TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legizgalmasabb hétvégi programok Kecskeméten és túl, november 17-19. között
16
2017 nov.

A legizgalmasabb hétvégi programok Kecskeméten és túl, november 17-19. között

 

Már javában készülhetünk a karácsonyra lélekben és alkotásainkon keresztül egyaránt, de ha még nem kapott el a nagy ünnepi láz, akkor se félj, még nem a mézeskalácssütés adja a programok vezérfonalát. Lesz például örmény nap, Fülöp szigeteki táncest és szuper filmek, amikre bekuckózhatunk a moziba. A gyerkőcök egy klassz koncerten pihenhetik ki az ovit, isit.

 

 

 

IV. Rendhagyó osztályfőnöki óra

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 17., 18:00–20:00

 

Buknicz Éva Orsolya pályaválasztási tanácsadó várja az érdeklődő fiatalokat, szülőket, pedagógusokat a felsőoktatásról szóló rendhagyó osztályfőnöki órájára.

 

 

 

Séta erősítő elemekkel megtűzdelve

 

Helyszín: Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, Lánchíd utca 18.

Időpont: 2017. november 17., 19:30–20:30

 

Nincs még programod péntek estére? Jó lenne megszabadulni pár kg feleslegtől? Le kellene vezetni a hét folyamán felgyülemlett stresszt? Válts mozgásra! Gyere és vezesd ki a feszültséget a szervezetedből egy jó kis lendületes sétával, ami meg van spékelve néhány erősítő gyakorlattal, hogy jobb legyen a zsírégető hatás 60 percben. Az esemény ingyenes, előjelentkezés nem szükséges.

Nagyon rossz idő esetén elmarad. Bővebb információ: (30) 445 4540, Facebook oldal 

 

 

 

Örmény nap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2017. november 18.

 

10:00-13:00 Kézművesség az örmény kultúra jegyében

 • Képeslapkészítés örmény motívumokkal
 • Agyagedény-készítés örmény engob díszítéssel
 • Örmény népviseletes öltöztetős papírbaba készítése
 • Karperec fűzése gyöngyökből

Vendég a Nyugdígas Pedagógus Természetjáró Egyesület

 

16:00 Aprók tánca

 • Vendég a Ballószögi Kincsecskék tánccsoport
 • Muzsikál a Hegedűs Együttes
 • Jeles névnapok - kézművesség: citromos linzer sütése

 

Minden program ingyenes. Információ: 76/481 469

 

 

Katáng koncert

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2017. november 18., kapunyitás: 10 óra

 

A Katáng zenekar izgalmas utazásra hív az üveghegyen túlra, a mesebeli Héterdőbe. A megzenésített versekből szőtt történet során találkozhatunk az erdő apró és óriás, békés és félelmetes lakóival, felfedezhetjük csodás helyszíneit. A zenekar mesés hangszereken szólaltatja meg bensőséges dalait. A kelta hárfa légiessége békésen megfér a tangóharmonika harsányságával, az ír furulyák szárnyaló hangjával, a bőgő brummogásával, a portugál cinco zengésével, a különböző ütőhangszerek koppanásaival, dübörgésével.

 

Hallgass bele!

Jegyek elővételben: felnőtt 1000 Ft, gyerek 750 Ft. Jegyek online itt rendelhetők. 

 

 

 

„Nők a fonóban” kreatív klub: az alkotás és az együttlét öröméért!

 

Helyszín: Flow Stúdió Kecskemét, Bánk Bán u. 6.

Időpont: 2017. november 18., 15-18-igRégen a nők a téli időszakban összegyűltek a fonóban és a közös munka során beszélgettek, együtt szórakoztak. A mai rohanó világban nem sok alkalom van arra, hogy a nők egy közösségben együtt legyenek és inspirálódva beszélgethessenek. Ez az alkalom ezt a célt fogja szolgálni. Alkotunk valamit és a közös munka révén kihozzuk magunkból a kreativitásunkat.
Közben pedig megosztjuk egymással a gondolatainkat, érzéseinket, a vágyainkat, bármit, ami jól esik neked. Itt és most az adventi időszak közeledtével lehetőséged lesz megalkotni valami szépséges dolgot. Lehet ez egy adventi asztali dísz, ajtókoszorú, amihez kedved van. A kellékeket és a formát biztosítják. Akkor is itt a helyed, ha úgy érzed, nem vagy elég ügyes, kreatív. Majd itt kiderül, mennyi mindenre képes vagy, amit még nem is tudsz esetleg magadról! Az indító téma, amiről beszélgetünk: hogyan legyünk kreatívak, ötlettel teliek és inspiráltak a mindennapokban?

 

Részvételi díj: 3000 Ft + anyagköltség. Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

 

Fashion Reggeli 4.0

Helyszín: Helyszín: Malom Központ, Kecskemét, Korona utca 2., Libri Könyvesbolt (3. emelet)

Időpont: 2017. november 18., 9:30-11:30

 

Hat hét múlva karácsony, a boltok polcai már roskadoznak a szaloncukortól, már csak egy lépés, és mindenhol szól a Jingle Bells. Menthetetlenül ráhangolódunk most szombaton az ünnepekre a 4. Fashion Reggelin, ahol az esemény nevéhez hűen szó lesz karácsonyi frizuráról, szilveszteri party sminkről, de közben kivesézhetjük a meghívott vendégekkel, gáz-e, ha nem mi főzzük a karácsonyi halászlevet vagy netán nem is otthon karácsonyozunk… Inspirációt gyűjtünk a karácsonyi dekorációkhoz, és elbeszélgetünk arról is, hogyan kell a kényszeres tökéletesség hajszolása helyett - ami feltöltődés helyett kimerüléshez, megégett ujjpercekhez, leizzadáshoz és “utálom az egészet!” érzéshez vezet - inkább a boldogságra koncentrálni. Reggelizz egy kellemeset, közben tudd meg, ki hogyan nem őrül bele a rohanásba!

 

Részletek

 

 

Fülöp szigeteki táncest

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. november 18., 18:00–20:00

 

A bambuszerdőtől a szalonokig: A Fülöp szigetek történelme táncokban:  "A történelmen túl azt is szeretném bemutatni, hogy a gyarmatosítással párhuzamosan hogyan fokozódik le a táncos (sámán-pap) szerepe az égi világokkal való kommunikációtól a szórakoztatásig. "  A nagy sikerre való tekintettel újra ellátogat Kecskemétre Barkóczi Beáta táncművész, aki legújabb műsorát mutatja be. Vetítéssel kezd, ahol betekintést kapunk a Fülöp szigetek kultúrájába, majd tíz táncot mutat be hangfürdővel kísérve.

Hozzájárulás: 2000 Ft. Bejelentkezés szükséges! Telefon: +36 30 743 8446.

 

 

Filmek: Vakrandim az élettel

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2017.11.16. csütörtök, 18:00
 • 2017.11.17. péntek, 18:00
 • 2017.11.18. szombat, 18:00

 

Egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon. Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vállania.

Színes, szinkronizált, német életrajzi film, 111 perc. Rendezte: Marc Rothemund, szereplők: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz.

Szinkronos előzetes 

 

 

 

Faces of Love - közönségtalálkozóval egybekötött vetítés

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 19., 15:00–18:00

 

Húsz évvel ezelőtt egy francia nővér különleges elhívást kapott Istentől. Nem sokkal később - felhagyva addigi életével - a Fülöp-szigetekre indult, hogy missziót alapítson az ott élő hátrányos helyzetű fiatalok számára. Ez idő alatt Európa egy másik részén, Magyarországon is megfogant valakiben ugyanez a gondolat. 1997 októberében Fabian Edit Mirjam és Sophie nővér megalapították az ACAY missziót Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. A több mint 20 éve működő misszió közössége arra tette fel életét, hogy a veszélyeztetett és hátrányos helyzetben élő manilai fiataloknak esélyt adjon egy új életre. A dokumentumfilmben nem csupán a nyomorból érkező utcagyerekekkel, hanem önmagunkkal is találkozunk.

A filmet közönségtalálkozóval egybekötve láthatjuk, ahol beszélgethetünk a film készítőivel.

Jegyek: elővételben Hatházi Róbert atyánál, a kecskeméti Szent Család plébánián (Kecskemét, Irinyi u. 62.).

Bővebb információ

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

Fotó: Stadt Wien Marketing GmbH

 

Kitekintő: Bécsi adventi vásár

 

Idén november 17-én nyitja meg kapuit a Városháza téren a Bécsi Karácsonyi Álom (Wiener Weihnachtstraum). Ebben a szezonban összesen 20 karácsonyi vásárral és ezer standdal várják a forralt borozni, ajándékbörzézni, korzózni vágyókat. A kulináris élmények mellett kicsik és nagyok szórakoztatását több program is garantálja, például fényjátékok, korcsolyapálya.

Facebook oldal

 

A budapesti karácsonyi vásár már ugyancsak látogatható a Vörösmarty téren!

Facebook esemény

 


Előzetes: Kőangyalok és kődémonok - Mészáros Marianna kiállítása

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4.

Időpont: 2017. november 20., 17:00–20:00

 

Mészáros Marianna legújabb festményeiből nyílik kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A kiállítást Balanyi Károly nyitja meg.

 

 

Nyugdíjasok hete

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2017. november 20-26.

 

A Nyugdíjasok Hetén minden nyugdíjas látogató 300 forintos, kedvezményes jeggyel tekintheti meg az állatsereget. A Nyugdíjasok Napján, 2017. november 23-án, csütörtökön pedig az alábbi programokkal kedveskednek a szépkorú látogatóknak:

 

 • 09:00 Az Állatkert megnyitja kapuit
 • 10:00-10:30 Látványetetés (örvös medvék, makákók, csacsik)
 • 10:30-11:00 Madárrepítéses bemutató a színpadnál
 • 11:00-11:30 Kígyó simogató 
 • 14:00-14:30 Látványetetés (rókák, kapucinusok, teve) 
 • 16:30 Az Állatkert zárja kapuit (15:45 pénztár zárás)

 

Most különösen érdemes ellátogatni a Vadaskertbe: új lakók, nemrég született kölykök és felújított kifutó is várja az állatbarátokat

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2017. november 23., 8:00Novemberi téma: SZTORIK EXTRÁKKAL + KARÁCSONYI VÁSÁR

Gyerekkorunk óta a mesék világában élünk: egy jó sztori befészkeli magát a gondolatainkba, és unalmas információk közlése helyett a valóságról mesél. Személyessé és szerethetővé teszi az énmárkánkat, a cégünket, termékünket. A történet ad el, nem a remarketing vagy a facebook hirdetés...

A Trendalelke Vállalkozónői Reggeli híre a fővárosba is elért: legutóbbi összejövetelünkön a Fanny Magazin munkatársait láttuk vendégül, most pedig már büszkén tartjuk kezünkben a friss, ropogós példányt, aminek a 14-15. oldalára lapozva elolvashatjátok, mi történik hónapról hónapra a Veyronban a több mint 30 lelkes, színes, nyitott vállalkozónővel, akik éltetik a rendezvényt. 

Ár: 5000 Ft, mely tartalmazza a reggeli árát is. Előjelentkezés szükséges! 

 

Jelentkezés és bővebb információ

 

 


Könyvbemutató és vacsora: Cserna-Szabó András: 77 magyar pacal - avagy a gyomor csodálatos életeHelyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: november 24., 17 óraMár az ókori görögök is... vagy ha ők nem, de a rómaiak biztosan! Üssük fel Apiciust vagy a Satyricont, és lám: ott a pacal. És a sötét középkor? Aki olvasta Rabelais-t, csak somolyog. Hát a modernek? Pacal minden mennyiségben, benne úszunk pillangózva. A posztmodernekről már nem is szólunk, csak annyit mégis: a pacal az pacal az pacal az pacal. Cserna-Szabó András régi nagy híve a marhabendőnek, tagja a titkos pacalszektának: ők azok, akik minden étlapon a pacalt keresik. A 77 magyar pacal nem egyszerűen csak egy könyv. Ez egy igazi, hamisítatlan, őseredeti beavató könyv, alcíme lehetne akár Bevezetés a pacalba vagy A pacal filozófiája, netán A pacalisták evangéliuma is, és egyik sem lenne túlzás. Három részből áll: egy történeti, egy gasztronómiai (77 recept) és egy irodalmi fejezetből. Benne van minden, amit tudni akarsz a pacalról, de sosem merted megkérdezni… Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen a kerthelyiségben, kezében kenyér, éppen szaftot tunkol, fröccsöt iszik, s közben új, eddig ismeretlen pacalokkal álmodik.

A szerzővel beszélget Füzi László irodalomtörténész. A könyvbemutató után pacalvacsora a Kecskeméti Csárda jóvoltából.

Részvételi díj: 2000,- Ft, előzetes bejelentkezés szükséges: 76/327-203, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 17 november 2017 09:28
Értékelés:
(3 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449