TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb gyermeknapi és hétvégi programok Kecskeméten, május 26-28. között
24
2017 máj.

A legjobb gyermeknapi és hétvégi programok Kecskeméten, május 26-28. között

 

Unatkozni biztosan nem fogunk a hétvégén. Mi legszívesebben klónoztatnánk magunkat, hogy mindenhol ott legyünk, annyi klassz program van a városban és Kecskeméten túl. A szingliket és a nyugdíjasokat is szeretnénk megnyugtatni, gyermeknap ide vagy oda, nemcsak az apróságokról szólnak a következő napok. :)

 

 

 

Szedd magad a Hírös Epernél

Helyszín: Szarkás tanya 14.

Időpont: csütörtök és péntek délután 2-től 6-ig, hétvégén reggel 8-tól este 6-ig

Edényt nekünk kell vinni, mint ahogyan a munka nagy része is ránk hárul, de így a héten 750 Ft/kg az ára a "szeddmagados " epernek, nem mellesleg jó kis családépítő program lehet a közös epergyűjtés. A vevők között hetente egy láda szamócát is kisorsolnak. Parkolás a területen belül.

Bővebb információ, telefonszám: 06-30-385-72-76

 

 

Adományboltok mesés éjszakája

Helyszín: Védőháló Karitatív Egyesület és Adománybolt, Zápolya János utca 8.

Időpont: 2017. május 26., 18:00–23:59

Az Udvaron:

 • 18 órától Varázslatos mesék, népdalok, mondókák gyerekeknek Bumberák Majától, majd együtt készítünk csodás dolgokat csuhéból, festünk gipszfigurákat és közösen festünk lepedőből molinót! 
 • A felnőtteknek is szüksége van mesékre, lehet nem is tudják még mennyire. Ezért Maja nekik is mesél, amíg a gyerekek a kézműves foglalkozáson dolgoznak.
 • 20 órától pedig jó zenével, étellel, itallal várják a betérőket! 

A pénztárnál minden vásárló próbára teheti szerencséjét: egy labdát kell majd húzni, és a ráírt meglepetés lesz a tiétek.

 

 

Éjszakai forgatag - Sportbajnokság és Kulturzug Kecskeméten

Helyszín: Eleven Közösségi Tér, Széchenyi sétány 11.

Időpont: 2017. május 26.

19 órától Melján János közreműködésével a siklóernyőzéssel ismerkedhetnek, majd Kosik Márk Titusz kalauzolásával a restaurátor szakma rejtelmeibe kapnak betekintést az érdeklődők. 20-24 óráig asztalitenisz, darts és csocsó versenyeken küzdhetnek meg egymással a fiatalok. A részvétel ingyenes.

 

 

Muzsikál az erdő

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, Vackor Vár Erdei Iskola, Lakitelek – Tőserdő

Időpont: 2017. május 26-28.

Igazi családi kikapcsolódást ígérnek a 14. évadára készülő rendezvénysorozat idei első eseményei, miközben igyekeznek az erdő és a zeneművészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a programok résztvevőit.

Május 26-án, pénteken a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvénysorozat az Arborétumban indul. A szakvezetéses séta során megismerkedhetnek a résztvevők a Kecskeméti Arborétum élővilágával, valamint Orosz Zoltán harmonikaművész feledhetetlen perceket szerez, virtuóz játékával időnként elandalítja, majd feltüzeli a közönséget.

Május 27-én, szombaton a hetényegyházi Nyíri-erdőben - a Szent Hubertus Parkerdőben és a Vackor Vár Erdei Iskola területén - folytatódik a program. A gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, bábszínház, a Csörömpölők Együttes és az M. Bodon Pál Állami Zeneiskola „Mesezenék” című műsora várja. A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatt szólal meg az Artisjus Díjas Corpus Harsona Quartett magával ragadó hangulatú koncertje. A 10 éves Cimbaliband fellépése a „Muzsikál az erdő” elmaradhatatlan pillanatai közé tartozik, hiszen a Corpus Harsona Quartett tagjaihoz hasonlóan, emblematikus alakjai, évek óta visszatérő fellépői a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatnak.

Május 28-án, vasárnap különösen színes és gazdag gyermeknapi programokkal készülnek a szervezők Lakitelek – Tőserdőn, a szabad strandon. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek, „környezettudatos divatbemutató” szórakoztatják majd a gyerekeket és felnőtteket.

A programok ingyenesek.

Részletek

 

 

V. Kecskeméti Városmisszió

Helyszín: több helyszínen

Időpont: 2017. május 26-28.

A Városmisszió során fáklyás menet, Bátorságpróba - a Parázs Központ családi programjai, missziós futóverseny, színházi előadás, a Barátok Együttes koncertje várja nem csak a vallásos látogatókat. A rendezvény ideje alatt a Missziós Kávéházba, a “meghallgatlak sátorba”, valamint a “Szólj be egy papnak!” sátorba is betérhetünk.

Részletes program

 

 

A Magyar Nemzeti Cirkusz Kecskeméten

Helyszín: Kecskemét, Vízműdomb

Időpont: 2017. május 28-ig

Több olyan számmal érkezett városunkba a Magyar Nemzeti Cirkusz, melyek meghívást kaptak a rangos, 2018-as Monte-Carlo-i cirkuszfesztiválra. Rengeteg állati fellépő kacagtatja meg a családot vagy épp ejti ámulatba a közönséget, itt van a világ leggyorsabb zsonglőre, valamint jó néhány extrém, repülő motoros is.

Kezdési időpontok:

 • Hétköznap: 18.00
 • Szombat: 15.00 és 18.00
 • Vasárnap: 11.00 és 15.00

Részletek és letölthető kedvezményes kuponok

 

 

Láss ezer csodát! - Gyermeknapi kulisszajárás a színházban

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház

Időpont: 2017. május 27., 10 órától a 6-10 éveseket, 11 órától a 11-14 éveseket várják

Különleges kulisszajárással készül a gyereknapra a kecskeméti színház társulata, az ünnepelteket, a gyerekeket várjuk kalandos kulisszajárásra. A csoportok Aradi Imre és Szokolai Péter színművészek vezetésével bebarangolhatják a teátrum nézők számára ismeretlen részeit, ráléphetnek a világot jelentő deszkákra, kipróbálhatják, milyen gyorsan forog a forgószínpad, megleshetik, hogyan varázsolnak a színházi világosítók, meghallgathatnak egy különleges mesét Danyi Judit színművész előadásában, a fodrásztárban pedig akár parókákat is felpróbálhatnak. Mindkét csoport rövid bemutatót láthat a Kecskemét City Balett előadásában.

A csoportok maximális létszáma 50 fő. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a színház honlapján (www.kecskemetikatona.hu), illetve telefonon a 76/501-170-es számon lehet. Ráadás meglepetés, hogy ezen a napon 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a következő évadra szóló családi bérletek.

 

 

Mozdulj ki Kecskemét - sportfieszta készülődik a belvárosban!

Helyszín: több helyszínen

Időpont: 2017. május 27., 8 órától

Egy belevaló sportfesztivál hozza lendületbe a várost. A Malom Központ első alkalommal szervez nagyszabású sportnapot, hétvégi üresjárat helyett igazán érdemes lesz ellátogatni az eseményre, amely reggeltől estig izgalmas kihívásokat, színes programokat ígér.

A nagy kedvenceink:

 • Pazar napindító jóga a panorámás Malom teraszon
 • Izgalmas kincskereső családi bringatúra a belvárosban
 • Generációs nagyszülő-unoka futás
 • Cuki gazdi-kedvenc futás
 • 8 végtagos harcművészeti edzés, azaz thai boxing
 • Adrenalinfokozó falmászás


Részletek

 

 

Rend-bontó játéknap

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2017. május 27., 10:00-16:30

Készíthetnek a gyerkőcök rongybabát, kötélverővel kötelet, kasírozott papír kuglit, agyagból kockapókert, papír szélforgót; kirakózhatnak, sodrott kötéllel macskabölcsőt játszhatnak, de lesz célbadobás rongylabdával és memóriajáték is. A gyermeknapi programokon a részvétel ingyenes.

 

 

Trollok és más internetes szörnyszülöttek

Helyszín: Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon

Időpont: 2017. május 27. szombat 15:00-18:00

Családok felkészítése az internet biztonságos használatára. Témák gyerekeknek és fiataloknak: Hogyan tudsz biztonságosan internetezni? Hogyan tudod elkerülni azokat a tartalmakat, amelyekkel nem szeretnél találkozni? Honnan tudhatod, hogy veszélyes vizekre eveztél? Hogyan védd adataidat, személyiségi jogaid, méltóságod? Mit tehetsz, ha zaklatnak? Témák szülőknek: Mit tehetünk szülőként annak érdekében, hogy a gyermekink számára biztonságosabb legyen az internet? Jogi ismeretek és jó tanácsok egy-egy helyzet kezeléséhez!

A program látogatása ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni lehet: 76/481-523 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Mozi: Bébi úr

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpont: 2017.május 27., 16:00

Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája - el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt - és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát; és ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzser áll az egész konspiráció középpontjában.
A testvéreknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.

Rendezte: Tom McGrath, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 97'

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Sárkánykaland a Főtéren - Kecskeméti Városi Gyermeknap

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. május 28., 9:30–17:00

Színpadi programok:

 • 9.30-10.30 és 16-17 óráig: Kecskemét Táncegyüttes Nagylurkók, Hetényi Néptánc Kör, Turpinszky Balettiskola, Hírös Néptánc Tanoda, Step and Go Táncklub, Vitalitás TSE, Falloway Táncegyesület, Dance for Art, Grapevine Tánciskola műsora
 • 14.00: Derüre hangszerelve - a Fabula Együttes koncertje
 • 15.00: Rozsdalovag és a sárkány - mesejáték a Kodály Iskola 2.b osztályosainak előadásában
 • 15.20: Csörömpölők Együttes meglepetés műsora

Egésznapos programok:

 • Sárkánygyár - minden, ami sárkány, a kézművesség jegyében
 • Lovagvár - ügyességi és bátorságpróbák, királyfi és királylány öltöztető
 • Elvarázsolt birodalom - mai sárkányok, lapozgatós sárkány tanya, sárkányfű, sárkányos ismeretterjesztő játékok, sárkánybűvölő, lovagi torna, sárkányvágta, sárkányos animáció
 • Sárkányeledel simogató, Sárkányos észforgató és izomerősítő próbák a Szivárvány Játéktár játékaival
 • Mercedes MoKi programja
 • vásár

 

 


Gyereknap a Kecskeméti Vadaskertben

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert

Időpont: 2017. május 28.

Program:

 • 09:00 Az Állatkert megnyitja kapuit
 • 10:00–16:00 Ajándék arcfestés a gyermekeknek 
 • 10:30-10:40 Látványetetés indul az örvös medvéktől 
 • 10:40-10:50 A vízi teknősök bemutatása, simogatása
 • 10:50-11:00 Lámák etetése a gyermekek bevonásával
 • 11:00-11:30 Állatmesék – Interaktív báb-játszóház
 • 11:30-12:00 Kígyósimogatás és szárazföldi teknős bemutató a színpadnál
 • 13:30-14:30 Kézműves foglalkozás
 • 14:30-14:40 Teve etetése a gyermekek segítségével
 • 14:40-14:50 Oroszlán majmocskák és a lisztmajom etetése
 • 14:50-15:00 Mocsári hiúzok és Hógolyó, a sarki róka etetése
 • 15:00-15:30 Állatmesék – Interaktív báb-játszóház
 • 15:30-16:30 Kézműves foglalkozás 
 • 18:30 Az Állatkert zárja kapuit

Kézműves termékek, édességek, büfé, ajándékbolt is lesz! 18 év alattiak részére 100.- Ft a belépő!

 

Gyereknap a Granada Hotelben

Helyszín: Granada Hotel parkolója, belső tere és a kerthelyisége

Időpont: 2017. május 28.

Igazi gyermeknapi hangulattal, fergeteges programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak:
Kósa L. Adolf a nap házigazdája, a Nevelt Ebek Kecskeméti Kutyasuli kutyás bemutatóval érkezik, fellép a Smiley Motion Tánciskola és a Lovasbetyár Lovarda lovasbemutatóját is megcsodálhatja az aprónép, valamint kvíz- és szórakoztató játékokkal üthető el a szabadidő! A kert megtelik rendőrökkel, tűzoltókkal, kutyákkal, lesz még ugrálóvár, körhinta, sportbemutatók sora is!

A belépés ingyenes, de egyes szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe.

Részletek

 Ezer Lámpás Éjszakája - “Hogy minden gyermek hazataláljon”

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. május 28., 15:00–22:00

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Az est fénypontjaként országszerte összesen 10 000 világító lufit engednek a magasba, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat. Műsorvezető: Szabó Máté. 

Kecskeméti fellépők:

 • 18:00 Henderson David
 • 18:30 Czibi Norbi 
 • 19:00 Várhegyi Lucas Palmira
 • 20:30 Mary PopKids

21:30 Világító lufik magasba engedése

A programok ingyenesek.

 

 

Kitekintő: Orbán Napi Borünnep

Helyszín: Hajós

Időpont: 2017. május 26-28.

A hajósi pincefalu, a bor, Szent Orbán és a kultúra rendezvénnyé történő összefonódása manapság senki előtt nem titok. Ha azt mondjuk Hajós, azt mondjátok Pincefalu. Ha azt mondjuk Pincefalu, azt mondjátok Orbán-nap. A löszfalba vájt, a termő szőlőtőkék alatt húzódó 20-50 méter hosszú pincealagutakban sorakoznak a zamatos vörös- és fehérbort rejtő hordók, melyek megérdemlik az ünneplést!

Facebook oldal

 

 

Ingyenes nap a fővárosi Planetáriumban

Helyszín: TIT Planetárium, Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány

Időpont: 2017. május 27.

A gyerekek ingyen látogathatják a budapesti Planetáriumot, a felnőttek részére 1100 Ft a belépő ezen a napon.

Műsor:

 • 9:30 SÜNI ÉS A CSILLAGOK
 • 11:00 A NAP CSALÁDJA 
 • 13:00 CSODÁLATOS UNIVERZUM – 3D
 • 14:30 ŰRKALANDOZÁSOK
 • 16:00 IDŐVÁNDOR
 • 17:00 CSODÁLATOS UNIVERZUM – 3D

Részletek


 

Falvak éjszakája

Helyszín: Jakabszállás, Fülöpjakab, Kunszállás és Paloznak

Időpont: 2017. május 27.

A hétvégén megint lesz kulturális, hagyományőrzős, nosztalgiázós, helyi termék-kóstolgatós, zenés, kulturális, táncházas, autós- és kertmozizós, retro diszkós, hagyományőrző- és teremtő vidám nap a három ősi kun településen, Jakabszálláson, Fülöpjakabon és Kunszálláson. A Falvak éjszakája idén pedig már a Dunántúlra is csempész egy kis falusi fesztiválhangulatot: Paloznak községgel bővült a résztvevő települések listája. Bajuszversenytől az autós moziig minden program a falusi retró életérzést fokozza.

Részletek

 

 

Előzetes: Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ

Időpont: 2017. május 30., 18 óra

Meghívott vendégek:

 • Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíj, Univer Hűségdíj, Megyei Príma Díj, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetettje, Kecskemét Város Díszpolgára
 • Dr. Csertő Aranka, a Tanítóképző Főiskola docense, óvodapedagógus, szakpszichológus, családterapeuta, a Ciróka Bábcsoport alapító tagja. Miniszteri Dicséret, a Kecskemét városáért oktatási díj – kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért (1990), a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetettje (2007)
 • Hegedűs Zoltán, Kodály Zoltán-díjas (2004) zenész, Közművelődési Munkáért miniszteri dicséret kitüntetettje, a Bartók Béla-emlékdíjas és Pilinszky-díjas Hegedűs Együttes vezetője, a GAMF informatikai tanszékének docense

A beszélgetőpartner ezúttal is Kriskó János lesz. A pódiumbeszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt az alábbi lehetőségek egyikén lehet megtenni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176 melléken, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

Kép: Vincze Iza - vizart.hu

 

Flow nap - A tested, a lelked, a szellemed feltöltésére!

Helyszín: Kecskemét, Flow Stúdió Bánk Bán u. 6.

Időpont: 2017. június 10. 15-19-ig

“A flow (áramlás) állapotában lenni azt jelenti, hogy minden akadály nélkül alakul az életedben. Magától áramlanak hozzád rég várt lehetőségek, megjelennek a megfelelő személyek, és mindez akarás és görcsölés nélkül. Olyan ez egy kicsit, mint amikor szerelmes vagy. Akkor megszűnik a tér és az idő és csak Te vagy meg Ő. De ilyen az is, amikor elmélyülsz egy kedvenc időtöltésedben, amikor a hobbidnak élsz. Lehet, hogy neked ez a kertészkedés, vagy az autóvezetés, vagy valamilyen sport. Ekkor úgy érzed magad, bármi is történjen a külvilágban, te jól vagy és minden rendben. Szeretném, ha minél többen lennénk, akik élik ezt a csodás élményt, ezért meghívlak most egy „Flow napra”!”

Előadók:

 • Bogdánné Bori: Az egészséges táplálkozásban rejlő erő! www.eloetelbar.hu
 • Tiszavölgyi Erika: Arctorna a természetes szépségért!
 • Vincze Iza: Buborékos boldogság! www.vizart.hu
 • Zalamek Anikó: „Rend”– ben vagyok kint és bent / avagy a rendteremtés öröme és hatásai! www.imani.hu
 • Kovács Fatime: Amazon vagy Királynő? Legényke vagy Király? – női/férfi szerepek a 21. században

Részvételi díj: egyéni hozzájárulás, amennyit ért neked a nap! Előzetes bejelentkezés szükséges a helyek korlátozott száma miatt.

Részletek


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 26 máj. 2017 09:07
Értékelés:
(4 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449