TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezek a legjobb hétvégi programok Kecskeméten, augusztus 31. és szeptember 3. között
30
2017 aug.

Ezek a legjobb hétvégi programok Kecskeméten, augusztus 31. és szeptember 3. között

 

Eláraszt(ott) minket a város kiállításokkal, de nemcsak a komoly művészetrajongók fognak jól szórakozni, hanem a legkisebbek is, akiket többek közt négylábú barátaik és kedvenc bábfiguráik várják! Igazi színfoltja a hétvégének a sárkányhajó-verseny, de a mozogni vágyók latin fitnesz és 5 Ritmus órákon is levezethetik a heti feszkót. A fiatalokat pedig várja a tanévindító banzáj!

 

 

 

Latin Fitness

 

Helyszín: Happy Mozgás&Szépség Centrum, Dobó krt. 3. 1. em. terasz

Időpont: 2017. augusztus 31., 19:00–20:00

 

Ismét Latin Fitness! Merevséget elzavaró, nem koreografált óra. Könnyed és élvezhető. Forró latin ritmusok, cardió jellegű óra!

Felnőtt belépő: 1200 Ft, diák: 900 Ft

 

 

5 Ritmus óra Zsuzsival

 

Helyszín: Danu Jóga Központ, Szövetség tér 4.

Időpont: 2017. szeptember 1., 18:00–21:00

 

A Gabrielle Roth által megalkotott, és világszerte tízezrek által gyakorolt 5Ritmus mozgásmeditáció filozófia, életszemlélet és dinamikus mozgásgyakorlás, amely abban az alapelvben gyökerezik, miszerint ha mozgásba hozzuk a lelkünket, az meggyógyítja magát. A mozdulat egyszerre gyógyír és metafora, amely nyelveken, kultúrákon, korcsoportokon átívelőn változtatja a szenvedést művészetté, a művészetet tudatossággá, a tudatosságot cselekvéssé. Ahol elkezdik gyakorolni, közösség születik a táncosok között, átformáló, támogató. Olyan biztonságot adó hely, ahol felébredhet életteli, elbűvölő, a maga határait bátran kipróbáló, szabadságra szomjazó énünk. A rock sztár, aki bennünk lakik. Az 5Ritmus kreativitás, kapcsolódás, közösség.

Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30 272 46 82

 

 

A nagy tanévindító party

 

Helyszín: Új Nemzedék - Kecskemét, Horváth Döme krt. 12.

Időpont: 2017. szeptember 1., 18:00–22:00

 

“Szomorkás vagy, mert újra itt a suli? Gyere el hozzánk és éld át velünk a nyár utolsó nagy buliját! Itt, az Új Nemzedékben méltón búcsúztathatod a nyarat egy kellemes „nyárzáró-tanévindító” party keretein belül. Hozd magaddal ismerőseidet, barátaidat, hogy senki se maradjon le! A jókedv garantált. Frissítővel, játékokkal és zenével várunk Benneteket!”

 

 

Ciróka bábkiállítás a Malom Központban

 

Helyszín: Malom Központ, II. emelet, a Budmil üzlettel szemben

Időpont: 2017. augusztus 29. - szeptember 17., keddtől vasárnapig 15:00 – tól 18:00 óráig

 

A tárlat látogatói bepillanthatnak „Cirókáék” életébe, hétről hétre apróbb változtatásokkal. A farmervásár napján nyomozós játékra invitálják a gyerkőcöket.

A belépés mindenkinek ingyenes!

Részletek

 

 

2 x CAC nemzeti kutyakiállítás

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2017. szeptember 2.

 

A tervezett program szerint délelőtt 9.00-kor kezdődik az első CAC kutyakiállítás, míg délután 13.00-kor a második, így egész nap csodájára járhatunk az ebeknek, és izgulhatunk, melyiküké lesz a kiállítás legszebb kutyája cím.

Részletes program

 


II. Hírös sárkányhajó verseny

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2017. szeptember 2., 9 órától

 

Szurkolhatunk a versenyzőknek, sőt, a bátrabbak maguk is kipróbálhatják a sárkányhajózást. Látványos programokkal készülnek a szervezők, az egyik a kajak-kenusok bemutatkozása lesz.

A belépés ingyenes.

 

 

Nemezékszer-készítés

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2017. szeptember 2., 10.00–12.00 és 14.30–16.30

 

Bővebb információ: Facebook oldal, honlap, 76/481 469

 

 


V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Megnyitó: 2017. szeptember 3., 11 óra

Látogatható: 2017. szeptember 30-ig

 

Probstner Jánosnak, a Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítójának és korábbi igazgatójának kezdeményezésére rendeztük meg 2005-ben, Kecskeméten az I. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálét, nemzetközivé téve és továbbfejlesztve a 80-as évek Országos Szilikátipari Formatervezési Triennáléinak hagyományait. A szervezők azt várják a művészektől, hogy az adott témát a legteljesebb szabadsággal és újító szándékkal kezeljék. Az alkotásoknak kerámiából, betonból, porcelánból vagy üvegbõl kell készülniük, a technikai módszerekben és a téma megközelítésében a művészek szabad kezet kapnak. A triennálé célja az, hogy a képző- és iparművészeket olyan tárgyak létrehozására késztesse, melyek az új anyagok, technikai, technológiai módszerek ipari és képzőművészeti alkalmazására bátorítanak, ösztönözve ezzel a szilikátművészetek új, 21. századi útjainak, felhasználási lehetőségeinek feltárását.

A 2017-es triennálé témája: „EGYENSÚLY".

 

 

Varázs lakott a kezeiben - Kiállítás Kass János grafikusművész olvasókönyvi illusztrációiból

 

Helyszín: a Kálvin tér múzeum előtti szakasza

Megnyitó: 2017. szeptember 3., 10 óra

A kiállítás megtekinthető 2017. október 8-ig

 

Tanévköszöntő kiállítást szervez a Ráday Múzeum Kass János Kossuth-díjas grafikusművész munkáiból. Az ismert és kevéssé ismert mesék illusztrációi betekintést nyújtanak a művész gyermekeknek szánt világába, az állatok, növények, emberek szépséges ábrázolása a mesék világába röpteti a szemlélődőt.

Kass János (1927–2010) – a Szegeden született grafikusművész Budapesten és Lipcsében tanult. Sokoldalú munkássága felölelte a képzőművészet számos területét: a könyvtervezést, a könyvillusztrációt, a rézkarcokat, a linómetszeteket, a szitanyomatokat, a bélyegtervezést, de készített szobrokat, és fotózott is. Művészeti tevékenységéért megkapott minden jelentős magyar kitüntetést. Műveit számtalan hazai és külföldi kiállításon ismerhette meg a közönség. Alkotásai jelenleg megtekinthetők az általa alapított Kass Galériában, a szegedi Vár utcában. Írásaiban gyakran kifejtette véleményét a könyvillusztrációról, amelynek szerette hangsúlyozni a fontosságát: „A gyermek első könyve, amit a kezébe vesz, illusztrálva van, és a Biblia is, amivel temetni mennek”. Már elmúlt hetvenéves, amikor következett az „utolsó nagy kaland”; kisiskolások számára készült olvasókönyvek illusztrálását vállalta. Az elkészült könyvek nagy sikert arattak. A legrangosabb méltatásuk: „Ha valamivel, hát ezzel a két könyvvel meg lehet tanítani a gyerekeket a művészet szeretetére, anélkül, hogy tisztában volnának vele, hogy a könyvvel együtt az emberséget, a mosolygós derűt és a természetszeretetet tanulták meg egyszuszra.”

Az olvasókönyvek illusztrációiba nyújt bepillantást a most nyíló kiállítás, mellyel a Ráday Múzeum és az Európa Jövője Egyesület az új tanévet köszönti, és a kisdiákoknak tartalmas szórakozást kínál a tanév első heteiben. A kiállításhoz kapcsolódó játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokra várja nyitvatartási időben a Ráday Múzeum az óvódásokat és kisiskolásokat.

A kiállítást megnyitja: Dunszt István grafikusművész - ny. református tanár. A kiállítást köszönti: dr. Kriston Vízi József kultúraközvetítő - az EJE társelnöke. Közreműködik: Sevecsek Béla hangszerkészítő zenész.

 

 

Lőrincz Luca: Helyzetjelentés

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

A kiállítás megtekinthető: 2017. szeptember 8-ig, hétfőtől péntekig 8 és 22 óra, szombaton 9 és 18 óra között

 

Lőrincz Luca kemencéjéből mostanság négylábú, mekegő múzsái által ihletett művek kerülnek ki a sikkes használati tárgyak mellett. Erről már a SZIGMA - (J)összművészeti Együttlét alkalmával megbizonyosodtunk, most pedig első önálló kiállítása tesz tanúbizonyságot arról, mennyire a kecskék körül forog újabban a kecskeméti keramikus élete.

Olvastad már? Mi ezért szeretjük a kiállítást

 

 

Film: Logan Lucky - A tuti balhé

 

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

  • 2017.09.02. szombat, 18:00
  • 2017.09.03. vasárnap, 18:00
  • 2017.09.04. hétfő, 18:00
  • 2017.09.05. kedd, 18:00

 

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.

Rendezte: Steven Soderbergh, szereplők: Katherine Waterston, Daniel Craig, Channing Tatum.

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Kitekintő: Szobori búcsú

 

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer, Szoborkert 68.

Időpont: 2017. szeptember 3., 10:00–18:00

 

Az Emlékpark egyik legfontosabb ünnepén felidézzük a régi búcsúk hangulatát. A püspöki szentmisére lovas kocsikon, hintókon, szekereken érkeznek a környékbeliek. Egész napos családi program, vurstli, vásár és népzene várja a látogatókat. 2017-ben látványos fogathajtó verseny is színesíti a rendezvényt.

 

 

V. Ballószögi Nyakvágó-félmaraton és családi sportnap Vadon Janival

 

Helyszín: Ballószög, Gárdonyi Géza utca, focipálya

Időpont: 2017. szeptember 3., 7 órától

 

Futóversenyek, terep kerékpárversenyek, kispályás foci kupa és ingyenes gyerekprogramok várják a sportkedvelőket, no meg Vadon Jani és több profi ökölvívó!

Bővebb információ

 

 

VI. Food Truck Show Budapest

 

Helyszín: Kincsem Park, Albertirsai út 2-4.

Időpont: 2017. szeptember 1-3.

 

Jön az év legnagyobb street food fesztiválja! Street art művészek és utcazene, gyerekprogramok, ló- és agrárverseny, mozi, placc piacok biztosan lesznek a food truckok között.

 

 

Gemenci szarvasbőgés

 

Helyszín: Gemenci erdő

Időpont: 2017. augusztus 25. és szeptember 9. között meghatározott napokon indulnak túrák

 

Mit olvashat ki a vadász az elhullajtott agancsokból? Hányféle bőgő hangot hallhatunk? Hogyan élnek a gímszarvasok? A válaszok a gemenci erdő mélyén rejlenek, ahol vezetett túrák közben a szarvasbőgésbe is belehallgathatnak a résztvevők.

Bővebb információ

 

 

Előzetes: Nőnek lenni jó! konferencia - Álmaink

 

Időpont: 2017. szeptember 22.,13.00

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kecskemét, Árpád krt. 4.

 

Gyere és valósítsd meg az álmaidat, és közben még jótündérré is válhatsz! Inspiráló élettörténetekkel, praktikus tanácsokkal zökkent ki majd bennünket a mindennapok szürkeségéből az őszi Nőnek lenni jó konferencia, amelyen ha részt veszel, belépőjegyed árával egy súlyosan beteg kecskeméti kislány, illetve koraszülött, mozgáskárosodott kisgyermekek álmát segíthetsz valóra váltani! Hatodik alkalommal is remek előadókkal, impulzív témákkal, tombolával és kapcsolatépítéssel várnak bennünket a szervezők, Csatos Erika és az Álomjövő csapata.

Támogatói jegy: 4.000 Ft/fő

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 30 augusztus 2017 19:23
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449