TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Unaloműző kecskeméti programok az őszi szünetre

28
2017 okt.

Unaloműző kecskeméti programok az őszi szünetre

 

Családi mozizás, tökfaragás, jógakalandozás várja a kicsiket szombaton, Kecskeméten. A párokat vasárnap házasságra buzdítják, a kismamákat pedig a napokban egészséges életmódra serkentik. Ha nem is fogják Kecskemét utcáit róni csapatostól a gyerekek, hogy édességet kérjenek Halloweenkor, azért tartogat a város izgalmakat 31-én az ifjúságnak: lesz például pincében alvás, szellemjárás, jelmezverseny és futás. A felnőttek ismerkedhetnek a Theta Healing módszerével és az asztrológiával, jótékonykodhatnak zenei élményért cserébe, illetve mostanság különleges kiállítások is nyíltak, nyílnak, bekukkanthatunk például a cukrászipar egykori kulisszái mögé.

 

 

 

 

 

 

Animáció nemzetközi világnapja

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. október 28.

 

Az animáció nemzetközi világnapja alkalmából szombaton animációs rövidfilmek és sorozat epizódok peregnek a kecskeméti Otthon mozi filmvásznán. Aki lemaradt vagy újra nézné az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) legkedveltebb filmjeit, az most megteheti. Sőt! A vetítések között Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációsfilm-rendező workshopján vehetnek részt a látogatók.

 

Program:

 • 15:00 Meseprogram (55') - mesefilm válogatás a KAFF gyerekfilmjeiből
 • 16:00 workshop Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációsfilm-rendezővel
 • 18:00 Válogatás a KAFF rövidfilm és TV-film versenyprogramjából (96’) magyar nyelven, angol felirattal

 

A programok ingyenesek, kicsiket és nagyokat is várnak!

Részletek

 

 

 

TÖK-JÓ - faragás és vásár!

 

Helyszín: Széchenyivárosi Kispiac, Aradi vértanúk tere

Időpont: 2017. október 28., 7:00–18:00

 

07.00-tól Baba-mama börze

Téli ruhák, játékok, nagy választékban, a legkisebbektől kamaszkorig. Asztalfoglalás: Molnár Péter, 0670/2547849. Helypénz: 200 Ft/méter, ami a helyszínen fizetendő.

 

13.00-tól TÖK-JÓ nap

A kedvezményes tökvásáron a vállalkozó kedvűek faraghatnak is egyből tököt. Hozzá sablonokat, eszközöket biztosítanak, és minden ügyesen faragott alkotáshoz mécsest adnak ajándékba.

 

11:30-tól Halasi Pál bográcsétel-készítő ("Bogrács Király") tálalja ételeit.

 

 

 

 

Erdei jógakaland a Libri Meseboltban

 

Helyszín: Malom Libri Könyváruház, Korona u. 2.

Időpont: 2017. október 28., 11:00–12:00

 

Szeretnél egy mesés világba csöppenni? Készen állsz egy izgalmas utazásra, ahol csupa kaland vár Rád? Téged is elrepítünk Jógaországba, ahol megismerkedhetsz a varázslatos erdő kedves kis lakóival. Éld át velünk együtt a jóga örömét, és segíts a bajba jutott állatoknak eljutni Durmi mackóhoz, a nagy medvéhez.

 

A mozgás szeretetének terjesztése és megismertetése kicsikkel és nagyokkal a Jógakaland egyik fő célkitűzése. Sok-sok játékkal és kalanddal várjuk a gyerekeket és szüleiket az Erdei jógakaland mesekönyv bemutatójára, ahol közösen, a mesét olvasva jógázunk is majd. Ezen a jógázáson Iványi Réka vezeti a csapatot Jógaországba. Réka a Csíkos Zsiráf Mozgásfejlesztő Központ oktatója, aki örömmel áll a legifjabb Jógakalandorok élére és kalauzolja őket ebbe a varázslatos világba. A jógázásra semmit sem kell hozni, csak magatokat!

 

Ha az élmény után szeretnétek máskor is átélni ezt a különleges kalandot, újból találkozni Röpcsivel és a többi erdei lakóval, otthonra is beszerezhettek majd egy mesekönyvet a helyszínen, persze szigorúan csak Durmi maci tappancsnyomával dedikálva! A könyvbemutatón való részvétel ingyenes.

 

 

 

 

Jótékonysági koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Evangélikus templom, Arany János utca 1.

Időpont: 2017. október 28., 17 óra

 

A Védőháló Karitatív Egyesület ingyenes jótékonysági koncertet szervez. A beérkező helyszíni felajánlásokat a kecskeméti mélyszegénységben élő gyermekek támogatására fordítják.

 

Fellépők:

 • Karádi István - utcazenész
 • Balaskó Mária - zongoraművésznő
 • Horváth Bence Dániel - gordonművész
 • Tiszaföldvári Férfikórus (Alapítva: 1924)

 

 

 

2. Dream Day esküvőkiállítás

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemet, Izsaki út 6.

Időpont: 2017. október 29., 10:00–18:00

 

Esküvőkiállítás a legújabb trendekkel, akciókkal, számos kiállítóval, szolgáltatóval, előfoglalási kedvezményekkel.

 

 

 

 

Theta Healing nyílt nap és bemutató

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. október 29., 17:00–18:30

 

Ha már hallottál a Theta Healingről, de nem érted, hogy működik, vagy ha még nem hallottál róla, de érdekel egy olyan módszer, amivel meg tudod változtatni az életed minden területét, akkor gyere el és hallgasd meg! Az alkalom ingyenes, kötelezettséggel nem jár.

 

 

 

 

„CUKRÁSZAT ÉS ÉDESIPAR A SZÁZADFORDULÓN”

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: hétfő kivételével, naponta 10 és 17 óra között

 

Időszakos kamara tárlat látható a kecskeméti Cifrapalota „pávás” dísztermében. A Múzeumok Őszi Fesztiválja – elsősorban felnőtteknek szánt – egyik népszerű interakciós játéka apropójából, kizárólag a Kecskeméti Katona József Múzeum gyűjteményeiből összeállított becses válogatás rendezője: Virág Ágnes művészettörténész.

 

 

 


Halloween-Run&Party

 

Gyülekező: Faluház és Könyvtár, Ballószög, Rákóczi u. 11.

Időpont: 2017. október 28., 19:00–22:00

 

Az idén utoljára hívják össze a közeli és távoli futóközönséget egy közös futásra, méghozzá Halloween alkamából. A lényeg: legyél minél rémisztőbb és kreatívabb! A táv 4 km Ballószögön belül, kivilágított terepen. Kocogás után forraltboros batyus party várja a résztvevőket.

 

 

 

 

Az első 500 - Időutazás a reformációba

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megnyitó: 2017. október 30., 14 óra

A kiállítás megtekinthető: hétfő kivételével 10-17 óra között

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítással csatlakozik a Reformáció 500 Emlékévhez, így emlékezik meg e nagy jelentőségű egyház- és kultúrtörténeti évfordulóról. Kecskemét a magyar reformátusok egyik jelentős központja. A kiállítás elsősorban a kecskeméti reformáció történetét dolgozza fel, európai és országos kitekintéssel, az általánosan alkalmazott eszmetörténeti, művészettörténeti szempontok mellett alapvetően és elsősorban történeti néprajzi, „mikrotörténeti” megközelítéssel és módszerekkel.

 

A tárlat célja, hogy látvánnyá varázsolja a történéseket, tárgyiasítsa, befogadhatóvá tegye a forrásokból ismert eseményeket. A látogatók többek között megnézhetik, amint Kecskeméti Végh Mihály főbíró házában 1564-ben egyezséget kötött a két felekezet, bepillanthatnak a reformátusok fatemplomába, megtudhatják, mi volt a fizetsége a templom építőmestereinek s rácsodálkozhatnak, kik éltek református hitben történelmi nagyjaink közül. A tárlat bemutatja azokat a reformátusokhoz kapcsolódó szokásokat, amelyek az emberi életfordulókat, a születést, a házasságkötést és a halált kisérték.

 

 

 

 

Halloween-i pincében alvás

 

Helyszín: KÖZ-tér/10 perc, Kossuth tér 4.

dőpont: 2017. október 30-31.

 

Lesz itt minden: bújócska, horrorfilm, horrorkaja, tökfaragás, kreatívkodások, csendes csillagles, társasjátékok, éééés a lényeg, tök jófej emberek.

 

Részletek

 

 

Az asztrológia hatása a mindennapjainkra

 

Helyszín: Dharma Vegetáriánus Étterem, Mária u. 2.

Időpont: 2017. október 30., 18:30–19:30

 

Miért van, hogy az egyik nap sok minden sikerül, míg másik napokon a legegyszerűbb dolgok is bosszantóan nehezek? Ezen az estén hasonló kérdéseket boncolgat majd az előadó.

 

 

 

Halloween nap

 

Helyszín: Kecskemét

Időpont: 2017. október 31.

 

A program:

 • 17:00 A tökfaragó verseny keretében benevezett faragott tökök leadása és kiállítása a 0 km kövön és környékén kb. 18:00 - sötétedéskor a töklámpások közös meggyújtása. (nevezés információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
 • 18.00-tól az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Térben szellemes játékok, jelmezverseny, jelmezkészítés és -javítás, arcfestés, maszkírozás, rémgame, csíny és tréfa.
 • 20:00 Szellemjárás a Főtéren. Érkezz időben és jelmezben, a legjobb jelmezeket díjazzák!. Gyülekezés a Főtéren 19:30-tól. Keresd a gyülekező pontokat a Főtér sarkainál!
 • 20.20 Halloweeni kincskeresés, szellemes játékok, KEFI Halloween fotópont. 
 • Az esti bulira az ingyenes jelmezes karszalagok átvétele (csak) jelmezben!
 • 20.30-tól az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Térben újra szellemes játékok, jelmezverseny, jelmezjavítás, arcfestés, maszkírozás
 • 22:00 - 04:00 KEFI Halloween party a Goose Bár Clubban neves DJ-k közreműködésével (Afus, Willcox, Lennard). Érkezz időben, a hely befogadóképessége korlátozott (max. 300 fő)! Vedd át jegyed a Szellemjáráskor a Főtéren, hogy biztosan ott lehess a buliban! Beléptetés érkezési sorrendben, de a jelmezben érkező diákok elsőbbséget élveznek! Érvényes kecskeméti középiskolás és egyetemi diákigazolvánnyal, vagy ugyanazon névre szóló érvényes kecskeméti lakcímkártyával és érvényes diákigazolvánnyal értékelhető jelmezben ("dugóhúzó szintű jellemezek" nem érnek): ingyenes, jelmez nélkül diákkal: 1000 Ft, diák nélkül értékelhető jelmezben: 1500 Ft, diák és jelmez nélkül 2000 Ft. Belépés csak 16 éven felülieknek! A Halloween buli belépők bevételéből a szervezők a februári Ifjúsági Bál megvalósítását támogatják.

 

 

 


Kecskeméti táborok az őszi szünetre

 

Unalomnak nyoma sem lesz az őszi szünetben, ugyanis szuper táborok közül válogathatnak a gyerkőcök! Kézműveskedés, főzőcske, angolozás, jóga, agykontroll - ilyen menő dolgok közül csemegézhetnek a megérdemelt pihenőidőben.

 

Részletek
 

 

 


Csengery Béla: Színjáték

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 27. és december 3. Között, csütörtöktől vasárnapig, 10 – 18 óráig

 

Dr. Csengery Béla hosszú éveken át dolgozott urológusként, orvosi pályafutása mellett pedig gyönyörű képeket fest. Festményein a lírai hangulat dominál, de képei valós témákat ábrázolnak. Hamvas őszibarackok, mesebeli erdők és víztükörben megmártózó utcák, a realitás és a képzelet határán lebegnek képein. Ecsetkezelése és rajztudása professzionális. Képeinek színvilágát a sárga, barna és zöld harmóniája jellemzi. Kompozíciói fényképszerűen feszesek.

 

 

 

 

3. Egészségeset eszem előadás: várandós/szülés utáni táplálkozás

 

Helyszín: Kandó Kálmán utca 14.

Időpont: 2017. október 31., 10:00–11:00

 

Az előadássorozat befejező részén várandós/szülés utáni táplálkozás kapcsán arról beszélgetnek a résztvevők, hogy mire érdemes figyelni a baba tervezésétől kezdően a várandósságon át a szülés utáni regenerációs időszakig a táplálkozással kapcsolatban. Szó lesz a terhességi cukorbetegségről, táplálkozással összefüggő hormonális zavarokról, valamint szülés után az ideális testsúly visszanyerésének folyamatáról is. A csecsemőtáplálásról szóló előadásban elhangzott, hogy már csecsemőkortól kellene indulnia az egészséges táplálkozásnak, de igazából már a várandósság alatt is tehet a leendő anyuka a gyermekéért. 

 

Tartja: Somodi Andi védőnő

 

 

 


Budapest noir - vetítés és közönségtalálkozó

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 3., 18:00–20:00

 

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

 

Meghívott vendég: Gárdos Éva rendező.

 

Jegyek már kaphatók a helyszínen!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 28 október 2017 09:06
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449