TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Bolondulunk Kecskemétért - Hétvégi programok április 1-3. között

31
2016 márc.

Bolondulunk Kecskemétért - Hétvégi programok április 1-3. között


Április első hétvégéjén igazi tavaszi zsongás várható Kecskeméten: Három napig bolondozhattok, megtudhatjátok, miért olyan fontos a szelektív szemétgyűjtés és egyáltalán hogyan működik, de vár rátok komolyabb program és némi jótékonykodás is az Autizmus Világnapján.

 ValentinOPEN - Bolondulok Kecskemétért!

Helyszín: Valentino Kávéház, Kéttemplom köz 10.

Időpont: 2016. április 1-3.

Nagy, közös összművészeti bolondozásra várnak mindenkit a Valentinóba most hétvégén: pénteken koncertekre invitálnak, szombaton közösségi színházi élménnyel csalogatnak, vasárnap egy óriási Kecskemét képeslap elkészítéséhez várják a segítő kezeket. Az üzenet egyszerű: “élni jó, bolondozni jó, kecskemétinek lenni jó”. A megnyitón Libor Zoltán bemutatja az ismételten benyújtott OPEN’19 – Kecskemét Európai Ifjúsági Fővárosa pályázatot.

Részletes programok


Mozizzunk: Emlékek őrzői - francia filmdráma

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

  • 2016.04.02. szombat, 18:00
  • 2016.04.03. vasárnap, 18:00
  • 2016.04.04. hétfő, 18:00
  • 2016.04.05. kedd, 18:00


Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt.

Szinkronizált előzetesért görgess a bejegyzés végére!


Futni-kék!

Helyszín: Kecskemét főtere

Időpont: 2016. április 2. 17 órától

Futóként vagy szurkolóként is jótékonykodhattok szombaton délután a Kecskemét főteréről induló közös futáson, melyet az Autista Gyermekekért Egyesület szervez az Autizmus Világnapján. Az első száz helyszíni regisztráló kék fejpántot kap ajándékba. Nevezési díj nincs, de adományt természetesen szívesen fogadnak. Ezeket a felnőtt autisták ellátásának támogatására különítik el. Boronkay Péter világ- és Európa-bajnok paralimpikon is futócipőt húz szombaton a nemes ügy érdekében.

Bővebb információ

 


Beiratkozol a Hulladék Akadémiára?

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Időpont: 2016. március 30. - április 8., hétfő - szombat: 8-18 óra között

A Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére, és ezáltal csökkenjen hazánk ökológiai lábnyoma. A tárlaton megismerkedhetünk az emberiség és a hulladék történelmével, megtudhatjuk hol vannak hazánkban is úszó szemétszigetek, kipróbálhatjuk milyen szelektív válogatósoron dolgozni, s elcserélhetjük kanapénkat, elajándékozhatjuk felesleges tárgyainkat is. A belépés díjtalan, 10 fő feletti csoportoknak ingyenes tárlatvezetés regisztráció esetén.

További információ

 


Cirkuszi bohócjáték egy részben

Helyszín: Ciróka Bábszínház

Időpont: 2016. április 3-án, vasárnap 17 órakor

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vendégelőadása: Frenetikus Fregoli utánozhatatlan átváltozóművész éppen feltenné fejére a varázscilindert, amikor Kovakő Kolosszus, a levegő izompacsirtája magához ragadja azt. A két fiú egymásra licitálva igyekszik az elkövetkezendő műsor különlegességét és veszélyességét elmagyarázni, amelyet csak ők képesek ezen a világon bemutatni. A két fiú viszályát megelégelve és egy megfelelő pillanatot kihasználva, Tündéri Tintilla magához ragadja a cilindert és bejelenti a világ legnehezebb, leglélegzetelállítóbb produkcióját: egy gyermek teljes napját. Az előadás olyan cirkuszt varázsol a gyerekek elé, ahol a porondon három mutatványos segítségével a mindennapok nehézségei, attrakciókká változnak. A gyors felöltözés reggel, a helyes késsel-villával evés, a két keréken biciklizés akrobata számok, míg az erőművész a nehéz iskolatáskával küzd meg, és a sötéttől való félelemmel. Bohóctréfává válik, hogy hogyan kell egyhelyben ülni, és a barátkozás nehézségei is a fő műsorszámok közé tartoznak.

Betekintenél az előadásba?


Kitekintő: Érezd a tavasz lehelletét!

Helyszín: MagyarProvence, Monoszló, Zártkert 804

Időpont: 2016. április 2-3, április 9-10, naponta 10.00-18.00 között

Szedd magad a nárciszt! 7000 tő, 10 fajta nárcisz várja a virágkedvelőket, akik feldobnák a nappalijukat. Személyenként legfeljebb 100 szál nárciszt lehet szedni, 20 forint/szál áron. Az ingyenes levendulaszörp kóstolót ki ne hagyjátok! Kössétek össze egy klassz balatoni kirándulással, hiszen Monoszló a Balaton-felvidéken, a tótól csupán 6 km-re található. Akár hajókázhattok is, hiszen már megkezdődött a balatoni hajószezon.

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: csütörtök, 31 március 2016 13:02
Értékelés:
(4 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449