TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Bordélyban is nyomozhatunk a Múzeumok Őszi Fesztiválján Kecskeméten

11
2016 okt.

Bordélyban is nyomozhatunk a Múzeumok Őszi Fesztiválján Kecskeméten


Nyáron a Múzéj tüzelte fel Kecskemét múzeumi életét, most pedig a Múzeumok Őszi Fesztiválja izzítja be a kultúrát. A Bozsó Gyűjtemény a Sorsfonók keretében alkotásra buzdít, a Cifrapalota pedig lelkes nyomozókat vár, akik beleássák magukat a bordélyházak poklának bugyraiba.

 

 

Sorsfonók

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény

Időpont: 2016. október 15., 15-18 óra


Sorsfonók címmel családi délutánt rendez a Bozsó Gyűjtemény. Bányi Eszter textilművész alkotásai kapcsán felelevenítik a szövés ősi mesterségét. Rendhagyó tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg az érdeklődők a népi szőttesek és modern, művészi szőnyegek világával. A kiállított szőnyegekbe szőtt szavak sugallatára ki lehet próbálni a tussal írást, de szövőkeretet is készíthetnek az idelátogatók. A program a gyűjteményben október 23-ig látható Könyv - Kép - Textil című kiállításhoz kapcsolódik, amely a Supka - Bényi család több generációjának életművét mutatja be. Továbbá a rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében valósul meg.

A részvétel ingyenes!

Program:

15-17.30: Kalligráfia bemutató és workshop

Kalligráfia bemutatót és workshopot tart Zopcsák Ferenc írásművész. A tussal való írás is kipróbálható. Előzetes bejelentkezés szükséges!

16-18: Álomszövés kézműves foglalkozás

Hájas Réka művésztanárral szövővillát készíthetnek az érdeklődők, amelyen saját álmaikat, vágyaikat szőhetik meg gyapjúfonálból és egyéb otthonról hozott vagy talált tárgyból.

17 órától: Kézzelfogható tárlatvezetés a Supka-Bényi művészcsalád kiállításán Kovács Ágnes művészettörténésszel

Bényi Eszter textilművész alkotásai által felelevenedik a szövés és fonás ősi mestersége. Megismerkedhetünk a népi szőttesek és a modern, művészi szőnyegek világával. A különböző textíliák nemcsak megtekinthetők, hanem meg is tapinthatók.

 

 

Csapatépítő a múzeumban

Helyszín: Cifrapalota

Időpont: 2016. október 14-én, 28-án, és november 4-én

A Csapatépítő a múzeumban címet viselő, 16 éven felülieknek szóló programra a szervezők olyan fiatalokból álló, 5-10 fős csapatok jelentkezését várják, akik az első világháborús bordélyok témáját egy közös múzeumi nyomozáson keresztül szeretnék jobban megismerni. A csapatoknak - korabeli nyomozók bőrébe bújva - egy fiktív személy történetét kell felgöngyölíteniük A háború pillangói című kiállításban.

 

 

    
Pedagógusok éjszakája a Cifrapalotában

Helyszín: Cifrapalota

Időpont: 2016. október 26.

A pedagógusok éjszakáján az aktuális időszaki kiállítások kapcsán a tárlatok létrehozásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Interaktív tárlatvezetés közben nyerhetnek bepillantást a múzeumi kulisszatitkokba.

 Utazó múzeum: Őszi jeles napok - ünnepi népszokások

Helyszín: iskolák, óvodák

Időpont: 2016. november 9-ig folyamatosan

Az őszi jeles napok népszokásait, hagyományait a Cifrapalota munkatársai az óvodákban és az általános iskolákban kézműves foglalkozásokon, drámapedagógiai játékon keresztül mutatják be. A kihelyezett programokon múzeumi tárgyakkal is megismerkedhetnek a gyerekek. A választható foglalkozások Szent Mihály, Szent Márton és Dömötör napja, valamint a szüreti népszokások köré épülnek.

A foglalkozásokat előzetes bejelentkezéssel lehet igényelni a foglalkozás előtt egy héttel, Merinu Éva múzeumpedagógusnál (20/2575019, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A foglalkozások időtartama 45-60 perc.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: hétfő, 10 október 2016 15:08
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449