TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi és a legborzongatóbb halloweeni programok Kecskeméten, október 26-31. között
26
2017 okt.

A legjobb hétvégi és a legborzongatóbb halloweeni programok Kecskeméten, október 26-31. között

 

Folytatódik a tökmánia Kecskeméten, sőt, jövő héten a borzongás fuvallata is eléri városunkat, mindenféle halloweeni boszorkányság és rémség borzolja a kedélyeket! Olyan lesz a következő pár nap, mint egy dübörgő nyári fesztivál, csak zárt térben és színes palettával: lesz itt utazás a női univerzum körül és egyéb női témák, továbbá ínycsiklandó kiállítás, indiai zenés est garantálja az aktív kikapcsolódást. Az animáció nemzetközi világnapja alkalmából pedig a moziban pihenhetünk meg. A szerelmesek hétvégéje is lesz ez egy kicsit: az esküvőkiállításon szövögethetik a párok a nagy nap terveit. Nem szaporítjuk tovább a szót, böngésszetek kedvetekre!

 

 

 

 


Kecskeméten a tündérmesékről

 

Helyszín: Kaszap utca 6.

Időpont: 2017. október 26., 15:00–17:00

 

A tündérmesék nem öregszenek, nem avulnak el. Minden embernek ma is el kell hagynia a szülői házat, mert az út maga az élet, mert aki nem indul el, az sohasem érkezik meg, sohasem válik érett, teljes személyiséggé. Ahogy nekünk, úgy minden mesehősnek meg kell küzdenie a maga boldogulásáért. Életében legalább egyszer mindenki királyfi, netán királykisasszony, a maga életének királya lehet. Csak menni kell, és aztán váratlanul megtörténik a csoda. Mert a csoda itt van velünk és bennünk. A másik undok béka, ha még nem állunk készen a szerelem elfogadására. De királyfivá válik, ha megértünk rá, ha eljött a pillanat. Béka, ha még nem ura ösztöneinek, és királyfi, ha már érett, ha már végbement benne a személyiség integrációja.” A könyv nagy számú népmese szövegére támaszkodva azt vizsgálja, hol is van az a bizonyos más(ik) világ, ahová a mesék hőseinek el kell menniük azért, hogy végrehajthassák a rájuk kirótt nehéz feladatot, megtalálhassák önmagukat, és visszatérve beléphessenek a teljes értékű felnőttek világába.

 

A szerzővel beszélget és a könyvet méltatja Dr. Galuska László Pál főiskolai docens. A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható. Bővebben a könyvről itt.

 

 


Női arcok, női élethelyzetek

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2017. október 26., 17 óra

 

Lacziné Somogyi Tímea Anna lesz a vendége a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület következő teadélutánjának. A Pancsinelló Játszóház létrehozójával, a Védőháló Karitatív Egyesület alelnökével egyben az Aranyanyu Díj egyik döntősével Engert Jakabné, az egyesület elnöke beszélget.

 

 

 

A család szerepe és fontossága a gyermek helytállásában a közintézményekben

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi sétány 6.

Időpont: 2017. október 27., 10 óra

 

Vezeti: Dr. Lászlóné Bíró Lili, családkonzulens hallgató, önismereti tréner

 

 

 


Csengery Béla: Színjáték

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Megnyitó: 2017. október 27., 17 óra

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 27. és december 3. Között, csütörtöktől vasárnapig, 10 – 18 óráig

 

Dr. Csengery Béla hosszú éveken át dolgozott urológusként, orvosi pályafutása mellett pedig gyönyörű képeket fest. Festményein a lírai hangulat dominál, de képei valós témákat ábrázolnak. Hamvas őszibarackok, mesebeli erdők és víztükörben megmártózó utcák, a realitás és a képzelet határán lebegnek képein. Ecsetkezelése és rajztudása professzionális. Képeinek színvilágát a sárga, barna és zöld harmóniája jellemzi. Kompozíciói fényképszerűen feszesek.

 

A festőművész kiállítását megnyitja: Zalán Tibor író, költő.

 

 

Utazás a női univerzum körül

 

Helyszín: Katona József Könyvtár

Időpont: 2017. október 27., 17 óra

 

A nők munkaerő-piaci helyzetéről, a férfivá tevő munkahelyekről tart előadást Szalai Piroska NGM miniszteri tanácsadó. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnöke a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület Utazás a női univerzum körül című előadássorozatának első vendége. A program célja, a nők társadalmi helyzetének megvitatása.

 

A következő előadás időpontja: 2017. november 16.

 

 

 

 

Mesevarázs

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. október 27., 17:00–19:00

 

"A gyapjúszálacskákból szőtt mesék álomvilágba repítenek. Melegséget, tisztaságot, biztonságot sugároznak. Kicsiknek, nagyoknak örömére szolgálnak." Szőke Rózsa

 

Válogatás Szőke Veronika művészetterapeuta nemez és grafika alkotásaiból. A jelen kiállításon a korábban több helyen érdeklődést kiváltó mesefantáziákból mutatkozik be a kecskeméti közönségnek. Emellett a gyermekek számára, játékos formában készíthető nemezfigurákkal ismerteti meg az érdeklődőket.

 

A kiállítás díjtalanul megtekinthető november 17-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

 

 

Bhajan est

 

Helyszín: Dharma Vegetáriánus Étterem, Mária u. 2.

Időpont: 2017. október 27., 18:00–19:00

 

Karmatisztító mantraéneklés harmoniummal, indiai kétfenekű agyagdobbal és karatallal kísérve.

 

 

 

 

Borsika Borkóstoló

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt. 12/C

Időpont: 2017. október 27., 18:00–21:00

 

Borkóstolóval debütál a Koch Borház Kecskemét új borásza, a mátrai Borsika Pincészet a hirös város borbarátai előtt! A borokat személyesen Szabó Krisztián mutatja be a közönségnek. 

 

A kóstolón történő részvétel: 3900 Ft, mely tartalmazza a kóstolt borokat, valamint a kóstolón felszolgált Koch Borház sajt és kolbász különlegességeit, Félegyházi péksüteményeit.

 

Részletek

 

 

 

Animáció nemzetközi világnapja

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. október 28.

 

Az animáció nemzetközi világnapja alkalmából szombaton animációs rövidfilmek és sorozat epizódok peregnek a kecskeméti Otthon mozi filmvásznán. Aki lemaradt vagy újra nézné az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) legkedveltebb filmjeit, az most megteheti. Sőt! A vetítések között Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációsfilm-rendező workshopján vehetnek részt a látogatók.

 

Program:

 • 15:00 Meseprogram (55') - mesefilm válogatás a KAFF gyerekfilmjeiből
 • 16:00 workshop Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációsfilm-rendezővel
 • 18:00 Válogatás a KAFF rövidfilm és TV-film versenyprogramjából (96’) magyar nyelven, angol felirattal

 

A programok ingyenesek, kicsiket és nagyokat is várnak!

Részletek

 

 

 

TÖK-JÓ - faragás és vásár!

 

Helyszín: Széchenyivárosi Kispiac, Aradi vértanúk tere

Időpont: 2017. október 28., 7:00–18:00

 

07.00-tól Baba-mama börze

Téli ruhák, játékok, nagy választékban, a legkisebbektől kamaszkorig. Asztalfoglalás: Molnár Péter, 0670/2547849. Helypénz: 200 Ft/méter, ami a helyszínen fizetendő.

 

13.00-tól TÖK-JÓ nap

A kedvezményes tökvásáron a vállalkozó kedvűek faraghatnak is egyből tököt. Hozzá sablonokat, eszközöket biztosítanak, és minden ügyesen faragott alkotáshoz mécsest adnak ajándékba.

 

11:30-tól Halasi Pál bográcsétel-készítő ("Bogrács Király") tálalja ételeit.

 

 

 

 

Erdei jógakaland a Libri Meseboltban

 

Helyszín: Malom Libri Könyváruház, Korona u. 2.

Időpont: 2017. október 28., 11:00–12:00

 

Szeretnél egy mesés világba csöppenni? Készen állsz egy izgalmas utazásra, ahol csupa kaland vár Rád? Téged is elrepítünk Jógaországba, ahol megismerkedhetsz a varázslatos erdő kedves kis lakóival. Éld át velünk együtt a jóga örömét, és segíts a bajba jutott állatoknak eljutni Durmi mackóhoz, a nagy medvéhez.

 

A mozgás szeretetének terjesztése és megismertetése kicsikkel és nagyokkal a Jógakaland egyik fő célkitűzése. Sok-sok játékkal és kalanddal várjuk a gyerekeket és szüleiket az Erdei jógakaland mesekönyv bemutatójára, ahol közösen, a mesét olvasva jógázunk is majd. Ezen a jógázáson Iványi Réka vezeti a csapatot Jógaországba. Réka a Csíkos Zsiráf Mozgásfejlesztő Központ oktatója, aki örömmel áll a legifjabb Jógakalandorok élére és kalauzolja őket ebbe a varázslatos világba. A jógázásra semmit sem kell hozni, csak magatokat!

 

Ha az élmény után szeretnétek máskor is átélni ezt a különleges kalandot, újból találkozni Röpcsivel és a többi erdei lakóval, otthonra is beszerezhettek majd egy mesekönyvet a helyszínen, persze szigorúan csak Durmi maci tappancsnyomával dedikálva! A könyvbemutatón való részvétel ingyenes.

 

 

 

 

Jótékonysági koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Evangélikus templom, Arany János utca 1.

Időpont: 2017. október 28., 17 óra

 

A Védőháló Karitatív Egyesület ingyenes jótékonysági koncertet szervez. A beérkező helyszíni felajánlásokat a kecskeméti mélyszegénységben élő gyermekek támogatására fordítják.

 

Fellépők:

 • Karádi István - utcazenész
 • Balaskó Mária - zongoraművésznő
 • Horváth Bence Dániel - gordonművész
 • Tiszaföldvári Férfikórus (Alapítva: 1924)

 

 

 

2. Dream Day esküvőkiállítás

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemet, Izsaki út 6.

Időpont: 2017. október 29., 10:00–18:00

 

Esküvőkiállítás a legújabb trendekkel, akciókkal, számos kiállítóval, szolgáltatóval, előfoglalási kedvezményekkel.

 

 

 

 

Theta Healing nyílt nap és bemutató

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. október 29., 17:00–18:30

 

Ha már hallottál a Theta Healingről, de nem érted, hogy működik, vagy ha még nem hallottál róla, de érdekel egy olyan módszer, amivel meg tudod változtatni az életed minden területét, akkor gyere el és hallgasd meg! Az alkalom ingyenes, kötelezettséggel nem jár.

 

 

 

 

„CUKRÁSZAT ÉS ÉDESIPAR A SZÁZADFORDULÓN”

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: hétfő kivételével, naponta 10 és 17 óra között

 

Időszakos kamara tárlat látható a kecskeméti Cifrapalota „pávás” dísztermében. A Múzeumok Őszi Fesztiválja – elsősorban felnőtteknek szánt – egyik népszerű interakciós játéka apropójából, kizárólag a Kecskeméti Katona József Múzeum gyűjteményeiből összeállított becses válogatás rendezője: Virág Ágnes művészettörténész.

 

 

 


Kitekintő: Halloween-Run&Party

 

Gyülekező: Faluház és Könyvtár, Ballószög, Rákóczi u. 11.

Időpont: 2017. október 28., 19:00–22:00

 

Az idén utoljára hívják össze a közeli és távoli futóközönséget egy közös futásra, méghozzá Halloween alkamából. A lényeg: legyél minél rémisztőbb és kreatívabb! A táv 4 km Ballószögön belül, kivilágított terepen. Kocogás után forraltboros batyus party várja a résztvevőket.

 

 

 

 

Előzetes: Az első 500 - Időutazás a reformációba

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megnyitó: 2017. október 30., 14 óra

A kiállítás megtekinthető: hétfő kivételével 10-17 óra között

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítással csatlakozik a Reformáció 500 Emlékévhez, így emlékezik meg e nagy jelentőségű egyház- és kultúrtörténeti évfordulóról. Kecskemét a magyar reformátusok egyik jelentős központja. A kiállítás elsősorban a kecskeméti reformáció történetét dolgozza fel, európai és országos kitekintéssel, az általánosan alkalmazott eszmetörténeti, művészettörténeti szempontok mellett alapvetően és elsősorban történeti néprajzi, „mikrotörténeti” megközelítéssel és módszerekkel.

 

A tárlat célja, hogy látvánnyá varázsolja a történéseket, tárgyiasítsa, befogadhatóvá tegye a forrásokból ismert eseményeket. A látogatók többek között megnézhetik, amint Kecskeméti Végh Mihály főbíró házában 1564-ben egyezséget kötött a két felekezet, bepillanthatnak a reformátusok fatemplomába, megtudhatják, mi volt a fizetsége a templom építőmestereinek s rácsodálkozhatnak, kik éltek református hitben történelmi nagyjaink közül. A tárlat bemutatja azokat a reformátusokhoz kapcsolódó szokásokat, amelyek az emberi életfordulókat, a születést, a házasságkötést és a halált kisérték.

 

 

 

 

Halloween-i pincében alvás

 

Helyszín: KÖZ-tér/10 perc, Kossuth tér 4.

dőpont: 2017. október 30-31.

 

Lesz itt minden: bújócska, horrorfilm, horrorkaja, tökfaragás, kreatívkodások, csendes csillagles, társasjátékok, éééés a lényeg, tök jófej emberek.

 

Részletek

 

 

Az asztrológia hatása a mindennapjainkra

 

Helyszín: Dharma Vegetáriánus Étterem, Mária u. 2.

Időpont: 2017. október 30., 18:30–19:30

 

Miért van, hogy az egyik nap sok minden sikerül, míg másik napokon a legegyszerűbb dolgok is bosszantóan nehezek? Ezen az estén hasonló kérdéseket boncolgat majd az előadó.

 

 

 

Halloween nap

 

Helyszín: Kecskemét

Időpont: 2017. október 31.

 

A program:

 • 17:00 A tökfaragó verseny keretében benevezett faragott tökök leadása és kiállítása a 0 km kövön és környékén kb. 18:00 - sötétedéskor a töklámpások közös meggyújtása. (nevezés információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
 • 18.00-tól az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Térben szellemes játékok, jelmezverseny, jelmezkészítés és -javítás, arcfestés, maszkírozás, rémgame, csíny és tréfa.
 • 20:00 Szellemjárás a Főtéren. Érkezz időben és jelmezben, a legjobb jelmezeket díjazzák!. Gyülekezés a Főtéren 19:30-tól. Keresd a gyülekező pontokat a Főtér sarkainál!
 • 20.20 Halloweeni kincskeresés, szellemes játékok, KEFI Halloween fotópont. 
 • Az esti bulira az ingyenes jelmezes karszalagok átvétele (csak) jelmezben!
 • 20.30-tól az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Térben újra szellemes játékok, jelmezverseny, jelmezjavítás, arcfestés, maszkírozás
 • 22:00 - 04:00 KEFI Halloween party a Goose Bár Clubban neves DJ-k közreműködésével (Afus, Willcox, Lennard). Érkezz időben, a hely befogadóképessége korlátozott (max. 300 fő)! Vedd át jegyed a Szellemjáráskor a Főtéren, hogy biztosan ott lehess a buliban! Beléptetés érkezési sorrendben, de a jelmezben érkező diákok elsőbbséget élveznek! Érvényes kecskeméti középiskolás és egyetemi diákigazolvánnyal, vagy ugyanazon névre szóló érvényes kecskeméti lakcímkártyával és érvényes diákigazolvánnyal értékelhető jelmezben ("dugóhúzó szintű jellemezek" nem érnek): ingyenes, jelmez nélkül diákkal: 1000 Ft, diák nélkül értékelhető jelmezben: 1500 Ft, diák és jelmez nélkül 2000 Ft. Belépés csak 16 éven felülieknek! A Halloween buli belépők bevételéből a szervezők a februári Ifjúsági Bál megvalósítását támogatják.

 

 

 


Kecskeméti táborok az őszi szünetre

 

Unalomnak nyoma sem lesz az őszi szünetben, ugyanis szuper táborok közül válogathatnak a gyerkőcök! Kézműveskedés, főzőcske, angolozás, jóga, agykontroll - ilyen menő dolgok közül csemegézhetnek a megérdemelt pihenőidőben.

 

Részletek

 

 

 

3. Egészségeset eszem előadás: várandós/szülés utáni táplálkozás

 

Helyszín: Kandó Kálmán utca 14.

Időpont: 2017. október 31., 10:00–11:00

 

Az előadássorozat befejező részén várandós/szülés utáni táplálkozás kapcsán arról beszélgetnek a résztvevők, hogy mire érdemes figyelni a baba tervezésétől kezdően a várandósságon át a szülés utáni regenerációs időszakig a táplálkozással kapcsolatban. Szó lesz a terhességi cukorbetegségről, táplálkozással összefüggő hormonális zavarokról, valamint szülés után az ideális testsúly visszanyerésének folyamatáról is. A csecsemőtáplálásról szóló előadásban elhangzott, hogy már csecsemőkortól kellene indulnia az egészséges táplálkozásnak, de igazából már a várandósság alatt is tehet a leendő anyuka a gyermekéért. 

 

Tartja: Somodi Andi védőnő

 

 

 


Budapest noir - vetítés és közönségtalálkozó

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 3., 18:00–20:00

 

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

 

Meghívott vendég: Gárdos Éva rendező.

 

Jegyek már kaphatók a helyszínen!

 

 

 

 

EgyasszonyHelyszín: Ciróka Bábszínház, Budai utca 15.

Időpont: 2017. november 16., 19:00–21:00Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle. Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.

Jegyár: 2800 Ft. Jegyigénylés, előzetes foglalás: 76/482-217; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Részletek

 

 

Karácsonyi sütő- és főzőkurzusok az OHANA Gasztroklub és Főzőiskolában

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

 

Készüljünk együtt a karácsonyra! Süssünk-főzzünk, lessünk el új praktikákat, vagy csak töltsünk el kellemes társaságban egy szép estét! Karácsony hízás nélkül, karácsonyi cupcake-ek, nemzetek karácsonya, ünnepi likőrök és még több izgalmas tematika vár ránk.

 

A programokról részletesen itt tájékozódhatsz. Információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 70/518-1312

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 26 október 2017 15:37
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449