TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Megéri Kecskeméten maradni a hosszú hétvégére, íme a legizgalmasabb programok!
19
2017 okt.

Megéri Kecskeméten maradni a hosszú hétvégére, íme a legizgalmasabb programok!Kecskeméten is programdömping lesz! Lelki békénk nyomába eredhetünk csodás sétával az őszi erdőben, meditációval vagy épp mandalakészítéssel. A Tökös Nap keretében nemcsak alkothatunk, fel is vonulhatunk a lámpásokkal! Kiállítások, előadás, koncert, filmnapok kínálnak kissé passzívabb kikapcsolódást. Október 23-át pedig többek közt rádiós vetélkedővel és élő történelemórával egybekötött retró buszozással ünnepeljük.

 

 

 

Vasútmodell kiállítás

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Megtekinthető: 2017. október 22-ig, 9-18 óráig

 

Visszatérő program a TGV 2000 Vasútmodellező Klub kecskeméti kiállítása. Élethűen összeállított kis és nagy szerelvények és még sok érdekesség várja a látogatókat.

 

 

„Moszkvától Novoszibirszkig. 8 nap a lágerek világában”Helyszín: Bács-Kiskun megyei Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2017. október 20., 16 óraA Kutatók, alkotók a könyvtárban című sorozat legközelebbi előadásán Hajagos Csaba történész, muzeológus, a Kecskeméti Katona József múzeum munkatársa tart prezentációt „Moszkvától Novoszibirszkig. 8 nap a lágerek világában” címmel. Kutatási és élménybeszámoló első kézből.

A részvétel ingyenes!

 

 

Szív-ritmus jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2017. október 20., 19:00–22:00

 

Dübörög a jazz pénteken, Kecskeméten, hogy dobbanhasson a szív - a Penge Benge Jazz Band szívultrahangra gyűjt koncertjével, így nemcsak zenei élményt kapunk, hanem egyúttal jót is cselekszünk.

Jegyár: 2500 Ft

Részletek

 

 

7. Mozinet Filmnapok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Korona u. 2.

Időpont: 2017. október 20-23.

 

Immár hetedik alkalommal tekintheti meg a közönség a világ filmtermésének krémjét, jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt. Ezúttal a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából szemezgethetnek a rajongók, többek között érkezik az Életrevalók rendezőinek az új filmje, az Eszeveszett esküvő, és több korábbi nagy magyar siker is újra látható lesz a nagyvásznon.

Részletes program

 

 

 

Kukoricamorzsoló

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András u. 11.

Időpont: 2017. október 21.

 

Program:

 • 10-12:00 Nemezékszerek
 • 16-17:30 Aprók tánca - kukoricamorzsoló: játékok készítése kukoricacsuhéból

 

Bejelentkezés: +36 76 481-469, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Őszi séta a Szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, gyülekező a Nyíri út felőli bejáratnál

Időpont: 2017. október 21., 14:00–16:00

 

Tégy egy kellemes, tudást gazdagító sétát a szabadban! Folytatódik az Évszakos séták sorozat! Ezúttal az őszi tájat és élővilágot ismerhetik meg a kilátogatók. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai megmutatják az őszi terméseket, gombákat, rovarokat, amelyeket nagyítóval is megvizsgálhatunk; és azt, hogyan azonosíthatunk fákat leveleik alapján. A séta végén minden résztvevőnek meleg teával kedveskednek.

Belépő: 14 éven felülieknek 100 Ft; 14 éven aluliaknak ingyenes (nekik a belépés csak szülői felügyelettel lehetséges)

 

 

 

TÖKÖS NAP!

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. október 21., 16.00-20.00

 

Egy vidám nap TÖK jó programokkal az egész családnak!

Tervezett programok:

 • Tök gasztro – Kecskeméti Szatyor Egyesület termékkóstoló és bemutató
 • TÖK ügyes kezek - kézműves foglalkozások: Töklámpás faragás halloween tökből, üveglámpás díszítés, és egyéb kreatív meglepetéssel várunk
 • TÖK jó játékok – szabadtéri népi ügyességi játékok
 • Töklámpás felvonulás a belvárosban a TÖKbátor tűzzsonglőrök közreműködésével

 

 

 


Családi mandala készítő workshop a caraWongával

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. október 21., 16:00–19:00

 

Egy újabb családi mandala alkotásra invitálják a gyerkőcöket, szülőket, nagyszülőket, ahol ok-sok színes rombusz matrica vár az alkotókra, hogy fantáziátokat megmozgatva valami szépet hozzanak létre. A feladat nem nehéz, hiszen a textil matricákkal való játék egyszerű, nem igényel különösebb kézügyességet. 6-7 éves kortól a gyerekek már önállóan alkotnak, de a kisebbek is bátran jöhetnek, nagyon élvezik ők is az alkotás folyamatát, csak egy kis segítségre van szükségük.

Résztvételi díj 2000 ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes. Bejelentkezés a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

 

A BELSŐ BÉKE - meditáció a gyakorlatban

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2017. október 21., 17.00

 

Sri Chinmoy tanítványa tart előadást a meditáció által elérhető belső békéről és boldogságról, amelyre a legnagyobb szüksége van minden embernek. Meditálni azért kezdünk el, mert érezzük, hogy a hétköznapi dolgok nem töltenek be minket, nem adnak igazi örömöt, elégedettséget. Egy rövid ideig jól érezzük magunkat, aztán megint valamire vágyunk, hogy elérjük és megszerezzük. De ha elkezdünk meditálni és befelé figyelni, lassan megtapasztaljuk, hogy van bennünk valami forrás és onnét mélyebb békét, örömet, boldogságot kaphatunk. De hogy ez a dolog működjön, erőfeszítést kell tennünk és rendszeresen kell meditálnunk, minden nap. Meditálni lehet a végtelen kék égre, vagy a hatalmas óceánra, a meditáció tágasságot jelent, kiterjedést jelent.

A belépés díjtalan!

Az előadást követően a helyszínen ingyenes meditációs tanfolyamokat szerveznek, időpontok: október 23. és 30., illetve november 6. és 13.

 

 

Utolsó simítások a kályhán - vályogozás, vagy amit akartok

 

Helyszín: Dóri tanya, Kunszállás mellett

Időpont: 2017. október 21-22., pirkadattól napnyugtáig

 

Még perzselt a nyár, amikor a gyerekszobában felépült a Feldmár Nóra tervezte kályha, köszönhetően a csuda kis segítő csapatnak. Most már csak egy díszítő téglasor hiányzik róla, a vakolás és a meszelés. Ezen a hétvégén ünnepélyes keretek közt befejezzük, úgyhogy bárki részt kérhet magának a fennkölt hangulatból.

 

A menü: lehet vályogot tapicskolni és/vagy vakolni vele, lehet téglát flexelni, ami elég kúl, aztán lehet meszelni is például. Vagy macskát simogatni, kutyát idomítani, fűszerpaprikát szedni a kertben és felfűzni helyes kis füzérbe. De simán érvényes heverészni egy kicsit a napfényben és a tanya legújabb lakóját, a mókust lesni, mikor jön a diófára. De valaki bevállalhatja a főzést is. Bármit el tudok képzelni.

A koszt: vega ételt főzünk a kertben található terményekből és lesz saláta is.

Kvártély: mérsékeltek a lehetőségek, de harcedzett nindzsák sátrazhatnak. A többiek meg elég korlátozott számban tudnak aludni házban.

Hozott dolgok: lehet hozni gyereket, kutyát, nagymamát, pokrócot, távcsövet, kiskosarat, sütit, zsákba gyűjtött lombot, katicabogarat is akár.

 

Jelezzetek, ha jönnétek! A tér-idő koordináták egyeztetése okán is például. Szervező: Bérczes Dóra 

Facebook esemény

 

 

Fotó: Kovács László - designest.hu

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójának tiszteletére szervezett kecskeméti programok

 

Rádiós vetélkedő, retró buszozás élő történelemórával és egy díjnyertes film egy családról, anya-lánya kapcsolat mélységeiről, önismeretről, mindezt az '50-es évek háború utáni Európájába ágyazva, Törőcsik Marival - úgy gondoljuk, méltóképp és élménydúsan ünnepeljük meg Kecskeméten az október 23-ai eseményeket.

Részletes program

 

 

Kitekintő: VI. Országfutás - Ballószög

 

Helyszín: Faluház és Könyvtár, Ballószög, Rákóczi u. 11.

Időpont: 2017. október 21., 14:00–16:00

 

Közösségi Országfutás Ballószögön 5-13 km-es távokon. Regisztrálni itt kell.  Válaszd alul a körpályás opciót, ahová írd be a választott kilométerszámot! A 12 km -es útvonalat lehetőség van párban is teljesíteni - amíg az egyikőtök fut, a másik tekerhet (csak a 12 km-es távon), ill. lehet belőle vállalni tetszőleges távot, de min. 5 km legyen!

A részvétel ingyenes.

 

 

Őszi darules a szegedi Fehér-tónál

 

Találkozó: Tisza-völgyi Bemutatóház (az E75-ös főúton múzeum-tábla jelzi a 157-158-as km szelvényben, ahol az út két oldalán pihenő parkoló van. A busszal érkezők a Szatymazi temető helyközi megállónál szálljanak le.)

Túraidőpontok:

 • október 21., szombat, 15 óra
 • október 28., szombat, 15 óra
 • október 29., vasárnap, 14 óra
 • november 2., csütörtök, 13:30 óra
 • november 4., szombat, 13:30 óra
 • november 5., vasárnap, 13:30 óra
 • november 18., szombat, 13:30 óra
 • november 25., szombat, 13:30 óra

 

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak ezrei szállnak el a fejünk felett, mélabús krúgatásuk hozzátartozik az igazi őszi hangulathoz.

 

Részvételi díj: felnőt 850 Ft, gyerek 550 Ft. Információ és jelentkezés: Ábrahám Krisztián, 30/638-0297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy ezen a linken.

 

 

 

 

Előzetes: Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15. (régi Városi Mozi)

Időpont: 2017. október 25., 18

 

Ezúttal a következő ismert kecskeméti személyiségek mesélnek pályájukról, terveikről, sikereikről:

 • Szabó Gábor, nyugalmazott református esperes, lelkipásztor
 • dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke,az Országos Bírói Tanács tagja 
 • Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója 
 • Sára Bernadette, a kecskeméti Katona József Színház színművésznője

 

A beszélgetőpartner ezúttal is Kriskó János lesz.

 

A pódiumbeszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, bejelentkezni itt lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-170/103 melléken, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban 13.00 – 17.00-ig vagy az előadás előtt.

 

 

Bohém Krónikák Premier - Exkluzív borkóstoló zenés Gasztroszínházzal

 

Helyszín: Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma, Katona József tér 4.

Időpont: 2017. október 27., 18:00

 

“Vendégeinket, a borok szerelmeseit visszacsaljuk a 20. század elejére, hogy találkozhassanak Resti Kornéllal, aki a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség. Az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Térhez és időhöz nem köthető. Megannyi magát költőnek valló szájhőssel és naplopóval poharazott már, akik látszólag más-más korokban és helyeken korhelykedtek vele, mégis ugyanabból a palackból szabadították ki szellemüket, ugyanazt a hajnalt virrasztották egy-egy átmúlatott éjszaka után. Főleg bortól bódultak, kocsmagőztől hajtva, kockás abroszok fölé hajolva, léha, locska lelkek közt keresve bizonyosabbat, mint ama versbéli koca, amit József Attila a megtestesült boldogságnak látott. (Bár ő nem is ivott...) Mert, hogy is lehetne bizonyosság másfél mázsa boldogság, ha egy hajnalon úgyis levágják majd, időtől és tértől függetlenül? – ilyen és ehhez hasonló feleslegességeken elmélkedett Kornélunk borozgatásai közben, Budapesten, talán máshol, szűkölő-táguló baráti körben, a Kék Hordóban, a Kispipában, a Muskátliban, a Mátrában, a Béke Tanszéken, a Kakukkban, a Borpatikában, vagy valamelyik vasúti restiben...
Az előadást a Resti Kornél zenekar prezentálja. A produkcióban megzenésített versek és anekdoták hangoznak el. Ivócimboráink többek között: Petőfi Sándor, Ady Endre, Krúdy Gyula, Rimbaut, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Tamkó Sirató Károly, Babits Mihály, Jesszenyin, Weöres Sándor és a többiek…”

 

Akik Resti köpenye alól kibújnak:

 • Apró Anna (koboz, ének)
 • Kiss László (ukulele, mandolin)
 • Lázár Miklós (cselló, vokál)
 • Papp Máté (gitár, kornyika)
 • Tóth Marcell Soma (szaxofon, citera)

 

Jegyár: 4900 Ft, mely az 5 tételből álló borkóstolót, valamint a Hírös Gasztroszínház előadását tartalmazza.

Facebook esemény

 

 

 


Kecskeméti táborok az őszi szünetre

 

Unalomnak nyoma sem lesz az őszi szünetben, ugyanis szuper táborok közül válogathatnak a gyerkőcök! Kézműveskedés, főzőcske, angolozás, jóga, agykontroll - ilyen menő dolgok közül csemegézhetnek a megérdemelt pihenőidőben.

 

Részletek

 

 

Szobakoncert: Manaman - Hangon át a csendig

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2017. november 9., 19:00–21:00

 

A tavalyi teltházas koncert után MANAMAN új anyaggal tér vissza Kecskemétre. Szilágyi Sándor (Manaman) napjaink egyik legérdekesebb és legnépszerűbb hangszerén, Handpanen (Hang drum) játszik. Az egyórás előadás során a hallgatók rendhagyó környezetben, babzsákokon, párnákon, szőnyegen elkényelmesedve ihatják magukba a szebbnél-szebb hangokat. A koncertet előtt és után indiai teakülönlegességet kóstolhatnak a hangszerek birodalmában.

 

Cipőmentes koncert!

 

Belépőjegy elővételben: 1000 Ft, a helyszínen: 1200 Ft. Jegyek korlátozott számban megvásárolhatók a Leskowsky Hangszergyűjteményben, nyitva: kedd-vasárnap 10:00-17:00.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 október 2017 16:31
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449