TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Valódi kincsek a fa alá – már lehet jegyet venni a kecskeméti Seuso-kiállításra!

18
2017 dec.

Valódi kincsek a fa alá – már lehet jegyet venni a kecskeméti Seuso-kiállításra!

MTI Fotó: Máthé Zoltán MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Múzeumi kuriózummal nyitja Kecskemét a 2018-as évet! A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők már most várják gazdáikat, az ünnepre hangolva, karácsonyi csomagolásban.

 

A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse Székesfehérvár, Zalaegerszeg és Kaposvár után, az országos körút negyedik állomásaként lesz látható Kecskeméten.

 

A korábbi helyszíneken hatalmas érdeklődés övezte a kiállítást. A Kecskeméti Katona József Múzeum meghosszabbított nyitvatartással várja majd a látogatókat, és last minute ünnepi karácsonyi ajándékkal is kedveskedik Kecskemét város lakosainak.

 

A legendás sorsú, óriási népszerűségnek örvendő kincsek a késő római császárkori művészetének remekei. A ma ismert együttes tizennégy darab, 4. században készült nagyméretű, étkezéshez és tisztálkodáshoz használt ezüstedényből és egy rézüstből áll, amelyben az ezüstedényeket elrejtették.

 

A mintegy harminc, lakomakészlet darabjait is tartalmazó nemesfém-kincslelet között a Seuso-kincs mind művészi, mind anyagi értékét tekintve kiemelkedő helyet foglal el. A kiállításon bemutatott ezüstkészlet össztömegével a fennmaradt késő császárkori ezüst ötvösművészeti kincsleletek között a legértékesebbnek számít.

 

 

Seuso-kincs vándorkiállítás Kecskemét

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: 2018. január 30. - február 18., naponta 8-tól 20 óráig

 

Jegyek:

 

Az ünnepi csomagolású karácsonyi belépők teljes áron 600, kedvezményes áron pedig 300 Ft-ért vásárolhatók meg a Cifrapalota jegypénztárában. A megvásárolt belépőjeggyel a múzeum állandó kiállításai is megtekinthetőek lesznek.

 

A kiállítást rendezte: Dági Marianna (Szépművészeti Múzeum), Mráv Zsolt (Magyar Nemzeti Múzeum)

 

További információ: a 76/480-776 számon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 18 december 2017 14:06
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449