TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Gigantikus hétvégi programözön Kecskeméten, november 24-26. között
22
2017 nov.

Gigantikus hétvégi programözön Kecskeméten, november 24-26. között

 

Ilyen még nem volt! Hawaii életérzés és téli fesztivál egyszerre! Persze tovább is van még, az életvezetési praktikáktól a gyöngyfűzésig, vásárlási láztól a korizásig, kenyérsütéstől a fenntarthatóságig, kődémonoktól az első világháborúig, könyvbemutatótól a lemezbörzéig, kolbásztöltéstől a kutyaelsősegélyig igencsak színes a paletta ezen a hétvégén. És amire a legjobban vártunk - dobpergés - a tél beköszöntével: kezdődik a meseszép ünnepi hangulatot és programkavalkádot hozó Téli Fesztivál Kecskeméten!

 

 

 

 

„Családok Akadémiája”

 

Helyszín: Tudomány és Művészetek Háza Kerényi József terme, Rákóczi út 2.

Időpont: 2017.november 24., 10 óra

A mindennapi problémák megoldását segítő életvezetési praktikákról hallgathatnak meg előadást az érdeklődők, akik lehetnek szülők, nagyszülők és családalapítás előtt álló fiatalok. Felvértezhetik magukat a mindennapi problémahelyzetekben jól hasznosítható életvezetési, életviteli, válságkezelési, nevelési ismeretekkel. Az előadást és a tréninget Szappanos Benedek pedagógiai szakértő, pszichológiai mentor, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szakmai vezetője tartja.

Információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 (76) 505 688, +36 (76) 505 689

 

 

Többes számban - Az I. világháború és a háborús mindennapok valósága

 

Helyszín: Vasútpark

Megtekinthető: 2017. november 24. és 29. között, 24-én 14–18 óráig, 25–29. között 10–18 óráig

Megnyitó: 2017. november 24-én, 14 órakor

 

A 18 méter átmérőjű félgömb alakú sátorban a látogatók nem egy hagyományos kiállításba lépnek be, hanem amennyire lehet, itt át is érezhetik, milyen lehetett a fronton vagy a hátországban élni száz évvel ezelőtt. A Magyar Nemzeti Múzeum által gondozott, az I. világháború korát idéző történeti vándorkiállításon ugyanis nem a szokásos, könnyen mozgatható vagy csupán digitális eszközökön, hanem a század elejének jellegzetes, stilizált tereiben, életnagyságú, interaktív installációk közt, érzelmileg is megérintve lehet megismerni a korszakot, amibe a közemberek kerültek a háború éveiben.

 

 

Ne vásárolj semmit nap

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2017. november 24., 16:30–20:00

 

Program:

 

16:30-tól az Otthon Moziban: A Quest For Meaning - Az értelem keresése című dokumentumfilm vetítése

A vetítés ingyenes, de adományt gyűjtenek az egyesület következő rendezvényire.

 

18.00-20.00

 • Beszélgetés a film kapcsán a klímaváltozásról egy jó tea mellett
 • Helyi termékbemutató
 • Adventre hangoló kézműves foglalkozás az újrahasznosítás jegyében

 

 

Szezonnyitó ingyenes bekorcsolyázás

 

Helyszín: Kecskeméti Műjégpálya, Szent László Krt. 64.

Időpont: 2017. november 24., 10:00-19:00

 

JÉG, KORI, ZENE… kellemes társaság, jó hangulat, finom falatok, zsíros deszka, forró, citromos tea (kinek rumos), forralt bor és egy kis móka! Kell ennél több?

Jégrevü

A Jégördög Sportegyesület kiváló korcsolyázói elbűvölő műsorral kedveskednek a jégpálya vendégeinek. A Jégrevü helyszíne, időpontja: Főtéri Jégpálya, Kossuth tér, 2017. november 25., 17:30–18:15

 

Bővebb info a koripályákról

 

 

Black Friday Hétvége a Malom Központ üzleteiben

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2.

Időpont: 2017. november 24-26.

 

A Black Friday (magyarul fekete péntek) az Egyesült Államokból ered, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. Hazánkban is elterjedt, így a Malom Központ üzletei számos akcióval várnak.

 

 

Tönkölykenyérsütés Kecskeméten

 

Helyszín: Bölöni György utca 1.

Időpont.2017. november 25., 9:30

 

A kenyérsütés folyamatán dr. Kalmár Gergely növénygenetikus és -nemesítő vezet végig bennünket. A nevével fémjelzett tönköly 1988-ban uniós első, 2002-ben világelső volt a Nemzetközi Találmányi Világkiállításon.

Hozzájárulás: aki kenyeret süt 4000 Ft/fő, aki résztvevő: 2000 Ft/fő. Kellékek: dagasztótál, fakanál, konyharuha. Információ: Székely Ilona - 06-30-215-166

 

 

Szóraka Tanoda

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2017. november 25.

 

Program:


10.00–15.00 Szóraka Tanoda Kézművesség felnőtteknek

Pálfiné Ispánovics Krisztina vezetésével karkötőket készíthetünk ásvány- és üveggyöngyből.

Részvételi díj: 500 Ft+anyagköltség/fő. Előjelentkezés szükséges!

 

10.00–16.30 Társasjáték nap

 

Információ és bejelentkezés: 76/481 469

 

 

Dedikálás: Fa Nándor: Magad, uram

 

Helyszín: Libri Malom

Időpont: 2017. november 25., 15 óra

 

Egy élő legenda, a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülkerülte a Földet. Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott - keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóivalküzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré - a maga urává. Saját szavaival elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

 

 

Fotó: Kovács László - foto.designest.hu

 

Kecskeméti Téli Fesztivál - „Minden napra ajándék”Helyszín: Főtér (és más helyszínek)

Időpont: 2017. november 25-től az új év első napjáig

 

2017-et koncertekkel, közös gyertyagyújtásokkal, boszorkányszombattal, korcsolyázással, tűzijátékkal, kirakodóvásárral, szeretetvendégséggel, filmezéssel búcsúztatjuk. A gyerkőcökre is sokat gondoltak a szervezők: táncos mulatságok, rengeteg kézműveskedés, bábelőadás és angyalokkal játszadozás vár rájuk.

 

A Trendalelke programválogatása

 

III. Kecskeméti Lemezbörze

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: Időpont: 2017. november 26., 9:00 és 15:00 között

Bakelitek és CD-k cserélnek gazdát.

 

 


Kutyaelsősegély Tanfolyam

 

Helyszín: Bácsvíz Rt., Izsáki út 13.

Időpont: Időpont: 2017. november 26., 9:00–15:00

 

Ha felelős kutyagazdiként szeretnéd megismerni azokat a technikákat, amelyekkel segíteni tudsz hűséges társadon vészhelyzet esetén, akkor a Magyarországon egyedülálló kutyaelsősegély tanfolyamon ott a helyed!

A tanfolyam díja: elővételben 13.500 Ft, a helyszínen 14.000 Ft

Facebook esemény

 

 

A zöldszakállú király


Helyszín: Ciróka Bábszínház, nagyterem, Budai utca 15.

Időpont: 2017. november 26., 10.30

 

A Ziránó Színház vendégelőadása a magyar népmesekincs egyik különleges darabját meséli el, a tőle megszokott játékkedvvel, színesen és sok humorral. A nyughatatlanul vándorló zöldszakállú király felelőtlen ígéretet tesz a szakállát el nem eresztő ördögkirálynak; átengedi neki azt, amiről nem tud a birodalmában. Igen ám, de nem is sejti, hogy míg ő úton volt, otthon született egy fia… A fordulatokban, izgalmakban gazdag történet során aggódhatunk a királyfiért, megcsodálhatjuk a szerelmes királylány furfangjait, szurkolhatunk a szerelmesek boldogságáért. A bábszínház különböző eszközeit bátran használó előadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyszerű szórakozást nyújt.


A Ziránó Színház nem először vendégeskedik a Cirókában. A vasárnapi vendégelőadások sorában, elmúlt években a Babszem Jankó, A három kismalac és a Pinokkió című produkcióikat is láthatta már a kecskeméti közönség.

Az előadás előtt - 9.30-tól - mesére hangoló kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket!

Az előadást 4 éven felülieknek ajánlják!

 

 

Minden ízében Nő - hawaii táncos műhelymunka nőknek

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2017. november 26., 14:00–18:00

 

A szépség belülről fakad, s kívülre sugárzik, ha megengedjük magunknak és a testünknek. A hawaii tánc segítségével - az idegrendszerünkre és a testtudatosságunkra hatva - megtanítjuk a testünknek a lágyan nőies, szép és kecses mozdulatokat, valamint a csípő áramló, ringó mozgását, hogy tökéletes harmóniában élhessük meg a nőiségünket kívül és belül egyaránt.

Öltözéked legyen kényelmes, mozgásra alkalmas, réteges (tánchoz és belső gyakorlatokhoz is megfelelő). Mezítláb táncolunk, így ha fázós vagy, hozz zoknit vagy harisnyát magaddal!

A műhelymunkát Rostás Viktória hawaii tánc oktató vezeti.

Részvételi díj: 7500 Ft/fő. Bejelentkezés a +36 30 939 3089 telefonszámom vagy e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

ARANY 200 Kamarakiállítás

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, 1. emeleti folyosó

Megtekinthető: 2017. december 1-ig, hétköznap 9-20 óráig

 

„Ha Tőled egy biztató szót nyerek..." – Arany János és Jókai Mór levelezése (1847–1879)

Arany élete kétharmad részét vidéken töltötte, így rokonaival s főleg barátaival – akik számára az irodalmi életet jelentették – csak levelezés útján tarthatott kapcsolatot. Amikor viszont pesti lakos lett, mint szerkesztőnek kellett vidéki barátaival, munkatársaival leveleznie. Arany számára az elérhetetlen levélíró-ideál Kazinczy volt. Tompának írja egyszer mentegetőzve, mikor válaszával sokat várakoztatta: „Ha Kazinczy tollával és kedélyével bírnék, ki végnapjaiban is ívekre menő leveleket irt barátjához, nem győznéd olvasni irkáimat.”

Jókai Mór levelezői alkata, beállítottsága Aranyétól alapvetően eltért. Levelei nagyobbrészt magántermészetűek, köszöntő levelek. Arany szinte pályakezdése óta szemmel tartotta Jókait és tanítványai számára Nagykőrösön tartott előadásaiban már akkor szép jövőt jósolt neki. Már az 1850-es években Jókait tartja a legjobb elbeszélő művésznek, a legkitűnőbb stílusú és nyelvű prózaírónak, a népiesség egy válfaja képviselőjének.

 A két író 17 levelet váltott 32 év alatt. Ezekből a levelekből látható válogatás, a két író élete, szakmai és emberi kapcsolata pedig tablókon kerül bemutatásra.

 

 

Mészáros Marianna: Kőangyalok és kődémonokHelyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4.

Megtekinthető: 2017. december 18-ig, munkanapokon 8 és 17 óra közöttSomogyfajsztól - Kecskeméten át - Santiago de Composteláig ívelő utazások ihlették a képeket, melyek szobrokat, épületrészleteket emelnek előtérbe - de nem csupán ezek anyagszerűsén van a hangsúly, hanem inkább a mögöttes, anyagtalan tartalmukon.

A Trendalelke beszámolója a kiállításról

Látogatása ingyenes.

 

 

Kitekintő: II. Kolbásztöltő verseny - Töltsük együtt a napot!

 

Helyszín: Faluház és Könyvtár, Ballószög, Rákóczi u. 11.

Időpont: 2017. november 25., 9:00–19:00

 

Aki szereti a disznótoros finomságokat, a forralt bort és a pálinkát, és aki még sohasem hallott a ballószögi kolbászról, annak itt a helye Ballószögön, a Főtéren! Keresd meg a kézi húsdarálót, élezd meg és készítsd el saját recept/ek/ alapján, majd süsd meg a legfinomabb sültkolbászt! Készítsd el a legfinomabb töpörtyűt és a legzseniálisabb forraltbort! Hozd el otthonról a legjobb fogópálinkádat és mérettesd meg!

Facebook esemény

 

 

Előzetes: Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2017. november 28., 18 óra

 

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is három ismert kecskeméti személyiség mesél pályájáról, sikereiről és terveiről a régi Városi Mozi épületében.

 

Meghívott vendégek:

 • Erdei Péter, a Kodály Intézet nyugalmazott igazgatója, címzetes egyetemi tanár, a Pekingi Központi Zeneakadémia állandó vendégprofesszora, a Capital University(USA) díszdoktora, Liszt Ferenc, Bartók-Pásztory díjas karnagy, Érdemes művész
 • Székely Lilla, négyszeres Európa-bajnok, Világjátékok győztes uszonyosúszó, a Kecskeméti Sportiskola úszóedzője, a Kecskeméti Fürdő Marketing- és PR menedzsere
 • Öveges László, Kecskemét város főépítésze, Pro Architectura - díjas építész, fotóművész

Beszélgetőpartnerük: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

Női arcok, női élethelyzetek

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka út 34.

Időpont: 2017. november 29., 17 óra

 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület újabb teadélutánt tart, a vendég ezúttal Ramháb Mária, a Bács Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója. Beszélgetőtársa Kalmár Ágnes, a Szórakaténusz Jétékmúzeum és Műhely igazgatója, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagja. A beszélgetést moderálja Varga Mónika, a KTV szerkesztő-műsorvezetője.

 

 

Steak Sütő Workshop

 

Helyszín: Betti Delikátesz, Csáky utca 18.

Időpont: 2017. december 2., 8:00–10:00

 

A nagy odafigyeléssel, körültekintéssel elkészített étel mindig ünnepi, a nagy betűs Ünnep közeledtével azonban különösen rákészülünk a közös családi ebédekre, vacsorákra. Ha szívesen lenyűgöznéd szeretteidet a húsok királyával, tanuld ki a steak sütés fortélyait!

A részvételi díj 2900 Ft, amelyből 2000 Ft levásároható az üzletben. Jegyek az üzletben válthatók, a helyek száma korlátozott! Információ: (30) 792 3969

 

 

Ismerkedés a japán italkultúrával

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár. Kecskemét, Batthyány u. 1.

Időpont: 2017. december 2., 19.30

 

Előadással egybekötött bemutató és kóstoló

 

A prezentációban:

 • Japán ital fajták eredete és jelene
 • Sake a történelemben napjainkig
 • A sake készítés alapjai
 • A sake Illat- és ízvilága
 • Étel – ital párosítások elvei
 • A sake fogyasztása és szervírozása

 

A kóstoló menete:

 • Hagyományos sake: Hokkan Sakura Daiginjo Sake, Ozeki Karatamba Honjozo sake
 • Az új irányzat: Ozeki Nigori szüretlen sake, Ozeki Hana Awaka / FugaYuzu Sparkling sake
 • +1 extra: Choya Extra Years umeshu


A bemutatón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 23 november 2017 14:41
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449