TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskemét vízre száll!
09
2018 jan.

 

Noha Kecskemét nem egy kiköpött vizes város, e téren is van mire büszkének lennünk: most például arra, hogy a medencés sárkányhajós versenyek idénye városunkban kezdődik. Látványos küzdelmeket ígér a rendezvény, garantált a jó hangulat, szóval gyerünk buzdítani a kecskeméti sárkányhajósokat!

 

A Kecskeméti Fürdőben rendezik hazánk 2018. évi első Medencés Sárkányhajó Versenyét: január 13-án, 10 órakor szállnak vízre a csapatok, hogy kemény küzdelemben kiderüljön, ki a jobb.

Rekordszámú jelentkezés futott be a rendező Hírös Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesülethez: több mint 30 csapat mérkőzik meg egymással, profi és céges kategóriában, férfi, női és vegyes egységekkel. Egy csapat 6 főből áll, a vegyes egységet 4 férfi és 2 női versenyző alkotja.

 

Kötélhúzás a vízen

 

Egy sárkányhajó két végében egymással szemben ül és evez a két csapat. A cél az, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat. Ha 1 percen belül nem érik el ezt a távot, akkor a bíró dönt annak a csapatnak a javára, amelyik jobban eltolta a másikat.

Természetesen indul a versenyen a házigazda Hírös Csapata, mely csapatból többen Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet nyertek tavaly, Franciaországban. Az ellenfelek nagyon fogadkoznak, hogy legyőzik a kecskeméti csapatot, míg a kecskemétiek a tavalyi jó formát szeretnék megismételni, és céljuk nem más, mint a verseny megnyerése.

A rendezők hagyományt szeretnének teremteni ezzel a versennyel, hogy a sárkányhajósoknak minden új esztendő a Kecskeméti Medencés Sárkányhajó Versennyel kezdődjön.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 09 január 2018 08:52
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449