TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Jazzre hangolódik Kecskemét
21
2017 febr.

 

Előbb tavasszal, majd nyár végén is a jazz dallamai pörgetik fel a várost: hamarosan a 26. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál keretében a hölgyek kerülnek előtérbe, augusztusban pedig második ízben válik Jazzfővárossá Kecskemét. A műfajban jártas fiatalok a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőn mérhetik össze tudáshalmazukat.

 


A hölgyek és a jazz: 26. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

Helyszín: Hírös Agóra

Időpont: 2017. március 24-26.

Tavasszal ismét várja a jazz és a ragtime rajongóit a Bohém Fesztivál. A 26. jazzünnep középpontjában ezúttal a hölgyek állnak majd. A fellépő művészek között ebben az évben is köszönthetünk tengerentúli előadókat.

Kiváló muzsikusok, különleges zenei csemegék és fantasztikus hangulat – ezt kínálta 2016-ban a 25. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál. Idén tavasszal ismét a jazzrajongók vehetik birtokba a kecskeméti Hírös Agórát. A 2017-es mottó a Ladies in Jazz lesz, vagyis minden a hölgyek körül forog. Olyan formációk lépnek majd színpadra, melyek mindegyikében van női énekes vagy hangszeres szólista. Számos külföldi fellépőt köszönthet majd a közönség a 26. Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválon. Érkeznek vendégművészek többek között Szlovákiából, Franciaországból és Kanadából is.

Részletes program

Összes koncertre érvényes bérlet: 10.000 Ft

Jegy- és bérletvásárlás

 


Tudod, hogy hány férje volt Ella Fitzgeraldnak? - II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

Nyár, buli, fesztivál! Kell ennél több? Legyél te is a legjobbak közt, és ingyen belépőt kapsz a II. JAZZFŐVÁROS fesztiválra! Jelentkezz a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőre, és pillants be a kulisszák mögé az ország legnagyobb jazzünnepén!

Tudod, hogy hány férje volt Ella Fitzgeraldnak? Esetleg azt, hogy mi köze volt Kossuth Lajosnak a New Orleans-i jazzhez? Ha szereted a formabontó kihívásokat, akkor többek között ilyen kérdések várnak rád a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőben.

A Kecskeméti Jazz Alapítvány idén három kategóriában hirdeti meg azt a versenyt, melynek döntőjében kiderül, hogy hazánkban kik azok a fiatalok, akik a legtöbbet tudják a jazz műfajáról. A 7-8. osztályos általános iskolásokat, a középiskolás korosztályt, illetve az egyetemistákat is várják a rendhagyó megmérettetésre. A vetélkedő fókuszában az úgynevezett klasszikus vagy tradicionális jazz áll. 2017-ben kiemelt szerepet kap Scott Joplin, a ragtime királya is. A felkészüléshez a szervezők idén is részletes segítséget adnak.

A vetélkedő elődöntői márciustól májusig zajlanak, a döntő helyszíne pedig a II. JAZZFŐVÁROS fesztivál lesz Kecskeméten augusztus 6-án.

Jelentkezni itt lehet 2017. február 28-ig!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t! 

 

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449