TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Boszorkányok fiesztáznak szombaton, Kecskeméten

05
2017 dec.

Boszorkányok fiesztáznak szombaton, Kecskeméten

Fotó: Banczik Róbert, kiadó: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. Fotó: Banczik Róbert, kiadó: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

 

Mondhatni fesztivál lesz a fesztiválban, sőt, már-már karneváli hangulat uralkodik el hétvégén a városban, a Lucákat ugyanis boszorkányos felvonulással, tűzzsonglőrökkel, közös hidegűző tánccal és zenével éltetjük.

 

LUCA ÜNNEP ÉS BOSZORKÁNYSZOMBAT

 

Gyülekező: a Hírös Város Turisztikai Központnál, Rákóczi út 15.

Időpont: 2017. december 9., szombat, 18.45

 

A Rákóczi úttól a főtérig zenés-táncos menettel és ünneppel tiszteleg Kecskemét a Lucák előtt, a Téli Fesztivál keretében.

 

 

 

Bárki csatlakozhat kortól, nemtől függetlenül, jelmezben vagy anélkül is. Beöltözni nem csak a gyerkőcöknek ér, bűbájos táncosok, boszorkányok előnyben! A táncos menet 18.45-kor tűzzsonglőrök, dobosok és táncosok felvezetésével indul a főtér felé, ahol óriási közös tánc, és tűzzsonglőr show és Luca avatás (mesés táncelőadás) melengeti majd az összegyűlteket. A buliba a Luca szobrot is bevonják.

 

Amikor két évvel ezelőtt elkezdték szervezni az első boszorkányszombatot, még az országban is újszerűnek számított az ötlet - árulta el nekünk a Grapevine Tánciskola vezetője, Huszár Ildikó. A Luca naphoz kötődő népszokások hangsúlyozása helyett igazi téli fiesztát terveztek Kecskemét belvárosába, ami aztán mint kiderült a tavalyi, első boszorkányszombaton, még a környező településekről is idevonzotta a boszorkákat.

 

 

A gyerekeket játékos versenyre is hívták a színpadra: azt díjazták, aki a legjobban használja a seprűjét. “Mindenki meglepődött, ugyanis a gyerekek nem a repkedést imitálták, hanem elkezdtek söpörni” - mesélte Ildikó a viccessé vált helyzetet. “Meg kellett nekik tanítanunk, hogy a boszorkák járműként használják a seprűjüket.”

 

A tánckoreográfia elsajátításában segítenek a Grapevine Dance Club és Kecskemét City Balett táncosai, a lépéseket már a gyülekezőponton megtanulhatják a várakozók, hogy addig se dideregjenek.

 

Zenevarázsló: DJ Pénzes Jani.

 

Ünnepeljük a fényt, a világosságot, ijesszünk rá a sötétségre! Mozogjunk, táncoljunk, melegedjünk a hidegben!

 

Fotók: Banczik Róbert, kiadó: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 december 2017 08:55
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449