Nyomtatás
11
2021 jan.

Virtuális kiállításon barangolhatunk a 20. századi Kecskeméten

 

Újabb virtuális kiállítással rukkolt elő a Kecskeméti Katona József Múzeum: Bajtay Ferenc kecskeméti fotóművész munkásságából emelték ki a jelentősebb felvételeket. A világ legtávolabbi pontjain rendezett kiállításokon is komoly sikereket értek el a fotók, amelyeken visszaköszön az alföldi táj, a Kecskemét környéki vidék és az itt élő emberek.

 

Üdítőárus

 

A nagyobb részt 1978-ban gyűjteményi nyilvántartásba vett hagyaték közel 2000 darab olyan várostörténeti jelentőségű és művészi beállítású fotót (üvegnegatív, celluloid negatív és papírkép) tartalmaz, amelyek Bajtay Ferenc 1918 és 1967 között folytatott szakmai munkássága alatt készültek.

 

Macskakölykök szakajtóban

 

Lelkesen fotózta Kecskemétet, a város rengeteg arcát és jelentősebb eseményeit bemutatva. Portréin többnyire feleségét láthatjuk, de megörökített bugaci pásztort is. Tájképein főként a Kecskemét környéki puszta életképeit csodálhatjuk meg, illetve a Balatont. Művészi fotói a korabeli "magyar stílusnak" megfelelően zsánerkép jellegűek, szereplői főként állatok és/vagy emberek természetes környezetükben.

 

A Keretbe zárt pillanatok… című virtuális kiállítás itt tekinthető meg.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(4 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned