TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, március 30. és április 2. között
30
2017 márc.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, március 30. és április 2. között

Fotó: Kovács László - Foto Designest Fotó: Kovács László - Foto Designest

 

Eláraszt minket Kecskemét szabadtéri és beltéri programokkal egyaránt április első hétvégéjén. Belebújhatunk a balettművészek bőrébe, újabb csajos workshop szerveződik a városban, ahol klassz társaságban, értékesen tölthetjük az énidőnket. Kortárs művészeti kiállítás, megható film, véradás, családi, szabadtéri zsibongás, gyerekelőadás, főzőtanfolyam ugyancsak a kínálat része. Vasárnap töltsünk egy kis időt a kecskeméti autistákkal, no, és persze érdemes elkezdeni a húsvéti készülődést - erre is lesz alkalmunk. Jövő héten a legmókásabb formában vezethetjük le a feszültséget: óriási párnacsata van készülőben!

 

 

KARCOLATOK - Dóra Emese és Plank Antal szobrászművészek kiállítása

Helyszín: Kápolna Galéria

Megnyitó: 2017. március 30., 17 óra

Organikus formák, ipari karcolatok, kő, fa, fém kreációk, a matéria sokfélesége iránti különleges érzékenység hatja át a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion bemutatkozó fiatal művészpárosának munkáit. Köszöntőt mond: Árvai István a K-ARTS művészeti vezetője, a kiállítást megnyitja: Árvai-Józsa Kitty művészettörténész.

A kiállítás megtekinthető: 2017. április 13-ig.

 

 

Önkéntes véradás

Helyszín: BKMKI, Kecskemét, Árpád krt. 4.

Időpont: 2017. március 31., péntek, 08.00 – 13.00 óráig

Megint jót tehetünk Kecskeméten: a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve önkéntes véradást szervez.

Részletek

 

 

Kuruttyoló békakirály

Helyszín: Katona József Könyvtár

Időpont: 2017. március 31., 14:00–17:00

A Veronaki trió és vendégei előadása gyerekeknek: A Kuruttyoló békakirály messzi és közeli tájak gyönyörű dallamain és történetein keresztül mutatja be a magyar és más népek kultúráját és zenei világát. Tarján Veronika saját írásait meséli a gyermekeknek, a történeten keresztül jutnak el a dalokig, amelyek a mese csúcspontjain szólalnak meg. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. A mesék tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal és minden fülnek való csodával. Az előadás irodalmi alapját az azonos című könyv jelenti, benne irodalom, képzőművészet és zene olvad eggyé.

A programra a belépés ingyenes!

 

 

Nyílt nap a Kecskemét City Balettnél

Helyszín: Kelemen László Kamaraszínház

Időpont: 2017. március 31., 17-19 óra és április 1., 10-13 óra

Tudtad, hogy a Padödö nem csak egy zenekar? És azt, hogy a balett minden létező izmot és ízületet igénybe vesz? Tudod, hogy egy táncos mennyi kalóriát eszik egy nap? És hogyan tudja a füle mellett megtartani a lábát? Tudod, mitől kemény a spicc-cipő? Láttál már balerinát közelről? És álmodtál már arról, hogy te magad is az vagy? A Kecskemét City Balett nyílt napján minden kérdésedre választ kaphatsz. A társulat vezetője, Barta Dóra nem szokványos módon enged bepillantást a kulisszák mögé – táncosai segítségével elmeséli és megmutatja, mitől izgalmas műfaj a balett; a legbátrabb látogatók pedig végül maguk is beállhatnak a balettrúd mellé.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezésedet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen várják.

 

 

Búcsúzik a Törékeny természet

Helyszín: Ráday Múzeum

Időpont: 2017. április 1., 10-13 óra

Egy állatos, családi program keretében búcsúzik a kiálíltás, melyre minden érdeklődő kicsit és nagyot, múzeum- és állatbarátot hívnak és várnak. A programok középpontjában az állatok állnak az őskövületektől a kiállított tárgyakon megjelenő állatokon át a segítő kutyákig. A vidám délelőttön az ügyes kezű gyerekek együtt alkothatnak dr. Mező Tiborral, vagy papírból formálhatnak állatokat a közelgő húsvét jegyében.

Részletes program:

 • 10:00-12:30 Állatok a kiállításokban - játékos vetélkedés a kiállítótérben a jutalmakért.
 • 10:00-13:00 Kreatív állatműhely - Kézműveskedés a foglalkoztató teremben:
  Agyagozás Dr. Mező Tiborral és papírból állatfigurák készítése Mikulás Katával.
  Bújj az állatok bőrébe – állatos arcfestés
 • 10:40-11:00 Régmúlt idők állatai - Dr. Barna Tamás mutatja be a Fuxreiter-gyűjteménykülönleges, állati kövületeit.
 • 11:00-12:00 Négylábú segítőink - Játékos ismerkedés a terápiás kutyák munkájával a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány segítségével.
 • 11:40-12:00 Régmúlt idők állatai - Dr. Barna Tamással.
 • 12:00-13:00 Az utolsó óra: Arc az alkotások mögött - találkozás és beszélgetés dr. Mező Tiborral.


Belépő: gyerek - 200 Ft, felnőtt - 400 Ft, családi jegy: 1000 Ft (max. 5 fő részére)

 

 

Nyuszi, csibe, tojás- kerámia workshop

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Időpont: 2017. április 1., 14:00–17:00

Sok locsolót vársz? Szeretnéd őket szépen feldíszített környezetben fogadni? Vagy a hagyományos piros tojás mellett, valami különleges kis ajándékkal meglepni? Akkor itt a helyed!
A foglalkozáson készíthetsz lakásdíszeket és apró ajándékozható tárgyakat is. Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, ahol kiégetik és mázazzák, így az elkészült munkák kb. egy-két hét múlva vihetők el.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus, részvételi díj: 2500 Ft (ez egy felnőtt és egy/két gyermek részvételét valamint 1 db workshop csomag - egységes agyagtömb - feldolgozását jelenti). Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket március 30-ig várják! További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 


Válj azzá, aki lenni akarsz!

Helyszín: Silk Road Body & Smink Studio, Kecskemét, Horváth Döme krt 14.

Időpont: 2017. április 1., 15.30-18.30

Egy pszichológus egy stílustanácsadó és egy elhivatott szépségszalon-tulajdonos gondolt egy merészet és létrehozott egy workshopot neked! Egy délutánt, ahol foglalkoznak a testeddel, lelkeddel. Ahol feltuningolhatod önbizalmadat, tanulhatsz arról, mi áll jól neked.

Részletek és jelentkezés

 

Vegetáriánus főzőtanfolyam

Helyszín: Dharma Vegetáriánus Étterem, Mária u. 2.

Időpont: 2017. április 1., 10:00–14:00

Közös főzés Magyarország legnépszerűbb utazó szerzetesével, Bhaktipad Dásszal, Krisna-Völgyből, mely során megismerkedhetünk az indiai konyha alapjaival. A tanfolyam díja 7500 Ft.

A jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges. További információ és jelentkezés: +36 30 299 8214, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


Futni-kék!

Helyszín: Városháza előtti tér

Időpont: 2017. április 2., 16:00

Az Autizmus Világnapjá​n "Futni-kék!" címmel immár harmadízben rendeznek együttfutást, melyre minden nyitott szívű kecskemétit várnak az Autista Gyermekekért Egyesület tagjai. Szóval fel a kék fejpánttal, és rajta, fedezzük fel az együtt töltött idő szépségét az esőemberkékkel!

Részletek

 

Tavaszváró családi nap fa- és virágvásárral

Helyszín: Vadaskert előtti park

Időpont: 2017. április 2., 9:00–18:00

Főzőshow - terítéken tavaszi ételekkel, sütés, főzés, kóstolás csábítja az érdeklődőket, de az alkotó kedvűek virágkötészeti tippekkel és ötletekkel is gazdagodhatnak, a kertészkedők pedig megtudhatják, mit, mikor, hogyan ültessenek. A színpadon a legédesebb szurikáta társaságában beszélgetés lesz Tokovics Tamással, a Vadaskert igazgatójával. Koncertek, gyerekprogramok ugyancsak fokozzák a jó kedvet.

Facebook esemény

 

 

Film: Menedék

Helyszín: Malom Mozi

Vetítési időpontok:

 • 2017. 03. 30. 18:30
 • 2017. 03. 31. 18:30
 • 2017. 04. 01. 18:30
 • 2017. 04. 02. 18:30
 • 2017. 04. 03. 18:30
 • 2017. 04. 04. 18:30
 • 2017. 04. 05. 18:30

Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban. 1939-ben Lengyelországban Antonina Żabińska, és a férje, Dr. Jan Żabiński vezették és gondozták a virágzó Varsói Állatkertet. Amikor hazájukat megszállják a nácik, a megdöbbent Jan és Antonina azzal szembesül, hogy ezután a Birodalom újonnan kinevezett fő zoológusának, Lutz Hecknek kötelesek jelenteni. A saját eszközeikkel harcolva Antonina és Jan titokban az Ellenállásnak kezdenek dolgozni. Tervet eszelnek ki arra, hogyan tudnának életeket menteni a varsói gettóból. Ám ezzel Antonina magát, sőt a gyermekét is nagy veszélybe sodorja…

Amerikai életrajzi dráma, magyarul beszélő, 124’. Rendező: Niki Caro, szereplők: Antonina Zabinski (Jessica Chastain/Balsai Mónika), Lutz Heck (Daniel Brühl/Zöld Csaba), Jan Zabinski (Johan Heldenbergh/Széles Tamás), Jerzyk (Michael McElhatton/Schnell Ádám).

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 


Előzetes: Nemzetközi Párnacsata Nap - "Háborúra fel!"

Helyszín: 2017. április 4., 15:00–16:00

Időpont: Főtér

Ha sok a feszkó és nem tudsz vele mit kezdeni, mi tudjuk a megoldást! Gyere és tombold ki magad! Csak három dolog kell hozzá: jókedv, a csapatod és a párnád.

Facebook esemény

 


Túzokünnep Bösztörpusztán

Helyszín: Kunszentmiklós – Bösztörpuszta

Időpont: 2017. április 8., 10:00–17:00

Természetismereti séták, nemzeti parki termékek bemutatója és vásár, előadások, madárgyűrűzés, játszóház várja a látogatókat, majd egy a délutáni túra során megleshetjük a túzokokat násztáncuk (dürgés) közben.

Csoportok bejelentkezési határideje: március 31. Egyéni látogatók jelentkezése nem szükséges. A részvétel ingyenes. Információ, jelentkezés: 76/501-596, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Szabó Ágnes 30/4884-579

A buszos túzoknéző túrán a korlátozott számú helyek miatt előzetes jelentkezéssel lehet résztvenni. Jelentkezési határidő: 2017. 04.03., e-mailben vagy telefonon: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-596.

Facebook esemény

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 30 március 2017 14:23
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449