TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, 2018. február 16-18. között
15
2018 febr.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, 2018. február 16-18. között

 

Mire vágysz inkább? Zenére, pörgésre vagy tömény kultúrára? Esetleg egy jót ejtőznél a családdal a Fürdőben? Bármelyik program szólított meg, mindjárt valósággá válthatod! De szurkolhatsz a vízilabdás srácoknak, megtanulhatsz tönkölykenyeret sütni vagy kézműveskedhet együtt a család. Ja, és a farsangi időszakról se feledkezzünk meg, ami még mindig tart! ;)

 

 

 

Férfi vízilabda Európa-kupa

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2018. február 15-18.

 

A magyar férfi vízilabda válogatott a spanyol, a francia, a román és a grúz nemzeti csapatok ellen küzd.

Belépőjegyeket a Kecskeméti Fürdő jegyénztárában lehet vásárolni.

Részletes program és jegyárak

 

 

A mackó árnyéka - Játékos ötletek az olvasás megszerettetéséhez

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. február 16., 16.30 

 

Hasznos tanácsok az otthoni tanuláshoz beszédproblémával, tanulási nehézséggel, diszlexiával küzdő gyerekeknek és szüleiknek! Mert olvasni jó!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció

 

 

 

A magyar széppróza napja alkalmából:

 

Háy János Ország, város, fiú, lány, útravaló című könyvének bemutatója

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. február 16., 17:00–20:00

 

“Gyere velem, nézd meg, hogy merre járok, légy a kísérőm, állj mellém, s nézd azt, amit én látok. Amerika, London, Párizs, mondd, hogy nem vagyok normális, hisz te nem azt látod. Mondd azt, hogy nem, India nem olyan, Prága nem olyan, Nápoly és Moszkva nem olyan, azok az emberek, akik előttem vannak, nem olyanok, vagy egy kicsit mégis olyanok. Tényleg, most veszed észre, hogy olyanok. Magadat fedezed fel bennük. Vitatkozol velem és vitában állsz magaddal. Utazol velem és gondolkodsz, ahogy én is utazom és gondolkodom, hogy hol is vagyunk mi, és kik vagyunk mi, és kik azok, akik mások? Gyere velem, hozd magaddal az élményeidet, az emlékeidet, legyen ez egy közös út. Tedd a szemed a szemem mellé, a lábad a lábam mellé, legyél velem fáradt, és legyél velem együtt kíváncsi, hogy nézd, ez itt a világ. Örülj velem elmenni, és örülj visszajönni, dobd be ezt a könyvet a táskádba vagy az életedbe, tartsd magadnál, és ő sem hagy magadra.”

Vendég: Háy János író, festő, illusztrátor

Beszélgetőtárs: Füzi László irodalomtörténész, szerkesztő

A részvétel díjmentes.

 

Jókai Mór és Kecskemét

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u.5.

Időpont: 2018. február 16., 14 óra

Program:

 • Jókai Mór és Kecskemét címmel előadást tart Székelyné Kőrösi Ilona
 • Új hagyomány születik ‒ A Magyar Írószövetség kezdeményezését ismerteti: Bajtai Mária ny. tanár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság tagja
 • Felolvasás Jókai-művekből: A kezdeményezők javaslatára Jókai Mór születésnapja, február 18. lesz a Magyar Széppróza Napja. Az írófejedelem sok szállal kötődik Kecskeméthez is. Szeretettel hívják és várják az érdeklődő hallgatóságot, és mindazokat, akik Jókai Mór bármelyik, számukra kedves írásából felolvasnának egy részletet (5-8 perc időtartamban).

 

 

Állati Valentin-nap 

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. február 17-18.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Vadaskertben még hétévégn is Valentin-napi hangulat és program várja a párokat, akik féláron vásárolhatják meg a belépőjegyüket. A fűtött Oktatóteremben egész nap meleg teával várják a látogatókat.

Program:

 • 10:45-kor a Csacsi családot etethetik meg az állatbarátok, és szemügyre vehetik a mindössze 3 hetes kis szamárcsikót!
 • 14:30-tól Tóbiást, a tevét kínálhatják meg kedvenc csemegéjével, majd 14:45-től a legbátrabbak az Oktató teremben kígyót melengethetnek a keblükön! ;-)

 

Öröm a zene - Zenei tehetségkutató

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. február 17., 8:00–18:00

 

Indul az Öröm a zene tehetségkutató- és gondozó sorozat 10. évada! A zenekarok már hangolnak, a zsűri készen áll, már csak Ti hiányoztok! Gyertek és biztassátok kedvenceiteket!

Fellépő zenekarok:

 • Bálvány utca: Kecskemét
 • Sehonnai: Kecskemét
 • CsótányDzsó: Budapest
 • StarBugs: Budapest
 • Virtual Revolution: Szeged
 • Rekamié: Budapest
 • Colmena: Szeged
 • Lépjünk a holdra: Gyöngyös
 • Maeste: Szeged
 • GáBorozó: Budapest
 • After Dark: Elek

A belépés díjtalan.

 

 

Tönkölykenyérsütés

Helyszín: Bölöni György utca 1.

Időpont: 2018 február 17., 9.30


A kenyérsütés folyamatán és a liszt felhasználhatóságán kívül az élelmiszerek és táplálkozás területén is tud tanáccsal szolgálni dr. Kalmár Gergely növény-genetikus és nemesítő. A nevével fémjelzett tönköly 1988-ban uniós első, 2002-ben világelső a Nemzetközi Találmányi Világkiállításon. Ezt a terméket hozza el hozzánk.

Költség: 5 000 Ft/fő, kellékek: dagasztótál, fakanál, konyharuha.

Bejelentkezés Székely Ilonánál (06-30/2151667)

 

 

Véradás a kecskeméti Decathlonnal

 

Helyszín: Kecskemet Decathlon, Dunaföldvári út 2.

Időpont: 2018. február 17., 10-13 óráig

 

Adj vért és ments meg 3 életet! Minden véradó egy müzli szeletet, egy ízesített vizet és egy 10%-os kedvezményre jogosító kupont kap, valamint a véradást követően a véradók között kisorsolnak egy 5.000 Ft-os ajándékkártya!

 

 

VI. Magvas Nap - A jövő kiskertje a balkonládáktól a tanyákig

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. február 17., 9:00–15:00

 

Ez a nap remek alkalom arra, hogy sok jó ember nagy helyen elférjen, saját vetőmagokat és gondolatok cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel. Persze lesz gyereksarok, ahol a cseppek társasokkal játszhatnak és kézműveskedhetnek, hogy a szülők addig szabadon áramolhassanak a Magvas Nap sodrásában. Aki még nem termesztett tájfajtákat, az is beleolvadhat a tömegbe, hiszen a szervezők kezdőkészletet biztosítanak a cseréhez. Aki pedig még nem tudja, miért fontos, hogy a régi idők fajtáira vigyázzunk, most sok érdekes előadást hallhat, illetve diskurálhat a kiállítókkal, illetve bekapcsolódhat a kerekasztal beszélgetésbe. Úgyhogy elő a homoki babokat, kecskeméti fehérvirágú somkóró magokat, lófogú kukoricákat! Magtasakba bele, fajta ráír, termesztő elérhetősége ráír, rendezvényre elhoz, rokonszenvesekkel elcserél. Utána odahaza vidáman termeszt. A rendezvényen blokkolják a pénzáramlást: nincs árusítás, viszont belépőjegy sincs…

 

 

„GÖRBETÁNYÉR-GÖRBEBÖGRE”

 

Helyszín: Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. február 17., 14 órától

 

Neked sem mindegy, hogyan indul a reggel! Dobd fel a reggeli kávézások, teázások hangulatát saját készítésű bögrével, tányérral! Lőrincz Luca keramikus segítségével készítheted el konyhád legújabb darabját! Tárgyalkotó műhelyfoglalkozás ifjúsági és felnőtt korosztálynak.
Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így az elkészült munkáidat két hét múlva viheted haza.

Részvételi díj: 3000 Ft (ez egy db egységes workshop csomagot takar, ezt az egységcsomagot gyermekeddel közösen is feldolgozhatod)

Előzetes jelentkezés szükséges! Jelentkezés február 15-ig. További információ: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 

 

Tempós séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7., találkozó a domb lábánál

Időpont: 2018. február 17., 15:00–16:15

 

A cél 6-7 km megtétele 75 perc alatt. A tempós sétát megtűzdelheted dombmenettel és időnkénti belekocogással, hogy jobb legyen a zsírégető hatás. Vigyél magaddal 100 Ft-ot (a belépő ára) és vizet!

Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad. Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen.

 

 

Kecskemét angyalai - kézműves családi délután

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2018. február 17., 16-18 óráig

 

Városunk gyönyörű épületdíszei, gipszstukkói ihlették az alkotófoglalkozást, amelyen résztvevők gipszet önthetnek, festhetnek, antikolhatnak, és végül mindenki haza is viheti saját kecskeméti angyalát - mármint az elkészült alkotást (is)! Minden korosztályt szeretettel várnak: egyedül, párosan, családdal is!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. küldött üzenettel.

 

 

Koncert: Nova Prospect / Kies / Svnseas

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2018. február 17., 20:00–23:59

 

Két kecskeméti banda újra együtt hazai pályán!!! A Svnseas pedig első alkalommal a hírös városban!

Jegyár: 1000 Ft

 

 

Családi nap

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2018. február 18.

 

2018 a Családok éve, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Kecskeméti Fürdő is: havi egy alkalommal Családi napot tartanak, elsőként most hétvégén.

14 és 18 óra között ügyességi feladatokkal, vetélkedőkkel, aquafitnessel várják a vendégeket. A résztvevőket és a csapatversenyek győzteseit nyereményekkel jutalmazzák.

A családi jegy (2 felnőtt, és 1 gyermek vagy diák számára) 5.500 Ft helyett 4.000 Ft-ért vásárolható meg a teljes nyitvatartási időben. A családi jegyhez tartozó kiegészítő jegyek is kedvezményesen, 400 Ft-ért kaphatók.

 

 

Farsangi programok a hétvégén:

 

 • Papír paprikajancsi készítése - Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
 • Aprók Tánca: farsangi szokások - csörögefánk-sütés - Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
 • Farsangi buli duplasárgában - Ötpötty
 • 5. Farsangi jelmezes Jótifuti - belváros
 • Garfieldbandi 41 avagy az ifjú Jedi Lovag Szülinapi Tivornyája - Három Gúnár Rendezvényközpont

 

Részletek

 

 

Szerelmi kalandtúra

 

Helyszín: több helyszínen a városban

Időpont: 2018. február 10.–március 24.

 

6. alkalommal rendezi meg a Parázs Központ a Szerelmi kalandtúrát Kecskeméten, amely több héten át tartó párkapcsolat-építő játék számos helyszínnel és feladattal. A feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is. Az eddig is népszerű helyszínek mellett idén több új lehetőséget is találhattok, csatlakozott pl. a: DiVino Borbár, a Dekor-Art Művészellátó Szaküzlet, a Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra, de lesz Ciklus-show és Szabadulószoba is! Nem mellesleg a Trendalelke csapata is megörvendeztet benneteket egy szerelmes feladattal!

Jelentkezni már most lehet, de legkésőbb március 20-ig érdemes, hogy a nyereménysosoláson részt vehessetek a min. 10 feladat teljesítésével. A jelentkezés után a résztvevők e-mail-ben tájékoztató levelet kapnak az összes állommásról. Az állomások teljesítését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával.

Az útlevél átvehető a kalandtúra alábbi helyszínein február 10-től: Katona József Megyei Könyvtár, Bozsó Gyűjtemény, Ciróka Bábszínház, Otthon Mozi, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Cifrapalota, Aranyhomok Szálloda Wellness részlege, DiVino Borbár, Alibi kávézó, Fűszerkuckó, Dekor-Art Művészellátó Szakűzlet, Korda Könyvkereskedés, Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra, lajosmizsei Családi Kiss Cukrászat.

A kalandtúra záróestjén, amit március 24-én 18 órától 19.30-ig tartanak a kecskeméti Ifjúsági Otthonban, értékes nyereményeket sorsolnak azok között a párok között, akik legalább 10 állomást teljesítettek. Ízelítő a nyeremények sorából: a Ciróka Bábszínház 2 személyre szóló belépője, a Korda Könyvesbolt 5.000 Ft-os utalványa, a Kiss Cuki Családi Cukrászat tortautalványa, a TANDEM Kapcsolatműhely párkapcsolati coachingra szóló utalványa, a Fűszerkuckó 10.000 Ft-os utalványa, és a FŐDÍJ: 2 éjszaka a Catherine's Cottages romantikus szálláshelyeinek egyikén!

 

Szerelmes város - a Trendalelke.hu játéka

 

Van egy hely Kecskeméten, ahol hevesebben ver a szíved? Itt randevúztatok először? Talán itt kaptad tőle az első csókot? Ezen helyen készültek az esküvői fotóitok? Lehet, hogy a főtér egyik eldugott szeglete a legromantikusabb számotokra? Vagy játékos énetek egy játszótéri hintázásra emlékszik legszívesebben? Egy romantikus épületrészlet idéz fel benned szép szerelmes emlékeket?

A Trendalelke.hu Szerelmes város című feladata a következő: zarándokoljatok el szerelmetek kecskeméti szentélyébe, és készítsetek egy páros fotót magatokról, amin lehetőség szerint a helyszín is felismerhető. Küldjétek el nekünk a fotót az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és a feladatért járó pecséten felül még egy meglepetés is vár majd rátok.

 

 

Kitekintő: BODY Kiállítás

 

Helyszín: Komplex Event, Budapest, Király u. 26.

Megtekinthető: 2018. február 15. - 2018. június 17., naponta 09:00 - 20:00

 

A tárlat a lenyűgőző emberi testet mutatja be a látogatók számára különböző életszakaszokban, és lehetővé teszi, hogy tetőtől talpig betekintést nyerjünk bőrünk alá. Méretében meghaladja az Európában eddig valaha látott kiállításokat. A több, mint 2200 négyzetméretes kiállítótéren a látogatók több száz tökéletesen elkészített kiállítási tárgyat, köztük teljes testet ábrázoló emberi preparátumokat láthatnak.

Jegyár: hétköznap 3 800 Ft, hétvégén 4 400 Ft

Részletek

 

 

Előzetes: Dalok párban - A Kiscsillag zenekar akusztikus koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. február 20., 19 óra

 

"A témák? Elvágyódás, utazás, maradás, szerelem, szerelem nélkül. Egyedüllét, közös ügyek, no meg az ünnep, különös tekintettel a Karácsonyra. A farm ahol élünk (na jó az nem) de majd minden sorra kerül, amibe a dalok szövegírója Lovasi András belebotlott 30 éves pályája során. Minden témához két (van hogy három is) dal tartozik. Pont azért, hogy régi és új dalok találkozzanak, összevitatkozzanak és továbbgondolhassuk, hogy is van az igazán, amit egyszer már tudni vagy érezni véltünk."

Belépődíj: 3.000 Ft

 

 

A Kecskeméti M. Bodon Zeneiskola 1. Családi koncertje

 

Helyszín: M. Bodon Pál Zenei Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Bihar u. 6.

Időpont: 2018. február 22., 17:30–18:45

 

Tavaly először rendezte meg a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola a testvérpárok koncertjét, ami annyira megható és bensőséges volt, hogy ezt a koncertet innentől anyák napján tartják. Szintén ezen a hangversenyen fellépett egy édesanya zeneiskolás gyermekével, ezáltal felmerült az igény egy családi koncert megrendezésére is. Hagyományteremtő kezdeményezésként idén először megrendezik a családi kamara és tanár-diák koncertet. A közös zenélés élményét erősíti a hangszeres tanárral való aktív közös munka. Kilépve a főtárgy órák hagyományos kereteiből, nem csak a diák szólaltatja meg hangszerét, hanem vele együtt a tanár is. Különleges élmény a nézőnek, valamint a gyermeknek is, ha szülőjével együtt zenélhet. A koncertre való felkészülés lehetőséget ad a szülő-gyermek kapcsolat elmélyítésére. Hasonló elmélyült kapcsolatot eredményez, ha a diák saját tanárával együtt léphet színpadra.

 

 

Szoptatásra felkészítő tanfolyam várandósoknak

 

Helyszín: Family Fitness, Hosszú utca 21.

Időpont: 2018. február 23., 13:00–16:00

 

Szeretnék kisbabádat anyatejjel táplálni? Rengeteg az információ és már úgy érzed, hogy összekavarodtál? A tanfolyamon megtalálhatod az utat, amellyel sikeres lehet a szoptatás időszaka.

Tartja: Szabóné Kis Éva

Jelentkezés 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 február 2018 12:06
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449