TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Hét közben sem fogunk unatkozni Kecskeméten
02
2016 máj.

Hét közben sem fogunk unatkozni Kecskeméten

 

Tartalmas, mozgalmas hetünk lesz, ugyanis már hétközben érdemes néhány programot feljegyezni a naptárunkba: a Cifrapalotában új, huszárokról szóló kiállítás nyílik, szerdán az újabb szentek életéről szóló előadáson tudhatunk meg érdekességeket a hajósi Szűz Mária kultuszról. Eközben temérdek vetítéssel, beszélgetéssel, interaktív programmal várja a leendő vagy már gyakorló szülőket - a Születésünnep kínálatából is szemezgettünk.


Születésünnep Kecskeméten

 

 

A pozitív szülésélmény egyszerű titkai

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon, Kecskemét, Kossuth tér 4.

Időpont: 2016. május 10. kedd 17:30-19:00

Vezeti: Néma Attiláné Ella dúla, szülésfelkészítő


A szülés-születés mindenképpen óriási esemény a család minden tagjának. Nem mindegy, hogy életünk egyik legrosszabb, vagy legnagyobb élménye lesz! Mi befolyásolja? A jó hír az, hogy egyszerű törvényszerűségei vannak, így remekül meg tudjuk alapozni a pozitív szülésélményt, már a várandósság alatt, illetve sokat gyógyulhat a negatív élmény is a későbbiekben. Ennek egyszerű titkait tárom fel ebben az egy órában. Kiket várnak elsősorban: várandós anyákat, apákat, nagymamákat és minden érdeklődőt. Bejelentkezés nem szükséges, bővebb infó: 30-497-09-09.Táplálkozás, mentes étkezés, diéták

Helyszín: Lélekműhely, Bocskai utca 23.

Időpont: 2016. május 4. szerda 9:00-13:00

Vezeti: Puskás Hajnalka, Szabó Béláné Rita, Tibay Rózsa


Táplálékallergiák, tünetek, diagnózis. Sokszínű inzulinrezisztencia. Gluténmentes konyha – küzdelem és kreativitás. Kérdések, kóstoló. Szeretettel várnak mindenkit, aki a témában szeretne informálódni, kérdezni, beszélgetni. Bejelentkezés nem szükséges.

 JóLeszek - miért nehezebb anyukaként fogyni, jól enni?

Helyszín: Lélekműhely, Bocskai utca 23.

Időpont: 2016. május 5. csütörtök 9:00-11:00

Vezeti: Leskovics-Ortelli Andrea pszichológus


A szülés után rajtunk maradt (jó) pár kiló feleslegtől sokszor nem olyan könnyű megszabadulni, mint gondolnánk. Nem megy le a szoptatással, se a gyerek után rohangászással, diétázni pedig egyszerűen nincs erőnk. De akkor mi a gond? Miért nem működik az a diéta, ami gyerekvállalás előtt simán bevált? Ilyenkor sok esetben a túlevés a hibás, sokszor észrevétlenül eszünk többet, mint kellene. A születés hete alkalmából beszélgetek veletek a kisgyerekes anyukák tipikus túlevési hibáikról, ezek okairól és arról, hogyan lehet megszabadulni tőlük. Kismamákat, anyukákat várnak az előadásra, akik van, hogy többet esznek annál, mint amennyit szeretnének. Bejelentkezés nem szükséges.

 

 

Babamasszázs bemutató

Helyszín: Lélekműhely, Bocskai utca 23.

Időpont: 2016. május 9. hétfő 11:00-12:00

Vezeti: Néma Attiláné Ella csecsemőmasszázs oktató (CIMI)

Tájékoztató előadás a babamasszázs pozitív hatásairól, gyakorlati bemutatóval egybekötve, melynek során megtanuljuk a hasfájás enyhítésére való fogásokat. Érdemes már a várandóság alatt megtanulni, hogy kedvező hatásait az első hetektől élvezhessétek! A babamasszázs remekül fejleszti a szülő-gyermek kapcsolatot, segíti az alvás rendszerezését, számos egészségügyi jó hatása mellett. Kiket várnak elsősorban: várandós anyákat, apákat, nagymamákat és kisbabás családokat Bejelentkezés nem szükséges, bővebb infó: 30-497-09-09.

 Music with Maria

Helyszín: Lélekműhely

Időpont: 2016. május 10. kedd 10:00-11:00

Vezeti: Bloom Maria (sokéves külföldi tapasztalattal rendelkező óvodapedagógus-tanító)


0-5 éves korú gyermekek és kísérőik számára angol zenés foglalkozás sok bábbal, hangszerekkel. Mindenkit szeretettel várnak, aki fogékony egy idegen nyelv korai befogadására. Bejelentkezés nem szükséges.Több infó a Születésünnepről

Még több program

 

 


Szerdánként szentekkel

Helyszín: Cifrapalota

Időpont: Szerdánként 16:30

Előadás-sorozatot neves előadókkal a Cifrapalotában. Május 4-én dr. Bereznai Zsuzsanna néprajzkutató várja az érdeklődőket előadására, mely a Szűz Mária kultusza Hajóson címet viseli. A vetített képes előadásokra a belépés ingyenes!

 


Huszárosan indul a május

Helyszín: Cifrapalota

Időpont: 2016. május 5., csütörtök, 12 óra (megnyitó)


Új időszakos kiállítás nyílik a Cifrapalotában A MAGYAR HUSZÁR címmel: A kiállítást Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitja meg. Közreműködnek: Szabó Sándor tárogatóművész, valamint a Kecskeméti Református Gimnázium tanulói és a Magyar Szablyavívó Iskola. A kiállítás látogatható augusztus 20-ig, hétfő kivételével naponta 10-17 óra között.Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra, csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: hétfő, 02 máj. 2016 15:44
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449