TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Parádés programözönnel búcsúzik a nyár Kecskeméten
24
2017 aug.

Parádés programözönnel búcsúzik a nyár Kecskeméten

Kép: Facebook/Hírös Hét Fesztivál Kép: Facebook/Hírös Hét Fesztivál

 

Fáklyafényes hangulatvarázs a Vadaskertben, romkocsma hangulat az adományboltban, Voices, nyárzáró buli a strandon, Lőrincz Luca kiállításmegnyitó, Japánban élő zen mester előadása, maratoni társasozás, bluesterasz, időutazás az első Hírös7-re... És akkor még a most zajló Hírös7 programjairól meg a Hírös Vágtáról nem is tettünk említést. Bírni fogjuk szusszal a nyár utolsó hétvégéjét?

 

 

 

Voices Kamarakórus ingyenes koncertje

Helyszín: Kecskeméti Nagytemplom

Időpont: 2017. augusztus 24., 19:00–20:00

Az Angliából érkező Voices kórust 1995-ben alapították, a tagok életkora 12-25 év közötti. Repertoárjuk nagyon széleskörű, az egyházi daraboktól a popzenékig mindent szívesen énekelnek. Magyarországi koncertjeiken az előbbit hallhatjuk majd. Sok helyen turnéztak már Angliában és külföldön is, emellett folyamatosan újabb darabokon és CD-ken dolgoznak.

 

 

Katona József, Kodály Zoltán és Kecskemét kultúrája az első Hírös Héten (1934)

Helyszín: Katona József Emlékház

Időpont: 2017. augusztus 25., 14.00

Előadó: Székely Gábor

 

 

Társasjáték maraton

Helyszín: Csapatotthon - 121. Dr. Vetéssy Géza Cserkészcsapat, Arany János u. 3.

Időpont: 2017. augusztus 25., 15:00–augusztus 26., 15:00

Társasjátékozás 24 órán keresztül! Ételt-italt és hozzá szükséges evőeszközöket mindenki saját magának biztosít. Kedvenc társasjáték, zene ugyancsak vihető. A 24 órázás nem kötelező, a program teljes ideje alatt bármikor lehet jönni, menni. A maraton mindenkinek ingyenes.

Részletek


Helyzetjelentés - Lőrincz Luca keramikusművész kiállítása

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Megnyitó: 2017. augusztus 25., 17 óra

A kiállítás megtekinthető: 2017. augusztus 25.–szeptember 8.

Minden művész érdekes, összetett egyéniség. Ilyen a teljes szívéből kecskeméti Lőrincz Luca is, akinek négylábú, mekegő múzsái ihletik legújabb alkotásait. Három évtizede hatja át mindennapjait a kreativitás ilyen-olyan formában, az agyag számára pedig maga a meditáció, no, és persze a folytonos tanulás, kísérletezés szeretett eszköze.

A megnyitón Szilágyi Áron dorombművész garantálja a vizuális mellé az audio élményeket.

 

Olvastad már? Kecskemét arcai: Lőrincz Luca, keramikus és kecskepásztor

 

Állatkertek éjszakája

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert

Időpont: 2017. augusztus 25.

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják. Így lesz ez Kecskeméten is: belépéskor különleges hangulat fogadja majd a látogatókat, hiszen a Vadaskertet csak ezen az estén fáklyafénnyel világítják meg.

Program:

 • 18.30-19.15, 20.10-21.10: Kis esti koncertek
 • 19.10-19.40, 21.15-21.45: Látványetetések
 • 19.40-20.10: Madár bemutató
 • 20.15-21.00, 21.45-22.10: Kígyók bemutatkozása
 • 21.15-23.00: Zenés képek az állatkertről
 • 22.45: Pénztárzárás
 • 23.30: Az Állatkert zárja kapuit

Egész este: Trófeabemutató, állati kincsek standja, szárazföldi teknős bemutató, óriáscsótány-tapogató-zoo, gyermekeknek ajándék arcfestés, esti homokozó, aszfaltrajzolás. Az ajándékbolt, büfé, és külső parki játszótér, valamint az ugrálóvárak is nyitva tartanak.

A gyermekek (3-18 éves korig) kedvezményes 300 Ft-os jeggyel látogathatják meg a Vadaskertet.

 

 

KvZoo Bluesterasz

Helyszín: KV zoo, Mártírok útja 20/a

Időpont: 2017. augusztus 25., 21:00

“Kérem a szokásosat: sör, blues, pizza.”

 

 

Domb Beach Nyárzáró Házibuli

Helyszín: Domb Beach

Időpont: 2017. augusztus 25., 22:00

A zenefelelősök Szabolcs Kincses és Trusssst'. A nyugi részen ismét sörpong és csocsó.

Belépő a helyszínen 1500 Ft, de elővételesen is megváltható a stégen, kedvezményesen, 1000 Ft-ért.

 

 

Belvárosi templomtúra

Találkozó: a Városházával szemben, a Kossuth szobornál

Időpont: 2017. augusztus 26., 17 órától

Az augusztusi tematikus kecskeméti városnéző sétán a belvárosi templomokkal ismerkedhetünk meg. A programon való részvétel ingyenes, jelentkezni a Facebook eseménynél az " Ott leszek" gombra kattintva vagy kommentben, üzenetben lehet!

 

 

Karitatív Kertmozi

Helyszín: 2017. augusztus 26., 20:30–23:30

Időpont: Védőháló Karitatív Egyesület és Adománybolt, Zápolya János utca 8.

Film: Hollywoodi történet (magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 108 perc, 2002, rendezte: Woody Allen)

Belépő nincs, de adományokat elfogadnak! Popcorn helyett zsíroskenyér hagymával, fröccs és limonádé várja a mozizókat. Ha tudsz, vihetsz magaddal széket, párnát, ülőkét, puffot, kisszéket, zsámolyt, hokedlit, sámlit, bármiféle ülőalkalmatosságot.

 

 

Jeff Shore zen mester előadása Kecskeméten

Helyszín: Danujóga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2017. augusztus 27., 17-19 óráig

Jeff Shore 1953-ban született az Amerikai Egyesült Államokban. Tíz év zen gyakorlás után, 1981-ben költözött Japánba, hogy ott buddhista kolostorokban éljen és gyakoroljon. Képzését a kiotói Tofokuji kolostorban kapta, Japánban. Jeff világi életet él, családos, és a nemzetközi zen professzor a kyotói Hanasono Egyetemen.

A zen a belső szabadság útja. Egy út, amelyen keresztül megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a nyugtalanságtól, a folyamatos és nyugtalanító zsongástól, ami a tudatunkat terheli. Egy út, amelyen keresztül eljuthatunk legmélyebb gyökereinkig, odáig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában, honnan jöttünk, hová megyünk.A zen pillére maga a gyakorlat, a zazen, mely egyfajta ülő meditáció. A zen a buddhizmushoz kötődik, de bárki gyakorolhatja a zazent. A zen felfogása szerint Buddha egy személy, aki megmutatott egy gyakorlati utat ahhoz, hogyan tudjuk megszűntetni a nyugtalanságot, és hogyan tudunk lehatolni legvégső gyökereinkig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában. A zen útja mindenki előtt nyitva áll. Bővebb információ 

Az előadás angol nyelvű, magyar tolmácsolással. A részvétel ingyenes, adományt elfogadnak. Információ: Szabó Ágnes 30/6910-993 és Kulman Tünde 30/2394-867

 

 

Film: A sóher

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

 • 2017.08.24. csütörtök, 18:00
 • 2017.08.25. péntek, 18:00
 • 2017.08.26. szombat, 18:00
 • 2017.08.27. vasárnap, 18:00

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlan­ul elszabadulnak a költségek.

Szinkronizált francia vígjáték, 89’, korhatár: 12. Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Történelmi íjász Európa-bajnokság, Hírös Vágta és Korhű piac

 Ilyen még nem volt Kecskeméten! Történelmi íjászversenyen szurkolhatunk a magyaroknak, hogy újra rettegjen a világ a nyilaiktól! Ha pedig már elmerültünk a régi korok hangulatában, hétvégén a kicsi és nagy huszároknak drukkolhatunk a Hírös Vágtán, végezetül megelevenedik a letűnt idők piaci hangulata a belvárosban, kézműves termékeket kóstolhatunk.

Részletek

 

 

Hírös7 Fesztivál

Helyszín: belváros

Időpont: 2017. augusztus 27-ig

Még tartogat a Hírös7 a tarsolyában sok-sok klassz programot és zenei élményt: pénteken nosztalgia est lesz az R-Go együttessel, szombaton a Compact Disco zenél, vasárnap kiderül, kié a város legfinomabb sütije, felvonulnak a babakocsisok, este pedig az Anna & the Barbiesra tombolhatunk. És ezek csak szemelvények a kínálatból, itt a többi.  

 

 

 

Városnéző séták

Gyülekező: Tourinform Kecskemét, Kossuth tér 1.

Időpont: szombatonként 9:30-tól

Bátran hívjatok vendégeket a világ bármely pontjáról Kecskemétre, és büszkélkedjetek el nekik a város csodáival. 2017. augusztus 30-ig rendszeres városnéző túrák indulnak, létszámtól függetlenül, magyar, angol és német nyelven. Nem rossz ötlet a saját városunkban turistáskodni sem, sokszor a munkába és ide-oda szaladgálva elfelejtjük értékelni, milyen szépségek bújnak meg az épületek rengetegében.

A garantált városnéző séták időtartama kb. 1-1,5 óra, díja 800 Ft/fő.

Részletek 

 

 

Előzetes: Ajándéknap a Mofa Adományboltban

Helyszín: Mofa Adománybolt, Szabadság tér 3.

Időpont: 2017. augusztus 28.

Az összes nyári női-férfi felsőruházatot egy kisebb zsáknyi mennyiségben ingyen hazavihetik a betérők.

 

 

Többet ÉSZszel, mint ERŐvel!

Helyszín: Hetényegyházi Közösségi Ház, Hetényegyháza, Kossuth L. u. 83.

Időpont: 2017. augusztus 28-29., mindkét nap 9-16-ig

Sulira hangoló agykontroll tanfolyam 7-14 éveseknek Makra Zsuzsanna vezetésével.

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 748 69 14

Bővebb információ 

 

 

Bábok költöznek a Malom Központba!

Helyszín: Malom Központ II. emelet

Időpont: 2017. augusztus 29. - szeptember 17., keddtől vasárnapig 15:00 – tól 18:00 óráig

A tárlat látogatói bepillanthatnak „Cirókáék” életébe. Szemtanúi lehetnek, miként töltik a nyár utolsó napjait, hogyan készülnek az iskolakezdésre, és mi minden kerül a listára egy-egy bevásárlás során.

Információink szerint szeptember 9-én, a farmervásár napján 10 és 18 óra között 15 "cirókás" azt tervezi, hogy a kiállításról megszökik! Ha ez valóban megtörténik, a gyerekek feladata lesz, hogy felkutassák a szökevényeket a Malomban. Az információért cserébe “jó tett helyébe jót várj” kártyát kapnak, amellyel kedvezményesen válthatnak jegyet a bábszínház tetszőleges előadására.

A belépés mindenkinek ingyenes!

 

 

Szervátiusz Jenő-díjasok III. - Barabás Éva

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény

Megnyitó: 2017. augusztus 30., 17 óra

A kiállítás megtekinthető: 2017. augusztus 30. - szeptember 24. között, csütörtöktől vasárnapig, 10-től 18 óráig

Barabás Éva marosvásárhelyi festőművész ars poeticája:
“Minden érdekel, ami emberi. Az ábrázolás egyértelműségével vállalom az embert, sorsa változásait, erdélyi létünk történelmét, balladáit, mondavilágát, a fákkal, faágakkal, rejtélyes fényforrásaival, az ég hullámos, kavargó felhőcsíkjaival, a hold és napkorong látomásos jeleivel együtt. Nyersanyagom az álom.”

A kiállítást megnyitja: Nagy Miklós művészeti író, Marosvásárhely

 

 

Keserű Aszú - Borkóstoló és színházi előadás

Helyszín: Koch Borház Kecskemét

Időpont: 2017. augusztus 30., 19:00–22:00

Egy konyhát látunk, benne asztal, rajta tárgyak szerte-szét.
boros pohár az asztalon, benne bor, kölünleges folyadék.
Mely keserű és édes, mélyvörös meg hófehér, szikrázóan fényes.

Egy kavargó küvé mely szertelen... s most egy csepp kiválik csendesen.
Elválva a többitől, a pohárból fölfelé tör, Emelkedik rendesen, egyenletesen.
A pohár felett halkan remeg, s beteríti magával az egész élet-teret.

"Egy borban Két bor van. Két küvé az egy borban.
Egy borban két küvé, Két küvé az egy borban."

Vöröslik a konyha, s minden apró dolga. Kivéve bor melyből
egy újabb árnyalat lép föl, sárgás rószaszínes, opálosan sejlő.
Az első a férfi volt, most jöjjön hát a nő.

A konyha most tavaszín és halvány ég: Egyre másra újabb kép.
Jön a férfi, megint a nő. Újabb férfi, újabb nő. Más színekkel áll elő.
Egyre gyorsul egyre nő, közeledik az eső, tombol már a buborék. Szakad az ég.

 

Szereplők: Bata Éva - Bárnai Péter, konzulens: Tóth Ákos Károly, rendezte: Sárosi Gábor

 

Az 5 tételből álló borkóstoló, valamint a színházjegy ára: 3900 Ft. A jegyek megvásárolhatók a helyszínen, illetve a következő elérhetőségeken foglalhatók: +36-30-567-4116; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A foglalásokat 3 napig tudják tartani, az addig át nem vett jegyeket felszabadítják.

 

Olvastad már? Ránk így hatott a Keserű Aszú

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 25 augusztus 2017 18:34
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449