TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten február 16-19. között

16
2017 febr.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten február 16-19. között

 

Ma és holnap már ne egyetek édességet, hiszen szombaton bepalacsintázunk! Aztán mindjárt le is mozogjuk, mert táncos rekordkísérlet is lesz Kecskemét első Palacsinta Fesztiválján! Két új kiállítás is van a városban, az egyik ultramodern, míg a másik egy régi mítoszt tisztáz: az erényövek használatát. A gyerekek óriásit tombolhatnak vasárnap, a párok kalandozhatnak a szerelem nevében, a kertészkedés megszállotjai pedig a Magvas Napon okosodhatnak. És itt még nem ér véget a felsorolás...

 

 

 

Aszimmetriák

Helyszín: Kápolna Galéria (Kecskemét, Kápolna u. 13.)

Megnyitó időpontja: 2017. február 16., 17 óra

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek ASZIMMETRIÁK - Elvontsági tünetek Király László György és Öveges László fotográfiájában címmel nyitja meg új tárlatát. A kiállítás megnyitóján
köszöntőt mond Füzi László, a KKMM igazgatója. Megnyitja: Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója.

A kiállítás megtekinthető: 2017. március 3-ig, hétköznapokon 13-17 óráig.

 

 

Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság

Helyszín: Cifrapalota

Megtekinthető: 2017. augusztus 20-ig, hétfő kivételével naponta 10.00 – 17.00 között

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása az erényöv használatának eredetét kutatja: a közhiedelem szerint a keresztes háborúk korába nyúlik vissza a története, és célja az asszonyi hűség kikényszerítése, biztosítása volt. Az elképzelés hamis. Valójában egy 18. századi mítoszon alapul, amely a 20. század végéig nemcsak a tudományos és ismeretterjesztő irodalomban maradt fenn, hanem a nagyobb és kisebb múzeumok gyűjteményei is adatokat próbáltak szolgáltatni hozzá. Az erényöv valódi története az elmúlt 500 év mentalitástörténetének, orvostörténetének, szexualitás-történetének, és muzeológiájának torzításokkal, hamisításokkal és visszavetítésekkel gazdag láncolata, amely sokkal inkább a modern korról szól, pontosabban arról, hogy a modern kor a felvilágosodás századától kezdve hogyan akarta a középkor kultúráját szemlélni. Kiállításunk ennek az elképzelt középkori tárgyaknak hamisított múzeumi műtárgyakkal alátámasztott kivetítési kísérletét tárja a látogatók elé.

A kiállítás megtekintése 16 éven felüli látogatóknak ajánlott!

 


Életfeladat, életcél tréning

Helyszín: Flow Stúdió Kecskemét, Bánk Bán u. 6.

Időpont: 2017. február 18., 10:00-17:00

A földi létünk célja az, hogy örömöt hozzunk magunk és mások számára. Mégis sokszor olyan az életünk, mintha egy labirintusban járnánk. Nem találjuk a kivezető utat, csak bolyongunk egyik kapcsolatból a másikba, boldogtalanul. Keressük a kihívást jelentő munkákat, de nincs benne sikerérzés. Szeretnénk az álmainkat megvalósítani, de valahogy mindig akadályokba ütközünk.

Ezen a napon megtudhatod:

 • Mire születtél, mi az életfeladatod?
 • Rálátást kaphatsz az eddigi életciklusaid kudarcaira és a következő életszakaszaid megoldásaira?
 • Mik a valódi saját céljaid, mi a sikeres célteremtés titka?
 • Melyek a segítő és akadályozó körülményeid a céljaid, életfeladatod beteljesítésében?
 • Miért szenvedsz a boldogság helyett, annak ellenére hogy jó embernek tartod magad?
 • Mi az alapértékrendszered, hol tartasz a saját életedben, függetlenül attól, hogy hány éves vagy és mi áll már mögötted tapasztalatként.


Ez a tréning abban segíthet hatékonyan, hogy ne a sors sodorjon, hanem tudatos irányítója lehess az életednek és a következő 9 éves életciklusod alapjait céltudatosabban tehesd le. Lesznek gyakorlatok, meditáció, életfeladat szertartás, egyéni számmisztikai útmutatót is kap minden résztvevő, mely nagy segítség lehet a tudatos élet irányításban.

Részvételi díj: 12.000 Ft

Előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben vagy telefonon február 16-áig. Elérhetőségek: 20/362 22 88, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb információ

 

 

Film: Holdfény/Moonlight

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

 • 2017.02.17. péntek, 20:00
 • 2017.02.18. szombat, 20:00
 • 2017.02.20. hétfő, 18:00

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.

Feliratos, amerikai dráma, 111’, rendezte: Barry Jenkins, szereplők: Janelle Monáe, Naomie Harris, Andre Holland.

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Idegenvezetés Európában #1

Helyszín: Eleven Közösségi Tér

Időpont: 2017. február 18., 16-18 óráig

 

Az Eleven legújabb programsorozatában hónapról-hónapra fiatalok mesélik el, osztják meg élményeiket, tapasztalataikat egy-egy európai országról. Első alkalommal a tőlünk 2608 km-re lévő, kb. 46,77 milliós lakosú Spanyolországba “repülünk". Személyes élményekről, tapasztalatokról hallhatunk majd, fantasztikus ízvilággal párosítva.

 

 

Palacsinta Fesztivál és rekordkísérlet

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. február 18., 9:00–22:00

Nincs Palacsinta Fesztivál palacsintasütőverseny nélkül. 20 csapat remekműveit hozzáértő és humorban gazdag zsűri fogja pontozni és bírálni. Az íz mellett az esztétika is kiemelt szempont lesz, továbbá a csapatok megjelenésére is vetnek majd egy pillantást a zsűritagok.

A versenyzők által készített műveket csak kóstolójegyre lehet kapni, amit az információs sátorban lehet majd váltani. Egy jegy 200 Ft, ami 2 db palacsinta elpusztítására jogosít fel. A kóstolójegyeknek igen fontos szerepük van, ugyanis amelyik versenyző csapat a legtöbbet begyűjti, különdíjban részesül.

REKORDKÍSÉRLET:: 17:00- 17:30 között össznépi PalacsintaTáncra perdülhetnek a lakmározók. A cél felállítani egy rekordot, mégpedig azzal, hogy egyszerre a legtöbb táncoló látogató legyen a Főtéren. A Silver Step Táncstúdió vezetésével lehet majd lemozogni az édességet.

A rendezvény ingyenes.

Részletes program

 

 

V. Kecskeméti Magvas Nap

Helyszín: Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon

Időpont: 2017. február 18. 9:00 - 15:00

Nem kell egyből többhektáros földben gondolkodnunk, ha affinitást érzünk a kertészkedéshez, a teraszon is nevelhetünk zamatos koktélparadicsomot. Persze profik és nagyobb hellyel rendelkezők számára jóval szélesebb a lehetőségek tárháza. A közös nevező a jó minőségű mag, amit most az V. Kecskeméti Magvas Nap keretében könnyen beszerezhetünk, miközben előadóktól hallgathatunk magvas gondolatokat és egymástól tanulhatunk fortélyokat a kerekasztal beszélgetéseken.

A belépés ingyenes.

Részletes program

 

 

Rongybaba-készítés

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2017. február 18.

Program:

 • 10-12:00 rongybaba-készítés
 • 16-17:30 Aprók tánca, farsangi szokások-kézművesség: csörögefánk sütése

 


Kecskemét MEGA Játszóház

Helyszín: II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kecskemét, Tóth László Sétány 2.

Időpont: 2017. február 19., 10:00–18:00

Különleges légvárak, csúszdák, akkumulátoros Ferrari autók, 3D MOZI, arcfestés és csillámtetoválás, bohóc várja a kicsiket és a nagyokat hétvégén. A három alkalommal: 11, 14 és 16 órakor kezdődő műsorokban különböző produkciók láthatóak. 5 évnél fiatalabb gyerekek számára külön játékok vannak, melybe a szülők is bemehetnek.

Belépő: 600 Ft/2 óra (gyerek, felnőtt egyaránt)

 

 

Házasság hete és Szerelmi kalandtúra Kecskeméten

A Házasság hete február 19-ig tart, és a hétvégén több programra is invitálja a kecskeméti párokat: többek közt vacsoraest és vetélkedő építheti a kapcsolatot. A Szerelmi kalandtúra pedig számos állomással és megoldandó feladattal aktivizálja a házasokat, együtt élőket, kapcsolatuk bármelyik fázisában járókat egészen április 1-ig.

A Házasság hete részletes programja

A Szerelmi kalandtúra részletei

 

 

Előzetes: Színházi Est: Hajdú Melinda és Dobó Enikő

Helyszín: Valentino Cseh Sörtár

Időpont: 2017. február 20., 18:00

A Katona József Színházi színművészeivel Dr. Szentkirályi László beszélget.

Asztalfoglalás: +36 76 583 844. Az üzenetrögzítőre is nyugodtan rá lehet mondani az asztalfoglalást.

 

 

A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

 • 2017.02.21. kedd, 18:00
 • 2017.02.25. szombat, 16:00
 • 2017.02.26. vasárnap, 16:00

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést. A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016 októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben. A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.

Feliratos, olasz-német ismeretterjesztő film, 95’, rendezte: Ralph Loop

21-én a vetítés előtt bevezetőt mond Varga Ágota művészettörténész.

Előzetes

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 15 február 2017 18:47
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449