TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Az unalom kizárt: hétköznap is klassz programok várnak Kecskeméten

29
2017 máj.

Az unalom kizárt: hétköznap is klassz programok várnak Kecskeméten

 

Kipihentétek a hétvége fáradalmait? Reméljük, igen, mert nincs megállás! Az újabb hétvége előtt is többféle kikapcsolódás vár a gyerekekre és a szülőkre egyaránt: a felnőttek számára pódiumbeszélgetés, női teadálután, autizmusról és más betegségekről, kezelési módszereikről tartott előadás kerül terítékre, míg a gyerkőcök zenélhetnek vagy talán épp a kedvenc meseírójukkal találkozhatnak. Ha jól sejtjük, a fiús anyukáknak pedig a mozi is kötelező program lesz a napokban...

 

 

 

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ

Időpont: 2017. május 30., 18 óra

Meghívott vendégek:

  • Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíj, Univer Hűségdíj, Megyei Príma Díj, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetettje, Kecskemét Város Díszpolgára
  • Dr. Csertő Aranka, a Tanítóképző Főiskola docense, óvodapedagógus, szakpszichológus, családterapeuta, a Ciróka Bábcsoport alapító tagja. Miniszteri Dicséret, a Kecskemét városáért oktatási díj – kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért (1990), a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetettje (2007)
  • Hegedűs Zoltán, Kodály Zoltán-díjas (2004) zenész, Közművelődési Munkáért miniszteri dicséret kitüntetettje, a Bartók Béla-emlékdíjas és Pilinszky-díjas Hegedűs Együttes vezetője, a GAMF informatikai tanszékének docense

A beszélgetőpartner ezúttal is Kriskó János lesz. A pódiumbeszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt az alábbi lehetőségek egyikén lehet megtenni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176 melléken, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban. Regisztrálni az előadás előtt, a helyszínen is lehet.

 

Hangszert a kézbe

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2017. május 30. – június 3.

Ingyenesen látogatható, országjáró interaktív zenei kiállítás és programsorozat várja a kicsiket és nagyokat Kecskeméten több mint 100 kézbevehető hangszerrel. A cél hogy a fiatalok kipróbálhassák a hangszeres zenélés örömeit, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra.

A Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok koncertjei:

  • Június 2-a (péntek) 17 óra - Alone in the Moon
  • Június 3-a (szombat) 15 óra - Hoodoo Offenders
  • Június 3-a (szombat) 17 óra - Apey


Bővebb információ


 

Könyvtárba a legjobbakkal! Vendég: Dániel András meseíró

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2017. május 31., 14:00–15:00

Sokoldalú grafikus, aki újságok, magazinok címlapjától kezdve gyerekkönyvekig sok mindenhez készített már illusztrációt. Mindemellett elismert kortárs festő, számos egyéni és csoportos kiállítása volt. Infografika, plakát, könyvborító egyaránt szerepel a repertoárján. Írói munkássága ifjú korára nyúlik vissza, ám a képzőművészet előtérbe kerülésével az háttérbe szorult. 2012-ben jelent meg első önálló kötete, a Matild és Margaréta a Pagony Kiadónál. Kiváló párbeszédei, különös, vizualitásból eredő ötletei és groteszk játékossága művelt nyelviséggel párosul. Kicsibácsi és Kicsinéni című kötete Szép Magyar Könyv-díjat kapott.

 

 

Női arcok, Női élethelyzetek

Időpont: 2017. május 31., 17 óra

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka út 34.

Teadélutánt tart a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A meghívott vendég Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának és a Nőiszem Egyesületnek az alapítója, beszélgetőtársa pedig Engert Jakabné, az egyesület elnöke. A beszélgetést moderálja Varga Mónika, a KTV szerkesztő-műsorvezetője.

 

SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS! - Az autizmus gyógyítása egy édesanya szemével

Helyszín: Ötpötty Kreatív foglalkoztató, Nyíl u. 9/B

Időpont: 2017. június 1., 18:00, érkezés: 17:30-tól

Kertész Nikoletta Zita egy autizmusban érintett gyermek édesanyja, a SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS! Facebook csoport alapítója előadást tart, ahol nem csak az autista gyermekek szülei okosodhatnak. Szülőként enyhébb esetekben is hasonló cipőben járhatunk: figyelemzavar (ADHD), hiperaktivitás, magatartászavar, viselkedésproblémák, ekcéma, ételallergia, hasmenés, autoimmun betegségek (pajzsmirigy, Crohn, cukor, sclerosis, rheumatoid arthritis, stb.)

Témák:

  • Miért is (nem) működik a diéta? Lehetséges okok, gyógyító étrend, biomedikális kezelés, méregtelenítés.
  • Fejlesztő terápiák: ABA, TSMT, SonRise, Prompt, DSZIT, INPP, Neurofeedback, Tomatis


Jelentkezni e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet, részvételi díj: 1000 Ft. Bővebb információ: Szabadkai Anna (30/676-4345), Varga Judit (20/506-5586)

 Film: Karib tenger kalózai - Salazar bosszúja

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok: 2017. június 1-4., 18:00

Johnny Depp visszatér a vászonra a híres-hírhedt Jack Sparrow szerepében A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja címre hallgató új epizódban. Az elsöprő kalandban a hányatott sorsú Jack kapitányt erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal - és Jackre különös gondot fordítanának. Sparrow egyetlen reménye Poszeidón legendás szigonyában rejlik, ám erre csak úgy bukkanhat rá, ha kényszerű szövetségre lép Carina Smythszel (Kaya Scodelario), a ragyogó elméjű és szépségű csillagásszal, és az ifjú Henryvel (Brenton Thwaites), a Királyi Flotta nyakas tengerészével. A méretében és ápoltságában is szerény hajójának kormányánál Jack kapitány nem csupán sorozatos balszerencséjén kíván fordítani, hanem becses életét is menteni igyekszik eddigi legiszonyatosabb és legfondorlatosabb ellenfelétől.

Magyarul beszélő, amerikai-ausztrál kalandfilm, 129 perc. Szinkronos előzetesért görgess a bejegyzés végére!Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 29 máj. 2017 14:34
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449