TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A Trendalelke kecskeméti programválogatása december 22-28. között
21
2017 dec.

A Trendalelke kecskeméti programválogatása december 22-28. között

 

Természetesen az év utolsó napjaira sem hagyunk Titeket programajánló nélkül! Robog tovább a Kecskeméti Téli Fesztivál szuperjó koncertekkel, utolsó közös gyertyagyújtással és kollektív élményekkel. A TEKA hajrázik egyet koncertfronton, szóval itt az ideje a barátokkal lazulni, de ugyancsak mehetünk klasszikus karácsonyra hangoló programokra családostól, például betlehemi pásztorjátékra vagy A diótörő balettelőadásra. Jövő héten lemozoghatjuk a bejglit, illetve jóga, zene és esszenciális olajok segítségével tarthatunk meghitt évértékelőt magunkban.

 

 

 

Adománygyűjtés és karitatív forralt borozás

 

Helyszín: Főtér, Sparhelten Sült Lepényesek Faháza, Kecskeméti Téli Fesztivál központi sétánya, a Fodor Cukrászdával szemben

Időpont: 2017. december 22., 15:00–december 23., 22:00

 

Idén ötödik alkalommal invitálnak jótékonysági forralt borozásra a House 36 Ingatlaniroda, a Csanádi Szőlő Birtok, a Koch Pincészet, a Védőháló Karitatív Egyesület és a Mjuzik jóvoltából. Idén a becsületkasszás fogyasztásból származó bevételt a Védőháló Karitatív Egyesület által gondozott kecskeméti, halmozottan hátrányos helyzetű kisgyerekes családok mindennapos problémáinak orvoslására fordítják majd. A gyűjtés fókuszában három nagyon rossz helyzetben lévő család áll. A minimum adomány ebben az évben 1000 Forint lesz, amiért a megye legfinomabb, különleges minőségű forralt borát ígérik cserébe nagy szeretettel. A helyszín idén Kecskemét Főterén a Téli Fesztiválon a lesz, amit a találhattok meg!

 

 

Looperes koncert - Szirtes Edina Mókus


Helyszín: Kecskeméti Téli Fesztivál, főtéri nagyszínpad

Időpont: 2017. december 22., 19 óra

 

Mókust, a fergeteges humorú kecskeméti hegedűművész évek óta szinte le sem jön a színpadról, szenzációsan énekel – legyen az népdal, pop vagy világzene. Looperes koncertjére a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy általuk modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai, Radnóti, József Attila és Nagy László.

 

 

Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2017. december 22., 20:00–23:00

A koncert előtt Bud Spencer és Terence Hill filmplakát kiállítás hangolja rá a rajongókat az estére.

Előzanakar: The Healer (one man band) Misssissippi deltavidéki bluesok.

Belépő: 1800 Ft, elővételben: 1500 Ft

 

 

Adventi gyertyagyújtás

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2017. december 23., 17 óra

 

Program:

  • Adventi üzenetet mond: Kis János evangélikus lelkész
  • A negyedik adventi gyertyát meggyújtja: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő
  • Az ünnepi műsorban közreműködnek: M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei; Zönge Zenekar; Héjja Bella, Szegedi Ildikó, Vadas László, a Kodály Iskola tanárai; Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház művésze; Ménteleki Általános Iskola Betlehemes játéka - felkészítő tanárok: Tassy Lilla és Mihócza Zsolt; Evangélikus Gyülekezet Glória Kórusa
  • Mózeskosarak átadása
  • Szeretetvendégség - szervező: a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület

 

 

A diótörő - a kecskeméti Sauté Balett Iskola előadásában

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2017. december 23., 17:00–19:45

 

A diótörő nem más, mint a tökéletes darab az egész család számára: minden korosztálynak biztosítja a fantasztikus balett élményt, gyermekek számára is érthető módon mesélve el Marika álmát és Diótörő herceg történetét. A klasszikus balett táncnyelve, a patomim és a zene teljes körű kifejező ereje A diótörőben egy karácsonyi mesevilággá alakítja a színpadot, ahol megelevenedik az ünnep varázsa. Ezt az élményt a kecskeméti Sauté Balett Iskola adja át a színpadon, Benyovszki Fanni balettiskola-vezető rendezésében.

Jegyár: 2200 Ft, jelentkezés itt

 

 

Éliás Jr. One Man Show

 

Helyszín: Kecskeméti Téli Fesztivál, főtéri nagyszínpad

Időpont: 2017. december 23., 18 óra

 

Éliás Gyula alias Éliás Jr. a magyar klubélet egyik meghatározó és egyben legsokoldalúbb egyénisége. Stílusa „jazzesen popos és poposan jazzes”, repertoárja a saját szerzeményein túl a legnagyobb világslágerekig terjed Barry Whitetól Bill Withersig, vagy akár Frank Sinatratól Máté Péterig.

 

 

Varázslatos Karácsony

 

Helyszín: Nagytemplom, Kossuth tér 2.

Időpont: 2017. december 23., 16:30

 

A Miraculum Gyermekkórus, az Aurin Leánykar, az Aurin Nőikar, az Aurin Vegyeskar és a Somnium Laude kamarakórus karácsonyi koncertje. Zongorán közreműködik: Seres József és Révész László, vezényel: Durányik László - Kodály- és Csokonai díjas karnagy.

A koncertre a belépés ingyenes.

 

 

Bohemian Betyars + Kistehén

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2017. december 23., 19:00–23:00

 

Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon, a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy, ahogy azt kitervelték.

Jegyár: 1.700 Ft

 

 

Betlehemi Pásztorjáték

 

Helyszín: Szent Miklós Templom, Kossuth tér 5.

Időpont: 2017. december 24., 16:00–17:00

 

Igazi ünnepre hangoló kikapcsolódás az egész családnak.

 

 

Film: Az igazi csoda

 

Helyszín: Otthon Mozi

Vetítési időpontok:

  • 2017.12.21. csütörtök, 18:00
  • 2017.12.22. péntek, 18:00
  • 2017.12.23. szombat, 18:00

 

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van...

Magyarul beszélő, amerikai családi film, 113 perc, korhatár: 12.

Előzetesért görgess a cikk végére!

 

 

Kitekintő: Mézeskalácsváros

 

Helyszín: Bálna Budapest, 306-os Teremgaléria, Budapest, Fővám tér 11-12., utcaszint

Időpont: 2017. december 22. - 2018. január 27.

 

Felépült minden idők legnagyobb budapesti Mézeskalácsvárosa! Az installáción kiállítók sora mutatja meg fantáziavilágát: a Mikulás léghajón, a hawaii Tiki bár, a Biblia ismert jelenete, a Három Zsiráfok, Bogyó és Babóca lakóhelye mellett láthatunk klasszikus mézeskalácsházakat is.

A kiállítás ingyenesen látogatható.

Részletek

 

 

Előzetes: Karácsonyi menü utáni SÉTA

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2017. december 27., 14:00–15:30

 

Még ha oda is figyel az ember, akkor is többet eszik karácsony 2-3 napjában, mint egyébként tenné. Ha pedig oda se figyel… abba jobb bele se gondolni. Ha úgy érzed, jól esne egy másfél órás séta, hogy egy kicsit segíts a testednek feldolgozni a plusz kalóriákat, akkor gyere ki a Dombhoz és pár kör megtétele után jobb lesz a közérzeted. Nagyon rossz idő (eső) esetén elmarad.

 

 

Péterfy Bori & Love Band


Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2017. december 27., 21:00–23:30“10 évesek lettünk! Legjobb dalainkból és vadonatúj, Bori X című lemezünk számaiból válogatunk jubileumi ünnepi turnénk során.”

Jegyár: 2000/2500 Ft. Jegyek kaphatók elővételben a Technika Kávézóban, valamint a koncert napján a helyszínen.

 


Lehetőségeink öröme - jóga élőzenével és gourmet uzsonnával

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemét, Izsaki út 6.

Időpont: 2017. december 28., 16:30–18:30

 

Nyugodt és békés zárás az örömteli nyitás lehetősége! Ezen a délutánon ezért az örömteliségért állhatunk jógaszőnyegünkre! Zárunk és célokat tűzünk magunk elé! Ehhez különleges hangszerek és zene adnak támogatást és áramlást! Ászanák, mudra és légzőgyakorlatok segítik majd felfedezőutunkat a zárások és nyitások birodalmába, és a “mindig van választási lehetőségünk” megnyugtató szabadságába.

Program: 70 perc jóga, pranayama, mudragyakorlatok, majd 20 perc jóga nidra esszenciális illóolajakkal. Gyakorlásunk után után a Four Points by Sheraton Gourmet konyhájának kifejezetten erre az alkalomra készülő finomságaival, vegetáriánus különlegességeivel, smoothie-val, éltető zöldségek, mártogatósok, pástétomok kavalkádjával várnak bennünket!

 Az órát vezeti: Benkő Ildikó okleveles hatha jóga oktató, sportedző, transzperszonális légzéstréner. Zene: földből égbe, égből földbe vivő hangok Sevecsek Bélával és különleges hangszereivel (didgeridoo-ja és tongue drum).

Jelezd részvételi szándékod a Facebookon üzenetben, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen Benkő Ildikónál. Feltétlenül hozz magaddal jóga matracot, ha nincs, jelezd! Részvétei díj 3500 Ft, mely tartalmazza az élőzenés, aroma esszenciás jógaóra és az uzsonna árát is.

 

 

Rákász Gergely: Christmas - lemezbemutató orgonahangverseny

 

Helyszín: Evangélikus Templom, Szabadság tér 3.

Időpont: 2017. december 28., 19:00–21:00

 

Tudtad, hogy Pachelbel Ünnepi kánonját olyan gyakran koppintották, hogy a német mestert a popzene nem hivatalos keresztapjának is nevezik? De a leghíresebb tolvaj mégis a 10 éves Bach volt, aki bátyjától csente el a kéziratot és holdfénynél másolta le. Liszt Ferenc, Arcadelt - Ave Maria átiratával egyszerre utazunk a romantika és a Cinquecento reneszánsz világába. Csajkovszkij Észak Velencéjébe, Szentpétervárra repít bennünket Diótörőjével, de találkozunk a Napkirály orgonistájával, és a magyar orgona világsztárral, aki a Radio Cityt avatta New Yorkban! Töltekezzünk zenével több mint 300 év karácsonyából!

Jegyárak: 2.500.- / 3.500.- Forint, jegyelővétel: Tourinform Iroda, Szabadság tér 5/a, Tel.: 76 481065. (A Prémium kategóriás jegyekkel érkezőknek foglalt helyeket biztosítanak.)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 december 2017 11:14
Értékelés:
(1 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449