TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ 10 remek program a téli szünetben

28
2015 dec.

 

A két ünnep között sem maradunk klassz programok nélkül Kecskeméten, de ha nincs kedvetek kimozdulni a hideg időben, akkor is vannak tippjeink:

 

 

 

 

Készíts konfetti tálat és lufiból dekorációs lampiont!

2015. december 30-án, szerdán, 13.00-18:00

Artesia Kreatív Galéria és Műhely, Kisfaludy u. 2.

 • Részvételi díj: 1.500.- Ft/fő
 • Bejelentkezned nem kell, bármikor bekapcsolódhatsz.

 Szórakaténusz programok a két ünnep között

Szilveszteri álarc készítés

2015. december 29., kedd 10.00-12.00 és 14.30-16.30

Társasjátéknap

December 30., szerda, 10.00-16.30

 • A játékkészítő és kézműves műhely foglalkozásain 3 éves korig díjtalan a részvétel.
 • Három éves kortól: 450 Ft az egyéni, hétvégi és szünidei jegy.

 

 

Mozizzunk!

Hókirálynő

Családi animációs film, 80’

Otthon Mozi, 2015.12.29., kedd, 14:00
 
Egy távoli vidéken, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot, élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt: olyan tükröket készített, amelyek megmutatták, milyen érzéseket, vágyakat rejt az emberek lelke. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni.

Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Unát elragadta gyermekei mellől, és jégszoborrá változtatta.

Évekkel később a Hókirálynő egyik szolgája, Orm, a troll egy árvaházban felfedezi Vegard varázsló fiát, Kait. A sarki szél ekkor Kait is elragadja húga, Gerda mellől, egyenesen a királynő palotájába, aki arra készül, hogy őt is jéggé dermeszti.

A Hókirálynő nem is sejti, hogy Gerdát és Kait olyan szoros kapocs köti össze, amit még ő sem törhet szét. A bátor lányka felkerekedik, hogy hűséges barátjával, Lutával és a megszelídített trollal megkeresse szeretett testvérét, Kait. Kalandos útjuk során számos veszéllyel kell szembenézniük, ám a szeretet, a jóság és az elszántság erejével sikerül megküzdeniük a jégszívű asszonnyal, hogy megmentsék családjukat, és megtörjék a világot sújtó fagyos átkot.Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film

Családi animációs film, 92’

Vetítések az Otthon Moziban:

 •     2015.12.31. csütörtök, 16:00
 •     2016.01.01. péntek, 16:00
 •     2016.01.02. szombat, 16:00
 •     2016.01.03. vasárnap, 16:00
 •  

Egy nagy kerekfejű kisfiú meg a bohókás kutyája végre a széles vásznon is bebizonyítja, milyen viccesek tudnak lenni. A világhírű képregényfigurák megelevenednek. Jön Snoopy és a barátait is hozza magával!
Korcsolyaszezon van!

Kecskeméten két helyen is átadhatjuk magunkat a téli örömöknek. A főtéren egy kisebb, a Szt. László körúton pedig egy méretes koripálya várja a korcsolyázókat. Részletek itt és itt.

 

Tippek otthonra:

 

 

Lélekmelengető gesztenyesütés

 
A gesztenyéket hideg vízbe tesszük. Amelyik feljön a víz felszínére, az bizony kukacos, ezért kidobjuk. Az épeket leöblítjük, szárazra töröljük, gömbölyű felükön keresztirányban bevágjuk a héjukat. Az előkészített gesztenyeszemeket sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe terítjük, és 180 °C-os, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Sütés után 10 percre konyharuhába csomagoljuk, hogy könnyebben eltávolíthassuk a héját.

 

 

Pizsamaparty és rajzfilm maraton, ameddig csak bírjátok

 

 

Szilveszteri dekorálás: eshet a konfetti eső, szállhatnak a szerpentinek, lóghatnak a füzérek, és mókás álarcok mögé rejtőzhetünk

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: hétfő, 28 december 2015 14:48
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449