TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Világsztárok koncerteznek Kecskeméten

25
2016 máj.

Világsztárok koncerteznek Kecskeméten

 

Világsztárokat hoz a Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra közös Kodály-bérlete Kecskemétre. Többek között Miklósa Erika lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Kobayashi Ken-Ichiro vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart, de nagyszabású jubileumi Kodály hangverseny is szerepel a koncertsorozatban.


A Hírös Agóra színpada öt alkalommal ad otthont a Kodály-bérlet világsztárokat is felvonultató hangversenyeinek. A koncertsorozat összeállításában fontos szempont volt, hogy a helyi komolyzenei élet kiválóságai mellett láthatóak és hallhatóak legyenek világsztárok is Kecskeméten.

Hörcsök Imre, a Kecskeméti Értékmegőrzési Bizottság elnöke felhívta a figyelmet városunk szülöttének, Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójára is, melynek alkalmából számos programmal készülnek, összehangolva a fővárosi eseményekkel. A Szimfonikus Zenekar emellett a reformáció 500 éves jubileumára ugyancsak nagyszabású rendezvénnyel rukkol elő.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nkft. képviseletében hangsúlyozta törekvéseiket, miszerint igyekeznek vidéki városokba vinni programjaikat: 20 város, 150 koncert, 20 bérlet és sorozat a “stílusokon, korszakokon átívelő kínálatban, amelybe most régi-új városként becsatlakozik Kecskemét is”.

Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója így értékelte az együttműködést: “Régi barátság éled újra.”


A programokról

 


2016. november 26., 19:00 - 20 év színpad exkluzív koncert Vizin Viktóriával és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral, vezényel: Gerhát László

A hangversenysorozatot a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar nyitja meg, aki rendszeres résztvevője olyan kiemelkedő városi rendezvényeknek, mint a Zenei Világnap, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, a Kodály Fesztivál, vagy Kodály Zoltán és Katona József születésnapja. Az együttes szakmai irányítását 1996 óta Gerhát László látja el. A zenekar koncertjein rendszeresen közreműködnek a Kodály Iskola művésztanárai, de felléptek az együttessel a nemzetközi zenei élet olyan kimagasló egyéniségei is, mint: Zsigmondy Dénes, Jandó Jenő, Perényi Miklós, Pitti Katalin, Miklósa Erika, Gyenyisz Macujev.

Az Egyesült Államokban élő Vizin Viktória egyike azon kevés drámai mezzoszoprán művésznőknek, aki kivételes kommunikációs képessége révén nemzetközi elismerésekkel is rendelkezik, sok vezető kritikus a mezzoszoprán énekstílus ideális interpretálójaként említi. Fellépett olyan helyszíneken, mint a Metropolitan Opera New York, a London ROH vagy a Wiener Staatsoper. A művészi dal öröksége iránti elkötelezettségét John Allison a következőképp fogalmazta meg a London Times-ban: "Magas, elegáns, szép és gazdag tónussal megáldott Mezzo énekesnő, akit érdemes megnézni". November 26-án a kecskeméti közönség is meggyőződhet erről. Az est fellépői még: Gyergye Krisztián - Év alkotója díjas, Harangozó Gyula-, és Imre Zoltán-díjas táncos, koreográfus, rendező, színész, Molnár Ágnes - a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház művésze, Kovács István – nemzetközi hírű operaénekes (Tokio Osaka Sanghai Nápoly München Budapesti Operaház).

 


2017. január 26., 19:00 - Liszt Ferenc Kamarazenekar, Miklósa Erika szopránénekesnő, művészeti vezető: Rolla János


Miklósa Erika Mozart Varázsfuvolájának Éj királynőjeként a világ összes jelentős színpadán fellépett, Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig, különleges hangjával meghódította a világot. A Virtuózok zsűrijének érzékeny sztárja a második koncerten, január 26-án, a Liszt Ferenc Kamarazenekar partnere lesz, akik közel fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert Rolla János vezetésével. A Kossuth-díjas, Bartók – Pásztory- díjas, Érdemes művész Rolla János művészeti vezetőként segíti a kamarazenekar munkáját.

 


2017. március 10., 19:00 - Orfeo Zenekar, Simon Standage hegedűművész, vezényel: Vashegyi György

A bérlet harmadik különleges hangversenyén, március 10-én, az Orfeo Zenekar, a régi zenei kompozíciók egyik legkiválóbb és legautentikusabb hazai megszólaltatója lép fel, előadásukban több ízben születtek hazai „ősbemutatók” korabeli hangszereken. A zenekart Vashegyi György vezényli. Az est angol szólistája, a 17-18. századi zene specialistája, Simon Standage hegedűművész. Grammy-díjra jelölték Vivaldi A négy évszak-sorozatának az ő szólójával készült lemezfelvételét, mely mű felcsendül a koncert műsorában is. Standage gyakran tart kurzusokat a Zeneakadémián, visszatérő szólistája és koncertmestere az Orfeo Zenekarnak, illetve többször játszott és tanított - és idén is vezet kurzust - a Filharmónia Magyarország által szervezett Régi Zenei Napokon is.

 


2017. március 31., 19:00 - Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, vezényel: Gerhát László

Gerhát László, 1996-ban újjáalakította a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart, melynek azóta is vezető karmestere. Irányítása alatta az együttes újra állandó és meghatározó résztvevőjévé vált Kecskemét kulturális életének. 2007 nyarán Vásáry Tamás asszisztenseként irányította a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar munkáját. A Kodály Iskolában 2009-től a zeneművészeti szakközépiskolai részért felelős szakmai oktatásvezető. Március 31-én az ünnepi Kodály esten a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart vezényli.

 


2017. május 16., 19:00 - MÁV Szimfonikus Zenekar, Kállai Ernő hegedűművész, vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro

A MÁV Szimfonikus Zenekar hagyományokban gazdag művészi munkásságának elismeréseképpen 2011-ben az egyik legjelentősebb zenei elismerésben részesült, megkapta a Bartók Béla-Pásztory Ditta Díjat. Kétszer kapta meg a Széchenyi emlékérmet. A zenekar régóta szoros barátságot ápol Kobayashi Ken-Ichiro-val, ez együttes volt az első zenekar, amelyet hazáján kívül vezényelt. A Mestert a mai napig különleges viszony fűzi a zenekarhoz. Több tucat koncertet dirigált különböző sorozataikban; Japánban is több alkalommal vezényelte a MÁV Szimfonikusokat, öregbítve ezzel hazánk és az alapító hírnevét.

Kobayashi Ken-Ichiro Nemzetközi karrierje 1974-ben indult, amikor nagy fölénnyel nyerte a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét. A Tokiói Művészeti Egyetem nyugalmazott professzora. Elismerései itthon: Liszt-emlékérem, A Magyar Kultúráért Díj, A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje, A Magyar Kultúra Követe.

 


Kállai Ernő - akit tanára a ragyogó tehetségű Baráti Kristófhoz hasonlít - virtuóz hegedű játékával kápráztatja el a közönséget. Napjaink egyik legizgalmasabb és legkarizmatikusabb hegedűművésze. 2008-ban a Carnegie Hall Stern Auditóriumában szólistaként a Juilliard Zenekarral debütált. Olyan nagy múltú helyszíneken is bemutatta tehetségét, mint a párizsi Louvre Auditorium, az Avery Fisher Hall, a Carnegie Hall, az Alice Tully Hall, a Chicago-i Symphony Hall, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum. Rendszeres fellépő művésze külföldi és hazai zenei fesztiváloknak, mesterkurzusokat tart. 2015-től a Kállai Vonósnégyes primáriusa. Külföldi és hazai díjak kitüntetettje, Junior Prima-díjas és Fischer Annie Ösztöndíjas művész.

A bérlet utolsó és egyben páratlan hangversenyén, május 16-án a legnépszerűbb Beethoven művek hangzanak el. A kivételes estét az egyik legtöbbet játszott és „győzelem szimfóniának” is nevezett, V. szimfónia zárja.


Bérlettel kapcsolatos tudnivalók

 

  • Bérlet az öt előadásra: 13 900 Ft / 11 900 Ft
  • Bérletvásárlóknak 2016. július 10-ig bérletenként 2000 Ft elővásárlási kedvezményt biztosítanak.
  • A bérletüket 2016. május 31-ig megvásárlók között kisorsolnak egy pécsi hétvégét szállással két fő részére a Zsolnay Fényfesztivál idejére (2016. július 1–3.), továbbá két főre szóló Örökség jegyet, mellyel Pécs világörökségi helyszíneit és a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításait tekinthetik meg. A sorsolás időpontja 2016. június 1.
  • A Filharmónia felnőtt sorozatainak bérlettulajdonosai saját bérletük felmutatásával 20% kedvezményre jogosultak a Filharmónia minden további felnőtt programjára az ország egész területén, koncertenként egy jegy erejéig.
  • Jegyek és bérletek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14.00 – 19.00), a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon jegypénztárában (Kecskemét, Kossuth tér 4., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10.00-13.00 és 14.00-17.00 között), valamint online, a  www.hirosagora.hu és a www.jegymester.hu weboldalon.Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 12 október 2016 15:51
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449