TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Fergeteges házibuli tippek, amikkel feldobhatod a szilveszert
28
2017 dec.

Fergeteges házibuli tippek, amikkel feldobhatod a szilveszert

 

Ha úgy döntöttetek, otthon szilvesztereztek, és te vagy a vendéglátó, akkor segítünk neked megszervezni az év buliját! Rendhagyó tematika, a társaságot összekovácsoló játékok, szebbnél szebb koktélkompozíciók, partifalatok és sikkes dekoráció fogják felrázni a hangulatot az év utolsó éjszakáján!

 

 

 

Öltözzetek be!

 

A jelmezes buliknak van két nagymestere Kecskeméten: Szabó Gábor és felesége, Szabóné Kis Éva. Ők közel 10 éve vezették be az unokatesókkal tartott szilveszteri házibulin a beöltözést, azóta pedig számos jelmezt kitaláltak és megalkottak, szóval lehet tőlük inspirálódni.

 

 

“Eleinte csak parókát és álarcot húztunk és karaoke partiztunk. Majd továbbfejlesztettük, és beöltözős bulik lettek, így ez a 4. év, hogy a karácsonyi ebédnél megbeszéltük az adott témát, és két ünnep között elkészítjük a jelmezünket. Most már műsorral is kell hozzá mindenkinek készülnie. A pénz minimális, amit belefektetünk - fontos az itthon talált ruhák, kellékek felhasználása, és persze a jó smink, valamint a sok-sok kreativitás” - sorolta fel nekünk a tökéletességhez szükséges komponenseket Éva és Gábor.

 

 

“Volt már retro téma, majd a mesehősök következtek, tavaly a 80-as évek együttesei, zenészei. Az idén beach party lesz a téma, koktélpulttal a nappali közepén. A gyerekek és felnőttek is beöltöznek, és készülnek műsorral. Korábban beöltöztünk már a '70-es évek párjának, majd Miki egérnek, lányunk Törpillának és fiunk Darth Vadernek. Tavaly mi voltunk a Dzsingiszkán együttes - eddig ez a legemlékezetesebb, mert sikerült elcsípni az összhangot a gyerekekkel, komplett táncot tanultunk be, és a jelmezeink is nagyon passzoltak az összképhez” - mesélték.

 


Társasozzatok!

 

A baráti körben biztosan fellelhető számos társasjáték, beszéljetek össze, ki mit hoz, nem kötelező beruházni új, drága társasokra (persze ettől sem tartunk vissza senkit), sőt, így legalább már biztosan lesz a társaságban olyan, aki bevezeti a csapatot a szabályok rejtelmeibe.

 

Az 5+1 aktuális kedvencünk:

 

 

Az utolsó pillanatig izgulós: Carcassonne

Carcassonne, a híres francia város, melynek egyedülálló módon épített erődje körülbelül 1500 éve épült, és Európa legnagyobb középkori váraként van számon tartva. A tartomány fejlődése a te kezedben van, ugyanis felkerekedve alattvalóiddal munkához látsz, új mezőket hozol létre, építkezel a városokban, és a kolostorokban is tevékenykedsz. A kezdőlapot letéve minden körben újabb és újabb területek jelennek meg a játék során. Ezeken a réteken, városrészeken, utakon, vagy akár kolostorokba alattvalókat helyezhetsz el, amelyek majd igen értékes pontokat szereznek neked. Ezeket a pontokat a játék folyamán gyűjtheted, de a végső összeszámolás során is kapsz belőlük, így csak a játék legvégén derül ki, hogy ki is nyert.

Játékosok száma: 2-5 

Ajánlott korosztály: 7+

Játékidő: 35 perc

 

 

Ezer wattos mosoly (vagy csalódás): Nagyfeszültség

Rengeteg pénzt keresni elektromos árammal? Nagyszerű ötlet! Használjak 1 szenet vagy olajat az áramfejlesztéshez a régimódi erőműben, vagy a jövőben hiány lesz ezekből az erőforrásokból? Talán a szemétégetésé a jövő? A nukleáris energia nagyon izgalmas, és ha a kormányzat kezeli a nukleáris hulladékot, tetemes profitot is termel. Persze használhatunk sokkal inkább környezetbarát erőműveket is és függetleníthetjük magunkat az erőforráskészletektől. De vajon kellő energiát termelnek ezek az erőművek az ügyfeleinknek a jövőben? Természetesen a versenytársainkat is figyelnünk kell, milyen erőműveket építenek, melyik városokat kötötték be a hálózatukba, milyen erőforrásoktól függenek és milyen új erőműveket találnak érdeklődésre méltónak.

Játékosok száma: 2-6

Ajánlott korosztály: 12+

Játékidő: 120 perc

 

 

A gondolkodós kártya: Vigyáz(z) hat

A tökéletes party játék, hisz akár 10 fő is játszhatja. Minden játékos kap 10 kártyát, amiket taktikusan kombinálva a kialakított négy kártyasorhoz megpróbál lerakni. Okosan kell kombinálni, mert az a játékos, aki az egyik sor végére a hatodik kártyát rakja le, annak az első öt lapot fel kell vennie. Aki a legtöbb ökröt gyűjti be, az lesz az ökörkör elnöke és a játék vesztese.

Játékosok száma: 2-10

Ajánlott korosztály: 8+

Játékidő: 30 perc

 

 

Hirtelenhalál: Tick-Tack Bumm

Villámgyors, bombajó szójáték! A játékosok kártyákat húznak, és szavakat kell mondaniuk a kártyákhoz kapcsolódóan, amiken szótagok (szótöredékek) szerepelnek. Azt, hogy az adott betűsornak hol kell szerepelnie a megoldásokban, egy speciális dobókockával dönti el a kezdőjátékos. A ketyegő Tick-Tack Bumm kézről kézre jár, míg az idő le nem jár. Akinek ekkor kezében van a Tick-Tack Bumm, az kapja meg a kártyalapot, majd új kör kezdődik egy új kártyával. Az győz, akinek a 13. kártya felvételének idején a legkevesebb kártyája van.

Játékosok száma: 2-4

Ajánlott korosztály: 10+

Játékidő: 20 perc

 

 

A csapatjátékos: Tabu

A Tabu, a tiltott szavak és a kimondhatatlan jókedv játéka! Az idő ellened dolgozik! Tudod, hogy mit mondanál - csak nem jutnak eszedbe a megfelelő szavak... A legkézenfekvőbb megoldások pedig - tabuk! Hogyan segíts csapatodnak kimondani a pont szót, amikor nem használhatod a pötty, mondat, vége, írásjel, vessző szavakat? Szükséged van fantáziára, és akkor már mondhatod is: az interneten sokat használjuk, nem gondolatjel, van egy mondóka, ami ezzel a szóval kezdődik... Közben azonban az ellenfél is árgus szemekkel és fülekkel figyeli minden mozdulatotokat!

Játékosok száma: 4-10

Ajánlott korosztály: 13+

Játékidő: 40 perc

 

 

Az egész családot bevonó: Full Moon Cirkusz

A cirkusz világa csupa csillogás, varázslat és… ármánykodás. Ki a legjobb, ki a legügyesebb? Ez az örök kérdés. A válasz addig nem derülhet ki, amíg porondra nem jutsz. De ez nehezebb feladat, mint gondolod, mert a cirkuszi kocsik árnyékában az irigy mágus les rád, és mindent elkövet, hogy a pároddal ne juss el a színpadig. Magának akarja a dicsőséget és mágiával akarja megakadályozni, hogy bemutassátok műsorotokat a cirkuszi sátorban.

Játékosok száma: 2-4

Ajánlott korosztály: 5+

Játékidő: 20 perc

 

 

Koktélbárrá avanzsálhat a nappalid!

 

Szilveszter estével összenőtt a pezsgőzés és a koktélozás intézménye. Az újdonságokért és édes ízekért rajongóknak ajánljuk figyelmébe a vattacukorra öntött pezsgőt, akik pedig a szebbnél szebb koktélkompzíciók nélkül nem tudják elképzelni az év utolsó estéjét, nekik máris mutatunk négy receptet. Van köztük kezdő és haladó verzió is, női és férfi buliba való itóka egyaránt.

A receptekért katt ide!

 

 

Így dekorálj!

 

Te vagy a szilveszteri buli házigazdája? Nagy durranást szeretnél? Dekorálj stílusosan! Otthon is meg lehet adni a módját az óév búcsúztatásának, családi vagy baráti körben. Akár van kézügyességed, akár nem tartod magad nagy alkotónak, az összeállításunkban biztosan találsz neked tetsző ötletet, ihletet. Összegyűjtöttünk jó néhány dekorációs tippet az egyszerűtől a kiforrott kompozíciókig. Ha csak a szelfizést akarod feldobni valamivel, arra is mutatunk otthon elkészíthető tárgyakat, de találsz terítékeket, gasztroötleteket is és az éjféli pezsgőzésbe is vihetsz extrákat!

Az inspirációkért katt ide!


És hogy senki se maradjon éhesen:

 

10 szuper szilveszteri recept: újszerű party falatok, nagymama lencsefőzeléke, sörös marharagu, körtés és szilvás finomságok. Csupa finomság gasztrobloggerektől.

 

Szilveszteri partifalatok gyorsan és egyszerűen: Íme két nagyszerű ropogtatnivaló szilveszterre: parmezános keksz és szezámmagos mini kifli két kecskeméti gasztrobloggerünktől.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 29 december 2017 15:29
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449