TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Fedezd fel az őszi természetet az Erdők Hetén!
24
2016 szept.

Fedezd fel az őszi természetet az Erdők Hetén!

 

Az Erdők Hete rendezvénysorozat alatt az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja és a KEFAG Zrt. ingyenes programokat kínál a természetben, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talál magának kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

Programok

 

„Út, ami összeköt…” – gyalogtúra az Alföldi Kéken

2016. október 3., hétfő

9:00 Indulás Rém község határából – a Gemenc Zrt. erdein át - az Alföldi Kéktúra útvonalán (teljes túrahossz: 24,5 km)

12:00 Pihenő, uzsonna Érsekhalmán

13:00 Indulás tovább a KÉK-en. (túrahossz: 12,5 km) A túrához Érsekhalmán is lehet csatlakozni!

16:00 Érkezés a Császártöltési Kulcsosházhoz

16:30 A XX. Erdők Hete megnyitója

Jelentkezés: legkésőbb szeptember 28-ig Tasi Lillánál a +36 30 364 6918-as számon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

 

Véradás erdészekkel a Kecskeméti Arborétumban

2016. október 4. kedd, 13-17 óráig

Országszerte több állami erdőgazdaság a Magyar Vöröskereszttel karöltve "erdészeti" véradó napot is szervez. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete szeretettel várja a véradókat, akiknek a KEFAG Zrt. apró ajándékkal kedveskedik.

Előzetes bejelentkezés szükséges: Vargáné Nóra +36 30 306 3377

 

 

Érdekel az erdész szakma?

2016. október 6. csütörtök, 9-15 óráig

Szeretnél erdész lenni? Kíváncsi vagy, mivel foglalkozik az erdész, mit kell tanulnia, milyen iskolában képzik őket? Itt és most választ kapsz kérdéseidre, találkozhatsz a diákokkal, tanárokkal, bepillanthatsz az erdész munkájába. Bemutatkozik a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola (Szeged) a Kecskeméti Arborétumban 7-8. osztályosoknak és érettségizőknek.

Várják 7-8. osztályosok pedagógusok jelentkezését, akik elhoznák osztályukat, illetve az egyénileg érdeklődőket is szívesen fogadják. Várják továbbá azok jelentkezését is, akiket érdekel az érettségi után megszerezhető erdészeti és vadgazdálkodási technikus képzés! Információ a képzésről: kissf-szeged.sulinet.hu

Előzetes bejelentkezés szükséges: Siposné Mónika +36 30 689 7347, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tanösvényen az erdésznővel

2016. október 6. csütörtök, 8 órától

Tanösvényen az erdésznővel a Kelebiai Parkerdő (Tompa, Dél-Kiskunsági Erdészet) tanösvényén és sportpályáján. Bebarangoljuk a parkerdőt, megismerkedünk minden élővel és élettelennel, ami az utunk során elénk tárul. Mindez sok játékkal, mozgással!

Előzetes bejelentkezés szükséges: Nagy Enikő +36 30 748 6919, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben

2016. október 6., 17:00

Hagyományos ünnepi megemlékezés az Aradi Vértanúk Emlékművénél a Szent Hubertus Parkerdőben (Kecskemét-Hetényegyháza). Az ünnepséget megnyitja: Nyitray András kuratóriumi elnök. Ünnepi beszédet mond: Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc Gyűjteményes kiállítása a Nyíri erdészházban szabadon látogatható.

Meghívó

 

Képzőművészeti Kiállítás megnyitó

2016. október 7. péntek, 17 óra

Képzőművészeti Kiállítás Megnyitó a bugaci XII. Kiskunsági Alkotótáborban készült alkotásokból a Móra Ferenc Művelődési Központban, Kiskunfélegyházán. A kiállítás október 28-ig megtekinthető.

Előzetes bejelentkezés szükséges: Makra Zsuzsanna +36 30 748 6914

Meghívó

Erdők Hete plakát

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449