TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Főtéri zsibongós, "Csörömpölős" hétvégi programok Kecskeméten

05
2016 máj.

Főtéri zsibongós, "Csörömpölős" hétvégi programok Kecskeméten

Fotó: Kovács László/ foto.designest.hu/ Fotó: Kovács László/ foto.designest.hu/


Finom falatok, fülbemászó muzsikaszó kíséretében öltözik ünnepi hangulatba 2 napon át Kecskemét történelmi főtere. A zene szerelmesei több koncert közül is választhatak: a Csörömpölők Együttes Varázskrétája, dán kórus és Bagdi Bella önfejlesztő, motivációs estje a kínálat. Ajánlunk Nektek még mozizást, musicalt, jótékonykodást is. A gyerkőcök agyagozással, sütéssel foglalatoskodhatnak most hétvégén. Kecskemét határain túl pedig édes pillanatok várnak rátok...

 

 
Csörömpölők és Varázskréta

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (régi Városi Mozi)

Időpont: 2016. május 7., 10:00

Jegyek: Felnőtt: 1 000 Ft, gyerek: 750 Ft


A Leskowsky Hangszergyűjtemény szeretettel hív meg minden kicsit és lélekben fiatal felnőttet a Csörömpölők Együttes Varázskréta című előadására. Kecskemét legnépszerűbb gyerekzenekara ezúttal Zelk Zoltán tollából kipattant verseket zenésített meg nekünk állatokról, virágokról, természetről a megszokott csörömpölős hangulatban. Jegyek a helyszínen vagy elővételben a Leskowsky Hangszergyűjtemény jegypénztárában keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig megvásárolhatók. A jókedv garantált, ne hagyd otthon magad!

Facebook esemény
Főtéri zsibongó: IV. Helyi Termék Ünnep és a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napja

Helyszín: Kecskemét Főtér

Időpont: 2016. május 7., 11:00–május 8., 20:00

Ingyenes program


„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!” Negyedik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen a kétnapos eseményt, mely bőségesen kínál minden korosztály számára programokat: mindkét napon Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó lesz a házigazda. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, könnyűzenei koncertek, bábműsor, népmese, íjászat, lovaskocsikázás, népi kismesterségek bemutatója, ingyenes kézműves foglalkozások, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

További információ

 DANIA RESONANS Kórus búcsúkoncertje

Helyszín: Cifrapalota, Pávás terem

Időpont: 2016. május 7., 16:00

Ingyenes program


Kocsár Miklós "Agnus Dei" c. gyönyörű darabja is elhangzik majd szombaton délután az európai közönségétől ez alkalommal végleg elbúcsúzó dániai DANIA RESONANS Kórustól, de hallhatunk más magyar, északi és dán kórusműveket is. Az ingyenes koncert szervezésében és megrendezésében a Kecskeméti Civil Kerekasztalban is szerepet vállaló Dán Kulturális Intézet Egyesület, valamint a Kecskeméti Katona József Múzeum vett részt. Vezényel: Alice Granum. Helyfoglalás: érkezési sorrendben, előre foglalásra lehetőség nincs!

 

 

Agyagozás és sütés egy napon

Helyszín: Szórakaténusz

Időpont: 2016. május 7.


10-12 óra között agyagból alkothatnak a gyerkőcök, majd délután 16-17:30 között az Aprók Tánca várja az érdeklődőket évadzáró mulatságával, melynek egyik programja a citromos linzer sütés.

 


Jótékonysági ebéd a magyar szóért

Helyszín: Plébánia köz

Időpont: 2016. május 8-án 11.30-tól


„Ebédeljen velünk Kárpátaljáért”: A Katolikus Plébániák, a BEKECS - Beregszász-Kecskemét Baráti Társaság Egyesület, kecskeméti civil szervezetek, valamint a KDNP Kecskeméti Csoportja jótékonysági ebédet szervez a Kárpát-aljai Magyar Média és a magyar szó támogatására. A hangulatról előadók, zenészek gondoskodnak, de lesznek vetélkedők is gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A jótékonysági ebéd belépőjegyei 1000 Ft-os áron kaphatók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában (Kecskemét, Hoffmann J. u. 11.), valamint a templomokban.

 

 Tiszta szívvel

Helyszín: Otthon Mozi

Film vetítési időpontjai:

  • 2016.05.06. péntek, 18:00
  • 2016.05.07. szombat, 18:00
  • 2016.05.08. vasárnap, 18:00
  • 2016.05.09. hétfő, 18:00

Alap helyár: 750 Ft


Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Rendező: Till Attila; Szereplők: Thuróczy Szabolcs, Danish Lídia, Fekete Ádám, Balsai Mónika

 


Kitekintő: Gyermeknap és VII. Grillázs és Mézeskalács Majális

Helyszín: Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára, Szabadság tér 12.

Időpont: 2016. május 8., 9:00–17:00

Ingyenes program


2016-ban 7. alkalommal rendezik meg az égetett, pörkölt cukortorta és mézeskalács versenyt és vásárt, ahova szeretettel várják az ország grillázs torta készítőit és első alkalommal kiegészülve a mézeskalács mestereivel.

Facebook esemény

 Önfejlesztő, motivációs koncert Bagdi Bellával

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Kecskemét, Festő utca 8.

Időpont: 2016. május 8. 18.00-20.00

A jegyek ára elővételben 2300 Ft, támogatói jegyár 4600 Ft, és a koncert napján a helyszínen 3300 Ft.
    


Az ELŐTTEM LEGYEN MINDIG ÚT c. estén hallható dalok előhívják belőled a pozitív érzelmeket, megerősítenek, inspirálnak, bátorítanak és általánosságban hozzájárulnak ahhoz, hogy jól legyél és kioldódjon belőled minden negatív feszültség. Ezen az estén különféle élethelyzetek, életszakaszok problémáihoz kapsz olyan útmutatókat a zenén keresztül, amelyek segíthetnek egy adott helyzettel kapcsolatos pozitív elvárásaidat megerősíteni. Legyen szó akár célok eléréséről, elengedésről, gyógyulásról, bármiről, ami most fontos neked. Ezen az estén megtapasztalhatod, hogyan számíts arra, hogy a körülményeid a javadra változzanak, hogyan erősítsd meg a hitedet a jó dolgokban és hogyan valósítsd meg a lehető legjobb jelenbeli életed.

 


 

Előzetes: Somnakaj-gipsy musical

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Időpont: 2016. május 13., 19:00

Jegyár: 3 000  Ft


A Somnakaj az első roma sorsjáték avagy Gypsy musical, a színház és a koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában. A darabban helyet kap az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek együttesen adnak hiteles képet a roma világról. A világhírű roma zenészek mellett a fiatal roma tehetségek és hazai nem roma művészek is szerepet kapnak.

Szereposztás: Szakács Hajnalka, ifj.Kovács Antal, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Papadimitriu Athina, Balogh Lajos, Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos, Szilvási IstvánTetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: csütörtök, 05 máj. 2016 15:04
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449