TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Két hétig rettegünk Kecskeméten!

30
2017 okt.

 

Fokozott szívdobogás, körmöt tövig rágás, borzongás, vérfagyasztó izgalom - ez vár ránk a legújabb bűnügyi filmeket, filmklasszikusokat felvonultató MetroPOLICE Filmnapokon, melyet megspékelnek még a szervezők közönségtalálkozókkal mindkét oldallal: filmes és bűnügyi szakemberekkel. A Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Rendőrkapitányság második alkalommal rendezi meg a filmnapokat, a helyszín ezúttal is a város művészmozija. Bár elsőre azt gondolnánk, ez most csak a felnőttek szórakozása lesz, a szervezők készülnek kimondottan családi programokkal is!

 

 

 

MetroPOLICE Filmnapok - Amikor mindenre fény derül

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 2-13.

 

A kínálat:

 

 

 

 

Nyitófilm - Budapest Noir

 

Színes magyar krimi, 96’

R. Gárdos Éva, Sz. Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata, Anger Zsolt

 

3-án a vetítés után közönségtalálkozó. Meghívott vendég: Gárdos Éva rendező. A beszélgetést vezeti Kriskó János.

 

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

 

Vetítések:

 • 2017.11.02. csütörtök, 18:00
 • 2017.11.03. péntek, 18:00
 • 2017.11.03. péntek, 20:00
 • 2017.11.04. szombat, 18:00
 • 2017.11.05. vasárnap, 18:00
 • 2017.11.06. hétfő, 18:00

 

 

 

 

A hamis Izabella (1968)

 

magyar krimi, 75’

R. Bácskai Lauró István Sz. Ruttkai Éva, Kovács Kati, Kállai Ferenc

 

A vetítés előtt bevezetőt mond Dr. Varga Zoltán filmesztéta.Végh Márta tanárnő Vadász Ica tanítványát keresi egy budai villában, de csak a főbérlőt, Paárnét találja ott holtan. Mint azt a nyomozás kideríti, a bűntényt egy felbecsülhetetlen értékű bélyegért követték el, a Hamis Izabelláért. Egy maszek fényképész keveredik gyanúba, aki beismeri, hogy már előleget is fizetett Paárnénak, mert meg akarta venni a bélyeget, és külföldön akarta értékesíteni. Közben Vadász Ica és Végh tanárnő is magánnyomozásba kezd…


Vetítés:

 • 2017.11.04. szombat, 16:00

 

 

 


Logan Lucky


angol nyelvű, magyar feliratos, amerikai vígjáték, 119’

R. Steven Soderbergh Sz. Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig

 

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.


Vetítés:

 • 2017.11.04. szombat, 20:00

 

 

 

Gyilkosság az Orient expresszen

 

Színes angol nyelvű, magyar feliratos krimi, 109’

R. Kenneth Branagh Sz. Kenneth Branagh, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Judi Dench

 

Az Isztambulból Párizsba tartó luxusvonat utasai mindig különleges emberek. Most is furcsa társaság gyűlik össze a kupékban. Van köztük amerikai nagytőkés, görög orvos, angol színésznő, a monarchiából származó arisztokrata? és amikor egyikük az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz, mindegyikük gyanússá válik. Még szerencse, hogy velük utazik még egy furcsa figura. Egy belga. Akinek a kis szürke agysejtjei mindig segítenek a rejtélyes események felgöngyölítésében: Hercule Poirot (Kenneth Branagh) ismét bebizonyítja, hogy a tökéletes emberismeret, a kőkemény logika és egy kis szeszélyesség minden titkon áthatol…

 

Vetítések:

 • 2017.11.09. csütörtök, 18:00
 • 2017.11.10. péntek, 18:00
 • 2017.11.11. szombat, 18:15

 

 

 

 

 

Hóember

 

színes, szinkronizált angol thriller, 119’

R. Tomas Alfredson Sz. Rebecca Ferguson, Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg

 

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

 

Vetítések:

 • 2017.11.10. péntek, 20:00
 • 2017.11.12. vasárnap, 18:00
 • 2017.11.14. kedd, 18:00

 

 

 

 

Macskafogó

 

színes magyar animáció, 96’

R. Ternovszky Béla, forgatókönyv író Nepp József

 

A vetítés után közönségtalálkozó Ternovszky Béla rendezővel.

 

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

 

Vetítés:

 • 2017.11.11. szombat, 16:00

 

 

 

 

 

Éjjeli féreg

 

amerikai krimi-dráma, 117’

R. Dan Gilroy Sz. Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

 

A film előtt bevezetőt mond Gál Kristóf őrnagy a rendőrség szóvivője


Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

 

Vetítés:

 • 2017.11.11. szombat, 20:15

 

 

 

 

Suburbicon

 

magyarul beszélő, amerikai krimi, 105 perc, 2017

 

Ápolt gyep, udvarias szomszédok, csendes, békés kertváros - ez Suburbicon, egy amerikai középosztály számára tökéletes hely az 1950-es években. A Lodge család is boldogan él itt, nem is találhatna ideálisabb várost gyermekneveléshez. Csakhogy a békés felszín alatt kiábrándító valóság lapul. Gardner Lodge (Matt Damon) apaként és férjként is olyan helyzetbe kerül, ahol a jól bevált módszerek már nem alkalmazhatók. Márpedig eltökélt célja, hogy megvédi házát, gyermekét és mindent, amit oly gondosan épített évek óta. Akkor is, ha az emberi romlottság legmélyebb bugyraiba kell is leásnia magát érte...

 

Vetítések:

 • 2017.11.12. vasárnap, 16:00
 • 2017.11.13. hétfő, 18:00

 

 

 

 

 

Wind River - Gyilkos nyomon

 

magyarul beszélő, angol-kanadai-amerikai thriller, 110 perc, 2017

 

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.

 

Vetítés:

2017.11.11. szombat, 22:15

 

 

Büntetőpontokkal nem készül a rendőrség, viszont lehet velük ismerkedni

 

Országosan egyedülálló programsorozat kezdődik pénteken az Otthon Moziban, ugyanis nem volt még rá példa Magyarországon, hogy egy rendőrkapitányság művészi filmnapok keretében kerüljön közelebb a lakossághoz - a most vetített filmekből a néhány mozzanatra bepillantást nyerünk a rendőrség életébe is. Továbbá lesz több olyan kísérőrendezvény, amikor kötetlenül megszólíthatunk egyenruhásokat, tesztelhetjük KRESZ-tudásunkat tét nélkül; a bemutatóval egybekötött Bike Safe regisztrációval pedig a bűnmegelőzésre kerül a hangsúly.

 

Kiállítóteremmé is avanzsál a mozi: a Rendőrtörténeti Múzeum vándorkiállítását láthatjuk majd „Ízelítő a Rendőrmúzeum anyagából” címmel, valamint a Kecskeméti Rendőrség történetébe is belekukkanthatunk.

 


A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

 

Jegyfoglalás itt vagy személyesen.

 

Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 30 október 2017 17:10
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449