TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Élményekben most sem lesz hiány a kecskeméti gasztroszínházban

29
2016 szept.

Élményekben most sem lesz hiány a kecskeméti gasztroszínházban

 

Kecskemét már sok mindent adott a világnak: Kodály Zoltán muzsikája, Katona Bánk bánja vagy a Magyar népmesék mellett igazán büszkék lehetünk a Hírös Gasztroszínházra, amely minden érzékszervünkre ható élménnyel ajándékoz meg bennünket. Az országban egyedülálló, improvizatív teátrum harmadik évadát nyitja meg hamarosan. Természetesen ezúttal is ötvözik a gasztronómia és a színház művészetét, csak most kicsit más köntösbe bújtatva, mint eddig.

 Aki volt a Hírös Gasztroszínház valamelyik előadásán (Delírium, Mirandolina, Fiú, leány, bor, Valentínák), bizonyára már tudja, szépen összemosódnak a határok, nyoma sincs a hagyományos színházban megszokott tapasztalásoknak. A néző nem passzív “kukkoló pozícióban” üli vég az előadást, hanem maga is mellékszereplővé válhat a történetben - persze, csak ha akarja. A gasztroélmény nem kísérőeseménye a darabnak, hanem szerves komponense az estének. Ugyanolyan fontos szereplő egy-egy fogás vagy egy-egy pohár ital, mint a színész vagy a zene.

Tóth Ákos Károly rendező, Sárosi Gábor színházigazgató és Bárnai Péter színművész mai sajtótájékoztatójukon újabb mámoros kecskeméti estékre invitálták régi és új közönségüket.

 A NAGY SÖRLESZÁMOLÁS

Az idei felhozatal első premierje: Galuska László Pál: A NAGY SÖRLESZÁMOLÁS – St. Gambrinus titka. A Hírös Gasztroszínház leghabzóbb előadása egy misztikus krimi, egy sörtörténeti stand up commedy és egy akció sci-fi ötvözete, rengeteg humorral és nem kevés delíriummal fűszerezve. Az előadás szerves részét képezik a kiváló sörök és Kovács Attila séf által direkt a sörökhöz és a jelenetekhez komponált csúcsgasztronómiai fogásai. Helyszín a Spaletta Étterem és Sörház.

Időpont: 2016. október 22., 19:00–22:00

Második előadás: 2016. 11. 18. 19.00

A folyékony kenyér, avagy a SÖR, több ezer éve életünk és egyben kultúránk szerves részét képezi. A receptek, a technológiák mindig is titkosak voltak, de a legfőbb titok a Tökéletes Sör mibenlétét övezi, amit a sör védőszentje, St. Gambrinus isteni sugallatra alkotott meg. Ezt a receptúrát mindig is nagy misztérium lengte körül, és ahogy lenni szokott, időről időre sokan próbálták megkaparintani. Ma sincs ez másként: sötét erők mindent megtennének azért, hogy kizárólag magukénak tudhassák az emberiség egyik legfontosabb italát, és már nagyon közel járnak, hogy elérjék a céljuk…

Előzetes videóért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Legyél ételturista!

A csapolt élvezetek után az ételek kerülnek majd előtérbe a februárban érkező Food touristban. A Fodor Dávid rendezte előadáson a nézők öt európai állomáson öt ország kultúrájával barátkozhatnak, megkóstolva a helyi különleges ételeket, italokat - természetesen közte a Spaletta specialitásait a francia konyhából. A szokottnál is hangsúlyosabb lesz az improvizáció, így biztosan nem lesz két egyforma Food tourist sem Kecskeméten, sem az ország többi pontján.

Visszatér a bor a palettára

Továbbra is szemtanúi lehetünk Vera és Feri ismerkedésének a Fiú, leány, bor című előadáson, de májusban újabb borközpontú darab közben vitázhat a közönség párkapcsolati, társadalmi problémákon. A főszereplők ebben Bárnai Péter és Bata Éva lesznek a Kock Borház Kecskemét már jól ismert, pince hangulatot megidéző termében.

 

Sárosi Gábor, Fehér Anna, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője, Tóth Ákos Károly és Bárnai Péter

 

Hírös Gasztroszínház a Facebookon


Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: péntek, 30 szeptember 2016 09:18
Értékelés:
(6 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449