TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Hétvégi programok Kecskeméten, február 2-5. között
02
2017 febr.

Hétvégi programok Kecskeméten, február 2-5. között

 

Már ma délutántól átadhatjuk magunkat egy kis lazulásnak - persze egyelőre csak módjával, de egy kis mozizás azért belefér, nem? Hétvégén fajsúlyosabb kikapcsolódás vár a Főtéren: interaktív kiállítás a GULAG áldozatainak emlékére. Harcsa Veronika hangjával elbűvöli Kecskemétet, a kicsik alkothatnak a farsangi készülődés szellemében, a kimozdulni vágyók pedig a fővárosban medvés kalandok után degeszre ehetik magukat a Winter Food Festen.

 

 

Életem cukkiniként

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok: 

 • 2017.02.02. csütörtök, 18:00
 • 2017.02.03. péntek, 18:00

Cukkini nem más, mint egy átlagos kilencéves kisfiú, egy kissé különös becenévvel. Élete akkor vesz váratlan fordulatot, amikor édesanyja hirtelen meghal, ő pedig gyerekotthonba kerül. Egyetlen támasza új barátja, a rendőrtiszt Raymond, aki elkíséri új "otthonába" is. A barátságtalan környezet és a sok kis árva között a fiú először nehezen találja meg a helyét, azonban Raymond és újdonsült barátai segítségével újra képes lesz megbízni másokban, és egy új lakó, egy kislány érkezésével a szerelem is rátalál. Ám az igazi boldogság akkor éri, amikor Cukkini új családot kap…
Magyarul beszélő, svájci-francia családi animációs film, 66’, rendezte: Claude Barras.
Szinkronos előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

Hétszázezer - interaktív kiállítás a GULAG áldozatainak emlékére

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. február 4., 10:00–16:00, turnusok minden egész órakor és félkor indulnak

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából a Kecskeméti Színjátszó Műhely bemutatja: HÉTSZÁZEZER - interaktív élménykiállítás a GULAG áldozatainak emlékére.

A projekt főcíme arra a becslések szerinti 700.000 magyar állampolgárra utal, akiket a második világháború utolsó időszakától fogva deportáltak a Szovjetunió valamelyik Gulag táborába. Szinte alig találhatunk olyan magyar embert, akinek a családját ne érintette volna ez a tragikus eseménysorozat. Ennek ellenére – nagyrészt a kommunizmus elhallgatást kikényszerítő gyakorlata miatt – alig képzi részét a nemzeti és a családi emlékezet(ek)nek a Gulag táborokba elhurcoltak tragédiája. Az interaktív élménykiállítás ennek az emlékezetnek a felébresztését és elmélyítését elsősorban nem a tudományos igényű történeti ismeretterjesztéssel kívánja elérni, hanem művészeti – elsősorban színházi – eszközökkel próbál a résztvevők számára empirikus, átélhető, primer élményeket nyújtani, melyek által érzelmileg tudnak majd erősebben kötődni a munkatáborokban robotoló emberek szenvedéseihez.

Egy köztereken felállítható óriás sátorban olyan interaktív kiállítóteret hoznak létre, melyet a nézők egy dramatizált folyamat részeseként járhatnak végig. A kiállítást 6+1 állomásra osztják: ezek az állomások Magyarországról a Gulagra való elhurcolás eseményeit, a táborok körülményeit, az embertelen munka nehézségeit, majd a szerencsés hazatérést követő itthoni fagyos légkör stációit jelenítik meg. Mindezt oly módon, hogy a nézők a kiállítás kezdetén „deportáltakká” válnak, és a stációkat ilyen szerepben járhatják végig. Minden állomáson színészek is megjelenítik az elhurcoltakat, illetve a szovjet katonákat, őröket, stb., a "főszerepeket" mindig ők játsszák, így a nézőknek elsősorban csak szemlélniük kell az eseményeket, ezek "valódi" elszenvedői a színészek lesznek. De így is olyan közel hozzuk a nézőket ezekhez az eseményekhez, hogy szinte tényleg a "saját bőrükön" megtapasztalhatják ezeket a szörnyű élményeket.

A kiállítás látogatása INGYENES.

Honlap

 

Farsangi álarckészítés

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2017. február 4., 10-12:00

Ezen a hétvégén már a farsangi mulatságokra való felkészülésé a főszerep a Szórakaténuszban. Délelőtt is lehet kreatívkodni, majd délután, az Aprók tánca keretében is, amit megspékelnek viszont még egy kis farsangi szokásokhoz kapcsolódó programmal.

 

 

Harcsa Veronika Quartet Klubkoncert

Helyszín: Hírös Agóra, előcsarnok

Időpont: 2017. február 4. 20.00

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik. Első duólemezük, a Nyugat-Európában is nagy sikert aratott Lifelover után most mutatják be Tell Her című, legújabb albumukat. Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a kreatív munkatársuk.

A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort. A lemezbemutató koncertre ellátogató néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja. Ezt az egyedi hangzást hozzák most el Kecskemétre turnéjuk keretében.

Jegyár: 2800 Ft

 

 

Kitekintő: Mackófesztivál az Állatkertben

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Időpont: 2017. február 2., 12:00–február 5., 15:00

Mackószínház, mézkóstoló, mackós fotózkodás, találkozás macikkal, mackókiállítás, Medvék társasága mese és még sok mackós program várja a gyerekeket a Fővárosi Állatkertben. És ami a legfontosabb: vajon meglátják-e a macik az árnyékukat?

A belépés 14 éves kor alatt díjtalan.

Részletes programtervezet

 

 

Winter Food Fest

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér

Időpont: 2017. február 5., 23:00-ig

Az első Winter Food Festen a legszaftosabb, legdögösebb, leghüttésebb hazai és nemzetközi téli gasztroőrületekkel találkozhatnak a falánkok a belváros egyik legimpozánsabb fesztiválterületén.

Kiállítók:

 • Zing Burger
 • Befaló Billl
 • 20 Gramm- Espresso Catering
 • Szóda és társai - Tricikli bár
 • KOLBICE
 • Leves & Forralt Bor
 • Grill Király
 • és még sokan mások...

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 február 2017 09:13
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449