TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Új hobbira leltünk Kecskeméten: paintcocktailoztunk
06
2018 márc.

Új hobbira leltünk Kecskeméten: paintcocktailoztunk

 

Felcsillant a szemünk, amikor megtudtuk, Kecskemétet is beveszi helyszínei közé a PaintCocktail, ugyanis már régóta szemeztünk vele. Persze fenntartásokkal kezelve a mottójukat: Festeni mindenki tud. Mindenki, mínusz én - ez volt az általános hozzáállás a Tepsiben tartott nyitóeseményen, ahol az Oscarra jelölt Testről és lélekről című film ihlette szarvasokat festettük meg. Kihagyhatatlan élmény koktélozás közben festeni (vagy inkább festés közben koktélozni).

 

Itt még elképzelésünk sem volt, mi sül ki az estéből 

 

Senki ne egy egyetemi művészeti kurzust képzeljen maga elé, ahol merev szabályok szerint kell kipingálni az elénk tett vásznat, amit aztán még szigorúan értékelnek is. Mi szórakozni és lazulni mentünk a Tepsibe, hétfő este. Amikor a kíváncsi és lelkes, de meglehetősen önbizalomhiányos csapat felöltötte a kötényét és szembenézett a nagy és riasztóan üres vászonnal, no meg a mintául szolgáló, tökéletes harmóniát, szelíd romantikát sugárzó képpel, Takács Orsi, az instruktorunk hiába garantálta, hogy mindenki egy klassz festménnyel fog távozni két óra múlva, nem igazán hittünk neki. Persze, aki a képzőművészetin festészetet tanult, nyilvánvaló, hogy ilyen könnyedén veszi a két szerelmes szarvas jelentette, számunkra megugorhatatlannak tűnő akadályt. De mit kezdjünk vele mi?

 

Néha Richárd is beül festeni. Néha.

 

Elsőre hozzánk hasonlóan érezte magát a PaintCocktail megálmodója, Hampuk Richárd, akit az USA-ban fogott el először a vágy, hogy ellátogasson egy amatőröknek szóló festő workshopra. “Még a pálcikaemberrel is meggyűlik a bajom, ráadásul egyáltalán nem ismertem a festészetben használatos kifejezéseket angolul, mégis úgy éreztem, ott a helyem” - mesélte Richárd az ihletforrásról. Annyira megfogta az a felszabadultság, amit ecsettel a kezében tapasztalt, hogy csavart kicsit az ötleten, majd valami egészen új kikapcsolódási formát teremtett Magyarországon: olyan helyeket varázsolnak alkotóműhellyé, ahova normál esetben beülünk egy italra vagy enni egy jót - mint például Kecskeméten, a Tepsibe. A finomságok mellé viszont ilyenkor élmény társul: az alkotás öröme.

 

Orsi nélkül nem sokra mentünk volna

 

Eleinte ez az öröm a viccelődésben merült ki mindannyiunknál: felidéztük Mr. Bean felejthetetlen balekságát, amint letüsszenti az értékes festményt; hasonlítgattuk a félkész szarvasainkat rókához meg mindenféléhez, aggódtunk a méreteikért, az arányaikért, percenként felszisszent valamelyikünk, hogy elrontott valamit, például belenyúlt a sárgába a kék ecsettel vagy túl erős színt vitt fel a vászonra, és még folytathatánk a sort… Persze nem aggódtuk túl az említetteket, hisz úgysem hittük el, hogy nekünk sikerül valami minőségit alkotni. Pedig a PaintCocktail csapata már több mint 10 ezer ember arcára csalt mosolyt ezzel a programmal. A végére természetesen mi is gyarapítottuk ezt a számot. Sikerült. Megfestettük. Nem közeledtünk egy milimétert sem Caravaggio ecsetkezeléséhez, sosem tudnánk saját fantáziánkból olyan szürreális világot teremteni a vászonra, mint Dalí, és bizonyára Da Vinci jót kacagna, hogy még egy szarvas testfelépítését sem tudjuk tökéletesen leképezni. De nem is cél, hogy mesterekké avanzsáljunk, csupán két óra meditatív és kötetlen, mégis értékteremtő időtöltés a “feladat”.

 

Tádááámmm!

 

Az utolsó ecsetvonásokra már olyan szintre tornázta az este az önbizalmunkat, hogy nemcsak büszkén koccintottunk a nagy munkára, de hazafele még az is felmerült bennünk, mi van, ha a festménnyel a kezünkben műkincstolvajnak néznek minket az utcán...

Kecskeméten ezentúl rendszeresen látni majd festménnyel a hónuk alatt sétáló embereket, ugyanis a PaintCocktail havonta kétszer csábít minket különféle témákkal. Most már magabiztosan állítjuk, és biztatunk mindenkit: Festeni mindenki tud!

 

Szinyei Merse Pál: Léghajó

 

Helyszín: Tepsi Gastropub, Kéttemplom köz 7.

Időpont: 2018. március 29., 18:00

Részvételi díj: 9975 Ft

 

A PaintCocktailon mindenféle előképzettség nélkül egy saját festményt alkotsz majd meg. A PaintCocktail Instruktora mindenben a segítségedre lesz! Az eszközöket biztosítják: festéket, ecsetet, állványokat, kötényt. A 40x50 cm-es vásznat, amire festesz, a program végén magaddal viheted, és saját szignóddal akaszthatod ki a falra, vagy akár egyedi ajándéknak is tökéletes. Neked nincs más dolgod, mint az esemény kezdési időpontja előtt kb. 10-15 perccel megérkezni, megrendelni a kedvenc italodat, és jókedvvel belevágni az estébe! Az ár étel- és italfogyasztást nem tartalmaz.

További események

 

Galéria:

 

Fotók: Trendalelke/PaintCocktail 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 06 március 2018 16:33
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449