TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Programok a hosszú hétvégére Kecskeméten és azon túl is...
11
2016 máj.

Programok a hosszú hétvégére Kecskeméten és azon túl is...

 

Egy biztos, unatkozni nem fogunk: Lesz itt minden:  Színezd át, Fülemülék Éjszakája, Pünkösdi Vigadalom, flasmob, Kiváló Bácskai Termékek bemutatőja, Alma Együttes koncert, Össznépi Garázsvásár, Csillagászat Napja, mozi- és múzeumi élmény egyaránt.  Ezen a hétvégén remek programok csábítanak bennünket Kecskeméten túlra: Gyulán a virágok csodálói, a Balatonon a régi autók szerelmesei találják meg számításaikat. Íme a választék:

 


Színezd át!

Helyszín: Hírös Agóra aulája

Időpont: 2016. május 13., 10 órától


Oláh Gergővel, színes programokkal, bábelőadással zárul Kecskeméten az ingyenes családi nap sorozat, amely programjaival és játékos feladataival várja a gyerekeket különböző játékállomásokon: kézműves foglalkozások, játékkészítés, kirakós és ügyességi feladatok, míg a színpadon Élő Hangos Könyvtár, valamint a helyi iskolák színházi és táncos produkciói szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. Dél körül Oláh Gergővel is találkozhatnak az érdeklődők. 14 órától pedig Szirtes Józsefné Tóth Anna interaktív bábműsorát láthatja a közönség.  A nap folyamán lesz még közös ének és tánctanítás, és ajándékokat is kisorsolnak. 19 órától pedig ugyanitt várják az érdeklődőket a fergeteges Somnakaj előadásra.

További információk és részletes programok

 


Kiváló Bácskai Termékek bemutatója a piacon

Helyszín:  Kecskeméti Piaccsarnok (Kecskemét, Budai u. 2/A.)

Időpont:  2016. május 13., 9.00-14.00


A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kecskeméti Piacfenntartó Szervezettel közösen megszervezi a Kiváló Bácskai Termékek bemutatóját a Kecskeméti Piacon. A vásárlók megismerkedhetnek a  megye legkiválóbb termékeivel és előállítóikkal. Lekvárok, fűszerek, savanyúságok, szörpök, kolbász és más szárazáru, gyógynövények előállítói, forgalmazói várják a piacra kilátogatókat.

 

 


Itt tanulta Petőfi a betűvetést...

Helyszín: Katona József Emlékház

Időpont: 2016. május 13.,14 óra
 


A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Katona József Emlékház a RÉGI ISKOLÁK sorozat rendezvényére invitálja az érdeklődőket.

Előadások:

  • Székelyné Kőrösi Ilona: Egy nevezetes beiratkozás 1828. május 10-én (Petőfi kecskeméti iskolája)
  • Vetéssy Katalin: Nincs új a nap alatt - Iskolai rendszabályok egykor (XIX. sz.) és ma (XXI. sz. eleje)

 

 

Fülemülék Éjszakája

Időpont: 2016. május 13. péntek, 19.00

Helyszín: Arborétum, székelykapus bejárat


Vetített képes előadás madarakról, madárhangfelismerős séta Molnár Lászlóné Katalain madarász segítségével

Bővebb info: 06 30 626 89 66

 Csillagászat napja a domtetőn

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2016. május 14., 20:00–23:30


A csillagászat napja mozgó ünnep, mely a holdfázisokhoz igazodik. Május 14-én éjszaka az égbolt csodáit emberközelből csodálhatjuk meg Kecskeméti Planetárium távcsövein keresztül. A kilátogatók megleshetik a Jupitert, a Szaturnuszt, a Holdat és a Mars bolygót is. Az égbolt kémlelése közben Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa tart lézeres csillagképimsertetőt és a jelenlévők megismerhetik a csillagászat legújabb eredményeit is. A kilátogtóknak javasolt egy meleg takarót magukkal hozni, amire leülhetnek az előadás közben. A rendezvény ideje alatt a Domb Büfé nyitva tart. A RENDEZVÉNY CSAK DERÜLT ESŐMENTES IDŐBEN VALÓSUL MEG! Belépő 200 Ft, 14 év alatt 100 Ft.

Több infó

 


Mozizzunk: Elcserélt világ

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

  • 2016.05.12. csütörtök, 18:00
  • 2016.05.13. péntek, 18:00
  • 2016.05.13. péntek, 20:00


A feje tetejére áll Paul és lánya, Sophie élete, amikor véletlenül egy amerikai operaénekesnő fotójára bukkannak az interneten, és az apa lánya elhunyt édesanyját véli felfedezni a képen. Sophie ezért New Yorkba utazik, hogy utánajárjon a rejtélynek és választ találjon a talányra.

 

 

Vacsiközi Össznépi Garázsvásár 2.0

2016. május 15., 10:00–18:00


Vásárolj olcsón, kedves emberektől értékes dolgokat. 9 helyszínen vadászhattatok érdekesebbnél érdekesebb kincsekre. A garázsvásárok más országokban (pl. USA) nagyon népszerűek, és itthon is egyre többen választják a lomtalanításnak eme módját. Nem csak egy kis zsebpénzhez lehet hozzájutni, de még a környezetünknek is jót teszünk azáltal, hogy szemét helyett hasznos tárgyként élhetnek tovább megunt, régi kacataink. Játék, könyv, bútor, régiség és egyéb holmik: ezen a napon minden gazdára találhat!

Esemény a facebookon

 

 

Gyerektombolda: Alma Együttes koncert

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, Olimpia u. 1/A.

Időpont: 2016. május 15., vasárnap, 10.00


Fennállásának 20 éves jubileumát ünneplő Alma Zenekar számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. Legsikeresebb daluk, a "Ma van a szülinapom" több mint 11 millió letöltést tudhat magáénak; a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon. Nevükhöz fűződik a a Bogyó és Babóca sorozat zenéje, illetve a Khumba című 3D-s animációs rajzfilm magyar nyelvű főcímdala. Nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk az Almaszósz.

Több infó

 


Villámcsődület a családokért pünkösdkor

Helyszín: Kecskemét főtere (a városháza előtt)

Időpont: 2016. május 16., regisztráció 15 óra 30 perctől, 16 órakor


A család nemzetközi napja alkalmából a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely szeretettel vár mindenkit egy pünkösdi villámcsődületre. Minden regisztráló családot apró ajándékkal és egy lufival lepnek meg. Azt kérik, pontban 16 órakor kiáltsuk együtt: Családban élni jó!, és eresszük szélnek a lufikat.
A flashmobot követően pünkösdi karikázóval és énekkel veszi kezdetét a vigadalom. A Bütykölőben virágkoszorút, szalagfonást és koronát készíthetünk, de lesz interaktív népzenei koncert, valamint táncház is, és idén is megválasztjuk a pünkösdkirályt és -királynőt. A jó hangulatról a Bahorka Társulat gondoskodik.

 

 


Kitekintő: Gyulai Virágok Fesztiválja

Helyszín: Gyula

Időpont: 206. május 13-15.


A Gyulai Virágok Vasárnapját 2001-ben szervezték meg először. 2005-ös első nevezése óta minden évben díjazzák Gyula szépségét a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Virágos Magyarországért versenyen, 2014-ben másodszor képviselhette hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében, ahol az arany minősítést is elnyerte. Idén a környezettudatosság is hangsúlyos lesz a fesztiválon: klímatudatos növényalkalmazás témájú konferenciával startol a rendezvény. A háromnapos, ingyenesen látogatható rendezvényen kulturális és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket. Szombaton az Ízek, illatok utcája nyitja meg kapuit, a gyermekeknek és a családoknak Hevesi Imre és a ZűrZavar zenekar ad koncertet, valamint fellép Majsai Gábor, a Margaret Island folk-pop zenekar és Zséda. A hétvégén a város több éttermében és szállodájában ehető virágokat lehet kóstolni.

Facebook esemény
Kitekintő: Autóritkaságok tucatjai a III. Balatonfüred Concours d’Elegance mezőnyében

Helyszín: Balatonfüred (Tagore sétány, Vitorlás tér)

Időpont: 2016. május 13-15.


Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a világhírű Concours d'Elegance veterán autó szépségversenyt. Az idei eseményre számtalan autóritkaság érkezik határon innen és túlról. Az esemény fényét emeli a BMW 100. születésnapi eseménye is.

Több infó

 Kitekintő: Emlékhelyek Napja

Helyszín: országos

Időpont: 2016. május 14.


Országszerte több mint félszáz nemzeti és történelmi emlékhely várja tematikus sétákkal, filmvetítésekkel, programokkal a látogatókat május 14-én, az első alkalommal megrendezendő Emlékhelyek Napján. Az országos program megnyitója a Kossuth téren lesz, de változatos programkínálattal várják a látogatókat többek közt a budai Várnegyedben, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, az egri várban, a mohácsi nemzeti emlékhelyen, az ópusztaszeri emlékparkban, Drégely váránál, Veszprémben pedig háromnapos programsorozattal készülnek.Tetszett, amit olvastál?

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 máj. 2016 08:59
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449