TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, január 12-14. között
11
2018 jan.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, január 12-14. között

 

Formába lendülünk testileg és lelkileg, tombolunk Elvisre és más, pörgős zenékre, a medence partján szorítunk a kecskeméti sárkányhajósoknak, nemezelünk, az ásványok nyomába eredünk, megtanulunk jó képet lőni az ínycsiklandó ételekről, gasztroszínházban mulatunk, betekintünk egy ismert történet ismeretlen történetébe és nem utolsó sorban megemlékezünk Pongrácz doktorról. Soknak tűnik, igaz? De mennyivel jobb a bőség zavara, mintha otthon punnyadnánk a négy fal között!

 

 

 

Örök születés

Helyszín: Kápolna Galéria (Kecskemét, Kápolna u. 11.)

Megtekinthető: 2018. január 26-ig, hétköznapokon 13 és 17 óra között

A kiállítással az elismert gyermekorvos, Dr. Pongrácz József emléke előtt tisztelegnek művészbarátai.

 

 

Meditáció az ideális testsúly, reális testkép, önkép megtapasztalásáért

 

Helyszín: Flow Stúdió, Bánk Bán u. 6.

Időpont: 2018. január 12., 18.30-19.30

Hányszor van az reggel, amikor a tükörbe nézel, hogy nem vagy elégedett a látvánnyal. Vagy amikor a szekrényben ruhát keresel és nem találsz semmi megfelelőt magadra. Ahhoz, hogy a külsődet, a testi adottságaidat megfelelőnek lásd, hogy el tudd fogadni azt a személyt, aki visszanéz rád nap mint nap a tükörből, az kell, hogy reális legyen az önmagadról kialakított kép. Sokszor azonban ez nem fedi a valóságot, mert számtalan olyan meggyőződést hordozhatsz magadban, ami nem a tiéd. A szüleidtől, a tanáraidtól, a társaidtól hangzottak el valamikor, és te magadra vetted, mint igazságot. Fontos azonban, hogy a testedről kialakított kép a te valóságodat tükrözze. Ebben fog segíteni a meditáció és a Theta Healinges blokkoldás, hogy szeretni tudd a testedet is.

Részvételi díj: 2500 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges: Dr. Kovács Fatime (+36-20-362-22-88, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

 

DEBÜT koncertek 2. felvonás: BarIsOn

 

Helyszín: Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza, Hetényegyháza, Kossuth u. 83.

Időpont: 2018. január 12., kapunyitás: 18:00, koncertkezdés: 19:00

 

A koncertsorozat nem titkolt célja, hogy bemutassa, nem csupán a tehetségkutató műsorokban, hanem napjainkban, a környezetünkben is születnek új tehetségek, új zenék, amelyeknek elsőként lehetnek az erre nyitott látogatók szem- és fültanúi. A decemberben megismert Bálvány utca zenekar után ezen a januári estén elsőként hallható nyilvánosan a nemrégiben alakult, igazán tehetséges zenészek csapata, a BarIsOn, akik így vallanak magukról: „Hazai zenekarnak mondjuk magunkat és szeretnénk kitörni az átlagos hétköznapjainkból. Kecskeméti zenekar vagyunk, mindannyian zeneiskolában tanulunk több éve, és a zene a mindennapjaink részévé vált már. 2017 szeptemberében alakult a zenekar és főként lágyabb dallamokat játszunk. Jelenleg a repertoárunk dalátiratokból, feldolgozásokból és átdolgozásokból áll. Köztük versfeldolgozás és saját szerzemény is van. Akusztikus zenét játszunk, de konkrét stílusunk az a BarIsOn. Minden dalunk barisonos :).”

Koncert után hangulatos gépzene, babzsákos, beszélgetős este, barátságos csocsó és ping-pong bajnokság. (Utolsó busz (15-ös) Kecskemétre: 21:15)

 


I. Hírös Medencés Sárkányhajó Verseny

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2018. január 13., 10:00

 

Noha Kecskemét nem egy kiköpött vizes város, e téren is van mire büszkének lennünk: most például arra, hogy a medencés sárkányhajós versenyek idénye városunkban kezdődik. Látványos küzdelmeket ígér a rendezvény, garantált a jó hangulat, szóval gyerünk buzdítani a kecskeméti sárkányhajósokat!

Részletek

 

 

Nemezékszer-készítés

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. január 13., 10.00-12.00 és 14.30-16.30

 

Információ: 76/481 469

 

 

Ásványokról kicsiknek és nagyoknak

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1., Fuxreiter Ásvány-gyűjtemény

Időpont: 2018. január 13., 10 óra és 16 óra

Újabb előadásokkal várja az érdeklődőket a Ráday Múzeum Ásványokról kicsinek és nagyoknak című sorozata. Ezen a napon Dr. Fuxreiter Mónika Kristályok nyomában kalandozik majd a gyerekekkel. Együtt nyomoznak a kristályok után, rejtett kristályok felfedezésére indulnak. A sok érdekesség mellett kiderülhet, hogy melyik kristály szép és vajon miért, vagy hogy mi is az a „kutyadobáló”.

Délután 16 órakor kezdődik a gimnazistáknak, egyetemistáknak és felnőtteknek szóló előadás, melynek prezentálója ez alkalommal Prof. Dr. Szakáll Sándor a Miskolci Egyetem intézeti tanszékvezető, egyetemi tanára lesz, aki a téma kiemelkedő hazai szaktekintélye, számos új ásványfaj leírója. Több könyve és tanulmánya jelent meg Magyarországon az ásványok leírásával, bemutatásával kapcsolatban. Tervezett előadása érinti az új ásványfajok felfedezésének témáját, beszélni fog az új ásványok felismeréséről, az újdonság vizsgálatáról, valamint rudabányai kutatásairól.

Belépő: diák 200 Ft, felnőtt 400 Ft

 

 

Szomatodráma - Gyógyító Játékok Napja

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. január 13., 10:00–18:00

 

Test-Lélek-Tudat összhangja az, amit a Szomatodráma módszerén keresztül elérhetünk. A testünkön keresztül érkező „Üzenet”, ami a legbensőnkből szeretne célba érni, amit nem hallunk meg, vagy nem akarunk meghallani – rosszabb esetben félremagyarázzuk, csapdákba vihet minket, nehezíti kapcsolatainkat, félrevezet és akadályoz minket életünk megannyi területén… Ilyen jellegű problémákat oldhatunk meg a hétvégi szomatodráma napon.

Jelentkezés a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen! Részvételi díj: 15 000 Ft

 

 

Gasztrofotózás workshop

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. január 13., 12:00–16:00

 

Csigó Zita ételfotós, food és prop stylist, gasztroblogger. Munkája során nap mint nap kísérletezik, recepteket talál ki és fejleszt, ír, szerkeszt, fotóz és stylingol a saját stúdiójában. Ha éppen nem ezt csinálja, akkor nagyon szívesen tanítja mindezt ételfotó és styling workshopokon.

A foglalkozásról:

 • gasztrofotózáshoz szükséges elméleti alapok
 • gyakorlati gasztrofotó: trükkök, tippek, melyek otthon, nem stúdiókörnyezetben is megvalósíthatók
 • ételek biztosítása a fotózáshoz
 • a képanyagot végül megkapják a résztvevők e-mailben vagy dvd-n

A foglalkozás 2x3 órás kezdő és haladó modulokból áll. A kezdő modulra bármilyen telefonnal vagy fényképezővel érkezhet a résztvevő, amit magabiztosan tud használni, a haladó modulra csak DSLR géppel rendelkezők, amihez gépismeret is szükséges.

 • Kezdő Modul: 7900 Ft/fő
 • Haladó Modul: 7900 Ft/fő
 • Kezdő + Haladó: 13 900 Ft

Az ár tartalmazza a választott modul árát, könnyű ebédet és korlátlan ásványvíz, tea és kávé fogyasztást.

Jelentkezés

 

 

Tempós séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7., találkozó a domb lábánál

Időpont: 2018. január 13., 14:00–15:15

 

A cél 6-7 km megtétele 75 perc alatt. A tempós sétát, megtűzdelheted dombmenettel és időnkénti belekocogással, hogy jobb legyen a zsírégető hatás. 

Rétegesen öltözködj, sapka, kesztyű javallott. Hozz magaddal 100 Ft-ot (a belépő ára) és vizet! Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad. Ha hó esik az nem probléma.

 

 

Női vonal - premier

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt.12/C

Időpont: 2018. január 13., 19:00–22:00

 

Az eddig megszokott borkóstolókkal ellentétben a kiváló Koch borok mellé most nem sós falatkákat, hanem édes süteményeket kóstolhatunk. A falatnyi élményeket Máté Ildikó cukrász/gasztroblogger készíti, aki nagy figyelmet fordított arra, hogy a sütemények mind a borok, mind a jelenetek íz- és élményvilágára reagáljanak. Az előadás, melynek címe találóan a Női vonal lett, a női lélek fejlődésének 5 fázisát mutatja be. Az első jelenetben egy 11 és egy 12 éves lányt ismerünk meg, majd a tinédzsereket, az egyetemistákat, az anyaság áldott állapotát, végül két szép korú hölgy beszélgetését kapjuk el, Örkény István: Macskajáték c. művéből. A jelenetekben elhangzanak még többek között Weöres Sándor, József Attila, Shakespeare, Erdős Virág írások is. Ezt koronázza meg, hogy a két színésznő (Bogdán Réka Orsolya, Kovács Vanessza) jól működő játéka mellett Kertész Endre csellista olykor varázslatos játéka adja meg az előadás kvintesszenciáját. Az előadást Sárosi Gábor, a Hírös Gasztroszínház vezetője rendezte, az előadásban látható koreográfiákat pedig Bata Éva színésznő készítette.

Az 5 tételből álló Koch borkóstoló, a sütemények, valamint a színházjegy ára: 4.990 Ft. A jegyek megvásárolhatók a helyszínen, illetve a következő elérhetőségeken foglalhatók: +36 30 567 4116
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

 

ELVIS a Hírös Városban: Ed Philips and the Memphis Patrol koncert

 

Helyszín: Kilele Music Cafe, Jókai utca 34.

Időpont: 2018. január 13., 20:30–23:30


A modern zenei flessekkel és megfejtésekkel felütött rockabilly-jükkel Európa szerte taroló budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL zenekar az elmúlt évi BARACKPÁLINKA ÉS BORFESZTIVÁLON aratott nagy sikerű koncertje után ismét Kecskemétre látogat. Színpadra varázsolják a rockabilly fénykorát idéző legmenőbb ELVIS dalokat, ezzel emlékezve a Király 83. születésnapjára.

Belépő: 850 Ft

 

 

Intim Torna Illegál koncert

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2018. január 13., 21:15–23:30, kapunyitás: 20:00


Az Intim Torna Illegál belülről és kívülről is megmozgat. Mindannyian többszörösen körbejárták a Föld nevű kék-bolygót, megannyi kultúrával és emberrel találkoztak és közben sokat zenéltek. A megállíthatatlan energia sugárzik a zenekarból, amiben az elmúlt 200 évben az emberiség által felhalmozott szuperpower olvad szét, mint vaj a serpenyőben. Zenéjüket tükrözi a zene és életszeretetet, ami a rengeteg külföldi és magyar turnék alatt, mint turnésár ragadt a fiúkra. Az Intim Torna illegál zenekart a Kistehén Tánczenekarból kilépett Dorogi Péter (ének, gitár), Kiss Sándor (basszusgitár, vokál), Nádasdi János (ütőhangszerek, vokál) és Gálos Ádám (dob, vokál) alapították 2010-ben.

Jegyek:

 • Kedvezményes elővételi: 2000 Ft
 • Normál: 2500 Ft
 • Online jegyek ITT 
 • Papírjegyek a Technika Kávézóban

 

 

Film: Viszlát Christopher Robin - premier

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítési időpontok:

 • 2018.01.11. csütörtök, 18:00 
 • 2018.01.12. péntek, 18:00 
 • 2018.01.13. szombat, 18:00 
 • 2018.01.14. vasárnap, 18:00 
 • 2018.01.15. hétfő, 18:00 
 • 2018.01.16. kedd, 18:00

 

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években.

Színes angol nyelvű magyar feliratos amerikai film, rendezte Simon Curtis, szereplők: Margot Robbie, Domhnall Gleeson, Kelly McDonald. Szinkronos előzetesért görgess a bejegyzés végére!

Jegyár: 850 Ft

 

 

Előzetes: Violin Maraton 2018

 

Helyszín: KMI Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskolája - Kecskemét, Dózsa György út 22.

Időpont: 2018. január 21., rajt: 11:00

 

Jótékonysági futóverseny a kecskeméti Kodály Iskola szakközépiskolás növendékeinek szakmai fejlődésének, hangszeres tanulmányainak segítésére. A verseny különlegessége, hogy a futás útvonalán is felcsendülnek csodás talp alá való hegedűmuzsikák, s élő hegedűszót is hallhatnak majd a részvevők, akik neves művészekkel futhatnak együtt.

A verseny részben zárt útvonalon zajlik és kb. 2,5 kilométerenként lesz frissítés. A hangulat fokozásáért Péter Attila szpíker lesz a szervezők segítségére.

Díjazás: minden távon egyedi befutóérem jár, emellett minden távon értékes tárgyjutalommal díjazzák az abszolút 1-3. helyezettet férfi - női kategóriában

Távok és nevezési díjak:

Január 15-ig

 • 5km 1000 Ft
 • 10km 2000 Ft
 • 21km 4000 Ft

Helyszínen:

 • 5km 1500 Ft
 • 10km 3000 Ft
 • 21km 6000 Ft

NEVEZÉSI LAP

A válasz e-mailben mindenki megkapja a nevezési információkat.

Nevezés:
Kecskeméti Kodály Iskolaért Alapítvány, számlaszám: 11732002-20310332-00000000. A megjegyzés rovatba kérik, neved és születési évedet írd be! A nevezés a nevezési díj befizetésével válik érvényessé!

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2018. január 25., 8:00-11:00

 

2018-ban is folytatódnak az inspiráló vállalkozónői beszélgetések Kecskeméten!

A januári téma:

 • Miért kell honlap, és miért nem elég a Facebook?
 • Milyen a jó honlap?
 • Egyáltalán hogyan állj neki?
 • Milyen szakemberekre van szükséged?
 • Mennyibe kerül egy szép és értékesítésvezérelt honlap?

Mindezt Trendalelke-stílusban: lendületesen, érthetően, gyakorlatias infókkal, rengeteg példával.

Részvételi díj: 5.000 Ft/fő. Jelentkezés és részletek itt! 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 10 január 2018 21:29
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449