TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezeket várjuk legjobban 2016-ban
05
2016 febr.

 

Érdemes időnként kitekinteni Kecskemétről, és új élményekkel gazdagodni: összegyűjtöttük nektek a legjobbakat. Kicsiny hazánkban egyre több téma köré szerveznek fesztivált, tulajdonképpen az elmúlt években a fesztiválok országává avanzsáltunk. Idén sem lesz hiány kultúrából, művészetekből, gasztronómiából, és akkor még nem is említettük a rengeteg koncertet, színházi előadást vagy a múzeumok által kínált színes programokat.

 

 


 
Ha február, akkor farsang, disznóvágás és busójárás

Busójárás – Mohács, február 4-9.

Aki szeretné a sokácok népszokásával búcsúztatni a telet, a tavaszi napfordulót követő első holdtöltekor utazzon Mohácsra. A már évek óta az UNESCO kulturális örökségei közé tartozó hagyományőrző napok keretében népművészeti remekekben is gyönyörködhetnek az érdeklődők városszerte, csipkétől a maszkokig.

Mangalicafesztivál - 2016. Február 12-14. –  Budapest, V. Szabadság tér


A gasztronómiai fesztiválok közül az egyik legnépszerűbb a  a fővárosi Mangalica Fesztivál, amely 25 éve hivatott népszerűsíteni a fair trade szemléletet és a hazai őstermelőket, tenyésztőket.

Scorpions koncert – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, február 29., 20:00


A magyar közönséggel is megünnepli fennállásának fél évszázadát a Scorpions. A német rock banda jubileumi világkörüli turnéjának egyik állomása Budapest.

 

 


Tavaszköszöntő március virágokkal, illatokkal, kultúrával

Békéscsabai Tavaszi Fesztivál – Békéscsaba, március 7. – március 31.
 

Gyulán márciusban megnyílik a Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély Látogatóközpont, valamint új szerepet kap a víztorony, ezentúl ugyanis kilátóként tár kellemes panorámát a fürdővárosban üdülők szeme elé. Érdemes összekötni utazásunkat a Békéscsaba, Békés és Gyula kulturális értékeit összefonó és bemutató összművészeti programsorozattal, a Békéscsabai Tavaszi Fesztivállal.


Nyílik a RepTár

Az első tavaszi hónapban nyit a szolnoki RepTár, amely egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. Az élményt 4D mozi, szimulátorok, Restaurátor Műhely és kalandpálya fokozza.


Macaron-nap  - Budapest, Akvárium Klub, március 20.

Macaron-rajongók nagy napja ez! Magyarországon is megünnepeljük a lehetőségek és a kreativitás tárházát kínáló macaront.

 

 


Áprilisban koncertezünk…Budapesti Tavaszi Fesztivál – Budapest, április 8-24.


A Bartók Béla-emlékév jegyében természetesen a zeneszerző, zongoraművész munkássága felelevenedik a rendezvénysorozaton, továbbá Liszt Ferenc és kortársai előtt is tisztelegnek a szervezők. A fesztivál több szálon kapcsolódik a kínai művészethez, például a Magyar Nemzeti Múzeum A selyem útja című tárlatán keresztül.

Lesz még egyszer… címmel Bródy János Koncert – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, április 9., 19:00

70 év élettapasztalatát osztja meg dalokba foglalva Bródy János. Az Illés és a Fonográf egykori zenésze és szövegírója még egyszer jubileumi nagykoncertet ad.


Húsvéti Fesztivál - Hollókő – 2016. április 5–6.

A Világörökség része büszke címet viselő faluban évről-évre megelevenednek a különleges magyar húsvéti hagyományok, igazi, szívet melengető időutazásban lehet részünk.

 


Május - pünkösd hava – tavaszutó – ígéret hava

Rippl-Rónai Fesztivál – Kaposvár, május 26-29.

Festői forgataggá változik Kaposvár Ripp-Rónai József születésének emléket állítva.


Hans Zimmer koncert – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, május 11., 19.30


Első ízben indult turnéra szimfonikus zenekarával és kórusával korunk legnépszerűbb filmzeneszerzője, az Oscar-díjas Hans Zimmer. A hollywoodi filmek kedvelőinek ismerős dallamok a Sportarénában csendülnek fel.

 

 

 


Végre nyár van! Június

 

Levendula Fesztivál – Tihany, Belső-tó partja, június 25 – 26.

A szokásos szedd magad akció és a XII. Levendula Fesztivál hívogatja a gyógy-, fűszer- és dísznövény szerelmeseit, hogy újra elbűvölje őket illatával és csodálatos színével a végtelen tihanyi mezőkön.


Pécsi Országos Színházi Találkozó – Pécs, június

A színházrajongók éhségét csillapítja a Pécsi Országos Színházi Találkozó. A versenyt és a szórakoztatást vegyítő POSzT idén vezetőséget cserélt, amivel fel kívánják frissíteni a magyar színjátszás éves seregszemléjét.

Múzeumok éjszakája – országszerte, június 25.


A Múzeumok éjszakája 2016-ban a „Hősök, felfedezők, újítók” tematikát kapta, így a nagy fővárosi múzeumoktól a kisebb vidéki gyűjteményekig arra helyezik a hangsúlyt, hogy megismerjük, felidézzük azokat a személyeket és jelentős pillanatokat, amelyekre örökké büszkék lehetünk.

 


Víz, Zene, Virág Fesztivál – Tata, a vár és az Esterházy-kastély környéke, június 24-26.

Csodálatos nyári napot és estét tölthet el Tatán az, aki az Öreg-tó partján átadja magát a Víz, Zene, Virág Fesztivál hangulatának. A vízi felvonulás és virágkiállítás mellé neves zenei előadók társulnak, előrendezvényként pedig komolyzenei versenyeket tartanak.

 

 


Mámorító júliusi esték Balaton-parti borozással


Szegedi Szabadtéri Játékok – Szeged, július 1.- augusztus 27.


Idén ünnepli 85. születésnapját a Szegedi Szabadtéri Játékok, a jeles alkalomból július 1-jétől visszaköszön néhány korábbi, kedvelt darab a Dóm tér színpadára, de újdonságokkal is készülnek. Shakespeare halálának 400. évfordulójáról a Tévedések vígjátékával emlékeznek meg.

Művészetek Völgye – Kapolcs és a környező települések, július 22-27.


A magát Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljaként hirdető Művészetek Völgye egyszerre áraszt barátságos, békés falusi hangulatot és nyüzsgést. Igazán inspiráló és egyedülálló miliő kedves és vendégszerető helyiekkel, kiváló alkotókkal és zenészekkel.


VinCe Balaton Borfesztivál – Balatonfüred, Tagore sétány, július 14-17.


Aki négycsillagos borokat ízlelgetne a Balaton partján, a VinCe Balaton Borfesztiválon megteheti, miközben a magyar tengeren a 48. Kékszalag Nagydíj vitorlásai szelik a vizet.

 

 


Amit még nagyon várunk alkalomtól függetlenül:


Két újdonságra is számíhatunk idén a kirándulóhelyek tekintetében:

 

Nagybörzsönyi Kisvasút - Szob és Nagybörzsöny között több településen át, várhatóan májustól

Egy különleges vonalvezetésű hegyivasút, amely egyben Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Jelenleg 8 km hosszan kanyarog Nagybörzsönytől-Nagyirtásig, ám a folyamatban lévő fejlesztések elkészültével a Duna-parti Szobról indulva egyben a legnagyobb szintkülönbséget legyőző hazai vasútvonal is lesz.


Lillafüredi Libegő - Lillafüred, tavasztól


Ugyancsak tavaszra tervezik a Lillafüredi Libegő nyitását. A háromszáz méter magasan fekvő klimatikus gyógyhelyről a 606 méter magas Jávorhegyre visz fel kb. 10 perc alatt a környezetbarát, drótkötélpályás felvonó, ezalatt több mint egy kilométer hosszan élvezhetjük a Bükki Nemzeti Park szépségeit a levegőből. Újdonságként szolgál ugyanitt az aktív kikapcsolódás híveinek a Rollerösvény és az Oxigén sétaút.

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: péntek, 05 február 2016 12:53
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449