TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Baba-mama barát lett a Malom Központ
05
2017 okt.

Baba-mama barát lett a Malom Központ

 

Szó szerint családias volt a hangulat a Malom Központ 2. emeletén, ahol a Kecskeméti Babahordozós Hét nyitóállomásaként csütörtökön kiállítás nyílt a hordozás örömteli pillanatait megörökítő fotókból.

 

 

 

Ságiné Valaczka Ilona a Kecskeméti Hordozós Klub színeiben köszöntötte a hordozós anyukákat és apukákat. Igen, jól olvassátok, a képek és a valóság egyaránt arról tanúskodott, ez bizony simán lehet apás-babás dolog is!

 

“Sok mindenbe nem tudnak bekapcsolódni az apukák a várandósság ideje alatt és a gyereknevelésben, hiszen a nő hordja ki a babát, ő szüli meg és szoptatja. A hordozó viszont egy csodálatos eszköz ebből a szempontból is, az arra hajlandó apukák ezáltal erősíthetik a lelki kötődést a gyermekükkel. Nálunk is így volt ez, a második babánkat, Benedeket 3 naposan már az apukája hordozta” - emelte ki a hordozás egyik előnyét a sok közül Ilona.

 

 

Ő egyébként szobát festett, főzött, takarított Vera és Benedek babával a hátán.

 

“Kimozdulni is sokkal egyszerűbb vele. Összesen két hónapig használtunk babakocsit, bonyolult volt vele közlekedni, nem minden boltba fértünk be vele, szóval nem túl hatékony” - folytatta. Mint a klubban tapasztalják, sok anyuka panaszkodik arra, hogy a babakocsiban a gyerek sem fekszik vagy ül meg szívesen, a hordozóban ezzel szemben sokkal jobban bírják akár a hosszú, több órás sétákat is, mivel érzik a tesi kontaktust az anyukával.

 

 

Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadóval beszélgetve még egy óriási előnyre derítettünk fényt: a hordozóban kiválóan lehet diszkréten szoptatni a babát, szinte bárhol. A Malom Központban most viszont nincs erre szükség, hiszen a kiállítás ideje alatt, október 15-ig az anyukák három fülkében tudják etetni babáikat.

 

A Babahordozós Hét programjai még sok-sok információval, konzultációval és próbalehetőséggel igyekeznek közelebb hozni ezt a módszert a gyakorló vagy leendő anyukákhoz. Szerencsére Ilonáék úgy tapasztalják, egyre több hordozós mamit lehet látni a városban. Szeretnék, ha akiben kétségek merülnek fel vagy még idegenkednek a hordozástól, bátran fordulnának a klubokhoz segítségért, hiszen ingyen kaphatnak tanácsokat.

 

 

Babahordozó Hét Kecskemét 2017 - Közelebb hoz!

Több helyszínen

Időpont: 2017.október 5-13.

 

Első kecskeméti hordozós fesztivál és vásár

Időpont: 2017. október 9. hétfő 9-12 óra

Helyszín: régi SZTK előadóterme, Kecskemét, Piaristák tere 7. (bejárat a Véradó Állomás felől)

 

Részletes program

 

Galéria a kiállításmegnyitóról:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 08 október 2017 21:02
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449