TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Hétvégi programok Kecskeméten, november 18-20. között

16
2016 nov.

Hétvégi programok Kecskeméten, november 18-20. között

Hétvégi programok Kecskeméten, november 18-20. között Fotó: Kovács László foto.designest.hu/

 

Igazán muzikális és szórakoztató hétvégének nézünk elébe, több zenei műfaj képviselteti magát a városban. Ugyanakkor vár ránk némi művészeti csemege kortárs remekekből és történelmi időutazásra is benevezhetünk. Akit már elkapott a karácsonyi láz, az sem fog csalódni! Hasonlóan izgalmas napok következnek jövő héten is, jótékonysági koncert, beszélgetés egy legendás kecsekeméti zenész famíliával és az első kecskeméti WAMP design vásár ígér nekünk jó kedvet.

 

 

 

 

Válogatás a 2016-os év új műtárgyaiból


Helyszín: Kápolna Galéria (Kecskemét, Kápolna u. 13.)

Időpont: 2016. november 17., 17 óra

Válogatás a 2016-os év új műtárgyaiból a KKMM - Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből című kiállításának megnyitójára invitál a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek. A kiállítást megnyitja: Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek ügyvezetője.

A kiállítás megtekinthető: 2016. november 30-ig. Nyitvatartás: hétfő - péntek 13 órától 17 óráig

 

 

Az ismeretlen lány


Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

 • 2016.11.17. csütörtök, 18:00
 • 2016.11.18. péntek, 18:00
 • 2016.11.19. szombat, 18:00
 • 2016.11.20. vasárnap, 18:00 

Egy fiatal doktornő hosszú munkanapja végén még túlórában adminisztrál gyakornokával, amikor a rendelője ajtaján csöngetnek. Az orvos úgy dönt, a záróra után nem nyit ajtót. Másnap reggel a rendőröktől értesül róla, hogy egy halott lányt találtak a közelben. Rövidesen kiderül, az ismeretlen lány csöngetett be előző este rendelőjébe. Igaz, az ipari kamerák tanúsága szerint akkor még nem volt semmi baja, s utóbb egy eséstől kapott ütés okozta a halálát. Mivel a rendőrség semmit nem tud a halott személyazonosságáról, bűntudattól vezérelve maga próbálja kideríteni a lány nevét, valamint hogy ki lehetett a felelős a haláláért. Ahogy az ismeretlen fényképével kérdezősködni kezd, egyre több embert hoz kellemetlen helyzetbe, s idővel már saját maga is bajba sodródik.

Rendező: Luc Dardenne, Szereplők: Adele Haenel, Louka Minnelli, Olivier Bonnaud
SZÍNES, FELIRATOS, BELGA FILMDRÁMA, 113’

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 Szabó Benedek és a Galaxisok


Helyszín: Kilele Music Cafe, Jókai utca 34.

Időpont: 2016. november 18., 20:00–23:00


A Szabó Benedek és a Galaxisok újra országos turnéra indul és az eddigi két lemez számai mellett a készülő harmadik albumról is eljátszik mindent, amit tud. Szomorú számok, neonzsiráfok, őszi éjszakák. Ezen az estén a zenekar mellett fellép még a csodálatos Barkóczi Noémi és a varázslatos Felső Tízezer is.

Hallgass bele az együttes zenéjébe!

 

 
A kecskeméti Szent László Lions Klub jótékonysági zenés, szórakoztató estje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2016. november 18. 19.00

Fellépnek:

 • Kecskeméti Városi Fúvós Zenekar
 • Redencki Marcsi (humorista)
 • Horváth Gábor (humorista)
 • Penge Benge Jazz Band


Adományok átadása kecskeméti vakok és gyengénlátók részére. Az esten 2000 Ft-os támogatói jegy ellenében lehet részt venni, mely a Hírös Agóra pénztáraiban váltható.

 

 
Kaleidoszkóp készítés


Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2016. november 19., 10-14 óráig


Ezúttal a felnőttek csillogtathatják meg kézműves tehetségüket és fantáziájuk gazdagságát a Szóraka Tanodában. A foglalkozást vezeti: Sisak Péter “nyugalmazott felhővadász”.

Részvételi díj: 500 Ft, előre be kell jelentkezni! E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: (76) 481 469

 

 

Könnyű Resti kérdés - mesepecsenye


Helyszín: Valentino Cseh Sörtár, Kéttemplom köz 10.

Időpont: 2016. november 19., 18:00–20:00


Történetek felolvastatnak Libor Zoltán által. Muzsikák is eljátszatnak a Resti Kornélék által. A történetek és a muzsikák által pedig utazás tétetik térben és időben. Finom cseh sörök és egyéb ínyencségek lesznek. Belépés díjtalan. Kilépés bizonytalan. Az úri közönség sem táncol. Vagy mégis?

 

 
Fejezetek az elhallgatott történelemből

Helyszín: Városháza, Díszterem

Időpont: 2016. november 18., 9-14:00


A GULAG emlékév keretében szervezett konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület kecskeméti csoportja. A Fejezetek az elhallgatott történelemből című konferencia az üldözöttek emlékéve honismereti programjának része. Az elhangzó előadásokat három témakör köré csoportosították:

1. Elhurcolások, málenkij robot Kárpátalján
2. Hadifogolytáborok, málenkij robot, a diktatúrák áldozatai a Duna-Tisza közén
3. A hortobágyi táborok, kutatás, emlékművek.

Programjaik sorában a közelmúltban már lebonyolítottak egy közel 2000 km-es kárpátaljai tanulmányutat és kegyeleti zarándoklatot, amelynek keretében több kárpátaljai település emlékművénél emlékeztek műsorral és koszorúzással a fogolytáborokba és málenkij robotra elhurcoltakra, az egyházüldözésre, a civil polgári lakosság szenvedéseire. Október közepétől február végéig rendhagyó történelemórák és vetítettképes ismeretterjesztő előadások keretében osztják meg élményeiket. A Duna-Tisza közéről hortobágyi kényszermunkatáborokba kitelepített lakosság egykori tábori életének helyszíneire is kegyeleti utat szerveztek. Az egyesület az újjászervezés óta 25. éve működik, tagjai különböző intézmények szakemberei (történész, levéltáros, művészettörténész, helytörténeti kutató, magángyűjtő, pedagógus, kormánytisztviselő stb.). Az 1990-es évektől határontúli kapcsolataik fontos része Kárpátalja.

 

 

Iskolanyitogató a kecskeméti Mihály kertje Waldorf Iskolában

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, (Kecskemét, Gáspár András u. 11.)

Időpont: 2016. november 18., 17 órától


Iskolába készülő, nagycsoportos ovis gyermeked van? Akkor ez a Ti programotok! Szeretettel várnak az Iskolanyitogató néven futó programsorozat első állomásán. Az iskola pedagógusai által vezetett játékokban, tevékenységekben speciális módon segítik a gyerekek iskolaéretté válását.
Gyakorlati ismerkedési lehetőség ez a Waldorf iskola tanítási módszereivel, tanáraival a szülők számára is. Amíg a kicsik kézműveskednek és a közös zenés-éneklős játékban vesznek részt, addig Ti feltehetitek a kérdéseiteket a jelenlévő pedagógusoknak és megismerhetitek a leendő első osztály tanítóját, akit ezen az alkalmon fognak bemutatni Nektek!

Későbbi alkalmak:

 • 2017. január 20.
 • 2017. február 17.

 


Előzetes: Kecskeméti zenészcsaládok: Ittzés Család


Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2016. november 23., 17.00


Egy legendás kecsekeméti zenész família kivételes helyzetben: saját bevallásuk szerint sem volt még ilyen közös fellépésük. A beszélgetést vezeti Jámbor Zsolt ének-zene tanár.

A tagok:

 • Ittzés Mihály: az MMA rendes tagja, a Kodály-Intézet ny. igazgatóhelyettese, a Magyar Kodály Társaság elnöke
 • Ittzésné Kövendi Kata: angol- és ének-zene tanár
 • Ittzés Gergely: Liszt-díjas fuvolaművész, egyetemi tanár
 • Ittzés Péter, Ittzés Klára, Ittzés Berta: a Bartók Béla konzervatórium tanulói
 • Ittzés Tamás: hegedűművész, zenekarvezető, egyetemi docens
 • Mudrák Mariann: énekművész

 

 

Jótékonysági lézershow és hangverseny


Helyszín: kecskeméti Nagytemplom

Időpont: 2016. november 25., 19 órától


A Rotary Club Kecskemét ifjúsági és tehetséggondozó programjai megvalósításának céljaira és a hegedűjátékával számos elismerésben részesült zeneakadémiai növendék, a kecskeméti Korb Vanessza tanulmányainak támogatására jótékonysági lézershow-t és hangversenyt rendez. Korb Vanessza, Mudrák Mariann és Túri-Nagy János, ifjú kecskeméti ének- és zeneművészek adnak műsort Aranyos János gordonka kiséretével. (A szervezők egyúttal adományt ajánlanak fel a befogadó Nagytemplom renoválásának javára is.)

A támogató belépők ára: 2.000 forint. Igényelhetők: a Hotel Három Gúnár recepcióján (Kecskemét, Batthyány u. 1-7.), a kecskeméti rotaristáknál, valamint kezdés előtt, a koncert helyszínén. Helyfoglalás érkezés sorrendjében! Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; telefon: +36 30 2299231

 


Első WAMP design vásár Kecskeméten


Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Kecskemét, Deák F. tér 1.

Időpont: 2016. november 26., 10.00-18.00 óráig


Közel 30 kiállítóval, köztük helyi alkotókkal is találkozhat a közönség: egyedi tervezésű ruhák, divatkiegészítők, lakberendezési tárgyak, ékszerek, könyvek, grafikák, natúr kozmetikumok, gasztronómiai különlegességek válogatott kínálata várja a látogatókat. A rendezvényre a belépés díjtalan!

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlaponfacebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 november 2016 08:57
Értékelés:
(3 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449