TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Idén már télen is csobbanhatunk a Balatonban!

27
2017 okt.

Idén már télen is csobbanhatunk a Balatonban!

 

Téli strand a legnagyobb tavunkon? Igen, igen, igen! Az északi parton, Szigligeten alakítják ki az első olyan közösségi strandot, amely a hideg hónapokban is várja a fürdőzőket.

 

 

 

A finneknél mi sem természetesebb, mint télen, a befagyott tavakba vájt lékben megmártózni egy kellemes szaunázás után. Mi is kapunk egy kis skandináv életérzést hamarosan: Szigligeten kialakítottak egy kétszintes épületet, a tetőtérben egész évben nyitva tartó szaunákat, zuhanyzókat, közösségi teret, napozóteraszt találunk. Így akár bele is futhatunk a tóba egy gyors hűsítő mártózás erejéig, ha már fulladozunk a szauna hőjétől. Az épület az ígéretek szerint család- és gyermekbarát.

 

 

Pörögni fog az élet Szigligeten: lesz hagyományos újévi csobbanás, illetve november közepétől fürdés előtt/után korcsolyázhatunk is a műjégpályán, esténként hangulatos világítással.

 

 

A Szigligeti Vár ugyancsak egész évben látogatható, a téli hónapokban naponta 10 és 16 óra között.

 

A 750 éves múltra visszatekintő várat délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. Egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait. Néhány éve felújították a látogatóközpontot, interaktív módon nyerhetünk bepillantást a vár egykori mindennapjaiba.

 

Belépő: felnőtt 800 Ft, gyerek 400 Ft.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 27 október 2017 10:21
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449