TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ 10 dolog, amit látni kell Budapesten
26
2017 júl.

 

Divat szidni kis hazánkban a fővárost. Vízfejű miatta az ország... Élhetetlen nagyváros.... Dugó dugó hátán… A külföldiek meg egyszerűen szerelmesek Budapestbe, előítéletek és sztereotípiák nélkül fedezik fel a várost, posztolnak csodás fotókat és írnak mesés ajánlókat utazók, bloggerek, meghívott újságírók. Talán nem véletlenül, hiszen Budapest folyamatosan toplistás a világ legszebb városai között. Nekünk is érdemes lenne más szemmel nézni a fővárosra: élvezzük a szépségeit! 10 élményt gyűjtöttünk most egy csokorba nektek a megszokott Trendalelke stílusban, szóval unalmas és klisés helyekre, ajánlásokra ne számítsatok! :)

 

 

 

 

Fénykert a Margitszigeten 

 

Idén júliustól az év 365 napján megcsodálhatjuk esténként Budapest szívében a változatos fényjátékot. A Fénykert minden este a sötétedés idejét figyelembe véve indul.

 

 


Libegő

 

1970 óta libeghetünk fel a János-hegyre a drótkötélpályán. Klassz és vicces emlékeink is fűzödnek a Zugligeti Libegőhöz, jártunk úgy, hogy nem figyelve a menetrendet, visszafele már csak gyalog tudtunk lejönni a hegyről, közben ránk is sötétedett. Ajánljuk mindenkinek ezeket a kalandokat!

Bővebb információ

 

 

Lenyűgöző gyerekkönyvesboltok

 

Vannak olyan könyvesboltok, amik sokkal többet adnak a vásárlás öröménél, rendezvényekkel, foglalkozásokkal bővítik az élménytárat. Van olyan könyvkuckó, ahol már maga a helyszín is olyan, mintha egy mesekönyv elevenedne meg körülöttünk.

Itt a lista, melyik boltokat érdemes felkeresnetek a csemetékkel 

 

 

Csúcs játszóterek

 

Csúszdák, vizezős játszó, trambulinok, mászókák forgataga, minden, ami tutira leköti a gyerekeket jó sok időre.

Íme közülük 8, amit nemrég újítottak fel

 

 

Közösségi életérzés a lezárt Szabadság hídon

 

2017. augusztus 5-6-án és 12-13-án zárják le a Szabadság hidat, ami természetesen turistaparadicsommá változik ilyenkor. Akár piknikezni, akár társasozni települtök ki, a semmihez nem hasonlítható fővárosi emlékgyűjtés garantált!

A felnőttek egy üveg borral menjenek! ;)

 

 

Lepkekert a nagyvárosban

 

21 trópusi lepkefaj több száz egyedében gyönyörködhet a nagyközönség az újra megnyílt Lepkekertben, a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A bábszekrényben azt is megszemlélhetjük, hogyan bontogatják szárnyaikat a kikelő lepkék.

Bővebb információ

 

 

Budapest Eye

 

Ha még nem láttátok a fővárost 65 méter magasból, itt az ideje! Akár világosban, akár sötétben megízlelhetitek a panorámát egy különleges perspektívából az Erzsébet téren.

 

 

Memento park

 

A kommunista időkbe repülhetünk vissza: 42 szobor, emlékmű és más alkotás látható, amelyeket az 1945-1989 közötti kommunista kultúrpolitikai igényei és elvárásai szerint állítottak fel Budapest utcáin és közterein; nosztalgiázhatunk Trabantban; a kiállításon átélhetjük az 1956-os forradalom és az 1989-90-es rendszerváltozás szabadságvágyát; kipróbálhatjuk a Sztálin-dísztribünt; filmeken keresztül beleláthatunk a besúgók módszereibe.

Bővebb információ

 

 


Fürdők

 

Ahány fürdő, annyiféle hangulat - Budapest pedig nem szűkölködik gyógyvizes helyekben. Szívünk szerint egy-egy egész napot ejtőznénk a Király Gyógyfürdőben, a Rudas Fürdőben, a Szent Lukács Fürdőben és természetesen a Szecskában.

 

 

Szimpla

 

A kultúra, a kreativitás és az állandó változás hozza létre napról-napra a Szimpla életérzést, melyben bárki otthon lehet, megpihenhet vagy szórakozhat. Többek közt termelői piac, háztáji termékek boltja és romkocsma színesíti a palettájukat.


Bővebb információ

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 26 július 2017 15:18
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449