TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Tudom, mit vegyél neki csokinyúl helyett

14
2014 ápr.

Tudom, mit vegyél neki csokinyúl helyett

Elhatározásra jutottam, idén csokitojás, csokinyúl helyett inkább mesekönyvvel ajándékozom meg az összes gyerkőcöt a rokonságban. Ha már én csokifüggő vagyok, akkor legalább őket megpróbálom megkímélni a húsba maró, kegyetlen sóvárgástól. Laughing És persze magamat is, hiszen itthoni csokizás hiányában a 2 éves Zsanna nem fogja a konyaszekrényt rugdosni "cokit akajok" üvöltéssel. A szülők körében tuti népszerű leszek, de a gyerekek is értékelni fogják a mesekönyveket, miután befalták a nagyszülőktől kapott csoki csodákat.  


Most olyan mesekönyveket ajánlok nektek, amik nálunk nagyon beváltak. Ezeket a köteteket bármikor bárkinek jó szívvel ajándékozom, mert biztosan nem okoznak csalódást.

 

Mesekönyv ajánló: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma

A királykisasszony, akinek nem volt birodalma

Írta: Ursula Jones

Kinek: 3-6 év, lányoknak


Igazi kortárs mese fantasztikus dizájn illusztrációval. Királylányos és rózsaszín, mégsem csöpögős, habos-babos: a királykisasszonynak nincs birodalma, munkát vállal, hajlandó megválni a csodaszép báli ruháktól, és elutasítja a hencegő királyok házassági ajánlatát. Mindezek ellenére boldog, és szerelmes is lesz, szóval happy end is van. És még coaching sem kellett neki, hogy rátaláljon a helyes útra.

 

 

 Mesekönyv ajánló: Medve látogatója

 

Medve látogatója

Írta: Bonny Becker

Illusztrátor: Kady Mcdonald Denton

Kinek: 2-6 év, fiúknak, lányoknak

 

Egy újabb dizájn mesekönyvról van szó: a morcos medve és kedves kisegér találkozását ismerhetjük meg. Szellemes és szórakoztató, mindez fergeteges illusztráció kíséretében. Felolvasás közben még a mélyen bennünk rejtőző színészi tehetséget is felszínre hozhatjuk. Nem túl hosszú, ezért ideális esti mesének is.

 

 

 Mesekönyv ajánló: Pötty könyv

 

Pötty könyv

Írta: Hervé Tullet

Kinek: 1-3 év, fiúknak, lányoknak

 

Itt egy kis "tévedés" van, mert ez inkább játék, mint könyv: "csak" pöttyök vannak benne. De micsoda pöttyök! Csupa bolondos pötty: jobbra, balra dőlnek, eltűnnek, megsokszorozódnak, össze-vissza keverednek. Remek perceket ígér ez a játékos könyv, mert aktív résztvevővé teszi a gyerkőcöt. Pont emiatt garantáltan bevethető kezdődő hiszti esetére.

 

 

 Mesekönyv ajánló: Malacbújócska

 

Malacbújócska

Írta: Julia Donaldson - Axel Scheffler

Kinek: 1-3 év, fiúknak, lányoknak

 

A szerzőpáros Tölgyerdő meséi sorozatának egyik darabja. A legkisebbek könyvtárának kötelező eleme a sorozat valamelyik kötete. Miért? Rövid és játékos. Szegény állatkáknak minden egyes ablakos lapozóban segíteni kell: a rókának zoknit, a nyuszinak alvóhelyet találni, és ebben a részben a malacnak rálelni a tyúkra.

 

 

 Mesekönyv ajánló: A sün, akit meg lehetett simogatni

 

A sün, akit meg lehetett simogatni

Írta: Mihail Pljackovszkij

Illusztrátor: Vlagyimir Szutyujev

Kinek:  3-6 év, fiúknak, lányoknak

 

Nagyon szerethető állatfigurák szórakoztató és tanulságos történetei  többek között kengurumama altatási nehézségeiről, a korcsolyabajnok Morzsa kisegérről, a bánatos Sündi süniről. Nem mai alkotás, de örök darab: 1975-ben jelent meg először. Gyerekkorom kedvenc mesekönyvét szinte teljesen elfelejtettem, éppen ezért óriási élmény volt rálelni 2 éve az egyik könyvesboltban. Szerencsére Szonja is imádja, és a leggyakrabban olvasott könyvünk lett.

Utoljára frissítve: hétfő, 14 április 2014 16:35
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449