TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Állatok, érzelmek, dizájn - imádjuk Lőrincz Luca első önálló kiállítását!

27
2017 aug.

Állatok, érzelmek, dizájn - imádjuk Lőrincz Luca első önálló kiállítását!

 

Lőrincz Luca kemencéjéből mostanság négylábú, mekegő múzsái által ihletett művek kerülnek ki a sikkes használati tárgyak mellett. Erről már a SZIGMA - (J)összművészeti Együttlét alkalmával megbizonyosodtunk, most pedig első önálló kiállítása tesz tanúbizonyságot arról, mennyire a kecskék körül forog újabban a kecskeméti keramikus élete.

 

 

 

Pedig nem volt ez mindig így! Panelos gyermekként felnőve éles váltást hozott Luca életébe, hogy párjával, Laczkóval nemrég belevágtak egy kecskefarm gondozásába. Az állatokról való gondoskodás “hatalmas plusz” a mindennapjaikban, ám az élet rendje szerint olykor bánat is vegyül a boldogságba. A kiállítás ebbe a kétpólusú érzelmi kavalkádba kalauzolja a látogatót, ahol a kerámia mellett fotókon keresztül pillanthatunk bele, hogyan telnek a napok a Máriahegyi Kecske Farmon.

 

 

Persze a klasszikus kerámiaművek - poharak, tálak, virágtartók - is fellelhetők az Ifjúsági Otthon kiállítótermében, szívünk szerint mindet el is csomagoltattuk volna elvitelre…

 

 

A pénteki megnyitóról természetesen nem hiányozhattak a házi készítésű termékek, így nemcsak vizuális és érzelmi síkon, hanem az ízlelőbimbóinkon keresztül is Lucáék világába csöppentünk.

 

 

A kiállítást Acsai Rita programszervező és a képzőművészeti és kézműves műhelyek összetartója nyitotta meg, Luca munkásságának méltatását pedig egy plüsskecske átadásával zárta. A hangulatos udvaron Szilágyi Áron dorombolt még egy kicsit, hogy teljes legyen a péntek délutáni tökéletes kikapcsolódás életérzése. (Utóbbiról készült videónkért görgess a bejegyzés végére!)

 

Lőrincz Luca: Helyzetjelentés

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

A kiállítás megtekinthető: 2017. szeptember 8-ig, hétfőtől péntekig 8 és 22 óra, szombaton 9 és 18 óra között

 

Galéria

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 27 augusztus 2017 09:23
Értékelés:
(4 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449