TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Filmdömping várható Kecskeméten, méghozzá a legjobbak a nagy világból!

16
2017 jún.

Filmdömping várható Kecskeméten, méghozzá a legjobbak a nagy világból!Hollywood, Cannes, Velence, Kecskemét. Hogyan hozhatjuk őket közös nevezőre? A világhírű filmfesztiválokkal, merthogy ugyebár nekünk is van ilyenünk! Június 21-től élvezhetjük a KAFF filmáradatát, közben kiállítások, könyvbemutatók, fényfestés, koncert szökteti magasba a kulturális hatásfokot.

 

 

 

 

13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - KAFF és 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál

Fő helyszínek:

  • Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ 
  • Otthon Mozi
  • Főtér
  • Hírös Város Turisztikai Központ (az amatőr animációs filmkészítők találkozójának, a SZAFT-nak ad helyet)

Időpont: 2017. június 21-25.

 

 

A 13. KAFF-on 27 országból közel 400 filmet láthatunk. A fesztivál díszvendége idén Ausztrália, az ő animációs filmkészítésükkel egy 5 blokkból álló válogatás keretében ismerkedhetünk, de Irán művészetébe is bepillantást nyerünk. Ugyancsak a fesztivál vendége lesz a magyar származású Alexander Juhász, A kis herceg 2015-ös adaptációjának karaktertervezője. Vele egy workshop keretében találkozhatunk a Hírös Agórában, 24-én, 15 órakor.

 Számos retrospektív vetítéssel tiszteleg a fesztivál az animációs filmművészet nagy alakjai előtt, de a Kodály-emlékévről és a reformáció 500. évfordulójáról szintén megemlékeznek - többek közt fényfestéssel, mely az Evangélikus templomon két alkalommal látható: 23-án és 24-én, 22 órakor.

Az animációs szakirodalmat gazdagító könyvek bemutatói, konferencia és a Kaláka együttes koncertje (Főtér, 22-én 16 óra) kíséri még a rendezvénysorozatot. A filmeket pedig nem csupán a moziteremben élvezhetjük, a Főtéren egészen biztosan még különlegesebb hangulatban telnek majd a vetítések: a Vuk, a Háry János és az Oscarra jelölt A vörös teknős a szabadtéri kínálat.

Amíg mi szórakozunk, addig a nemzetközi zsűri kritikus szemmel mustrálja a versenyalkotásokat, úgyhogy kedvenceinkért még izgulhatunk is!

 Kapcsolódó kiállításmegnyitók:

  • Reformáció 500 - Luther Márton élete - animációs filmsorozat: Ráday Múzeum, 2017. június 20., 17:00
  • Homolya Gábor: Tárgy estek: Hírös Agóra, 2017. június 21., 16:00
  • Gyulai Líviusz: Mesék álló- és mozgóképeken: Hírös Agóra, 2017. június 21., 17:00
  • Ulrich ígábor: Szertár: Kápolna Galéria, 2017. június 22., 17:00

 


Két film között sem fogunk unatkozni és tétlenkedni: a fesztivállal egy időben pezsdíti fel a belvárosi életet a II. Barackpálinka és Borfesztivál (Főtér, 2017. június 20-25.), valamint ne feledjétek, szombaton Múzeumok Éjszakája! Utóbbi programkínálatából mi már összegyűjtöttük a kedvenceinket, íme.

A KAFF minden programja, vetítése ingyenes!

 

Részletes program napi bontásban 

Honlap

Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 17 június 2017 08:40
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449