő esetén elmarad a séta.

 

 

Kitekintő: I. Forralt Bor Fesztivál

 

Helyszín: Fröccsterasz, Budapest, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2020. január 24-26., 12:00-22:00

 

Több mint 30 féle borkülönlegességgel, téli finomságokkal és egyéb meleg italokkal várják a melegedni vágyókat.

Mielőtt belemerülnél a melengető italok mámorába, mit szólnál egy kis kultúrtúrához a fővárosi múzeumokban? Számos nagyszabású kiállítás várja nemcsak a művészetkedvelőket, itt összegyűjtöttük a legígéretesebbeket.

 

 

Előzetes: „Hírös kecskemétiek”

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2020. január 28., 18 óra

 

Vendégek:

 • Decsi Edit, a kecskeméti Katona József Színház Latabár-díjas színművésznője,
 • Nagy Mari textilművész, a Népművészet Mestere 2010. évben, és a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja
 • és férje, Vidák István textilművész, a Népművészet Mestere 2010. évben, valamint a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.
 • Király László György közgazdász, adószakértő, fotóművész.

A beszélgetést vezeti: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: info@hiroskozpont.hu, 76/501-176

 

V. Oscar Kvízest

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. február 7., 18:00–21:00

 

Olyan max. 5 fős csapatok jelentkezését várjuk ismét, akik imádják a filmeket, nyomon követik a filmvilág híreit és még játékos kedvűek is, és nem mellékesen le tudják győzni a tavalyi (és azelőtti és azelőtti) legjobb csapatokat. Ha nincs csapatod, de szeretnél részt venni, gyere bátran, akkor is várunk szeretettel, mert lesz csapatod!

Jelentkezés: oscarkvizest@gmail.com címen a csapat és a tagok nevének megjelölésével.

Bővebb információ

 

 

„GULYÁSSZUSI - 8 JAPÁN MŰVÉSZET 8 MAGYAR MŰVELŐJE” - Filmvetítés rendezői közönségtalálkozóval, japán ital - és ételkóstolóval

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2020. február 7-én, 18:30

 

A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör évkezdő közönségtalálkozója és gasztronómiai estje.

A film nyolc olyan magyar művészt mutat be, akik valamilyen japán művészeti ágban értek el sikereket. Hogyan fogadja a műveiket a magyar, illetve a japán közönség, mennyire tekinthető japánnak az, amit csinálnak, és magyarosodott-e?

A vetítés és társasági beszélgetés alkalmával japán italok kóstolójához egy 6 darabos sushi-boksz is jár az Intercooperation Zrt. jóvoltából.

Az est vendége: Mucsi Eszter, a Miskolci Egyetem Kulturális Antropológia Tanszékének hallgatója, akinek filmjét a XVI. CineFest Miskolc menedzsmentje ösztöndíjjal és premier vetítéssel támogatta 2019-ben.

A programon való részvétel: 4.800 Ft/ fő

Előzetes helyfoglalás a kecskemet.aomori@gmail.com levelezőn lehetséges február 4-ig. (Lemondás: február 6-ig)

 

 

Anyaidő önismereti műhely

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Első alkalom: 2020. február 12., 9:30–11:00

 

12 alkalmas önismereti műhely a feltöltődés jegyében várandós kismamáknak, édesanyáknak és gyermekáldásra vágyóknak. Élmény, tapasztalat, tudás, fejlődés, közösség, öröm!

Vezetője: Néma Attiláné Ella TANDEM tréner, esetenként meghívott előadóval.

Minden hónap 2. szerdáján délelőtt 9:30-11:00-ig. Babát is hozhatsz, gyermekvigyázót biztosítanak és a gyermekekkel egy légtérben leszel. Ennek a programnak a gyermekmentes énidő változata az ÉLETKÖR, ugyanezen a napokon este 17:30-19:00-ig.

A program ingyenes a Hírös Agóra Tudásközpont című pályázatának köszönhetően.

Bővebb infó: 0630-497-0909

2020-as időpontok: febr. 12., márc 11., ápr. 8., május 13., június 10., július 8., augusztus 12., szept. 9., október 14., november 11., december 9. és 2021. jan. 13.

 

 

ARS POETICA 2.0 - Dr. Kemény Dénes előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. március 2., 19 óra

 

A férfi vízilabda-válogatottal három olimpiai aranyérmet nyerő szövetségi kapitány gondolatai már számos emberhez jutottak el. A humoros, ámde kőkemény igazságokat boncolgató mondanivaló egyszerre motiváló és elgondolkodtató.

„Bármit is csinálsz az életben, azt vagy profi szinten, vagy sehogy!” - vallja a mester. Ez az a hitvallás, ami ezt a páratlanul sikeres életutat megalapozta. A hallgató bepillantást nyer a kulisszák mögé, a bemutatott példákon keresztül saját maga is hatékony, a mindennapi életben működő válaszokat kaphat.

A teljesítőképességünk határa sokkal messzebb van annál, mint amit gondolunk magunkról - és ezt Dr. Kemény Dénes március 2-án be is bizonyítja!

Jegyár: 2990 - 3490 Ft, online jegyvásárlás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 22 Jan 2020 13:57:24 +0100
Valentin-nap Kecskeméten: romantikus helyek, programok, ajándékötletek http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3401-valentin-nap-kecskemeten-romantikus-helyek-programok-ajandekotletek http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3401-valentin-nap-kecskemeten-romantikus-helyek-programok-ajandekotletek Valentin-nap Kecskeméten: romantikus helyek, programok, ajándékötletek
Alig léptük át 2020 küszöbét, máris ott tartunk, hogy Kecskemét szépen lassan elkezdi ontani magából a romantikát. Összebújós mozitól a szobakoncertig, Szerelmi kalandtúrától a stílusos, egyedi, kecskeméti kézzel készült ajándékig feltárjuk neked, hogyan tudjátok kimaxolni a Valentin-napot a városban.

 

Programok:

 

 

De mi lett a nővel?

 

Helyszín: Spaletta Étterem és Sörház, Jókai utca 15.

Időpont: 2020. február 1., 20:00–23:00

 

A darab Anton Pavlovics Csehov: A fogadás, Ellenségek, Szerencse fia, Általános műveltség, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy és Regény nagybőgővel című novelláinak részleteire, illetve motívumaira épül.

Három sármos negyvenes férfi keresi azt a gyönyörű, rapszodikus, szeretni vágyó, temperamentumos, egyben érzéki hölgyet, aki minden férfi szívében ott bujkál. Már-már megfoghatatlan, hogy mire képes ez a tünékeny teremtés és a férfi lelkét mennyire magával tudja ragadni. A szerelem a fontos, meg egy nagybőgőtok, ahová akár meztelenül el is lehet bújni.

Jelige: Anton rejtélyes Csehov

Rendező: Koleszár Bazil Péter

Írta: Kiss Csaba

Szereplők:

 • Aljosa: Vass György
 • Jura: Ficzere Béla
 • Gyabkin: Baksa Imre

Színházjegy egy pohár pezsgővel: 5000 Ft

Színházjegy pezsgővel és vacsoramenüvel, amely 3 féle választható menüből és egy desszertből áll: 11.000 Ft

Bővebb információ

 

 

Páros jóga

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2020. február 8., 16:00–17:30

 

A páros jógaórákon különleges kapcsolatba kerülünk egymással. Ez a kapcsolat olyan érzés, mintha rácsatlakoznánk egy energiaforrásra, amely megtölti az életet céllal és lelkesedéssel, így hathatósan tápláló forrássá válhat. Egy hullámhosszon vagyunk a másikkal, együtt vagyunk jelen a pillanatban! Ezeken az órákon mintha le tudnánk lassítani az időt, több figyelem kerül egymásra, és ezáltal önmagunkra is. Figyeljük társunk mozdulatát, határait, légzését, stb.

Miért gyere el?

 • ha még sohasem jógáztál, és keresed a megfelelő mozgásformát,
 • ha már sokat jógáztál, de szeretnél többet tudni róla, és önmagadról is, mert a jóga az önmegismerés eszköze, amely saját testünk megismerésével kezdődik,
 • ha nehéz megtenned az első lépést, hogy elindulj az életmódváltás felé vezető úton,
 • ha még nem tapasztaltál olyan nyitott, közvetlen, szeretetteljes csapatot, mint amilyen egy jógás közösség.

A gyakorlatokat nevezhetjük páros kényeztetésnek is, sokat adunk egymásnak, ezért nagy erővel bír, akár kapcsolatok mélyítésére is.

NAGYON fontos: jöhetsz egyedül is gyakorolni, nem kell párral érkezned, mindenképpen lesz párod, ha nem más, akkor az oktató.

Figyelem: nem akrobatikus jellegű gyakorlatok lesznek!

Oktató: Berényi Zsuzsanna

Részvételi díj: 2000 Ft/ fő, 1500 Ft/pár/fő

Bejelentkezés: berenyizsuzsi72@gmail.com

 

 

Szerelmi kalandtúra

 

Időpont: 2020. február 8. és március 28. között

 

A Szerelmi kalandtúra immár 8. alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten. A feladatokat 2020. február 8. és március 28. között lehet teljesíteni. Jelentkezni legkésőbb március 18-ig érdemes a min. 10 feladat teljesítéséhez. Február elején az e-mail címekre részletes tájékoztató levelet küldenek az állomásokról, feladatokról.

A Parázs Központ által szervezett programról itt található bővebb infó

 

 

22. Kecskeméti Esküvő Kiállítás

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár és Rendezvényház, Batthyány u. 1-7.

Időpont: 2020. február 9., 10:00–17:00

 

A belépés ingyenes!

Bővebb információ

 

 

II. Spaletta színházi est

 

Helyszín: Spaletta Étterem és Sörház, Jókai utca 15.

Időpont: 2020. február 12., 19:30–22:30

 

A Spirit Színház előadása: Szeretetkönyv

A színházi darab Müller Péter 70. születésnapjára megjelent könyvéből készült előadása. Színház arról, amire mindannyian szomjazunk. Az előadás nem pusztán őszinte önvallomás, gazdag tanítás, de társkeresés is: a néző szeretetét keresi és szeretni segít. Müller Péter az írja: „ A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt. A szeretet a legnagyobb szavunk. Minden örömünk és gondunk mögött ez az egyetlen szó rejlik.”

A színésznő: PAPADIMITRIU ATHINA

A zenész: KUTIK REZSŐ

Díszlet: Spirit Színház

Rendező: PERJÉS JÁNOS

Színházjegy egy pohár Vino Frizzantéval: 5000 Ft. Jegyek elővételben január 28-tól a Spaletta Étteremben.

 

 

Közel a horizonthoz

 

Helyszín: Malom Mozi, Malom Központ, Korona u. 2.

Vetítik: 2020. február 13-tól

 

Német romantikus dráma, magyarul beszélő, korhatár: 12, rendező: Tim Trachte, szereplők: Jannik Schümann (Danny), Luna Wedler (Jessica), Luise Befort (Tina), 109 perc

Egy nagy szerelem romantikus története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.

Előzetes

 

 

Szerelmesek vacsorája Valentin-napon

 

Helyszín: Aranyhomok Business & Wellness Hotel, Kossuth tér 3.

Időpont: 2020. február 14., 18:00–21:00

 

Vacsoraajánlat:

Hölgyeknek

 • Grillezett camembert sajt mézes, paradicsomos rukkolával
 • Eperkrémleves, tejszínhabbal, csoki forgáccsal
 • Mézes-gyömbéres csirkemell steak, forró erdei gyümölcs mártással és röszti falatkákkal
 • Csokoládés, diós mini kuglóf, karamell öntettel

Uraknak

 • Grillezett camembert sajt mézes, paradicsomos rukkolával
 • Erőleves "Virágáruslány" módra
 • Szarvas sonkával és cheddar sajttal tekert mangalica karaj rántva, vörösboros barna mártással és sült korong burgonyával
 • Csokoládé soufflé, gyümölcsös öntettel

A vacsora ára: 5.000 Ft/ fő

Foglalás: + 36 76 503 730 vagy porta@hotelaranyhomok.hu

 

 

Lámpaláng - lemezbemutató szobakoncert Valentin-napon

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2020. február 14., 18:30–20:30

 

Valentin-napon Lámpaláng lemezbemutató szobakoncert és Szilágyi Áron rendhagyó tárlatvezetése vár Benneteket a Leskowsky Hangszergyűjteményben.

Finom lelki rezdülések, szívmegdobogtató dallamok, gondolatindító szövegek ezernyi hangszer ölelésében… Párod válladra hajtja fejét, ujjaidba fűzi ujjait és magában hálát ad a sorsnak, hogy ilyen ember mellett, egy ilyen varázslatos programon töltheti el az estét. Szemed enyhén bepárásodik, szád szélén akaratlanul is egy finom mosoly görbül, amit senki sem lát. Érzed, hogy minden jó, a pillanat kivégtelenedik és a boldogság puha leple borul rátok.

Természetesen, ha csak egy jó koncertet akarsz megnézni mindenféle szívcsakranyitogatás nélkül, vagy a magány keserű kenyerét majszolod naphosszat, akkor is fantasztikusan fogod magad érezni és szeretettel várunk.

Program:

 • 18:20 Kapunyitás
 • 18:30 Rendhagyó tárlatvezetés
 • 19:20 Lámpaláng lemezbemutató szobakoncert

A Lámpaláng akusztikus trió formációként alakult 2018 tavaszán. Dalaikat énekre, gitárra és hegedűre hangszerelik.

A zenekar tagjai: Tóth Orsi (ének), Kristóf Martin (gitár), Garai Nóra (hegedű)

Ahogyan magukról fogalmaznak: ,,Zenénket vers-zene-ként definiáljuk, mivel magyar nyelvű dalaink szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítjük. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, mi a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselünk, így zenénk nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen.’’

Legújabb videóklipjük

Jegyárak:

 • Páros jegy: 3.000 Ft
 • Szóló jegy: 1.700 Ft

Jegyvásárlás:

 • Online
 • személyesen: Leskowsky Hangszergyűjtemény (6000 Kecskemét, Rákóczi út 15.) Nyitva: keddtől vasárnapig, 10:00-17:00-ig

 

 

Valentin-napi Rejtélyes Vacsora: A Don Ricardo család története

 

Helyszín: Kisbugaci Étterem, Munkácsy utca 10.

Időpont: 2020. február 14., 18:30–21:30

 

Ármány, titkok, leleplezések, krimi, vacsora...

Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel és korhű zenével várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra!

Kezdetét veszi a játék és a vacsora, majd… valaki holtan esik össze. De miért? …de hogyan? …ki tette? Kérdések töltik meg a feszültségtől megfagyott levegőt, melyekre a nektek kell kinyomoznotok, illetve a valódi tettesnek elterelnie a gyanút szörnyű tettéről… Mellette mindenkinek megvannak saját titkai, küldetései…

Jegyár: 6980 Ft/fő

Részletek és helyfoglalás

 

 

A szerelmes Chagall - különleges zenés est

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 14., 19:00–21:00

 

Közreműködnek:

 • Horgas Eszter - fuvola
 • a ClassJazz Band
 • Lőwenberg Dániel - zongora
 • Bálint András - narrátor
 • Hárs Róza - ének

Belépőjegy: 3.500 Ft, Kecskemét kártyával 3.000 Ft, online jegyvásárlás

 

 

Szerelmes pitetál - kerámia workshop

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpontok: 2020. február 15., 10:00–13:00 és 14:00–17:00

 

Február hideg napjaiban jól esik finom meleg pite. Ha Te is szívből szereted a pitéket, akkor itt az ideje, hogy készíts magadnak és családodnak egy szív formájú pitetálat. Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így pitetálad kb. két hét múlva viheted haza.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus

A foglalkozást 9 éves kortól ajánlják!

Részvételi díj: 4000 Ft/workshop csomag (ez egy felnőtt és egy gyermek részvételét, valamint egy pitetál készítését jelenti)

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket február 11-ig várják!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

 

 

Látod, ez a szerelem - zenés szerelmes est

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2020. február 15., 15:00

 

Látod, ez a szerelem... címmel csendülnek fel a ’20-as évektől egészen a ’90-es évekig tartó időszak slágerei. A fellépő művészek Kovács Lotti, Szabó Dorottya e.h., Aradi Imre, Ferencz Bálint lesznek, hangszeren pedig Látó Richárd és Kiss Imre kísérik őket.

Jegyár: 3000 Ft, online jegyvásárlás

 

 

Valentin-napi élményfestés

 

Helyszín: Képesvagy, Kisfaludy u. 5. (Bejárat a Festő utca felől)

Időpont: 2020. február 15., 15:00–18:30

 

A Festőest egy kellemes hangulatban eltöltött 3-4 órás élményfestés. Ezen egy vezető és egy segéd instruktor segítségével megfestesz egy adott festményt az elejétől a végéig, amit utána büszkén hazavihetsz magaddal. Minden esten egy előre meghatározott festményt festhetsz meg vászonra, akril festékkel. Mi lépésről lépésre elmondjuk, hogyan csináld. Neked nem kell rajzi vagy festői tapasztalat hozzá, és nem kell gondolkodnod, hogy hogyan építs fel egy festményt, vagy milyen színeket, ecseteket használj.

Az est végén a saját magad által készített festményedet hazaviheted.

Ez egy élményfestés, nem festés oktatás, nem csak festeni tudóknak szól!

Korhatár: 16 éves kortól

Részvételi díj: 9990 Ft, jelentkezés

Ha Páros festést szeretnél, amikor ketten együtt egy 50×70-es vászonra festetek, vegyél kettő jegyet, és a megjegyzésbe írd be: Páros festés.

 

 

Keserű Aszú - Édes Valentin-nap

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Budai utca 15.

Időpont: 2020. február 22., 19:00–21:00

 

A darabról:

A nosztalgikus első fellángolás és a vulkánként fortyogó nagy szerelem csodái után mi lesz velünk? Megmaradunk egymásnak s szépen leülepedünk, mint vulkanikus hamu az egykor virágzó tájra. Nagy kortyokban gurítjuk le torkunkon a kezdetben mézédes, mára keserűvé vált aszút. Így kell ennek lennie? Derítsük ki együtt. A nyomozáshoz Bata Éva színművésznőt és Bárnai Péter színművészt hívtuk segítségül.

Szereplők:

 • Bata Éva színművésznő (Filmek: B.U.É.K. és Mi kis falunk)
 • Bárnai Péter színművész (Filmek: Bátrak Földje, Martfűi rém)

Konzulens: Tóth Ákos Károly

Rendezte: Sárosi Gábor

Az öt tételből álló Koch borkóstoló, a hozzá paszoló falatkák, valamint a színházjegy ára együttesen: 5.500 Ft, online jegyvásárlás

Bővebb információ

 

Ajándékok

 

 

 

Vágykeltő finomságok Szofika Desszertműhelyéből

 

Tuti, hogy leveszed a lábáról szíved választottját egy epres-fehércsokoládés trüffellel vagy egy málnás-vaníliás álomtortával!

Íme a teljes kínálat és a tudnivalók a rendelésről.

 

 

Valentin-napi kézműves apróságok

 

Mr. és Mrs. feliratú hűtőmágnest vagy akár igazán személyre szóló mágnest is választhattok, a Ti neveitekkel! Sőt, még egy nagyon cuki képeslapot is találtok a Magnolia kínálatában.

 

Nézz vissza később is, mert amint értesülünk további romantikus programokról, tippekről, bővítjük vele a listánkat!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 21 Jan 2020 18:51:44 +0100
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3407-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3407-heti-motto Heti mottó
Imádjuk még a beszólásait is!

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Mon, 20 Jan 2020 09:00:00 +0100