TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezek a kedvenc piknikezőhelyeink Kecskeméten és környékén
19
2017 máj.

Ezek a kedvenc piknikezőhelyeink Kecskeméten és környékén

 

A fotókon olyan jól néz ki a piknik életérzés, viszont nálunk nemigen van kultúrája. Pedig annyi gyönyörű hely hívogat bennünket Kecskeméten és környékén, ahová ki lehet vonulni finomságokkal teli piknikkosárral, akár családdal, barátnőkkel is, nem csak a nagy Ővel az első, gondosan megtervezett, idilli randin. Most is van néhány klassz tippünk:

 

 

 

A legkézenfekvőbb: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Cím: Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.

Kecskemét nem lenne Kecskemét a park nélkül, a tó és a domb egyesíti erejét a végtelen síkság megtörésében. A pecásokon és a sportolni vágyókon (evezősök, wakeboardosok, futók, kosarasok, tai chisok, stb.) kívül főnyeremény a kisgyerekeseknek, hiszen a játszótér mellett ott a télen-nyáron működő hófánkpálya. Piknikezéshez ugyancsak alkalmas: sütögetőhelyek, fedett kiülő - ahova főszezonban a portán érdemes időpontot foglalni -, büfé és mosdó egy kupacban várja a lazulni vágyókat.

Belépő: 100 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes

Aktuális nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 7-20 óra között

Szállás: nincs

Honlap

Facebook oldal

 

Szerintetek a legromantikusabb: Kecskeméti Arborétum

Cím: Kecskemét, Nyíri út 48.

Nemrégiben Kecskemét legromantikusabb helyszínenének szavaztátok meg, joggal. Színek, illatok, ellazító hangok - a környezet tehát mesés, keresztül-kasul mászkálva pedig biztosan akad szabad asztal vagy pavilon a hosszabb pihenőhöz. Vízcsapot ugyancsak könnyűszerrel találni, a “mosdó” viszont afféle igazi erdei tábori hangulatot idéz…

Az Arborétum területén található Mária kápolnától a Szent Hubertusz kápolnáig (Nyíri erdő) 15 kilométeres túrán járhatjuk le a finom falatokat, útközben érintethető a Móricz-fa emlékhely is.

Szállás: nincs

Aktuális nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 8-20 óra között

Honlap

Facebook oldal

 


Modern vadon: Tőserdő

Cím: Lakitelek-Tőserdő

Lakitelek üdülőterülete egybeolvad a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, gazdag növény és állatvilágával a kis kalandoroknak szuper felfedezőtúrákat rejteget. A Holt-Tisza a horgászok, illetve a lovasok és kutyasétáltatók paradicsoma, az élményt pedig a Tősfürdő, a Tőserdei Kalandpark és a Csónakkölcsönző teszi teljessé, úgyhogy igazán felturbózott pikniket rittyenthetünk a környéken, esetleg megkoronázva a napot egy aktuális rendezvénnyel a szabadtéri színpad előtt. A szolgáltatások nagyon kis területen helyezkednek el, közel egymáshoz. A parttól néhány lépésre büfék, éttermek várják a piknikkosarat összeállítani lustákat, a Talmácsi fagyizó pedig szinte kihagyhatatlan egy hideg nyalat erejéig.

Belépő: nincs (a Tősfürdő és a Tőserdei Kalandpark külön belépővel működik)

Aktuális nyitvatartás:

  • Tősfürdő: hétfőtől vasárnapig reggel 9 órától 19 óráig
  • Kalandpark: hétfőtől vasárnapig reggel 9 órától 17 óráig

Szállás: van

Honlap

Facebook oldal

 

 

Niké titokzatos mosolya: Tiszakürti Arborétum

Cím: Tiszakürt Bolza gróf út 5.

A tölgy-szil-kőris alaperdőre települt növénygyűjtemény több matuzsálemi korú fával büszkélkedhet, akadnak a 140 évvel ezelőtti alapítás előtt már álló öregfák. Ha választhatnánk, mi biztosan egyikük tövébe heverednénk le egy plédre a festői piknikhez. A gyűjtemény Öregpart része 4 km hosszú, amit díszkővel burkolt sétaúthálózaton andalogva fedezhetünk fel. Akadálymentesített látogatóközpont, látványtó, kalandpark és kilátó ugyancsak várja a kirándulókat. Előzetesen bejelentkezve szakvezetésre, madárgyűrűzésre, rovarmegfigyelésre is lehetőség van.

Belépő: gyermek 400 Ft, kedvezményes 650 Ft, felnőtt 800 Ft, családi jegy 1600 Ft

Aktuális nyitvatartás: naponta 8-18 óráig

Szállás: nincs

Honlap

Facebook oldal

 

 

A nyugalom szigete: Potyka-tó

Cím: Kecskemét, Belsőnyír 203.

A tópart mentén kiépített pihenő- és tűzrakóhelyek kiváló alapot szolgáltatnak a piknikhez, majd a kalóriákat a sportpályákon és zöldfelületen lehet elégetni. Nagyobb összejövetelekre is alkalmas a hely a pavilonépület és a faházak révén. Aki a sátorozás éjszakai kalandjaira vágyik, itt megkaphatja ezt az élményt is. Ha pedig éjszaka Maci Laciék ellopnák a piknikkosarat, nyugi, van büfé.

Belépő: napijegy árak horgászoknak: felnőtt: 2 000 Ft/nap, gyerek: 1 000 Ft/nap

Aktuális nyitvatartás: szerdától vasárnapig 7-20 óra között, telefonos időpontegyeztetés:+36 30/588-0288

Szállás: van

Honlap

 

Élő történelem: Szulyovszky-emlékpark

Cím: Kecskemét, Belsőnyír 202. Megközelítés: Kecskemét felől Hetényegyházán, a buszmegállónál, a jobbra vivő földútra térve (kb. 4 kilométer) vagy Lajosmizse-Méntelek irányából a Méntelek végét jelző tábla után közvetlenül a jobbra vivő földútra térve, onnan a fő földúton 3,5 km

A Vackor Vár erdei iskola a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található, kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek egyaránt tanulságos, sokrétű kikapcsolódást ígér. Az erdei iskolától 500 méterre található a Szent Hubertusz Park, ahol a Szulyovszky László erdész által létrehozott múzeumban 1848-49-es relikviákkal ismerkedhetünk. Fából épített kápolna, az aradi vértanúk tűzzománcképpel díszített kopjafái, erdészház és a mögötte köralakú hársfaligetben álló Millecentenáriumi Emlékmű várja, hogy megelevenítsen hősöket, korszakokat. A kápolna mellett nyugszik Szulyovszky László, akit kívánsága szerint itt, az imádott környezetben helyeztek örök nyugalomra. Bográcsfőző és szalonnasütő hely biztosítja, hogy az időutazástól megéhezett csapat ne maradjon korgó gyomorral. Az 1848 méter hosszú tanösvényen tájékoztató táblák segítségével ismerhetik meg a kirándulók a Nyíri-erdő élővilágát, de a sportos családokat sportpálya is várja. 

Belépő: nincs

Nyitvatartás:

  • A Szent Hubertus Parkerdő március 15-től október 6-ig (szerdától vasárnapig) 9-18 óráig szabadon látogatható.
  • A 1848-49-es gyűjtemény március 15-től október 6-ig (csütörtöktől vasárnapig) 9-18 óráig tart nyitva, és ingyenesen megtekinthető.
  • Az erdei iskola programjai csak előzetes bejelentkezéssel látogathatók.

Szállás: van.

Honlap

 

 

Vadaskert kerítések nélkül: Kolon-tó

Cím: A tó több irányból is megközelíthető, legkönnyebben az 52 sz. főútról Izsák felé letérve

Tanösvényeken, vezetett túrákon vethetjük bele magunkat a természetbúvárkodásba a Duna-Tisza köze legjelentősebb vizes élőhelyén, rendszeresen indítanak szervezett, tematikus sétákat például orchidea túrát is, de persze egyénileg, kötetlenül is bóklászhatunk a tó körül. A legkülönfélébb madarak, szitakötők, vidrák, orchideák és sok más érdekes élőlény otthonában vendégeskedhetünk. A tanösvényeken kiépített pihenő várja a megfáradt túrázókat, a magaslesekről pedig pompás a kilátás a környékre és Izsákra. Klasszikus túrára készüljetek, messze a civilizációtól! Ha pedig találkoztok a Kecskeméti Vadaskertben felgyógyult gólyákkal, integessetek nekik!

Belépő: nincs

Nyitvatartási idő: nincs

Szállás: nincs

Honlap

Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 19 máj. 2017 10:31
Értékelés:
(13 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449