TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Tudom, mit olvasol idén nyáron: nyári könyvajánló - 1. rész
10
2014 jún.

Tudom, mit olvasol idén nyáron: nyári könyvajánló - 1. rész

Tudom, mit olvasol idén nyáron: nyári könyvajánló - 1. rész Fotó: http://megancstroup.tumblr.com/

Itt a nyár, a nyaralás, a strandszezon, ideje olvasnivaló után nézni, hiszen bárhol is töltöd a nyarat, könyv nélkül nem az igazi. Két könnyű, szórakoztató olvasmányt ajánlok most nektek, amiben tuti nem fogtok csalódni, viszont jókat mosolyogni igen. Az egyik könyv kimondottan nőknek a szól, a másik viszont "unisex", ezért az olvasni szerető párodat is meglepheted vele.

 

 

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

 A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt


Szerző: Jonas Jonasson
Fordította: Kúnos László
Atheneaum, 2011, 41 oldalA szerzőt mostanság a svéd Rejtő Jenőként aposztrofálják, amit erősen lokálpatrióta érezelmű honfitársaink ugyan kikérnek maguknak, de azt ők is elismerik, hogy Rejtő óta ilyen vicceset nem olvastak. A véleményem? Letehetetlen. Zseniális. Brilliáns. És nagyon vicces. Pedig az elején nem sok bizodalmam volt hozzá. Ugyan mit történhet egy 100 éves aggastyánnal, ami vicces lehet nekem?

Alan Karlsson, a főszereplő, épp a 100. születésnapján lóg meg az öregek otthonából, ahol egy ideje nyugodtan tengette a napjait. Aztán a szökés közben a buszmegállóban megtalált böröndnyi pénzzel kezdetét veszi a nagy kaland: furábbnál furább szerzetek szegődnek a 100 éves Alan útitársául, aki elmeséli nekik élete történetét, amely véletlenek furcsa sorozatával egybefonódott a világtörténelemmel, Franco, De Gaulle, Roosvelt, Truman, Sztálin és Mao aszisztálásával.

Nem írok többet róla, ezt el kell olvasni. Ajándéknak is kiváló, férfinak, nőnek, bárkinek, aki szeret olvasni, nevetni.


 

 

Bridget Jones naplója 3., Bolondulásig

Bridget Jones naplója 3., Bolondulásig

Szerző: Helen Fielding
Fordította: Sóvágó Katalin
Európa Kiadó, 2014, 448 oldal


20 év telt az első kötet megjelenése óta, és Bridget is korosabb lett. Elmúlt ötven éves, özvegy édesanyaként 2 kicsi gyermeket nevel. Bizony, Mark Darcy meghalt. És újra elkezdődik Bridget kálváriája, mert ő nem változott meg: marad szerencsétlen, szertelen és rendszertelen. Csetlő-botló figura, aki próbál a gyereknevelés, munka, pasizás és közösségi média világában boldogulni. Szóval lehetne bármelyikünk, hiszen mi is kételkedünk anyai teljesítményünkben, vágyunk egy kettesben töltött hosszú hétvégére, próbálunk úrrá lenni a bennünket körülvevő digitális vívmámnyokon/káoszon, kétségbeesetten igyekszünk rendszert vinni az életünkbe, jutalom/stressz/bánatevők vagyunk, küzdünk a súlyunkkal, olykor-olykor frusztrálnak a közösségi média mutatószámaink...

Aztán mégis happy end a vége. Bridgetnél is.

Az első két kötetet nem olvastam, csak a filmes verziót láttam. A harmadik naplóból film még nincs, csak könyv, amit pár nap alatt kiolvastam. Soha nem mondtam még ilyet, de szerintem a film jobb lesz, mint a könyv. Ettől függetlenül szórakoztató olvasmány, aki szerette Bridget Jones előző kalandjait, az ezt is szeretni fogja. Nagy életbölcsességek nincsenek benne a sok fellelhető társadalmi lenyomat ellenére sem, ezért könnyű nyári olvasmány. Nem fog akkorát szólni, mint az első Bridget Jones, de érdemes elolvasni, így kerek Bridget története.

 

Jó olvasást!

Utoljára frissítve: kedd, 10 június 2014 16:25
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449