TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Őrületes hétvégi programok Kecskeméten, június 22-25. között

21
2017 jún.

Őrületes hétvégi programok Kecskeméten, június 22-25. között

 

Már így is szenzációs Kecskemét lüktetése a héten, de a hétvégén a javában dübörgő KAFF, a II. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál és a Szigma - Jösszművészeti együttlét mellé még becsatlakozik az év legnagyobb szabadtéri durranása, a Múzeumok éjszakája! Hogy honnan merítünk erőt ezen felül még a sportprogramokhoz, bulizáshoz, fürdőzéshez, kiállításokhoz, az egyelőre számunkra megválaszolatlan kérdés. Arról nem is beszélve, hogy a város határain túl is virágzik a fesztiválszezon, Szőregen például szó szerint.

 

 

 

 

II. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. június 20-25-ig

A pálinka- és borkedvelők most nem maradnak szomjan, de az alkoholmámoron túl is csupa jó dologgal találkozhatunk a Főtéren és környékén. A II. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál a legkisebbeket is megörvendezteti rengeteg mesés kalanddal. Ezen felül koncertekben, vásári komédiában, pajzán székely felnőtt mesékben, tűzugrásban és Főtér felett átrepülő égi masinában sem lesz hiány…

A Trendalelke programválogatása

 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - KAFF és 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál

Fő helyszínek:

 • Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ 
 • Otthon Mozi
 • Főtér
 • Hírös Város Turisztikai Központ

Időpont: 2017. június 21-25.

Hollywood, Cannes, Velence, Kecskemét. Hogyan hozhatjuk őket közös nevezőre? A világhírű filmfesztiválokkal, merthogy ugyebár nekünk is van ilyenünk! Június 21-től élvezhetjük a KAFF filmáradatát, közben kiállítások, könyvbemutatók, fényfestés, koncert szökteti magasba a kulturális hatásfokot.

Részletek

 

 

Új kiállítások nyíltak a reformáció 500. évordulója alkalmából

Helyszín: Ráday Múzeum

 • A Richly Zsolt grafikusművész munkáit felvonultaó Luther Márton élete álló és mozgóképeken megtekinthető 2017. október 31-ig
 • A RE-formáció – RE-konstrukció megtekinthető 2018. március 31-ig

 

 

Vénusz kelyhe - női workshop

Helyszín: Flow Stúdió Kecskemét, Bánk Bán u. 6

Időpont: 2017. június 22., 18:00–20:30

“A női létezésünk alapja, hogy élvezzük a női minőségünket, hogy minden életszakaszban képesek legyünk megtalálni az értékességünket. Függetlenül attól, hogy épp lányként, feleségként/társként, anyaként, nagymamaként, barátnőként, szingliként éljük-e az életünket. Ez annál is fontosabb, mert a férfi is csak akkor tud valóban Férfiként működni, ha a nő a helyén van. Csak ekkor tudja őt a nő érzelmileg emelni, támogatni. Ezen az esten azért teszünk, hogy könnyebben megértsd a női működésed útjában álló akadályokat, legyen szó akár az anyaságodról, akár a párkapcsolatban betöltött női szerepedről. Végigkövetjük a női lét fejlődési útját, a lánygyerektől a bölcs asszonyig, és felhozzuk az elakadásokat, hogy a Vénuszi szép női minőség kivirágozhasson belőled. Június a párkapcsolat és a harmónia hónapja is egyben, tegyél hát érte, hogy működjön a szerelem az életedben!"

Részvételi díj: 4500 Ft, előzetes bejelentkezés szükséges (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/362 22 88)

Életeszencia a Facebookon


 

A bor filozófiája - Rátóti Zoltán és Huzella Péter zenés, irodalmi estje borkóstolóval

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Időpont: 2017. június 22., 19:30–21:30

Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, Márai Sándor, Zalán Tibor énekelt versei, valamint népdalok, kocsmadalok és diákdalok hangoznak el az est során. Az előadást összekötik egy borkóstolóval és borbemutatóval is, az esten a Kecskemét Város Bora címmel kitüntetett Damax Kft. borát kóstolhatják és vásárolhatják az érdeklődők, borbemutatót pedig Dabasi Gábor tart.

Belépő: 2500 Ft

 

 

Queen Project Band Koncert

Helyszín: TEKA

Időpont: 2017. június 23., 20:00–23:00

“2016-ban töltötte volna be 70. születésnapját Freddy Mercury, a rockzene egyik, ha nem a legnagyobb HANG-ja. Tiszteletére és emlékére jöttünk össze egy koncertre, hogy egy picit átérezhessük azt az érzést, amit dalaik eljátszása kelt. A koncert akkor nem jött össze, viszont mi megfertőződtünk. Annyi energia, érzelem van minden dalban, ami manapság már ritkaság számba megy. Elhatároztuk, hogy ha módunk van rá, nem csak egy koncertet adunk, hanem amennyit bírunk. Nem Tribute zenekar vagyunk, nem lemásoljuk a dalokat, nem is csak eljátsszuk azokat, hanem annál sokkal többre törekszünk. Igyekszünk megidézni azt a hangulatot, amit csak Ők tudtak. Igaz, hogy a magunk módján, de talán pont ettől lesz hiteles a produkció. Nem másolunk, átadunk. Remélem, sikerül és Ti is megéreztek valamit abból a csodából, amit mi érzünk a színpadon. Gyertek, tartsuk életben Freddyt és a QUEEN-t!”

Belépő: 1000 Ft

 

 

Szent Iván-éji futás

Helyszín: Faluház és Könyvtár, Ballószög, Rákóczi u. 11.

Időpont: 2017. június 23., 22:00

Fussunk együtt Szent Iván éjjelén - amely az év legrövidebb éjszakája - egy falukört (kb. 5 km)! Legyél minél láthatóbb és színesebb, majd utána egy zsíroskenyér partin érezd jól magad a Fuss-Barátkozz-Bulizz címszó alatt! Várják a futással most ismerkedő és egy klassz közösséghez tartozni vágyó embereket is! A rendezvény ingyenes.

 

 

Szigma - Jösszművészeti együttlét - záró hétvége

Helyszín: Rákóczi út 4.

Időpont: 2017. június 23-24.

Péntek:

19:00 +SZEREL - a Kecskeméti Színjátszó Műhely Katona-Kamra csoportjának előadása

Képzeljétek el, hogy a valóság egy tábla csoki. Na most, ha ezt apróra töröm, és megvizsgálom az egyes töredékeket, akkor teljes képet is kaphatok az egész tábláról. A kérdés már csak az, hogy férfiként vagy nőként vizsgálódunk. Bár így sem lesz sok különbség. A csokoládé csokoládé marad, minden más pedig csak színház.

 • Szereplők: Szigeti-Lőrincz Laura, Sáfár Adél, Molnár Alexandra, Nagy Zsófi
 • Asszisztencia: Szabó Nóra, Murár Szabina, Szabó Kata
 • Rendező: Sárosi Gábor

20:00 Kötelező Olvasmány koncert

Szombat:

18:00 Kortárs crossover vizuális effektekkel, zenével, tánccal és slam poetryvel.

Az ember olykor elmereng
Koponyáján új abroncsok
És belülről az elme reng
Az agysejtek meg újabb roncsok.

Mi is akar ez lenni? Audióvizuális metamorfózis? Atmoszférikus elmerengés… A kisérlet arról szól, hogy mind hangilag, mind képileg megpróbáljuk visszaadni a kiállítás mélységét, flow-ját, fílingjét, a mi szemszögünkből. Az elmerengés meg verbális megnyilvánulást takar, rímekbe burkolva, időnként improvizatív, intuíciókkal fűszerezve!

SZIGMA a Facebookon

 Baba-mama börze

Helyszín: Széchenyi Kispiac

Időpont: 2017. június 24., 8:00–12:00

Gyermekruhák, 0-16 éves korig, játékok, kiegészítők, édességek várják a látogatókat. Asztalfoglalás, és további inforformáció: Molnár Péter (06702547849). A börze mellett zavartalanul működik a zöldség-gyümölcs-virág piac is.

 

Szezonnyitó Strand Party

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Időpont: 2017. június 24., 10-18:00

Szombaton, a hivatalos nyitóbulin sportprogramokkal, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel és élő zenével várják a napozni, lubickolni vágyókat.

Jegyárak

 

Jóga a Dombtetőn - 1. alkalom

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2017. június 24.

A sorozat célja, hogy lehetőséget nyújtson minden kezdő és haladó jógázónak arra, hogy minél több fajta jógát kipróbálhasson. Első alkalommal az érdeklődők kétfajta jógát is kipróbálhatnak.

PROGRAM:

 • 17.30-tól érkezés
 • 18.00-18.40 Dinamikus jóga (Jógaoktató: Kovács Tamás - Fitt Jóga)
 • 18.50-19.30 Vinyasa Flow jóga (Jógaoktató: Vargáné Bende Erika - Ananda Jógastúdió)

Belépő 500 Ft/fő, amely mindkét órára érvényes. Az órák közti szünetben frissítő italt biztosítanak minden résztvevőnek. Jógaszőnyeget vagy polifoamot és törölközőt mindenki hozzon magával. A program csak esőmentes időben valósul meg!

Érdemes a naptárba előre beírni a további három időpontot is: július 22., augusztus 19. és szeptember 23.

 

 

Múzeumok éjszakája

Több helyszínen városszerte

Időpont: 2017. június 24.

Luxusmulató fíling a Bozsó Gyűjteményben, izgalmas kalandok a Cifrapalotában, mesedömping az Ifjúsági Otthonban, mered vagy nem mered a Hírös Agórában, fényfestés az Evangélikus templom homlokzatán, banya-hajsza és egyéb boszorkányságok a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban… Nem folytatjuk a sort, mert szinte a végtelenbe fut. Állítsátok össze saját útvonalatokat, az állomások között pedig utazzatok a retró buszokkal!

Mankó a szemezgetéshez


Fotó: Kovács László - https://foto.designest.hu

 

Éjszakai Városnézés

Gyülekező: Katona József Színház

Időpont: 2017. június 24., 21:30

Érdekességek a városról, játék nyereménnyel, meglepetés a résztvevőknek. A részvétel díjtalan.

 

 

Domb Beach Házibuli - Érettségi after 2017

Helyszín: Domb Beach, Csabay Géza körút 7.

Időpont: 2017. június 24., 22:00

Idén is várják a fiatalokat az érettségi leadós házibulin. A zenefelelősök: Crapman és Böla. A nyugi részen ismét sörpong és csocsó. Az első száz vendéget a Mátyás Pálinkaház jóvoltából egy welcome felessel várják.

Belépő a helyszínen 1500 Ft, elővételesen: 1000 Ft.

 Kitekintő: Szentjánosbogarak, csillagoséj-parkok - csupa különlegesség egy klassz nyári estére

A szerelmesek talán legromantikusabb programja lehet a világító szentjánosbogarak kuszaságában sétálni vagy épp a csillagos égboltot szemlélve egy pléden feküdni az érintetlen természetben. Családostól pedig egy óriási kaland vár mindenkire, a gyerkőcök tuti, hogy imádni fogják a sokáig fent maradást és éjszakai túrázást.

Részletek


 

Méz és Meggyfesztivál

Helyszín: Szank, Bányászpark

Időpont: 2017. június 23-24.

Szankon elsősorban a homokos talajnak köszönhetően különleges ízvilágú meggy terem. Erről a területről származik a hazánkban egyedülálló selyemfűméz is, amely az itt termő vaddohánynak köszönhető. Mindkettőt ünneplik a fesztiválon, ahol helyi mézes és meggyes finomságok, Meggykirálynő és Mézkirály választás, valamint számtalan más program várja a gyermekeket, felnőtteket.

Facebook oldal


19. Szőregi Rózsaünnep

Helyszín: Szeged, Szőreg

Időpont: 2017. június 23 - 25.

A rózsaünnepi felvonulás évről-évre egyre több látogatót és felvonulót vonz, mára a közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek részesei az ünnepi menetnek. A rózsakiállításon vázákban kiállított többezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál egyik legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több tízezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát.

Facebook oldal

 

 

Előzetes: Személyiségfejlesztő Akadémia

Szeretnéd fejleszteni az önismeretedet? Jól jönne a magánéletedben és a munkában is?
Kecskeméten is indul a Személyiségfejlesztő Akadémia államilag elismert szakképesítést adó „Érzelmiintelligencia-fejlesztő, Személyiségfejlesztő” képzése.

Részletek


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 21 június 2017 15:14
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449