TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskeméten fesztivált hoz a tél, de még milyet!

23
2016 nov.

Kecskeméten fesztivált hoz a tél, de még milyet!


Bármennyire is jó télen otthon kuckózni, a Téli Fesztivál szervezői esélyt sem adnak erre, hiszen november 26-tól remek programok seregével csábítanak bennünket ünnepi ráhangolódásra. Tudjátok, az ünnep Kecskeméten is azé, aki részt vesz benne.

Az ünnepvárásra adventi dallamokkal, karácsonyi díszek és ajándékok készítésével hangolódhatunk, meghitt pillanatokat élhetünk át a főtéri gyertyagyújtások alkalmával, de színes programokban sem lesz hiány a Mikulás-sapkás flashmobnak, a Mikulás Falunak és a Boszorkányszombat zenés-táncos, tűzzsonglőrös menetének köszönhetően. A város mindkét jégpályája megnyit a héten, és az adventi vásár forgatagát is élvezhetjük.

 November 26-án, szombaton

 

Kasírozott karácsonyi díszek készítése 

10-12 és 14.30-16.30 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

 WAMP design vásár 

10-18 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központban

Az egykori pesti művész piac ma már elismert vásárként működik. Kulturális fórum és urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, hanem kreatív szakemberek, fiatalok és családosok futnak össze. Magyarország legkedveltebb vásárán a válogatott kiállítók a biztosítékai annak, hogy a tervezők legjobb munkáival találkozhatnak a design szerelmesei, legyen szó jól ismert  és kezdő divatmárkák egyedi tervezésű ruháiról, divatkiegészítőkről, kézzel készült különleges lakberendezési tárgyakról, míves nemesfém ékszerekről vagy olyan gasztro termékekről, ahol nem csak  a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem a termék arculatára és ötletességére is. A WAMP szívesen mozdul ki a fővárosból, ezúttal Kecskemétre látogatnak a kiállítók, ahol helyi alkotókkal közösen mutatkoznak be az egyedi tárgyak iránt érdeklődőknek.
A belépés díjtalan!

 

Karácsonyi dekorációs tárgyak készítése

14-17 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban  

Műhelyfoglalkozás ifjúsági és felnőtt korosztálynak, foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus.

Részvételi díj: 2500 Ft/fő/1 db workshop csomag, ami egységes agyagtömb feldolgozását jelenti. További tárgyak készítésének díja 500 Ft/db. A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 

Adventi gyertyagyújtás  

17 órakor a Főtéren

Adventi üzenetet mond: Kiss János evangélikus lelkész

Az első gyertyát meggyújtja:  Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

Ünnepi műsor szereplői: Glória énekkar, Hírös Néptánc Tanoda, M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai, Nemesszeghy Márta vegyeskar

Szervezője a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület

 

Maxisun együttes koncertje

18 órakor a főtéri a színpadon

A Maxisun együttes 2011-ben alakult. Tagjai a hazai könnyűzenei élet különféle irányaiból érkeztek. Zenéjük sokszínű: egyszerre hiphop, electro, house, jazz, rock és pop, szövegeik pedig „az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják sajátos maxisunos napszemüvegen keresztül…”

 

Vizin Viktória itt még a Carnegie Hallban20 ÉV SZÍNPAD - Vizin Viktória és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje

19 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban - Kodály bérlet 1. hangversenye

Közreműködik: az Ars Nova Énekegyüttes Kiss Katalin karnagy vezetésével, Gergye Krisztián – táncművész, Jekl László, Molnár Ágnes – operaénekesek, vezényel: Gerhát László

Belépődíj: 2.900 Ft

 

November 27-én, vasárnap

 

Kasírozott karácsonyi díszek készítése 

10-12 és 14.30-16.30 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben


Waldorf Adventi Bazár  

9-14 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központban

Szent Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI szervezésében
Információ: 76/450-600, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Kecskeméti Lemezbörze

10 - 18 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban

Ne vásárolj új lemezt! Gondolj a Karácsonyra! …mert a hanglemezek időtlenek!

 

Betlehem a BonBon Árnyékszínház előadásában

11 órakor az Otthon moziban - Családi matiné koncertek 2. előadása

Az előadás célja, hogy az ismert történetet hiteles módon mesélje el a gyerekeknek, ami talán számukra már nem is annyira ismert. Mindezt egy csodálatos látványvilággal, ahol fény- és árnyjátékkal beszélik el a szereplők egy modern betlehemes keretein belül ezt a gyönyörű történetet.

Belépődíj: 1.500 FtHoffmann meséi a Royal Opera House sorozatunk keretében

15 órakor az Otthon moziban

Belépőjegy: 2.500 Ft

 

Mosolyra Hangolók koncertje

16 órakor a főtéri színpadon  

A kéttagú formáció idővel háromtagúra bővült, és több mint 200 alkalommal lépett közönség elé. Az elmúlt két esztendő alatt több mint harminc olyan dal született, melyekkel bejárták az országot. Legszívesebben kecskeméti mivoltuk miatt mégis Kecskeméten muzsikálnak.

 December 3-án, szombaton

 

„ITT KOPOG, OTT KOPOG, MEGÉRKEZETT TÉLAPÓKA…”

9.30 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban BÓBITA - Zenés játszóház mondókákkal, Mikulás-váró dalos játékokkal

Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek, vezeti: Roszikné Laczi Ildikó óvónő, tanító, zeneterapeuta, a Kokas Klára-módszer követője

Belépés: bérlettel vagy alkalmi belépőjegy: 950.- Ft (egy gyermek és egy felnőtt részére). Jegyek elővételben válthatók az Ifjúsági Otthon pénztárában.

 

"Puhakönyves mesék"

10-12 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Mesélő Demeter Éva, az interaktív textilkönyvek, a "puhakönyvek" megálmodója a zsebekkel, gombokkal, zsinórokkal ellátott kis könyvecskéivel egy sajátos igényt elégít ki: a nyolc hónapnál nagyobb gyermekeknek ad első könyvet a kezükbe. 

 

Papucs András: Én is szerettem a mini emberkével játszani

13.30 órakor a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

A Schenk-féle "Mini emberke" katalógusának könyvbemutatója, beszélgetés a szerzővel és gyűjtőtársával.

 

Aprók Tánca – Advent

16-17.30 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben 

Kézművesség: agyag gyertyatartó készítése

 

SK BÖGRE-TÁNYÉR SZERETETTEL - családi tárgyalkotó műhelyfoglalkozás

14-17 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban  

Talán már megtapasztaltad magad is, hogy mennyivel értékesebb egy saját kezűleg készített meglepetés, mint egy üzletben megvásárolt tucat tárgy.
Ha úgy gondolod, hogy szeretteidnek ajándékba készítenél egy egyedi bögrét, tányért, müzlis tálat, biztos lehetsz benne, hogy örömöt szerzel vele annak, aki karácsonykor kibontja az ajándékod. Gyere el műhelyünkbe anyukáddal, barátoddal, gyermekeddel! A közös alkotásban garantáltan örömödet leled.
Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mentek haza, mert az általatok készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így az elkészült munkáidat kb. egy hét múlva viheted haza. Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus

Részvételi díj: 2.500 Ft (ez egy felnőtt és egy/két gyermek részvételét valamint 2 db tárgy készítését jelenti) további tárgyak készítésének díja: 500 Ft/db. Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet november 29-ig. A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor.

Információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  20/4212-589

 


„Negyven kerek esztendő”

15 és 19 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban

A Kecskemét Táncegyüttes 40 éves jubileumi műsora

15 óra

Közreműködők: A Táncegyüttes  csoportjai: Kislurkó, Lurkó, Nagylurkó, Csutri, Suprik, Kisbetyárok, Nagybetyárok, Ifi, valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola táncos növendékei (tanszakvezető:Bedőcsné Szabó Rita). Belépőjegy: 1.800 Ft

19 óra

Közreműködők: Kecskemét Táncegyüttes, Parázs, illetve egykori táncosok, a Csík Zenekar, a Hegedűs Együttes, valamint a Hírös Zenekar, mint a táncegyüttes életében jelentősen részt vevő zenekarok

Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere

Belépőjegy: 2.800 Ft

Muzsikál: a Juhász Zenekar

Művészeti asszisztensek: Böde István és Böde –Harkai Csilla

Művészeti vezetők: Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter

További programok:

„Hangosfilm szoba”: Filmvetítések a 40 éves Kecskemét Táncegyüttes életéből, valamint kiállítás az együttes négy évtizedéről az aulában november 28-tól december 4-ig

A műsort követően Táncház 22-04 óráig

 

Adventi gyertyagyújtás 

17 órakor a főtéren  

Adventi üzenetet mond: Feczák László görögkatolikus parókus

A második adventi gyertyát meggyújtják: Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek

Az ünnepi műsor szereplői: M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai, Kinder óvoda

Szervezője a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület

 

„Örömest az önkéntesség jegyében”

18 órakor az Evangélikus templomban

Az M. Bodon Pál Zeneiskola koncertje a Kárpátaljai gyermekek megsegítésére

 

 

Daniel Speer Brass karácsonyi műsora 

18 órakor a főtéri színpadon

Mit is jelent nekünk advent? Mindenek előtt a várakozást , a készülődést lélekben, gondolatokban hogy méltón örülhessünk a kis Jézus megszületésének. Ez vonatkozik a családjainkra csakúgy mint a zenekarra. Igyekszünk az adventi koncertjeinkkel elérni azt hogy zenénkből a rézfúvós hangszerek, csengettyűk ünnepélyes hangzása által az advent egyre fényesebb legyen, s  vidám műsorunkkal a koncertre érkező vagy épp csak arra járó emberek megálljanak egy röpke órára s szívüket melegség töltse el. Lesz majd találós kérdés, gyerekekkel közös ütőhangszeres szám, röpül a szaloncukor.


December 4-én, vasárnap

 

Mikulás Falu – interaktív, zenés műsor az egész családnak

10-14 óráig a főtéren

A Mikulás falu délelőtt kinyitja kapuit, ahol a gyerekek találkozhatnak a manókkal, a Hókirálynővel és persze a Mikulással.
…és hogy senki le ne maradjon!

10 -10.40 óráig Zenés interaktív játék a Hókirálynővel
10.40 órakor Érkezik a Mikulás
11-11.30 óráig Gyerekdalok a színpadon
12 órától Betlehemes műsor, pásztor tánc, felvonulás
13-14 óráig Panka és az álommanó – mesemusical (

A program ideje alatt arcfestés, lufi hajtogatás, lovasbemutató, lovasszánozás várja a gyerekeket.

 

December 5-én, hétfőn

Mikulás-sapkás flashmob

15.45 órakor a főtéren

Ha szereted a meglepetéseket, szívesen adsz és kapsz, gyere, kapcsolódj be a kecskeméti fiatalok villámcsődületébe!

Gong Mikulás

16 órakor a Nagytemplomnál

A Gong Mikulás leereszkedik a Nagytemplom tornyából, hogy elhozza ajándékait a gyermekeknek. Miután minden egyes gyerkőc találkozott a Télapóval és krampuszaival, egy fergeteges kakaó partyra invitáljuk őket a Malom Központba.

 December 6-án, kedden

Boban Markovic koncert

19 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban

Belépődíj: 4.900 Ft elővételben, a koncert napján 5.500 Ft


December 7-én, szerdán

 

Csiribiri - HALÁSZ JUDIT koncertje 

10.30 órakor és 14.30 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban - Mesemuzsika bérlet 3. előadása

Belépődíj: 2.300 Ft


December 9-én, pénteken

 

Oti Voice & Bass koncert

18 órakor a főtéri színpadonDecember 10-én, szombaton

Gyertyamártás

10-12 óráig és 14.30-16.30 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Menő a melód#3

16-18 óráig az Eleven Közösségi térben

Menő a melód#3 – Borszakértő beavat minket a borkóstolás rejtelmeibe. A programon való részvétel 18 éves kor felett lehetséges és ingyenes.

 

 

DIÓTÖRŐ

16 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban

TÜKÖRTERMI CSALÁDI MESEHANGVERSENY

A klasszikus zenei foglalkozásokat táncbemutatók és kézműves foglalkozások egészítik ki. A hangversenyeket 4 éves kortól ajánljuk.

A balett történetének elmesélése közben zenei részletek hangzanak fel Csajkovszkij: Diótörő szvit, az Évszakok és az Ifjúsági album darabjaiból. A „mesét” balett tánckoreográfia színesíti. A hangversenyt követően mézeskalács díszítése írókával.

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar és Turpinszky Balett Iskola csoportjai, kézműves mester: Zrínyi Istvánné mézeskalácsos

Belépés: bérlettel vagy alkalmi belépődíj: 700.- Ft gyermeknek, 1.400.- Ft felnőtteknek


Kodály Iskola Kamarakórusának műsora

16.30 órakor a főtéri színpadon

Vezényel: Durányik László, Kodály és Csokonai díjas karnagy

 

Adventi gyertyagyújtás 

17 órakor a főtéren

Adventi üzenetet mond: Varga Nándor református lelkész

A harmadik gyertyát meggyújtja: Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Mák Kornél alpolgármesterek

Az ünnepi műsor szereplői: Református Általános és Középiskola diákjai, M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai

Szervezője a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület

 

Luca tánca és „Boszorkányszombat”

18.15 órától a Rákóczi úttól a főtérig

Ünnepeljük a fényt, a világosságot, ijesszünk rá a sötétségre! Zenés-táncos menet és ünneplés Luca tiszteletére boszorkányszombaton. Bárki csatlakozhat! Gyülekező szombaton 18 órakor a Városi Turisztikai Központnál, a Rákóczi úton. Táncos menet dobosok és tűzzsonglőrök felvezetésével a főtér felé, a Hírös Forráshoz, ahol a legjobb táncos Lucává változik. Ajánljuk beöltözni boszorkánynak, mozogni – táncolni, örülni viszont kötelező! A kitűnő hangulatot ritmusos muzsika, misztikus fények, varázsitalok és persze a jókedv garantálja.  Segítenek a Grapevine és a Falloway dance club táncosai. Zene DJ Pénzes Jani.

December 11-én, vasárnap

 

Betlehemi történet 

16 órakor a főtéri színpadon

A MASZK Bábszínház előadása

„… a népi, bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élőszereplős játék, amely az egyik legősibb, úgynevezett „titiri” technikát jeleníti meg. Népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár Biblia-fordításából vett részletekkel gazdagított meghitt, ihletett előadás.”

 

"Kire vár a világ?"

17 órakor a Hírös Konferenciateremben  

Arató Ádám lelkész úr adventi előadása


 

Nyitnak a korcsolyapályák is!

 

Irány a jég a gokartpályánál!

Helyszín: Kecskeméti Műjégpálya, Szent László krt. 64.

Időpont: 2016. november 24., 9:00–20:00


A várakozásnak vége! Ingyenes nyitónappal várnak mindenkit, aki már ma hódolni szeretne a téli sportoknak, szóval elő a korcsolyákkal!

Nyitvatartás:

Hétfőtől csütörtökig: 9-19:00, péntek-szombat: 9-14:00 és 15-20:00, vasárnap: 10-14:00 és 15-20:00

Honlap

Főtéri Jégpálya szezonnyitó


Helyszín: Kecskemét Főtéri Jégpálya, Kossuth tér

Időpont: 2016. november 26., 18:00-21:00


Kiváló iskola utáni program fiataloknak, szuper családi program a hétvégékre. Ha a karácsonyi vásárban sétálva átfáztak a tagjaid, ettől tuti kimelegedsz! Lesz korcsolyabérlési és élezési lehetőség is a helyszínen.


Nyitvatartás:

  • Hétfőtől csütörtökig délelőtt 9:00-12:00 - csak előre bejelentkezett csoportok részére, délután 14:00-20:00
  • Péntektől vasárnapig és a téli szünet ideje alatt: délelőtt 9.00-13:00, délután 14:00-21:00

Ünnepnapokon:

  • December 24-én: délelőtt 9:00-12:00, délután 13:00-16:00,
  • December 25-26-án: délelőtt 9:00-13:00, délután 14:00-22:00, 
  • December 31-én: délelőtt 9:00-13:00, délután 15:00-24:00
  • Január 1-jén: 14-20:00

 

A Téli Fesztivál későbbi programjairól is tájékozódhatsz majd nálunk, ehhez figyeld a Trendalelke honlapját és kedveld Facebook oldalunkat!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 28 november 2016 14:19
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449