TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legmenőbb hétvégi programok Kecskeméten, október 13-15. között

12
2017 okt.

A legmenőbb hétvégi programok Kecskeméten, október 13-15. között

 

Önkéntes kutyasétáltatók kerestetnek, zárul a Hordozós Hét, ismerkedhetünk a tánc jógájával, a jóga táncával, zsákszámra vásárolhatunk ruhát és mindenféle kincset, a gyerkőcök megformázhatják a saját paprikajancsijukat, a fogyni vágyók közösen sétálhatnak az őszi lombok alatt. A 2. Európai Art Mozi Napon régi klasszikust nézhetünk a szélesvásznon, és koncertezni is nagy nevek jönnek most hétvégén Kecskemétre. Vasárnap este érdemes lesz beülni a Valentinóba, ahol Egyházi Gézát és Orth Pétert csíphetjük el. Ahogy a színházban szokták mondani, "tartalmas kikapcsolódást kívánunk"! :)

 

 

 

72 óra kompromisszum nélkül - önkéntesség a Menhelyen

 

Helyszín: Menhely Az Állatokért Alapítvány, Kisfái 211/a

Időpont: 2017. október 13., 10:00–12:00

 

Idén a Menhely Az Állatokért Alapítványhoz megy segíteni a 72 óra kompromisszum nélkül program keretében az Új Nemzedék. A menhely segítségére lehetünk, ha az ott lévő árva, kidobott kutyákkal foglalkozunk. Sétával, játékkal és szabad mozgással segíthetjük a szocializációjukat.

 

Emellett örömmel fogadnak adományokat a menhely dolgozói: tisztítószereket, szivacsokat, plédeket, kutyafelszerelést. A felajánlásokat minden hétköznap 12-18 óráig tudjátok leadni az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Térben (Horváth Döme krt. 12.).

 

Gyülekező: 9:00, Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér, Horváth Döme krt. 12. A helyszínen is lehet csatlakozni 10:00 órától. Ha szereted a kutyákat és tennél valami jót, akkor jelentkezz!

Facebook esemény

 

 

Kecskeméti Hordozós Klub

 

Helyszín: Szent Család Plébánia Kecskemét, Irínyi u. 62.

Időpont: 2017. október 13., 9-11 óra

 

A Kecskeméti Babahordozós Hét záróeseményén a téma: hétköznapok hordozott babával. Vezetik: Boldis- Molnár Anna, Lipcseiné Tolvaj Mária, Ságiné Valaczka Ilona. A klub elején és végén hordozóeszköz-próba hordozási tanácsadókkal. A részvétel ingyenes.

 

 

Shakti Tánc - a tánc jógája, a jóga tánca

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. október 14., 9:00–10:30

 

Kreatív energiát ébresztő, felszabadító organikus mozgásforma, mely magába foglalja a jóga alapelveit. A tánc az önkifejezés egyik legtisztább eszköze. Amikor a testet átjárja a mozdulat éberséggel, tiszta jelenléttel, akkor a tánc jógává alakul. Ahogy a fizikális feszültségek feloldódnak, úgy lazul az elme, transzcendensé válik, a lélek fénye átsugárzik. Ennek a kifejeződésnek a minősége semleges, ítélettől mentes, megtölti a végtelen jelenlét érzése. Rugalmassá válik mind a test, mind az elme, visszatérünk forrásunkhoz, belső bölcsességünkhöz, melyből meríthetünk, megtalálva a belső egyensúlyt, tudatosságunkat, a szabad önkifejezés adta áramlást, kiteljesedést.

 

Tartja: Lajos Renáta. Bejelentkezés, további infó: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06704927184 vagy 06304090442.

 

 

 

Zsákos ruhavásár

 

Helyszín: Védőháló Karitatív Egyesület és Adománybolt, Zápolya János utca 8.

Időpont: 2017. október 14., 9:00–12:00

 

Rengeteg őszi-téli ruhával, cipővel, táskákkal várnak minden betérőt! Egy zsák ruha csak 500 Ft, hogy mindenki jól fel tudjon készülni a hideg időre.

 

 

 

Kézműveskedés: Papír paprikajancsi

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András u. 11.

Időpont: 2017. október 14., 10:00-12:00 és 14:30-16:30

 

Bejelentkezés: +36 76 481-469, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Zsírégető meditatív séta - 10 km

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2017. október 14., 15:30–17:30

 

Ha szeretnél sétálni vagy mozogni, de egyedül nem akarsz elindulni, akkor ez az esemény Neked való! Nem kell bejelentkezni, csak jössz a megadott helyszínre, a megadott időben. Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat.

Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad.

Bővebb információ

 

 

 

Koncert: Neoton Família

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2017. október 14., 19:00

 

A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese retró hangulatot hoz a városba Csepregi Évával a középpontban.

 

Belépő: Álló: 3990Ft. Ülő: 4490Ft. Elővételben kaphatóak a jegy.hu, a pannonjegyek.hu weboldalakon, a Tourinform jegyirodákban és a Kecskeméti Fürdőben.

 

Program:

 • Dj Dominique 18:30-20:00
 • Neoton Familia 20:00-22:00
 • Dolly Plussz 22:00-23:00

 

 

 

The Carbonfools

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2017. október 14., kapunyitás: 20:00

 

A The Carbonfools magyar, (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

 

Jegyár: elővételben 1800 Ft, a koncert napján: 2300 Ft

 

 

 

Vasútmodell kiállítás

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Megtekinthető: 2017. október 14-22., 9-18 óráig

 

Visszatérő program a TGV 2000 Vasútmodellező Klub kecskeméti kiállítása. Élethűen összeállított kis és nagy szerelvények és még sok érdekesség várja a látogatókat.

 

 

Őszi Össznépi Garázsvásár

Helyszín: Kecskemét, Vacsiköz

 • Ősvény utca 14.
 • Dohnányi Ernő utca 4.
 • Nagy Lajos király körút 15/1,
 • Hegy utca 17
 • Fodros utca 12.
 • Vacsi köz 61 .
 • Malom köz 22.
 • Alpár utca 1.
 • Aranyeső u. 18.
 • Hegedűs köz 36.
 • Szép utca 1.
 • Hegy utca 20/A.

Időpont: 2017. október 15., 10:00–16:00

 

Vásárolj kedves kecskeméti emberektől, olcsón, hasznos dolgokat! Itt a remek lehetőség, hogy gazdát cseréljenek a télikabátok, csizmák, szánkók! De több ez mint egy szimpla vásár, ez itt közösségi életérzés és kalandos családi program is egyben!

 

Részletek

 

 

2. Európai Art Mozi Nap: Isten hozta, őrnagy úr

 

Helyszín: Otthon Mozi

Időpont: 2017. október 15., 14:00

 

Tót Lajos tűzoltóparancsnok, köztiszteletben álló ember, felesége és lánya isteníti. Fiúk a fronton van. Egy napon tábori lapon közli, hogy őrnagya betegszabadságát szülei falujában tölti. A család felkészül a vendég fogadására, de arra a testi és lelki terrorra, amely következik, egyikük sem számít.

 

1969-es színes, magyar játékfilm, 96 perc, korhatár: 12 év. Rendezte: Fábri Zoltán, szereplők: Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

 

Színházi Esték: Egyházi Géza és Orth Péter

 

Helyszín: Valentino Cseh Sörtár, Kéttemplom köz 10.

Időpont: 2017. október 15., 18:30–20:30

 

A Kecskeméti Katona József Színház színművészeivel Dr. Szentkirályi László beszélget, majd a pódiumbeszélgetés végén természetesen a közönség is kérdezhet kedvenceitől.

 

Férőhelyek korlátozott számban érhetők el, ezért kérnek mindenkit, foglalja le helyét a nyitvatartási időn belül, azaz 16-23 óráig telefonon (+76583844) vagy személyesen.

 

 

 

30 őszi élmény Kecskeméten és azon túl, amit vétek kihagyni!

 

A nyár után is van élet! Íme 30 tömény boldogság- és relaxforrás, amit mi biztosan nem hagyunk ki az elkövetkezendő hetekben! Összegyűjtöttük az ősz ínyencségeit, Kecskemét és környéki elfoglaltságokkal, valamint kirándulós ötletekkel. Szemezgess belőle, egészítsd ki, vagy alkosd meg a sajátodat, mert egy biankó bakancslistával is készültünk Nektek.

 

Töltsd le a Trendalelke őszi bakancslistáját innen!

 

 

Kitekintő: Madárles és felújított Árpád-kori falurekonstrukció

 

Helyszín: Tiszaalpár

 

Csodálatos kirándulóhely volt eddig is: tömény természet, eldugva a civilizáció zajától. Mostantól a felújított skanzenben időzhetünk tovább a településen, ugyanis amellett, hogy újjáéledt a Nagy-tó, az Árpád-kori falurekonstrukció is újra látogatható Tiszaalpáron.

 

Részletek

 

 

Előzetes: Világkép - Kepes András előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2017. október 17., 18:00–21:00Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár, televíziós személyiség. Világkép című kötete idén elnyerte a Libri Irodalmi Közönségdíját. Későbbi munkái és televíziós pályafutása (így pl. Világfalu című sorozata) során is rengeteg tapasztalatot gyűjtött a különböző kultúrák egymáshoz való viszonyával, a beilleszkedés nehézségeivel kapcsolatban. Nemrégiben megjelent Világkép című kötete egyfajta GPS-ként segít eligazodni az olvasónak zűrzavaros világunkban.

Belépődíj: 1.800 Ft

 

 

 

 

Szív-ritmus jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2017. október 20., 19:00–22:00

 

Zenél: a Penge Benge Jazz Band. A koncert bevételét a Bács-Kiskun Megyei Szív- és Érbetegségekért Alapítvány kapja, melyből egy szívultrahang készüléket vásárolnak az Invazív Kardiológiai Osztály számára.

 

Vendégművész: Döme

Döme (Dömötör Tamás) magyar beatbox (szájdob) bajnok, világbajnoki második helyezett. Zenész felmenőinek köszönhetően a hangok világába született. Sokszínűségére korán fény derült.12 évesen kezdett szájdobolást tanulni teljesen autodidakta módon. Hat év elteltével az ország legjobbja lett. Azóta neves külföldi és hazai fesztiválok vendége. Döme nemzetközi versenyeken zsűrizik is, továbbá, ahogy ő mondja, zenei munkássága mellett állandóan felfedez és újjászületik.

 

Jegyek vásárolhatók a Hírös Agóra jegypénztárában. 

 

 


Kecskeméti táborok az őszi szünetre

 

Unalomnak nyoma sem lesz az őszi szünetben, ugyanis szuper táborok közül válogathatnak a gyerkőcök! Kézműveskedés, főzőcske, angolozás, jóga, agykontroll - ilyen menő dolgok közül csemegézhetnek a megérdemelt pihenőidőben.

 

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 október 2017 07:06
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449