TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Tudásközponttá alakul a Hírös Agóra: jövőműhely, életpálya, anyaidő
06
2018 febr.

Tudásközponttá alakul a Hírös Agóra: jövőműhely, életpálya, anyaidő

 

Azon túl, hogy egyetemi várossá avanzsált Kecskemét, más fronton is beerősít az oktatásban: Jövőműhelyben fejleszti a diákokat, a közösség erejével mozdítja ki a nehéz élethelyzetből a felnőtteket, illetve tárt karokkal fogadja a fiatalokat más országokból.

 

„Tudásközpont a Hírös Agórában – Mert tanulni jó egy életen át”


A program 2018. február 1-én kezdődött, és három éven keresztül 28 féle szakkör, tanfolyam, tábor, klub szolgálja a résztvevők tanulását. A mintegy 750 főből közel 500 felnőttnek valamilyen hátrányos helyzetéből segítenek megerősödni, sikereket elérni a tervezett tematikák.

Ilyen a válótársaság, az élet-útmutató, az anyaidő, az e-ügyintézés klubok. Fejlődhetnek a művészeti ambíciókkal jelentkezők is, hiszen a tánctól a kosárfonáson át a zenélésig, képzőművészetig sok mindent kipróbálhatnak. Az álláskeresésben megfelelő rutint biztosító szakkörök is várják a pályakezdőket, érdeklődőket, mint a német nyelvi társalgó vagy az iránytű – életpálya tervező sorozat.

Kiemelt figyelmet fordít a projekt az esélyegyenlőség mellett a környezettudatosságra is – lesz gomba és gyógynövény ismereti szakkör, zöld-ernyő tábor és zöld háztartás szakkör, valamint ökokert tanfolyam is.

 

 

A 2018. februárban induló első, 2019. január 31-ig tartó sorozatokra már lehet jelentkezni. Akinek az idén nincs lehetősége csatlakozni, jövő ilyenkor ismét indulnak a programok. Egy ember egy évben egy tanfolyamon vehet részt. Nemcsak a hátrányos helyzetben lévő felnőtteket várják, a pályakezdő fiatalok munkaerőpiaci esélyeit  éppúgy cél javítani, mint a nyugdíjasok életminőségét fenntartani. Az alsó korhatár 18 év.

Részletekről a Hírös Agóra honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, a projekt Facebook oldalán, valamint a Hírös Agóra Kulturális Központ valamennyi telephelyén.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg, az EFOP-3.7.3-16 Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján.

 

 

Jövőműhely a gyerekeknek


A program általános iskolák, gimnázium és óvoda együttműködésével valósul meg. 3 100 gyermek a Hírös Agóra szakkörein, táborain, vetélkedőin vehet majd részt ingyenesen. A különböző foglalkozások között szerepelnek művészeti, személyiségfejlesztő, környezetvédelemmel és esélyegyenlőséggel foglalkozó alkalmak.

A projekt kezdete 2018. szeptember 1., befejezése 2019. február 28.

A projekt az Európai Unió és a Magyar állam támogatásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg, az EFOP-3.3.2-16 Az Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján.

 

 

Welcome to Kecskemét!


7 külföldi fiatal érkezik a Hírös Agóra Nonprofit Kft.-hez, hogy az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával önkéntes munkát végezzenek. A támogatásnak köszönhetően az önkéntesek lakhatási, étkezési és zsebpénz térítésben részesülnek, valamint a nemzetközi utazásukat - egyszeri oda-vissza út - megtérítik a lakóhelyük és Kecskemét között.

A Hírös Agórába érkező huszonéves fiatalok a már két éve megkezdett munka és a nemzetközi partnerségek eredményeként az ifjúsági közösségi terekben fognak tevékenykedni. A 4 különböző városrészben (ELEVEN – Széchenyiváros, 10perc/Köz-tér – Ifjúsági Otthon, Belváros, KÉK Elefánt – Árpád város, Hetényi Közösségi tér – Hetényegyházi Művelődési Ház) működő ifjúsági közösségi terekbe járó fiatalok részére az ifjúságfejlesztő munkatársakkal közösen idegen nyelven (angol, spanyol, francia, orosz, olasz) foglalkozásokat vezetnek majd és a különböző évszakokhoz kötődő ünnepek és események előkészületeibe is bekapcsolódnak. Lehetőséget fognak kapni a hozzánk érkező fiatalok, hogy a saját kultúrájukat bemutassák szerdánként este 6 órától az Ifjúsági Otthonban működő English chat klubban.

Szeretnék, hogy a hozzánk érkező fiatalok mintaként szolgáljanak a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő fiataloknak, ösztönözve őket arra, hogy kipróbálják magukat önkéntesként az Európai Unió országaiban.

 

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ elnyert pályázatai számokban:

  • 64 300 000 Ft támogatást nyert a „Tudásközpont a Hírös Agórában – Mert tanulni jó egy életen át” projektjének megvalósítására,
  • 30 000 000 Ft támogatást nyert a „Jövőműhely” projektjének megvalósítására
  • és 59 205 Euró támogatást nyert el az Erasmus+ Programon

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 06 február 2018 19:02
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449