TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ez a kecskeméti kiállítás tuti kimozdít a téli szürkeségből!
20
2018 jan.

Ez a kecskeméti kiállítás tuti kimozdít a téli szürkeségből!

 

Csodaszép kreálmányok, cuki állatok és a magyar origamiművészet legjobbjai színesítik a Tudomány és Művészetek Házát a téli szürkeségben. A kiállításon a hajtogatás legextrémebb vonalaival találkozhatunk a nedves papírból hajtogatott stilizált madaraktól a fémből formált mackón át a reklámsztár rókáig; megismerhetünk olyan elképesztő hajtogatási módokat, mint a térhatást egyetlen papírlapból elérő tesszaláció, és a közben átélt esztétikai élmény óhatatlanul inspiratívan hat ránk még egy borongós és nyűgös napon is.

 

Ki gondolta volna, hogy az origami - amelynek gyökerei ie. 1000-re nyúlnak vissza - még az űrtechnikát is inspirálja? No meg persze minket, átlagembereket, szóval ha végigjárva a kiállítást úgy diktálja a szívetek, hogy megtaláltátok az új hobbitokat, az egy teljesen normális érzés. A sajtóbejárás alkalmával volt szerencsénk próbára tenni a türelmünket ebben a lenyűgöző művészeti ágban - belépő szintű csibénket ugyan nem fogták ott kiállítási darabként, de nagy örömünket leltük az alkotásban. Hihetetlenül jó tevékenység a koncentráció fejlesztésére, megtornáztatja az agyunkat, ugyanakkor ki is kapcsol. További előnye, hogy nem igényel nagy beruházást mindenféle eszközökre - mint általában egy új hobbi -, elég néhány papír vagy akár a teafilterek csomagolása, máris lehet varázsolni.

 

 

Jó hír, hogy a nyáron igazi profiktól sajátíthatunk majd el trükköket, Kecskeméten rendezik ugyanis az idei Nemzetközi Origami Találkozót augusztus 10-11-12-én. A szervezők közös hajtogatást, kiállítást és foglalkozásokat is ígérnek, továbbá Kecskemét 650. születésnapja alkalmából meglepetéssel készülnek. Volt már olyan város, amelynek főterét megvilágított darvakkal dekorálták fel, kíváncsian várjuk, Kecskeméten mit láthatunk majd. A nyári rendezvény díszvendége, Shoko Aoyagi dekoratív, könnyen elkészíthető, mégis művészi, igazán szerethető figuráiról ismert. Ezzel a meghívással a Magyar Origami Kör kicsit visszatér eredeti céljához, hogy egyszerű formákból alkossanak csodákat.

 

 

Az origami csodálatos világa

 

A vándorkiállítás bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe. A látogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. A művészeti szekció tagjai mellett bemutatkoznak a legtehetségesebb hazai origamisok. A kiállításon különleges alapanyagokból készült origami alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők. A kartonhajtogatás, vizes-technika, textil origami és fémhajtás teszi különlegessé a tárlatot. A bemutatott alkotások nagy része az alkotók saját ötletei alapján készültek. A 2013-ban Pécsett elindított vándorkiállítás eddig több mint 40 városban mutatkozott be.

 

  • Helyszín: Tudomány és Művészetek Háza, Rákóczi u. 2.
  • Megtekinthető: 2018. február 20-ig, munkanapokon 9.00-22.00-ig
  • Kiknek ajánljuk? Kicsiknek és nagyoknak, művészlelkeknek és laikusoknak egyaránt
  • Mennyi idő alatt járható be? Kb. 15 perc
  • Belépő: nincs
  • honlap

 

Ha a belvárosban jártok, és nem rohantok épp A-ból B-be, tegyetek egy röpke kitérőt a kiálításra, nem fogjátok megbánni, ígérjük!

 

Kedvcsináló képek:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 20 január 2018 16:24
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449