TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ízes, színes, dallamos hétvégi programok Kecskeméten, március 2-4. között

28
2018 febr.

Ízes, színes, dallamos hétvégi programok Kecskeméten, március 2-4. között

 

Aktív pihenés vár ránk Kecskeméten: gasztrokalandok, kiszebaba-készítés, koktélozás közben pingálás, korproblémák kivesézése, jógaműhely, varázsdalos családi délelőtt, balett, nagymacskákkal való ismerkedés a bemelegítés a hétfőn kezdődő Kecskeméti Tavaszi Fesztiválra.

 

 

„Vadvilág Világnapja” - Főszerepben a Nagymacskák!

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. március 2-3-4.

Az ENSZ kezdeményezésére 2018-ban a kiemelt figyelmet kapnak a nagymacskák a világnapon. Ehhez a kampányhoz csatlakozva a Kecskeméti Vadaskertben a nagymacskák látványetetésének és bemutatásának lehetünk szemtanúi.

Program:

2018. március 2., péntek

 • 10:30 Szibériai tigrisek 


2018. március 3., szombat

 • 10:30 Afrikai oroszlán
 • 14:00 Hétvégi látványetetés (sarki róka, kapucinus majom, teve)


2018. március 4., vasárnap

 • 10:30 Szibériai tigrisek és Kárpáti hiúz
 • 14:00 Hétvégi látványetetés (sarki róka, kapucinus majom, teve)

 

 

Kézműves Farmburger workshop - A liszttől a finom falatokig

 

Helyszín: Betti Delikátesz, Csáky utca 18.

Időpont: 2018. március 2., 16:00–18:00

 

Mitől lesz kézműves egy hamburger? Ha minden alapanyaga ismert kézműves forrásból való, és lehetőleg saját magunk állítjuk elő. Miután elkészítettük saját házi bucinkat 100% tönkölylisztből, úgy gondoltuk ezt az örömöt megosztjuk veletek is! A workshopon frissen süthetjük ki a saját bucinkat, majd mindenki összeállíthatja saját kézműves Farmburgerét a minőségi alapanyagokból.

Jegyek kaphatók a Delikáteszben: 2900 Ft/fő, ebből 2000 Ft levásárolható, 900 Ft-ért pedig a helyszínen elkészített burger minden élményével együtt a tiéd!

 

 

Első Paintcocktail est Kecskeméten

 

Helyszín: Tepsi, Kéttemplom köz 7.

Időpont: 2018. március 2., 17:00–20:00

 

Próbáld ki a szórakozás legtrendibb módját: Afremov End of winter című képének általad készült verzióját fogod az est végén hazavinni. Egy percig se félj, a szervezők visznek mindent, tőled csak annyit kérnek, hogy lazulj el és koccints a kedvenc koktéloddal! Nem számít, ha nincs tapasztalatod a festésben. A lényeg, hogy maximálisan kikapcsolódj és jól érezd magad! FESTENI MINDENKI TUD!

Jelentkezés, jegyvásárlás

 

 

G.Ekler Ágnes: A Waldorf-pedagógia és a korproblémák

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. március 2., 17:00–19:00

 

Interaktív est, előadás és beszélgetés: A XXI. század elején, a felgyorsult világban, a technika rohanó fejlődésével milyen új problémákkal kell szembenéznünk? Milyen próbatételek elé állítja a kor a családokat és a Waldorf-tanítókat? G. Ekler Ágnes, a szombathelyi Waldorf-iskola alapítója és tanítója, a "Waldorf pedagógia és a korproblémák" című könyvében korunk változásaival járó problémákat, és azok hatásait vizsgálja, elsősorban gyermekeinkre és fejlődésükre vonatkozóan. Gyere, mondd el te is, milyen korproblémák foglalkoztatnak, és keressük együtt a válaszokat!

A rendezvény ingyenes.

 

 

Iyengar jóga műhely Dr. Drimál Istvánnal

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2018. március 2., 17:30–20:30

 

 • 17:30-19:30 Álló és egyensúlyozó ászanák: Az álló ászanák fejlesztik ki azt az erőt, rugalmasságot és állóképességet, ami szükséges a többi testhelyzet helyes és előrevivő elsajátításához. Az egyensúlyozások ezekhez a fontos jellemzőkhöz még hozzáteszik az összpontosító képesség elmélyítését.
 • 19:30-20:00 Hogyan gyakorolj úgy, hogy az megpihentessen és energiával töltsön föl, avagy a resztoratív gyakorlás és az alapvető légzőgyakorlatok finomságai.
 • 20:00-20:30 Elmélet: a jóga nyolc tagja. Mi a szerepük, honnan jönnek és mi felé visznek?

A jógaműhely díja: 4500 Ft. Jelentkezés privát üzenetben, vagy e-mail-ben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen Benkő Ildikónál.

Az oktatóról bővebben

 

 

Teljesen kezdő felnőtt balett


Helyszín: Sauté Balett Iskola, Hoffmann János utca 6.

Időpont: 2018. március 2., 19:00–20:00

 

Nulláról kezdő felnőtt balettcsoport indul hetente két alkalommal: szerdánként 19.15-20.00 és péntekenként 19.00-20.00.

Eleinte elegendő a kényelmes, testhezálló ruházat, a későbbiekben ajánlott a balett harisnya, dressz, repertoár szoknya használata. A hajakat mindig fogjátok össze copfba vagy kontyoljátok fel! Egy pár balett gyakorló cipő mindenképpen jól jöhet, az első órán bőven megfelel a zokni használata is.

A havi bérlet ára 8.500 Ft, az első óra díja 2.500 Ft.

Információ és jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre írt üzenetben vagy telefonon a 30/62-00-919es számon Benyovszki Fanni tánciskola vezetőnél.

 

 

DEBÜT koncertsorozat: Mon Cherries

 

Helyszín: Hetényi Közösségi Ház, Hetényegyháza, Kossuth u. 83.

Időpont: 2018. március 2., 19:30 (kapunyitás: 18 óra)

 

Harmadik állomásához érkezik a DEBÜT koncertsorozat, a nőnap előtt pár nappal ki más is lehetne az immár szakmai innovációs díjas sorozat vendége, mint egy csupa lányokból álló csapat, a Mon Cherries. Az együttes egyedülálló magyarországi, női rock and roll zenekar, repertoárjuk az általuk kedvelt rock and roll, country, rock zenékből áll, melyet folyamatosan bővítenek.

 • Dob: Rátkai Kitti
 • Basszusgitár: Tánczos Dorina
 • Ének, gitár: Németh Edina

 

 

Varázsdal koncert családoknak

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. március 3., 11:00–12:00

 

A koncerten gyerekeknek és felnőtteknek szóló Varázsdalaikból adnak elő a varázstükör módszerrel dolgozó előadók, mindezt kis játékkal, közös énekléssel, közös zenéléssel fűszerezve.

Belépő: 1200 Ft/fő

 

 

Kézműveskedés a Szórakaténuszban

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. március 3.

 

Program:

 • 10:00-12:00 Varrott filcfigurák készítése
 • 16:00-17:30 Aprók tánca: Kiszejárás - kézművesség: kiszebaba készítése

 

 

Magyar klasszikusok

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. március 4., 14 óra

 

Gasztroforradalom ide, gasztroforradalom oda, az évszázados magyar recepteknek nem lehet hátat fordítani. Nem csoda, hogy a mai magyar gasztronómia meghatározó séfjei is rendre ezekhez a klasszikusokhoz nyúlnak. Három jól ismert ételt készíthetünk ezúttal a legismertebb és méltán legnépszerűbb mesterek receptjeiből.

Menü:

 • Gulyás, ahogy Széll Tamás készíti
 • Rosenstein-féle sült libacomb párolt lilakáposztával
 • Mautner Zsófi zserbója

Vezeti: Molnár Viktor

Részvételi díj: 7900 Ft, jelentkezni itt lehet

 

 

Film: A víz érintése

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpontok:

 • 2018.03.01. csütörtök, 18:00 
 • 2018.03.02. péntek, 18:00
 • 2018.03.03. szombat, 18:00 
 • 2018.03.04. vasárnap, 18:00

 

A 13 Oscar-díjra jelölt film a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.

Színes, angol nyelvű, magyar feliratos, amerikai dráma, 123 perc. 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Rendezte Guillermo Del Toros, szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, richard Jenkins, Doug Jones.

Jegyár: 750 Ft

 

 

Film: Örök tél - magyar történelmi dráma, 2018

 

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony - akinek férje a fronton harcol - kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának - a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak - akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?

A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

Szereplők: Gera Marina, Csányi Sándor

Vasárnapig ingyen megtekinthető itt.

 

 

Előzetes: Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Időpont: 2018. március 5-28.

 

Sokszínű, kortalan programözön zúdul Kecskemétre jövő héttől, melynek gerincét 28 nagyobb esemény adja, de összesen több mint 100 programra készülhetünk márciusban. Természetesen kiemelt szerepet kapott a tematikában, hogy Kecskemét 650 éves fennállását ünnepeljük idén. Fesztivál a fesztiválban, avagy a Tavaszi Fesztivál ideje alatt több kísérőrendezvény garantálja a bőség zavarát: a 9. Szín-Tár, a 12. Kecskemét Fringe és a XXVII. Bohém Fesztivál is ütős programmal készül.

Részletes programtervezet

 

 

„Szingli szerda” - Pizza party

 

Helyszín: Saloon Pizzéria, Akadémia krt. 69.

Időpont: 2018. március 7., 19:00

 

Egyedül érzed magad? A barátaid mind kapcsolatban élnek? Nem tudod, hova menj ismerkedni? Nem akarsz tovább egyedül maradni? Várnak minden 30-60 év közötti kapcsolatra vágyót! Személyesen tudsz ismerkedni, vidám emberek társaságában leszel! A korod nem véd meg a szerelemtől, de a szerelem megóv az öregségtől! Kapcsolatra fel!

Részvételi díj: 3000 Ft, info: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., regisztráció, Facebook oldal


 

Shingo, a szellemi hídépítő - könyvbemutató

 

Helyszín: Katona József Megyei Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. március 8., 16.00

 

A Kecskemét-Aomori Baráti Kör fennállásának első kiadványát, a "Shingo, a szellemi hídépítő" című kötetet mutatják be ünnepélyes keretek között. A rendezvény fényét növeli, hogy a találkozón személyesen jelen lesz az ünnepelt, a magyar és közép-európai társadalom-kultúra értő japán munkása és iskolateremtő, Dr. Minamizuka Shingo professzor!

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható (2.000 Ft/db), az előjegyzők és -rendelők szintén ekkor vehetik át és dedikáltathatják példányukat!

A részvétel ingyenes, tolmácsolásra nem lesz szükség, mivel Shingo szenszei kiválóan ért és beszél magyarul.

 

 

Női Vonal nőnapi meglepetéssel

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen Krt. 12/c.

Időpont: 2018. március 8., 19 óra

 

A kiváló Koch borok mellé most nem a megszokott sós falatkákat, hanem édes süteményeket kínálnak, melyeket Máté Ildikó cukrász/gasztroblogger készít, aki nagy figyelmet fordított arra, hogy a sütemények mind a borok, mind a jelenetek íz- és élményvilágára reagáljanak. Az előadás, melynek címe találóan a Női vonal lett, a női lélek fejlődésének 5 fázisát mutatja be. Az első jelenetben egy 11 és egy 12 éves lányt ismerünk meg, majd a tinédzsereket, az egyetemistákat, az anyaság áldott állapotát, végül két szépkorú hölgy beszélgetését kapjuk el, Örkény István: Macskajáték c. művéből. A jelenetekben elhangzanak még többek között, Weöres Sándor, József Attila, Shakespeare, Erdős Virág írásai is. Ezt koronázza meg, hogy a két színésznő jól működő játéka mellett Kertész Endre csellista olykor varázslatos játéka adja meg az előadás kvintesszenciáját.

 • Szereplők: Bogdán Réka Orsolya, Kovács Vanessza
 • Rendező: Sárosi Gábor
 • Koreográfia: Bata Éva

Az 5 tételből álló Koch borkóstoló, a sütemények, valamint a színházjegy ára: 4.990 Ft. A jegyek megvásárolhatók a helyszínen, illetve a következő elérhetőségeken foglalhatók: +36 30 567 4116, + 36 30 502 4810, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

 

Fashion Reggeli 5.0

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2.

Időpont: 2018. március 10., 9:30–13:30

 

Reggelizz és készülj fel a tavaszra! Beszélgessünk el arról, mi a stílus és mitől válik valaki egyedivé. Parádi Gabriella jelmeztervező, stylist és a a Pumpkin Paradise blog szerzőjének előadása segítségével mi is megérthetjük az örök stílus titkait!

A megszokott beszélgetésen kívül egy igazi filmes élménnyel is készülnek a szervezők és sok divatos tippel! Mutasd meg a stílusod! A legstílusosabb hölgy vendég ajándékban részesül.

A részvétel ingyenes. A limitált létszám miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezz te is a Malom Központ Facebook oldalán, a földszinti információs pultnál vagy küldj egy e-mailt a neveddel a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Minden résztvevőt értékes ajándékcsomag és finomságok várnak, melyek még kellemesebbé teszik a filmes élményt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 01 március 2018 10:53
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449