TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Itt a bakancslistánk - 22 kihagyhatatlan program 2017 első felében
21
2017 márc.

Itt a bakancslistánk - 22 kihagyhatatlan program 2017 első felében

 

Kecskemét szuper hely, tele programkínálattal egész évben. De azért érdemes néha útrakelni, hiszen a fővárosban és az ország akár legeldugottabb zugában is lehet olyan csodákra lelni, amik maradandó élményt szolgáltatnak. Összeszedtünk néhány ütősnek ígérkező programot tavaszra és nyár elejére. Piknikkosarakat összekészíteni, öveket bekapcsolni és indulás!

 

Március-április: ünnepeljük a tavaszt a szabadban! 

 

 

37. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Helyszín: Budapesten több helyszínen

Időpont: 2017. március 31. - április 17.

A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház, divat és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel. A programok közül kiemelkedik John Malkovich, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, és a Komische Oper Berlin előadása/fellépése. 2017-ben a fesztivál egyik témája a 150 éve megkötött kiegyezés, illetve az azt képviselő dualizmus időszaka.

Részletes program

 

 

Etyeki Piknik

Helyszín: Etyek, Újhegyi-dűlő

Időpont: 2017. április 7-8.

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon, azaz az Újhegyi pincesoron és a Szépvölgyben, mindig az adott szezon gasztronómiai kiválóságaihoz passzítva.

Honlap

 

 

32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Rajt: Hősök tere

Időpont: 2017. április 8-9.

Fuss tavasszal félmaratont Budapest legszebb részein! A Telekom Vivicittá Városvédő Futás (10 km) és a Telekom Midicittá (7 km) azok számára is teljesíthető, akik ritkábban veszik elő a futócipőjüket.

További információ

 

 

Gerilla Gourmet - kulináris Rock & Roll

Helyszín: Szeged, Széchenyi tér

Időpont: 2017. április 14 - 16.

Áprilisban újra Szeged lesz Magyarország gasztrofővárosa! Megfogjuk hazánk legimádnivalóbb városának legszebb terét és egy gigantikus, extravagáns gerilla-látványkonyhává változtatjuk! A Gerilla Gourmet látványkonyhája mellőzi a gyorsfagyasztott húsokat, a génkezelt zöldségeket, a szintetikus vackokat, az egészségtelen alapanyagokat. A kukába dobjuk a multik emberi fogyasztásra alkalmatlan termékeit, helyettük visszatérünk a magyar konyha gyökereihez, azokhoz a csúcsminőségű háztáji alapanyagokhoz, melyek a Szeged környéki kiskertekben teremnek. Kimegyünk a Mars Téri Piacra és felkutatjuk a legszeretnivalóbb őstermelőket. Veszünk paradicsomot Mari Nénitől, articsókát Feri Bácsitól, majd felkérjük Magyarország és Szeged első számú chef-jeit, hogy készítsék el belőlük a legkülönlegesebb, legvagányabb étkeket.

 

 

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Helyszín: Budapest II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

Időpont: 2017. április 20 - 23.

A világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja a fesztivál: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

Honlap

 

 

Budapest100 - Idén a rakpart régi és új épületei nyitnak ki

Helyszín: Budapest

Időpont: 2017. április 22-én és 23-án

A rakpart lesz idén a fővárosi épületeket bemutató Budapest100 elnevezésű program központi témája. A 18. századtól egészen a legmodernebb épületekig ismerhetik meg behatóbban a Duna-parti házakat a látogatók a Rákóczi hídtól az Árpád hídig. A régi paloták mellett modern és kortárs épületek is lesznek a látogatható helyszínek között. Sétálva, villamossal vagy bringával mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni – ez lesz idén a Budapest100.

További információ

 

 


Boldog békeidők Hévíze

Helyszín: Hévíz, Deák tér, Festetics tér

Időpont: 2017. április 28. - május 1.

Igazi békebeli hangulat várja a fürdővárosban üdülőket! A többnapos rendezvény egyik fénypontja a díszes kosztümös felvonulás, amikor a város apraja-nagyja jelmezbe öltözik.

Részletes program

 

 


Florália Tavaszünnep

Helyszín: Tác, Gorsiumi út

Időpont: 2017. április 29 - 30.

Székesfehérvár és Tác közös nagy büszkesége, az újjáépült Gorsium Régészeti Park egész évben várja a látogatókat. Flora temploma felszentelésének ünnepe a tavasz köszöntése volt az antik Rómában. A kétnapos rendezvény programpalettáját császári bevonulás, gladiátorjáték, korhű felvonulás, római lakoma, ókori gyermekjátékok és kézműves vásár, gladiátoriskola, római kori esküvő és divatbemutató színesíti.

Facebook oldal

Május igazi kavalkád lesz: ízek, színek, emlékek, dallamok:

 

 

Cirque du Soleil

 

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Időpont: 2017. május 12.,13.,14.

 

Végre a magyar nézők is megismerhetik Varekait, a vulkán tetején található elbűvölő erdő világát, amelyet hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak. Varázslatos történet, varázslatos díszletek közepette, amit mindenképpen látni kell. A Varekai szó roma nyelven azt jelenti „bárhová”. Ez a Dominic Champagne által rendezett előadás tisztelettel adózik a nomád lelkek, a szellem és a hagyományos cirkuszművészet, valamint azok előtt, akik végtelen szenvedéllyel keresik az utat, ami elvezethet Varekaiba. A Cirque du Soleil csodagyárát húszfős, utcai előadóművészekből álló artistacsoport alapította 1984-ben. A társulat előadásaival a csodát és az élményt több mint 160 millió nézőnek vitte már el az öt kontinens több mint 400 városába. 

 

 

Gyulai Virágok Fesztiválja

Helyszín: Gyula, több helyszínen

Időpont: 2017. május 13-14.

Az idei évtől nem csak a Gyulai Virágok Vasárnapjának virágos forgataga várja a turistákat, hanem tűzijáték, szórakoztató családi programok, ismert zenészek és ehető virágok egész hétvégén.

Részletes program

 

 

Gourmet Fesztivál

Helyszín: Budapest, Millenáris Park

Időpont: 2017. május 18-21.

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, valamint vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit - itt lesz például a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš Szlovéniából. Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

További információ

 

 

Tatai Patara - Török Kori Történelmi Fesztivál

Helyszín: Tata, Vár és Esterházy tér környéke

Időpont: 2017. május 19 - 21.

A tatai várostrom a kor egy különleges fegyverének, a Patara első sikeres bevetésének magyarországi kísérletét idézi meg. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak számunkra. Valóságos időutazás!

Honlap

 

Rippl-Rónai Fesztivál

Helyszín: Kaposvár belvárosa és a Rippl-Rónai Emlékház

Időpont: 2017. május 25 - 28.

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művész negyeddé ala­kul a kaposvári belváros. A majd másfél évtizedes múlttal rendelkező feszti­vál a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállí­tások és a belváros mediter­rán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese adja.

 

Június minden érzékszervünkre hat:

 

 

Brain Bar

Helyszín: Budapest, Akvárium Klub

Időpont: 2017. június 1-3.

A Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás és a vallás kapcsolata.

További információ

 

Green Day koncert

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Időpont: 2017. június 18., 19:00

A Green Day a Revolution Radio c. albumukkal csap a húrok közé. 1990 óta ez a 12. nagylemezük, melyet európai turnéjuk során nálunk is bemutatnak. A három fős zenekar legutoljára 2005-ben járt Budapesten, még az American Idiot koncertturné kapcsán.

Jegyvásárlás

 


XIII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Helyszín: Tihany, több helyszínen

Időpont: 2017. június 19-25.

Tihany egyik jelképe a levendula. Minden évben hagyományosan június végén rendezik a Levendula Fesztivált, ahol a vendégek megismerhetik a levendula különböző felhasználási lehetőségeit, feldolgozásának széles tárházát és maguk is arathatják a csodás illatú lila virágot.

 

 

Everness Fesztivál - A tudatosság ünnepe

Helyszín: Alsóörs , Pelso Camping

Időpont: 2017. június 20 - 25.

Öt nap, amely során megszokásainktól mentesen tapasztalhatjuk meg önmagunkat és környezetünket. A fesztivál időtartama alatt elsajátíthatjuk azokat a módszereket, amelyek segítségével probléma helyett lehetőségként éljük meg az új szituációkat. Az Everness fesztivál középpontjában az egészséges életmód, az önmegvalósítás, a tudatosság és az emberi kapcsolatok állnak. Különböző szakterületek jeles képviselői tartanak előadást a vendégeknek azért, hogy aki részt vesz ezen a fesztiválon, öt nap után energiával feltöltődve térjen haza és újult erővel lásson munkához. Előadást tart többek között Vámos Miklós író, Hevesi Tamás rockzenész, Kékes Réka orgazmus szakértő, Béky László természetgyógyász.

Facebook oldal

 

 

24. Víz Zene Virág Fesztivál

Helyszín: Tata, Öreg-tó

Időpont: 2017. június 23-25.

Víz: Tata éltető eleme, a körrnyezettudatosság jelképe. Zene: társadalmi befogadás, tolerancia a koncertek hangulatában. Virág: Esztétikum, testi-lelki harmónia, családi élet. Mindez megismételhetetlen környezetben, baráti hangulatban, az ország szívében!

Honlap

 

19. Szőregi Rózsaünnep

Helyszín: Szeged, Szőreg

Időpont: 2017. június 23 - 25.

A rózsaünnepi felvonulás évről-évre egyre több látogatót és felvonulót vonz, mára a közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek részesei az ünnepi menetnek. A rózsakiállításon vázákban kiállított többezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál egyik legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több tízezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát.

Facebook oldal

 

 

VOLT Fesztivál

Helyszín: Sopron, LŐVÉR Kemping

Időpont: 2017. június 27. - július 1.

25. alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei eseménye. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek. 2017. június 27-én a Linkin Park nyitja a 25. Telekom VOLT Fesztivált. A zenekar világszerte stadionokat tölt meg és a legnagyobb fesztiválok headlinere.

Facebook oldal

 

A Visegrádi Négyek Színházi Fesztiválja

Helyszín: Váci Dunakanyar Színház

Időpont: 2016. június 28. - július 3.

A Visegrádi Négyek Színházi Fesztiválján a színházi előadások mellett szabadtéri koncertekkel, utcaszínházi darabokkal várják a nagyérdeműt.

Program


Zsolnay Fényfesztivál

Helyszín: Pécs

Időpont: 2017.június 30. - július 2.

Az összművészeti fesztivál a város majd 2000 éves múltjának lenyűgöző hagyatékát a fantázia világával szövi össze, színes programjával az impozáns múlt és egy elképzelt jövő határán játékra és gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, és gyönyörködtet. Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket. Na meg éjszakai fényfestés minden mennyiségben és felületen az egész belvárosban!

Honlap

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 július 2018 12:29
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449